- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
csori23 #8990 üzenetére
Szia!
Nincs garancia arra, hogy minden fog működni normálisan egy ilyen visszatöltés után.
Én már szívtam olyannal, hogy ugyanolyan/ugyanarra router-re töltöttem vissza a config-ot, minden okésnak TŰNT, de 2 voip adapter nem tudott kimenni a net-re...... Hiába kerestem az okát (nvram beállításokat hasonlítottam össze, játszottam a beállításokkal, de semmi).
Én a config lementéseket egyelőre csak arra használom, hogy ha gond van (N18U esetében eddig soha nem volt), akkor a config-ot visszatöltöm egy tartalék N18U-ra, majd a tartalék router beállításait (pl. static dhcp-nél MAC address-ek) a problémásra rakom át "copy-paste"-val.
-
válasz
csori23 #7783 üzenetére
A hw alapján akkor valóban lehetne még gyorsabb, de PC-hez semmiképp sem lehet hasonlítani. Szerintem ideális esetben ennek is valahol 7-8MB/sec körül lehetne a vége, de olyankor már eléggé terhelt a router, simán akadozhat a net elérés is, nem biztos, hogy jó úgy hajtani.
-
válasz
csori23 #7781 üzenetére
Szia!
4MB/s már nem rossz sebesség, sokszor elmondjuk, hogy ez egy router, és nem szerver. Persze vannak hardverek amik többre képesek, és vannak amik kevesebbre, de egyelőre nem írtad milyen routerről van szó. Mondjuk amikor már az erőforrás a szűk keresztmetszet, akkor sokkal jobb eredményt lehet elérni, ha inkább kevés és gyors seed-erhez csatlakozol, mint sok lassabbhoz, vagyis célszerű lenne a kapcsolatok maximális számát kis értékben meghatározni, mondjuk első körben 100. Nekem a global max limit 100 le, és 25 fel, torrentenként 20 le, és 5 fel. Ezzel RT-N18U routerrel ideális esetben elérem a 7-8MB/sec-et, de ez ritka, inkább csak 4-5MB/sec szokott lenni. Sőt, nagyban számít a használt filerendszer is, FAT32 és NTFS többnyire lassabb, és a Linux alapú ext filerendszerek hatékonyabbak.
-
rento
őstag
válasz
csori23 #7373 üzenetére
Transmission nekem is fenn van, habár sok torrent nem fut benne kb 20, de nekem nem eszi ennyire a memóriát.
nagyfejü: nekem csak a power led világít, tomato alatt nem igazán mennek a ledek, mondjuk engem nem zavar. Unplagged problémám nekem nincs azt nem tudom mitől lehet. A device listben ha static dhcpvel felveszed az eszközöket akkor megjelennek azok a nevek amiket ott beírtál.
-
rento
őstag
válasz
csori23 #7369 üzenetére
azt tudom, hogy mennyi az elméleti max sebesség, de ezt gyakorlatban is tudja nálad? ntfs fájlrendszer van a vinyón? melyik driver van kiválasztva a tomatoba hozzá? nálam a tuxera-val hozza ezt a 38Mb/s sebességet.
nagyfejü: az aio-sat rakd fel, abba benne van minden, a vpn-s verzioba nem tudom, hogy mi tartozik.
-
-
-
válasz
csori23 #7326 üzenetére
Nincs. Már korábban is leírtam, hogy mert semmi szükségem a MultiWAN-ra, és mert többen is tapasztaltak a 132 utáni kiadásokkal problémákat, így én azokat nem is használom. Bár a 138-asig ezek nagy részét bizonyára javították, én mégis kitartok a bevált 132-nél. Az RT-N18U-m 139, az RT-N12 D1 pedig 282 napja megy vele stabilan, így semmi okom másikkal kísérletezni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- E-roller topik
- Ukrajnai háború
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyúrósok ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest