- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Házi hangfal építés
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
aleister #2009 üzenetére
1. elvileg jobb az akkunak ha csak 50-70% közt használod, mintha 10-80% közt használod. Így ha nagyon maximalizálni akarod az élettartamot, akkor talán egy hajszállal jobb a gyakoribb töltés. Nem hiszem hogy gyakorlatban nagy különbség lesz degradációban.
2. Nincs lényegi különbség akku szempontból 3 kW és 11 kW töltés között (amikor 100-200kW töltés is csak minimális hatással van rá, és a mindennapi használat közben 60-80 kW-tal töltesz vissza minden lassításnál), viszont lassabb töltésnél sokkal több lesz a veszteség. Ne korlátozd le.
3. Csak villámtöltésnél van lényegi szerepe, AC töltéshez nem melegít elő.
4. Én nem szoktam bemelegíteni, egyelőre nem látható jelentős olajfogyasztás, vagy füstölés vagy egyéb rossz jel(de az utcánkban még padlógázt se szoktam nyomni, csak a végén
)
-
stickrs
senior tag
válasz
aleister #2009 üzenetére
Én kb arra jöttem rá, hogy felesleges ezeken agyalni. Én is figyeltem sokmindenre, 80%ig töltés, se túl alacsony se túl magas(95%+) töltöttségen ne hagyjam az autót hosszabb ideig, főleg ac stb, és 4 év alatt van 18% degradációm, ismerősöm meg minden nap munkán 100ra tölti, és neki 15% hasonló korú autónál. (Szintén LR, nem lfp).
-
aleister
veterán
Akkumulátor élettartam megóvással kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Mi a jobb, hogy minden nap töltöm valamennyit (a napi munkába járás csak kb 40 km oda-vissza) vagy ha kéthetente hétvégén egyetlen nagyobb menetben feltöltöm 80%-ra? Szóval sok kicsi vagy egy nagy?
2. Azt tudom, hogy a gyorstöltés nem a legjobb neki. Ez alapján kijelenthető, hogy a legjobb a legkisebb beállítható töltőáram (tán 5 vagy 6 amper)?
3. Olvastam az akksi előmelegítéséről is. Ha rádugom otthon a mobil töltőn keresztül a konnektorra, akkor kell ezzel foglalkoznom vagy ez csak gyorstöltő esetén lényeges? Illetve, ha mondjuk otthon már 3 fázison tölteném nagyobb áramerőséggel, akkor lenne ennek létjogosultsága?
4. Ha reggel elindulok, akkor kell neki hagyni valamennyi időt, amíg bemelegszik valami, vagy ha úgy tetszik nyélgázzal is indulhatok bátran állóhelyből? -
-
aleister
veterán
Nekem múlt héten válaszoltak, hogy a 19-es M3-hoz nincs jelenleg készleten. 7-10 nap (vagy munkanap) mire legyártják. Rendeltem hátulra csomagtartó tálcát is.
A teslás szőnyegekről még nincs tapasztalatom, de a mazdás nagyon rendben volt. Az, hogy full méretpontos és nagyon jó anyagminőségű volt a termék egy dolog, de pl a csomagtér tálcán alapból volt a csúszásgátló bütykökön kis szilikon baz, amitől tényleg teljesen csúszásmentes lett a cumó. Annyi, hogy ha por rakódik rá hosszú hónapok alatt, akkor érdemes egy vizes ronggyal letörölni őket.
-
fo_di
őstag
végül a withcarról rendeltem egy lábtartósat, reméljük, jó is lesz. köszi a tippeket
-
Na, csináltam egy akku tesztet én is, M3 HL RWD, 15 hónapos, ~23k km. 95% lett, jó 16 órát molyolt rajta. Viszont most tértem vele haza egy kisebb észak olasz körútról, ahol 3000km-en át csak SUC-on töltöttem. Gondoltam pont jó lesz, hogy 8%-al érek haza Sormásról, mehet a teszt. Lehet hogy kicsit bekavart?
Perplexityt megkértem amúgy, hogy szedje össze a tulajdonosi véleményeket az ismertebb fórumokról, kifejezetten M3 LFP akkukra. Az alapján hozza az átlagot. -3-5% közötti beszámolók vannak az első évre, utána mindenkinél -1% évente. Találtam egy fazont, aki megszállottan méricskéli, és optimalizálja, biztosan többet foglalkozik a Tesla akkujának a babusgatásával mint a nőjével (már ha van neki), na nála 98.9%
Egyébként az olasz úton nagyon szépen teljesített, még ezzel a kis akkuval se volt macera vagy teher a dolog, és végig nyomtam neki ahogy csak lehetett. Még mindig lenyűgöz, hogy a HL RWD-vel milyen alacsony fogyasztás mellett milyen tempót lehet menni.
Viszont valahogy nem láttam új Y-t, pedig csak SUC-on töltöttem, és mindegyiken elég sokan voltak. Biztos még nem szállítottak le belőle túl sokat, összesen 1db német rendszámosat láttam. Régi Y-ból, meg M3-akból viszont rengeteg volt az utakon is.
-
válasz
chaosmonger #2003 üzenetére
Igen, az nem jó sajnos, kell neki driver, csak a Windowsban benne van. A 8Bitdo cuccokban az a király, hogy átfordítja valamilyen generic USB kontrollernek az XY kontrollert. Ezért is van több termékük, van olyan pl. ami Nintendo Switch kontrollert emulál usb-n a másik oldalán vezeték nélkül rácsatlakozó PS vagy Xbox kontrollerből. Ez amit linkeltem, egy általánosabb verzió, a Teslával jól működik.
-
válasz
chaosmonger #2001 üzenetére
Megy az Xbox kontroller simán, egy 8Bitdo adapter kell hozzá. Én kesztyűtartóba tettem egy passzív USB mini hubot, azon lóg a Sentry usb drive-ja, meg a 8Bitdo. A natív játékokhoz is használható.
-
chaosmonger
tag
Kis szines, tegnap jöttem rá, hogy lehet játszani az Xbox játékokkal a Teslán. A browserben rá kell menni a Fullscreen Tesla Browser oldalra és ott van az Xbox Cloud alkalmazás. Itt az összes megvásárolt játék és a teljes Gamepass katalógusból lehet játszani azokkal amik támogatják a felhő alapú játékot. És persze a saját accountoddal az aktuális mentésekkel.Most még jobban sajnálom, hogy Bluetooth-al nem megy az Xbox controller és kábelezni kell.
Tegnap kipróbáltam, piszok jól néznek ki a játékok ezen a képernyőn. Ráadásul tök jól ment a garázsban ahol alig van wifi.
Egyébként ezen az oldalon van még pár egyéb alkalmazás is ami alapból nincs a Teslán, pl. Geforce now is aki azt preferálja, vagy a Plex. Valami trükközés van egyébként, mert bármelyiket indítjuk bejön az az üzenet, hogy 'Biztos el akarod hagyni a Youtube-ot?' és úgy indul a program. -
Balázzs
senior tag
Arra figyelj, hogy a vezető oldali szőnyegnél legyen meg a lábtartó rész is, mert amikor én vettem a gyárit, azon nem volt és mindig koszosabb a kárpit, mivel főleg ott pihenteted a lábad. Így utólag csak azt már nem tudom cserélni sajna.
Kapanyél: mi ez, hogy a hátsó összepattintható? Nálam a gyári egyben van sajna alacsony peremmel, így kiszedésnél a nagyja kosz megy a szőnyegre
-
Kapanyél
őstag
Megnéztem és anno a MALL.hu oldalról vettem 14eFt-ért. Ha beírod a Google-be, hogy tesla gumiszőnyeg, kinál egy rakás terméket. Nagyjából 2x2 fajta van: lágy gumi és fényesebb műanyagos, valamint lábtartós és anélküli. A hátsó sorba való az összepattintható mindegyiknél.
-
fo_di
őstag
ha nem szánnám rá a hivatalos shopból a 90 ezret, mi most a legjobb gumiszőnyeg model 3ba? (highland előtti, faceliftes) olyan kéne, ami nem csúszkűl, hanem szépen beillik a helyre
kb 30-40 körül szánnék rá max, első és hátsó ülésekhez kellene, de értelmes gumi csomagtértálcát is szívesen látok -
h1mpi
félisten
Automata hot spotra figyelni kell majd, mert nekem általában be van kapcsolva és eddig csak akkor csatlakozott, amikor akartam.
-
Danex
addikt
válasz
kraftxld #1973 üzenetére
2019-es LR-en eddig is elérhető volt a 3 kamera tolatáskor csak fel kellett húzni újjal, hogy az oldalsó 2 is látható legyen.
Ami újdonság, hogy mostantól már a B oszlopon lévő kamera felvétele is elmentődik sentry és dashcam esetén, bár elvileg a régebbi modellek nem biztos hogy ezt elérik. -
CsodaPOK
senior tag
Ha úgy nézzük, nagyon sok "béta" állapotú megoldás van jelenleg az utakon, mert kb. mindenhol az a mondás, hogy ha bármit elront az autó, akkor a sofőr a hibás.
Amúgy USA videókat nézve azért elég jó már. Nem azt mondom, hogy a BP-i dugóba rábíznám az életem, de az én felhasználási módommal például sokat vezethetne önmaga. -
aleister
veterán
Tegnap átböktem Advanced-re a frissítéseket. Most le is jött a 2025.14.1
Valaki felrakta már? -
Ma este városban próbáltam használni... de hát olyan íveket megy, hogy néhány kereszteződés után inkább feladtam... dupla sávon a belsőben ragadt, a külsőbe meg hiába indexeltem, nem is ismerte fel, hogy valójában két sáv van... legalább a lámpákat meg a sebességhatárokat egészen jól kezelte.
-
Danex
addikt
válasz
aleister #1962 üzenetére
Nekem ez vált be, nagyon jó minőségű, ez nem matrica hanem konkrétan műanyag fedőbetét. Hosszútávú tapasztalatom még nincs vele, de eddig nem akar feljönni, jól illeszkedik stb.
-
aleister
veterán
Középkonzolra szeretnék venni valamit, hogy eltűntessem ezt a csúnya zongoralakkot. Ilyen carbon jellegű vagy fehét matricát próbált már valaki? Nem túl gagyi?
fo_di
Ez teljesen valid. Feltételezhetően az USA-ban nagyobb hányadban vették meg az FSD, de itt egyelőre még tényleg kevés értelme van. -
aleister
veterán
válasz
chaosmonger #1957 üzenetére
Az elmúlt hónapok autómustrája alapján azt mondanám, hogy jó, ha minden 10.-ben van ténylegesen FSD.
-
Danex
addikt
válasz
chaosmonger #1957 üzenetére
Csak azt is vedd figyelembe, hogy amerikában az FSD előfizetéses, tehát ha valaki 1 hónapra kifizeti a nem tudom 15eFt-ot akkor neki is jár a csere, úgy meg már nem annyira megérős
-
chaosmonger
tag
Nem feltétlen kell árat emelni. A cikk 4 millió autóról beszél és 10 milliárd dollár költségről. Optimistán tegyük fel, hogy a 4 millióból már 2 millióban van FSD (nincs annyi szerintem). Akkor az 2 millió új FSD vásárlást jelentene. 8000 dollárjával az 16 milliárd dollár bevétel a 10 milliárd költség mellett
. Ez tulajdonképpen egy marha jó marketing fogás lehet, hogy vedd meg az FSD-t és ingyen kicseréljük a hardvert.
Ráadásul ha megnézzük azt az ítéletet amire az egész cikk épül, ott pont azért kötelezték a Teslát az ingyenes cserére, hogy megvehesse az FSD-t. A precedensjog úgy működik, hogy csak pontosan ugyanolyan esetekre lehet ráhúzni a korábbi ítéletet. Elvileg akik már megvették, azok az adott állapotban elfogadták a szerződési feltételeket szóval lehet hogy így jártak. Akkor rögtön fele lenne csak a költség, ugyanannyi bevétellel.
De presztizs okokból szerintem mindenkinek cserélni fogja a Tesla. -
-
aleister
veterán
Az én értelmezésemben a kijelentés alapján ("...minden autó önvezető lesz...") minden elemet cserélni kell, ami az FSD megvalósításához szükséges. Ezért is írtam lent kompjuter mellett a kamerákat is.
CsodaPOK:
Igaz.Mondjuk nekem végül is mindegy, hogy mire cserélik, ha megfelelően müxik.
-
h1mpi
félisten
válasz
aleister #1948 üzenetére
Mivel ez egy hír, azt kommentáltam csak. Ne vidd még sehova, de ahogy az MCU csere is ingynes volt anno, biztosra veszem, hogy ez is az lesz. A második részt arra értettem, hogy ha beindul a csere, biztosra veszem, hogy az új FSD vásárlóknak már drágább lesz az összeg, mert a HW3-->HW4 csere is bele lesz kalkulálva az árba.
De az is biztos, hogy annak, akinek nincs FSD az autóján nem fogja HW4-re cserélni a Tesla a rendszert ingyen. -
aleister
veterán
Huh, lehet kicsit megártott a Húsvét a szövegértelmezésemnek.
"Nem tud mit tenni, aki megvette annak ki kell cserélnie"
Ha jól értem akkor minden HW3-mal szerelt M3 és MY esetén kötelezhető a Tesla, hogy cseréljék benne az önvezetés számítógépét minimum HW4-re (+ gondolom a hozzá tartozó kamerákat nagyobb felbontásúra)? Mert, ha igen, hova vigyem a kocsit?"...aki még nem vette meg attól meg kérhet bármennyit a HW4-ért."
Ezt nemigen értem. -
-
madgie
titán
válasz
Richard #1939 üzenetére
Mintha pont azt írtam volna, hogy a gyorsulgatás miatt eszik többet, nem?
18 ezret mentem a Model 3-mal november óta, hadd döntsem már el én a családommal, mennyire kényelmes vagy kényelmetlen az autó Standardban/Chillben. Meg azt, hogy nekem mitől Tesla a Tesla.
Hint: szerintem kb semmi értelme a Long Range erejének sem, kivéve, ha gyorsan kell reagálni valamire. Arra meg pont jó lesz a kickdown. Amúgy meg tele a környék mozgó trafival, ha nem Chillben vagyok, rálehelek a pedálra és már villog a sziréna mögöttem. -
h1mpi
félisten
Teslamaster szerint a LR Y 422 LE/572 Nm nyomaték, a Perf. pedig 548 LE/ 750 Nm nyomaték. Acc boostal a LR 509 LE/ 639 Nm lesz.
-
-
aleister
veterán
Kíváncsi lennék a véleményetekre ezzel a relatív friss cikkel kapcsolatban.
Emlékszem, anno sokat vacilláltam, hogy esetleg Highland legyen-e a HW4 miatt. Ha a fenti dolog eszkalálódik, akkor nagyon jól járnak majd a HW3-as tulajok.
-
h1mpi
félisten
Ki mondta, hogy kisf@szú vagy
én csak azt próbálom megértetni, hogy a chill mód nem jó semmire. Áltatod magad, hogy kevesebbet fogyaszt, de nem. Persze azt használsz, ami szimpatikus
Már ketten mondjuk, akiknek 500+ LE az autó, de persze nem kell elhinni, mehet a chill mód. A feleségemnek egyszer kapcsoltam be, azt mondta na azt örökre felejtsem el.
Ja és van egy Zoe-m is (ZE52 136 LE) ott egyenesen botrány az ECO mód, mintha vontatnék egy lakókocsit.
-
-
madgie
titán
Elhiszem, hogy mindenki főnök, meg király, de hadd ne kelljen már kisf@szúnak éreznie annak magát, aki azt a módot is szereti használni, ami amúgy az autó része. Én pl szeretem visszafogni a lábam, mert semmi kedvem nincs Kisvárda-Budapest között töltikézni és nem a sebesség veszi ki a legtöbbet, hanem ha sokat gyorsulgat az ember. Tudom, nem vagyok elég érzékeny, nincs kedvem 280 km-en keresztül ezzel foglalkozni...
-
Danex
addikt
válasz
CsodaPOK #1935 üzenetére
Kvázi az, de sokkal nyugodtabb az autó és az utasoknak is kényelmesebb.
Persze ez azért erősen függ a vezetési habitustól is, aki agresszívebben vezet annak elhiszem, hogy zavaró.
Illetve mikor 100 lovas kocsik között csorog az ember ott feleslegesnek érzem ,hogy annyira érzékeny legyen az elektronpedál
Plusz ahogy írtátok is, hátsó gumit eléggé le lehet gyilkolniplusz a futómű összes része sokkal nagyobb terhelést kap ha ráránt 600 nyúlmókus.
-
Doki16
addikt
Azt kilehet valahogy kapcsolni, hogy ne működjön a táblafelismerő? Az idegeimre megy, hogy egyszer meglát egy 30-as táblát és onnantól kezdve azt hiszi, hogy az van mindenhol és így 25 km-en keresztül használhatatlan az AP. A sebességet meg nem lehet felülírni, mert csak +10 km/h-t engedélyez.
Ez így konkrétan rosszabb mint a Hyundia Ioniq 28-am távtartós sávtartója, mert így a Teslánál még sávtartó sincs -
Egy napig használtam a kickdown funkciót. Szerintem nagyon idegesítő így a gázreakció úgyhogy maradtam a gyári sport?! állásban.
Mondjuk ennek meg az a hátránya, hogy max másfél szezon egy szett hátsó gumiMás: Tegnapi 1000+ km-es etap átlagfogyasztása az autó szerint 211 wh/km. 95% autópálya a max megengedettel, Németországban sokszor becsúsztam 200 fölé is.
Ami szerintem változott az eddigiekhez képest, hogy korlát nélküli szakaszon 150 km/h-val számol az autó, valamint inkább beiktat a navigáció 1-el több megállót a töltésnél de mindenhol sokkal rövidebb ideig kell állni. 10%-al küld ki SUC-rá és így sokkal gyorsabban végez az autó, tehát összességében kevesebb idő megy el töltésre az út alatt.
Ami külön öröm, hogy sokszor láttam 250 kW-os értéket a kijelzőn -
Danex
addikt
A sok felsorolton kívül ami még nekem bejön az a kickdown.
Én úgy állítottam be, hogy 90%-os pedál felett 2-3 másodperc alatt átvált max kakaóra, ha pedig 30%-os pedál alá visszamegyek akkor visszavált chillbe.
így elég finom de mégis dinamikus a gyorsulás.
Illetve ami nekem gombra is lesz rakva, az a ködlámpa. Konkrétan az, hogy tejködben a menüben nyomkorásszon az ember, mikor kimondottan előre kéne nézni maximális figyelemmel az valami borzasztó.
Az első ködlámpa még nem is baj, mert amúgy elég szép a vetítési képe így nem zavarja a szembejövőket, de a hátsót azért vidéken kell kapcsolgatni. -
madgie
titán
40 ezer forint körül lehetett lekuponozni, az nekem nem tűnik annyira soknak ahhoz, hogy ne kapcsoljon be minden egyes tempomat/AP bekapcsnál az automata ablaktörlő és viselkedjen idióta módon, hogy 140-nél ne tiltson le az AP, ha véletlenül átlépem, az anyósülésen is lehessen saját profil, vagy egyszerűsített beszállás mód.... meg ugye a DRL dolog, amit írtam.
Meg a manuális akku prekondicionálás sem hülyeség, mert bár POI alapján más
sok helyet ismer, de amit mégsem, ott is megoldom az előfűtést (vagy épp a naviban kinyomom, hogy automatán elkezdje már 150 km-rel a cél előtt, mikor tudom, hogy 60-nal is elég).
Ráadásul egy normálisabb OBD olvasó sem olcsó, így meg végre látom az akku állapotát, scan my teslával akár cellánként. Nem mintha minden nap ezt akarnám nézegetni, de egyszer biztosan érdekel.
(télen meg alig várom, hogy valami elhagyatott parkolóban kipróbáljam a hülyegyerekmódot, mert ezzel minden hárombetűs védelem kikapcsolható, sőt, akár az első motor is). -
CsodaPOK
senior tag
Amit én ki akarok próbálni:
- 140 felett ne büntessen az AP (sokat pályázok, egy-egy előzésnél, amikor jönnek mögöttem, vannak előttem, mellettem, nem a kijelzőt akarom nézni, hogy jajj most épp 139 vagy 141)
- öv kikapcsolásakor tegye P-be.
- görgővel váltani R-D-be (nekem nagyon idegen ez a jobb karos kalimpálás)
- gombbal kapcsolni be-ki az AP-t (még mindig idegen a kalimpálás)
- gombbal unlock-olni a töltőkábelt (az egyik töltőm 3rd party, azon nincs gomb a csatlakozón)
- DRL-el kapcsolja a hátsó lámpákat is (nem fogom megérteni, hogy miért nem így szól a szabály alapból) -
stickrs
senior tag
Pl aki kissebb regenerációt akar, nem a gyári maxot az tudja állítani, engem az autopilotnál a sávváltás után pl idegesített, hogy mindig ujra be kell kapcsolgatni, itt meg be lehet állítani, hogy 2 másodperc után automatikusan visszakapcsolja. Ablaktörlő kikapcsolva tartás tempomatnál( nem dobja át auto-ra ha alapbol ki volt kapcsolva), manuális akku temperálás, különböző adatok kiolvasása stb. Persze meg lehet lenni ezek nélkül is, de akciósan szerintem nem drága ennyiért.
-
WiZARD
addikt
Én is láttam hogy most jó áron van, de hiába néztem át 5x, hogy mit tud, nem sok olyat láttam ami annyira hasznosnak tűnne hogy fizessek érte.
Egyedül az AP visszakapcsolás/140 feletti tiltás elleni védekezés ami jó lenne, de annyira sokat nem megyek autópályán hogy 60ezret érjen ez a kettő. (illetve 3.5 év alatt már tökre hozzászoktam a működéséhez)
-
madgie
titán
-
CsodaPOK
senior tag
A vonalakra valóban nagyon háklis, az nekem is feltűnt. Ha emberi módon váltasz sávot (tükörbe néz, oké, már húzod a kormányt balra, ami mozdulattal villantod az indexet), akkor ha amúgy is közel voltál épp kicsit a vonalhoz, akkor csipog-fütyül-dudál-sárga-pirosfelirat-micsinálszkisgazdám mintha a világmindenség érne véget...
Fogyasztás: 20 körül van a vegyes átlagom. A vegyes nálam ~70% M6 (140), ~20% főút (90-100, ahogy épp a forgalom engedi), a maradék meg a városi gurulás.
Más: ha valaki gondolkodik S3XY buttons/knob vásárlásán, akkor most elég jó leárazás van az Enhance-nál. Plusz, ha Björn kódját/linkjét (Youtube csatornáján a New S3XY app videójában megtalálható) használod, akkor arra is lejön még pár százalék. Érdemes a devizát USD-re állítani. Végösszegben így egy 4 gombos csomag ~80e-re jön ki. Asszem holnap nap végéig tart ez az akció.
-
-
fo_di
őstag
Na, megvolt az első nagyobb út a kocsival (szeged-pest környéke oda-vissza), és csütörtök délután beszereltem a sexy knobot. Parameterezni viszont már csak szombaton a supercharger közben sikerült (Szigetszentmiklós), így csak visszafelé lett aktív az automata AP visszakapcsolas és a 140 fölötti ap felfüggesztés. Legalább volt összehasonlítási alap a felfelé úttal
szóval elég durva a komfortbeli különbség, hogy a sexy commander kapcsolja savvaltas után vissza az APt es nem kell azon aggódni, hogy egy elozesnel letiltja az AP magát, mert preventiven lenyomja és aztán 140 alatt visszakapcsolja. Egyértelmű pozitívum.
A fogyasztással is egészen még vagyok elégedve, 135os tempomattal (108as átlag, de a vége már a város volt) 17.3at hozott ki a kocsi. A zoemmal 105 körül vitorlazva is többet evett, itt meg nem finomkodtam vele semmit, mentem, ahogy régen a benzinessel.
Egyébként felraktam otthon egy Teslamate-et, és ahogy nézem kb kijön belőle ugyannyi adat, mint amit a vloggerek teslafibol mutogattak, ráadásul ingyen, szóval az is jó pont. Számít degradaciot is, a mai AC tele töltésem alapján kb 1-2% körül írja, ami elég fasza (2 év, 40k km, 60as lfp akku). Majd legközelebb egy hosszabb út után a Tesla saját próbáját is megcsinálom. -
Balázzs
senior tag
Persze, családdal (is) első a biztonság. Tegnap le Balatonra (100% töltöttség), ma vissza Bp. (29%) és még megyek kb 50 km-ert, simán bírja töltés nélkül az RWD. Ha nem lenne ennyi terelés a pályán és nyomnám is, akkor max egy 20-30 perces töltéssel megúsznám, úgy is simán vállalható szerintem.
-
Vásárlás óta kb. 175 az átlag fogyi, az utak nagy része 5 km-nél rövidebb.
-
stickrs
senior tag
-
Balázzs
senior tag
Rosszul írtam, mai átlag fogyi 14.7 kWh/100 km volt.
-
válasz
stickrs #1900 üzenetére
Érdekes, ma közlekedtem M1-en, sávelhúzások vannak, több helyen is, ott nem nyúlt bele egyszer se, de mikor a kb 4 autó széles úton kerültem a nyomvályút és húzódtak ki a záróvonal széléhez, egyből kitért a hitéből.
Richard
Nem lehet kikapcsolni, ha jól tudom... én nem kerestem de mintha Fb-on lett volna erről szó.Balázs
Ehhhh, mondjuk ezek jogosak is, én is vétek néha ilyesmit, de jobb lenne teljesen leszokni errőlNem tudom, Ti hogy közlekedtek, vagy milyen átlagfogyasztás jön ki, de nekem ma is 21,9 kWh / 100km volt az átlagom kb 300 km-es táv esetén, felén óvatosan mentem, akkor volt 19,5 vissza meg siettem, akkor lett 24,3 volt az átlag, ja és ez mind "nettó" érték, nincs benne se sentry, se veszteség... ez legalább 25 kWh/100 km-es átlag visszatöltve, minden más fogyasztással együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest