- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
barnam_ #27648 üzenetére
Akkor fekete 360R a megoldás az általam írt firmware-rel:
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
Ha meglesz az új modem azért készíts majd diagot és rakd be ide, lehet más probléma is van ott.
Dchard
-
Allien
veterán
válasz
dchard #27646 üzenetére
Sőt! Ha már van a fekete, akkor a szürkét el KELL felejteni. Azok felett eljárt az idő. Szerintem direkte úgy vannak gyártva, hogy pár év után TUTIRA tönkre menjenek. Jellemzően a 230V-os rész miatt, és úgy, hogy közvetlenül nem venni észre. Azaz, a ledek MINDIG azt mutatják, hogy minden szép, és jó. Közbe meg jellemzően nincsen adat forgalom például.
-
-
dchard
veterán
válasz
greyslay #27644 üzenetére
Azért mert ahhoz a modem eredeti felhasználói neve, jelszava kell. Több féle kombináció is van:
root/admin
root/Admin
root/Bridgeesetleg ezek közül valamelyik:
admin/admin
admin/Admin
admin/BridgeA szakadások más miatt vannak az biztos, szó nincs ilyen baromságról, hogy nem bírja a vonal. Újabb "szerelőkibúvó".
Egyébként ha továbbra sem sikerül belépned ennek ellenére megpróbálhatod a frissítést: ezt a verziót töltsd le: Board ID 96338L-2M-8M.
Ha megvan akkor a webes felületen a 4 grafikon és az Info gomb kimenete kell, illetve ha szakadásos problémáid vannak, akkor a leírás szerint SNR monitorázást kéne csinálnod amikor a leginkább veszélyeztetett a vonalad.
Egyébként jó eséllyel a régi 360R szürke modemed miatt szakad a net.
Dchard
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Nemrég hosszabbítottunk előfizetést, eddig 15 Mbit adsl volt, most 20 Mbit (Netmánia M).
Kérdés, milyen modem kellene hozzá, hogy ezt tudja is? Most egy Linksys WAG54GS-el használom, ez modem plusz router is egyben. A router kezelőfelületén a letöltési sebességnél 16475 Kbps-t ír.
Tényleg, a T-Home nem ad modemet, ha már két év hűséget vállalok? -
greyslay
aktív tag
válasz
dchard #27643 üzenetére
Annál a pontnál akadok el, amikor ellenőrizni szeretném a támogatottságot és a telnetes felületre akarok belépni. Oda nem enged fel.
Egyébként nem értem hogy a telekomos illetve bteles szerelők akkor miért mondták azt hogy a probléma az a nettel hogy a hálózat nem bírja az 5 megát, és emiatt szakadozik, ha te 15 öt is látsz. (Egyébként hozzá teszem hogy amikor kijött a szerelő ő is az mondta h a vonal pedig jó, 15 megát is bírna) De ennek ellenére folyamatosan szakadozott.
Viszont most is észre veszem hogy vannak apró szakadások, bár ez már routerrel van csatlakoztatva:
-
dchard
veterán
válasz
greyslay #27642 üzenetére
Mit nem fogadott el?
A firmware frissítéshez semmilyen jelszó nem kell, gondolom ez sikerült.
Miután az új firmware fent van a felhasználói név root a jelszó pedig 0000 (négy darab nulla). A webes felületre is, meg telnetre is, meg a DMT_ben is ez a felhasználói név/jelszó páros).
Ez a kép is több a semminél de egészítsd ki mindenképpen.
Erről a következő mondható el:
2megás csomagnak megfelelően van beállítva.
A kis sebeségű csomag miatt nehéz jósolni (ha kinyernéd a feketéből az adatokat sokkal pontosabb lesz), de az látszik, hogy lefelé minden különösebb probléma nélkül meg lehet a 15-16mega (SNR marginal hangolással akár ennél több is), felfelé pedig biztosan meg lesz az 1mega. Tartalék jelenleg bőven van a vonalon.
Összességében jó a vonalad, rendelhető a 20/1-es csomag (a modemet persze cseréld ki a feketére).
Dchard
-
greyslay
aktív tag
válasz
dchard #27562 üzenetére
Akkor ahogy ígértem megcsináltam a diagnosztikát. Sajnos a te általad kreált programmal nem bírtam, mert valamiért a fekete 360R nem fogadta el a jelszót..
Így a szürke 360R el, a sm50b vel készítettem el a képet.Ez egyenlőre 30 perc azt nem tudtam hogy meddig kell "diagnosztizálni".
Előre is köszi a segítséget. -
Gedeon31
addikt
-
törölt tag
válasz
Gedeon31 #27632 üzenetére
Nem írja ott át, ami azért érdekes, mert például a fő oldal ezen részében a főszolgáltatásoknál igen. Számlázni már minden bizonnyal úgy fognak, hogy 1170 Ft lesz
Egyébként szereztem minőségi másik HDMI kábelt is, és a Tuner is megérkezett
(#27614) Gedeon31: Amúgy lehet valami keresztszerződés köztük. Panelnek a Sony a Samsung által kifejlesztett S-PVA-t használja például.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ezzel lesz összekötve HDMI-n keresztül a SAGEM DS86 STB. Tehát a HDMI videójelet kell fognia, és kiküldeni a PHILIPS 200WP7ES monitorra DVI-on keresztül.
Szerk: később tervben van, hogy a főgépemre már magamnak is egy LCD/Monitor Tévét vegyek. A kártya akkor sem lesz felesleges, megy az aktuális kisebbik gépbe max
Jelenleg is a szobámban két LCD-n van az STB jele csak ugye az STB hátulján lévő két SCART-al.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #27613 üzenetére
Hajnalban megrendeltem a SAT TV HD csomagot, mert megjött a levél, hogy úton van felém az Aver3D CaptureHD kártya.
Természetesen, megint új ügyintézővel beszéltem, aki azt mondta, hogy jár a 10% kedvezmény a HD csomag árára.
Így tehát 1170 Ft a csomag ára.
-
dchard
veterán
válasz
poli27 #27620 üzenetére
Ebben csak részben értünk egyet, legfőképp a magyarázat nem stimmel.
UGye olyan, hogy digitális jel, vagy digitális csatorna nem létezik, minden esetben analóg jelet próbálunk úgy átalakítani, hogy az a digitális rendszer logikai felépítésének próbáljon megfelelni. Például egy analóg jel bizonyos feszültségszintjeihez társítunk információkat: a hordozó attól még analóg marad.
Namost ha a csatorna az előírt paraméterektől jobban torzítja a hordozóként funkcionáló analóg alapjelet, annak nem feltétlenül az lesz az eredménye, hogy nincs kép, vagy ha van akkor minden stimmel. Előfordulhat, hogy képkocka dobások keletkeznek, néha meg-meg reccsen, akad a hang, bizonyos makroblokkok sérülnek. Ez nyilván nem egy 2méteres kábelnél fog bekövetkezni, de gondolj a következőre: mondjuk kell 15 méter HDMI kábel. Itt már jó minőségű vezetéknél is határ eset, hogy pusztán a hosszból fakadó csillapítás miatt nem lógunk ki a specifikációkból. Namost erre még rájön a valamivel gyengébb kontakt a két csatlakozó végnél, és már jöhetnek is a problémák. Szóval ez a történet nem fekete vagy fehér. Szaktopikokban is sokat lehet ilyen esetekről olvasni.
"Ez kb pont ugyan az mint az aranyozott dugós optikai kábel"
Nem jó példa, mivel optikai kábelnél a csatlakozó (inkább foglalat) anyaga semmilyen szempontból nem befolyásolja a kommunikációs csatorna minőségét. A jó példa az aranyozott digitális koax csatlakozó SPDIF csatornánál, vagy a már említett HDMI. Mindkét esetben - ha csak minimálisan is - de függ a kommunikációs csatorna minősége a csatlakozókon alkalmazott anyagoktól, bevonatoktól (meg még millió más dolgotól is persze).
Dchard
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy a T-Home által a felhasználók részére küldött "Pirelli-s" routert lehet-e esetleg más célra használni, ill elérhető-e esetleg hozzá Admin felhasználói felület ?
Konkrétan:
A ZTE T-home-os példányánál találkoztam ezzel az Admin felhasználó-jelszó kombóval, és Dinamikus IP módban szeretném használni, persze nem T-s netszolgáltató netjét kellene megosztani.
Itt helyben már kb 20db ilyet is tudok, ami alól már kilőtték a netet, és hánykolódik csak mindenkinél a polcon. -
-
poli27
veterán
-
törölt tag
válasz
Allien #27615 üzenetére
Ja erről a jelenségről már hallottam, rákérdeztem a Sony TV-s topicban, a válaszokból az jött le, hogy a nem aranyozott HDMI is megfelelő.
Egyébként majdnem rendeltem egy aranyozottat a PCX-ből - mondván, úgyis megrendelés alatt van az Aver3D Capture kártya, és akkor befér a csomagba, de pont jött a mail, hogy elindították a csomagot. Meg egyébként is 5 k körül lett volna, Edigitalban meg van ennyiért is: Equip HDMI apa - HDMI apa aranyozott kábel (1.4 HDMI, 3D-s), 2m.
-
Allien
veterán
válasz
kzoli89 #27612 üzenetére
1 hónapjuk van rá. De, inkább kérdezz rá, lehet, valami gond van esetleg. De az is lehet, hogy egyszerű emberi oka van. A Vár-ba NEM lehet csak úgy behajtani. Márpedig valszeg csak kevés szerelőnek van oda engedélye. ha az(ok) épp szabin vannak, akkor megáll az élet, de legalábbis, lelassul.
-
törölt tag
Most legalább lesz a routermben lévő WiFI-nek is feladata. Úgy tervezem, hogy ezen keresztül kapja majd a netet, nem kábelezek
-
Allien
veterán
válasz
#41133696 #27607 üzenetére
Majdnem lógikusan gondolkodol. Csak ugye még sem.
Beszéld meg a TV gyártókkal, mért nem raknak bele kábelt. El fogják mondani, hogy minek? Hiszen más-más az igény. Van, akinek van pl HD-s műsor forrása, van, akinek NINCSEN! Ugyanis, NEM azért vesznek az emberek full HD-s TV-t, mert van is mit rá kötni, hanem azért, mert vagy nem kapni mást, vagy nem annyival olcsóbb. Pl a HD readys TV-k ára nem fele annyi, mint a full HD-s. Amikor én vettem a TV-m, akkor a sima 100E volt, a full 110E. Akkor minek vettem volna a simát? Régen se raktak a CRT TV-k mellé max használati utasítást. Teljesen jogosan ezt a Vevőre hárítják. Főleg, mert van/volt olyan TV, amivel hiába kötöd össze pl az STB-t HDMI kábellel, az finnyás dög, és csak aranyozott drága HDMI-vel hajlandó üzemelni.
A VGA amúgyis más piac. Illetve, BIZTOS van olyan gyártó, és/vagy típus, amely mellé grátisz raknak minden földi jót. Csak, olyannal kevés ember találkozik, mert a többség csak a kommersz márkákat ismeri. SONY, LG, SAMSUNG, a legismertebbek. De, EU-ban is gyártanak TV-t, csak azt NEM tudod megfizetni, valszeg.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #27609 üzenetére
Pontosítom is.
Tehát imént postom egy hölgy ügyintézővel történt beszélgetésemet tükrözte.
Nem hagyott a dolog nyugodni, így megint felhívtam őket, ezúttal egy úr vette fel. Mindjárt pörgősebben haladt a dolog.
1. Rögtön berögzítette az igényemet, igaz elsőnek majdnem SAMSUNG-ot - úgy látszik azt viszik jobban - de mondtam neki, hogy SONY-ról van szó, szóval ez is megoldva.
2. Elmondta, hogy nem futár fogja kiszállítani, hanem a SAMSUNG márkaszerviz, és ők fogják beüzemelni is.
3. HDMI-re megnézte, hogy "sajnos" mindkét beltéri HD képes, egyébként egyik boxot cserélték volna és akkor tudott volna kábelt is küldeni.
4. Volt aki itt írta, hogy a HD csomagban nincs benne a Viasat History & Nature. Cáfolták, tehát benne van!
5. Mindegy milyen kedvezményem van 1300 Ft havidíja van a HD csomagnak
6. Ráérek miután hívtak a Samsungtól megrendelni a HD csomagot - ezt már magamtól is kitaláltam -
-
törölt tag
Na megvolt a telefonálás. Nem szerelő hozza ki hanem futár azt mondta. Viszont akkor mi a honlapjukon az ingyenes beüzemelés szöveg?
Bár ezt tőlük kellett volna megkérdezni, viszont még annyira friss, hogy nincs is feldolgozva, 24-48 óra ennek az ideje. Majd utána rákérdezek erre is.
-
kzoli89
tag
Sziasztok!
Nemrég költöztem Budapestre, és internetszolgáltatót keresek. Az I. kerületben van az albérletem, és sajnos úgy néz ki, hogy a T-Home-on kívül más nem szolgáltat, vagy legalábbis én nem tudok róla.
Korábban UPC volt, és tetszett, hogy 5000 HUF-ért volt gyors net, még ha letöltési irányban is, kábeltv, és telefon (igaz, utóbbit nem használtam). T-Home-nál kicsit elszomorított, hogy a drága 10Mbps-es internetből, ha van IPTV, akkor még szépen leszívódik a TV által lefoglalt sebesség.
Na, de nem is ez lenne a konkrét problémám. Tudom, hogy ez T-Home-os topic, de esetleg valaki nem tud más szolgáltatót, aki T-Home-os telefonos vezetékes hálózaton szolgáltat internetet, és esetleg van elérhető kábelszolgáltatása a Vár negyedben?
Előre is köszönöm a válaszokat, és elnézést kérek, ha nagyon rossz helyre írtam.
Üdv.:
Zoli -
törölt tag
válasz
Allien #27593 üzenetére
"A TV gyártója NEm rak bele kábelt, mert ugye hülyeség. "
Ez a "hülyeség" rész így ebben a formában pontosításra szorul szerintem. Azt gondolom, hogy az ember nem vesz ilyen Tévét ha nem akar HD tartalmakat nézni. Sima RCA-as SD adásra egy kisebb képernyő is megfelel ha már CRT-t nem nagyon lehet kapni. Nálunk fejlettebb országokban talán nem 60 SD / 6 HD a szórási arány, de nem tudom, nem élek külföldön
Gondolom azért, hogy Japánban másabb a felállás, de idehaza kispórolják oké.
A másik része pedig az a dolognak, hogy én ugye gondoltam rá, hogy esetleg nem jár automatikusan a HDMI kábel, azért kérdeztem rá a másik topicban, de sokan lehetnek akik nem gondolnak rá, aztán pislognak hogy nincs benne , utána lehet kábel után szaladgálni ha a szerelőnél sincs, vagy csak néznek hogy miért SCART-RCA-val van rákötve
A Spórolás dolog is érdekes. Egyfelől ja elfogadható, hogy sokszor így van, de akkor a Gigabyte pazarol, hogy középkategóriás VGA-hoz mellékeli? Ez a tévé is középkategória simán megvan. Mindegy nem akadok én ezen fenn, elfogadom, hogy így van szerzek kábelt aztán kész, csak furának tartottam és leírtam.
Az, hogy a Sagem így "zsírozta" le a T-vel az is akceptálható, mert pl 2 évig én sem HD-ben néztem, és szolgálatóti különlesgeség volt az, hogy HD-s STB-t nyomtak boldognak boldogtalannak. Na meg az STB pár tízezer Ft értékű max.
Még nem volt időpont egyeztetés nem is hívtak, majd én mindjárt felhívom őket
Szóval nincs köztünk félreértés elfogadom a dolgot amit írtál csak leírtam mi a szitu.
(#27604) KaiotEch: Érdekes működik a weblap. Nálam pl 30 Mbit/s-ot mutatott cím alapján, de megrendelésnél már csak 20-ast engedett, aztán abból is eleinte 11.9 volt meg, aztán kellett Firmware frissítés és mindjárt másabb. Persze arra nincs magyarázat, hogy csomag váltás előtt 15-ös családi, hogy mehetett stabilan 2 Mbit/s-al gyorsabban mint amikor átálltam 20-ra.
-
válasz
dchard #27595 üzenetére
Volt már anno, de akkor valszeg kell újat csinálnom. De most ezt nem értem. Ha beírom a címemet kidobja, hogy van 20mbit, ha rámegyek, hogy arra akarok váltani, akkor meg ezt kapom:
Most akkor legyen az, hogy maradok a 10-esnél, de adják annyival olcsóbban. Mondjuk az is kérdéses, hogy hogy jön ide a 6740 és a 6040Ft...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest