- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Közben rákérdeztem a telekomnál, hogy is müködik ez. Hivatalosan, nincs ilyen információ, megosztva a munkatársakkal. A box, cska adott helyben müködik, ahová a szolgáltatást létesítik. Olyan nincs, hogy elviszem, nyaralóba, vagy bárhová, és ott beüzemelem, és müködik mint otthon - Legalábbis a tv része.
Azt mondta, arról már hallott viszont ő is, hogy otthon, más hálózatból, működött, sikerült működtetni, de ezt is furcsálja, mert alapvetően nem kellene így mennie.
Valamint még azt mondta, hogy természetesen, az android része müködik máshol is. És akár tvgo-ként használható, valószínüleg, lehetséges, hogy így müködik ha vki elviszi... De maga, mint smart box, mint otthon, az biztos nem fog működni.
Hivatalosan tehát nincs megerősítve, a cikk, inkább megcáfolták.
-
törölt tag
Érdekes, nyáron egy ismerős kérdezte, mikor mutattam a tvgo-t. De ott a nyaralóban nincs vezetékes net, max mobil net lehet/ne... arról is müködik vajon? Másik ilyen alapon akkor akár az is lehet, hogy egy box nyaraló, vagy albérlet, egy box meg otthon.
De akkor is kétséges, hogy minden, esetben müködik/het.
Lehet nálad azért ment, mert új felhasználó voltál még nem? Ez alapján tv-t rendeltél telekomtól, de más nem biztos, hogy tőlük volt/lett.
Mondjuk most az is eszembe jutott, hogy márciusban - áprilisban mikor bevezették, még kötelező volt a telekom netet is rendelni hozzá - vezetékest. Akkor ez is változott ezek szerint?
Mondjuk érdekes, hogy Kaba, nem nyilatkozik ebben a témában...
-
válasz
#33802016 #132195 üzenetére
Azzal kezdődött, hogy tavasszal a Telekom optika bekötésekor a szerelő a még aktív Vodafone (volt UPC koax) kábelnet végén lógó szolgáltatói HGW-re (Ubee EVW3226) dugta az Androidos boxot és azon aktiváltuk be. (Meg is említette, hogy hallotta, miszerint nem csak Telekomos neten működik, de eddig még nem próbálta.)
Azóta kíváncsiságból kipróbáltam másmilyen neten is, hátha csak az aktiválásnál mindegy, de nem, működik. -
törölt tag
válasz
kakuk.tamas #132177 üzenetére
Simán mehet(ne) idegen neten is, max nem használja a multicastot ami csak a telekom infrastruktúran elérhető.
Nem próbáltam még.Koaxon sagemcom 3890v3 -al , simán megy wifin teljesértékűen a box. Nem kell mesh , csak a hgw tudása amit szoftveresen ki tudnak/akarnak használni.
Én örülök neki hogy működik ,így két vezetékkel megint kevesebb. -
törölt tag
-
kory24
őstag
Tehát akkor az újfajta tv box-nál csak az a lényeg, hogy internet legyen?
Tehát lehet telekom net --> Saját router amiben nem kell IGMP-t engedni az adott lan csatlakozóra hanem csak rákötöm mint bármelyik pc-t vagy konzolt tvt, és ugyanúgy a routertől kap ipt és lesz tv adás?
Ha igen akkor már rendelem is meg
-
prisz
senior tag
válasz
undercover #132166 üzenetére
Kb. semmi különbség. Csodát ne várj, amig a bitrátát nem növelik. Egyelőre mindenki ugyanazt a stream-et kapja.
-
snyper990
őstag
-
mgaben
senior tag
válasz
snyper990 #132187 üzenetére
Akkor ott valami nálad nem kerek. Nekem simán ment a régi HDMI kábellel is. Annyit mondott, hogy ha 4K adást is akarok nézni majd akkor fog kelleni az ami a boxhoz van, mert az 2.1-es. Viszont ez sem igaz így, mert a 2.1-es a 8K-hoz van, a 2.0 van a 4K-nak. Most egyébként megint másik kábel van (Delock 2.1-es), kellett hosszabb kábel. Mondjuk TV készülékedet nem tudom milyen, de ha nem 2021-es modell, akkor elég esélyes, hogy azon is 2.0-ás csatlakozó van csak. Szóval igazából ennyi a Telekomos kábel, hogy 2.1-es.
-
snyper990
őstag
Köszi, akkor már ezt is tudjuk
Arra még érdemes figyelni, hogy nem minden HDMI kábellel megy a box. Nekem eddig csak a telekomos szerelőtől a létesítéskor kapott kábellel sikerült működésre bírnom. Még mondta is, mikor lerakta a TV mellé a boxot, és az addigi (egyébként elég jó minőségű) kábel végét adtam volna neki, hogy azzal nem fog menni, csak a telekomossal (gondolom valami HDCP vagy ahhoz hasonló szerzői jogi okosság lehet a háttérben, vagy a doboz gyártója nem szabvány pinoutot használ, ezért kell egyedi kábel) -
Zeki
nagyúr
válasz
#33802016 #132180 üzenetére
A dobozolásnak kellene eltűnnie.
Ott a tv go app. Annak menjen, aki fizet érte. De az menjen minden eszközön mint a Netflix. Az sem ad boxot, hogy csak azon keresztül nézhető. Olvastam, a Sky is box nélküli lesz . Nagy adag legyártott hulladékkal kevesebb.
A box maradi dolog. -
válasz
kakuk.tamas #132183 üzenetére
A Telekom által adott ONT-ről lehúzom, másik szolgáltató (eltérő technológiájú) netjére rádugom (a szolgáltatói HGW-re) és működik.
-
joey04
titán
Sziasztok!
Lehet a hónapban átjönnék a digitől.
A kérdésem, hogy ha "csak" 1000/1000 netet kötök, akkor is wifi 6 képes eszközt kapok?
-
törölt tag
válasz
snyper990 #132169 üzenetére
Hm, azért nem tudom változtak-e ezek a dolgok... de Kaba meglátására kiváncsi lennék, mivel úgy látom ő telekomos illetőségű, tehát biztos tudja, igaz-e vagy sem.
Saját tapasztalatból, jó pár éve mikor váltottam nagyobb csomagra (ez kb 15mega net volt), olyan ruter/modemet, akármit hoztak, hogy csak annak a címét fogadta el a rendszer, az tudott betárcsázni stb.
pl hiába volt még minden kész, működő képes, amint átállították a rendszert, de még nem jött a szerelő, már nem üzemelt.Az gigabit előtti zte speedport, pl hiába tartalmazott 2 telefon csatlakozást, csak egyiket lehetett használni másik + 800 ft (vagy mennyi lett volna, ha központból engedélyezik). Ezért nekem ez elég fura, dolog, hogy ost csak úgy gondolok egyet és leviszem a "nyaralóba", vagy átviszem xyz-hez, és ott nézzük.
De hát ha "nincs internethez, meg lakcímhez kötve..."... akkor biztos így van... kiváncsi lennék egy éles tesztre, hogy átviszed vkihez, haver ismerős, rokon és na megy, nem megy?
(nyilván olyanhoz akinek szintén nincs telekom tv-je).
Ilyen fogd és vidd, módszer a mindigtv-nél volt, azt tudom, hallottam... de az teljesen más ugye...
"Azért az IGMP képesség fontos tényező… Mobilnetet megosztva például nem megy… (iPhone12 + korlátlan Telekomos net)"
Akkor egy újabb buktatója, hogy ha elviszed nyaralóba nem biztos, hogy fog menni... ellenben az erre kitalált telekom tvgo-val."És/vagy a beüzemelés során a serial-t kapcsolja a rendszer a Te netes azonosítódhoz, és/vagy ONT-odhoz."
Lényegében pont erre akartam kilukadni én is.Szerintem a cikk írója, nemes egyszerűségből abból indult ki, hogy android + bejelentkezés + netkábel
Akkor megy máshol is. Kétlem, hogy gyakorlatba tesztelte volna. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
qnadam #132178 üzenetére
Szerintem központi oldalon (értsd szerver/kiszolgáló) vannak a megkötések, amivel helyhez van kötve a box.
És/vagy a beüzemelés során a serial-t kapcsolja a rendszer a Te netes azonosítódhoz, és/vagy ONT-odhoz.A meshes cucc pedig baromi jó. Atom stabil a TV, és a sávszél is jó mindezek mellett.
-
válasz
kakuk.tamas #132177 üzenetére
másik címen telekom nettel akár mehetne is, technikailag semmi pluszt nem igényel, plusz a box is bejelentkezik.
a régire azért nem lehet visszaváltani, mert idővel ki akarják vezetni.a saját mesh cuccukon azért megy, mert azon megfelelően be vannak konfigolva a vlanok, valószínűleg ezt a varázslatot meg lehetne csinálni megfelelő eszközökkel bármilyen wifin.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
qnadam #132176 üzenetére
Más címen eleve nem mehet: ha menne, nem lenne az a megkötés se, hogy hogyha váltasz az új TelekomTV-re a régiről, nem lehet visszaváltani.
Kizárt, hogy menjen idegen nettel a boxon a TV.
Az 5670-re wifin csatlakoztatott box se megy, csak kábellel. A meshen megy egyedül wifin is. (Nálunk is úgy mennek)
-
válasz
kakuk.tamas #132175 üzenetére
és ha a router (ami ebben az esetben az iphone) ezt nem tudja...
de szerintem nem ez az összefüggés. ha multicast, mint a régi iptv, akkor a tévé eleve másik vlanon van, de akkor idegen hálózaton egyáltalán nem megy.
ha viszont idegen hálón is megy unicasttal, akkor nem kell hozzá igmp...de egyelőre senki nem mondta, hogy megy idegen hálózaton, csak annyi volt a felvetés, hogy nincs lakcímhez kötve, ami nem jelenti azt, hogy a technikai feltételek más hálózaton is megvannak.
-
válasz
kakuk.tamas #132172 üzenetére
nem kizárt, hogy itt az iphone mint router volt a szűk keresztmetszet
óvatos tipp: a telekom ezt valószínűleg egész addig fogja engedni, amíg az idegen vonalon lógó tévénézők el nem kezdenek túl nagy sávot megenni. -
cech19960320
tag
válasz
kakuk.tamas #132172 üzenetére
Akkor így már kb a lehetséges hasznának 30-40%-a ugrik is
-
snyper990
őstag
válasz
cech19960320 #132170 üzenetére
Nem tudom, még nem próbáltam, de ha azt írják...
-
cech19960320
tag
válasz
snyper990 #132169 üzenetére
Tehát ha leviszem a vidéki nyaralóba, ahol nincs net, de van TV (jelenleg csak SCARTOS, ergo vagy átalakító, vagy az itthoni nem használt TV-t is viszem), ott osztok Wifit a telefonról ahol korlátlan a mobilnet, akkor simán lehet, hogy működik a TV ott is teljes szolgáltatással?
-
snyper990
őstag
válasz
Rick4 #132154 üzenetére
Ebből 2 mondat rögtön kérdés, ami definíciójából kifolyólag nem alkalmas vélemény kinyilatkoztatására...
A képek betöltése is lehet DNS probléma, ha nem azonos szerveren vannak tárolva, mint maga az oldal (ugyebár akkor csak egy linket kap a böngésző, hogy onnan töltse le, és ha még nem cache-elt szerverre mutat a link, akkor ugyebár címlekérdezés, time out, fallback IPv4-re, stb., és ugyanott vagy, mintha egy oldal nem akarna betölteni DNS hiba miatt...)
És továbbra sem szerepelt az első hozzászólásodban semmi arról, hogy mit tettél meg a probléma megoldása érdekében, így nem tudhattam... De tényleg hagyjuk, lényegtelen. Sajnálom, ha úgy érzed, hogy a tyúkszemedre léptem, nem volt szándékos. -
Kaba
veterán
válasz
undercover #132166 üzenetére
A Smartboxnak jobb a képfeldolgozó képessége,mint az STB-nek,így a képminőség is javult.A 4K-s lista is bővülni fog a későbbiekben.
-
undercover
őstag
Üdv! Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Nekem jelenleg IPTV szolgáltatásom van....
Olvastam a cikket, hogy már elérhető ez az új Telekom TV.
A sima HD-adások tekintetébben ez jelent előrelépést? Tehát például a HD csatornák is szebbek ezáltal mint a régi IPTV dobozokból? Vagy ez csak a 4K-ért érné meg? Az, hogy play áruházból lehet androidos alkalmazásokat felrakni eddig is megoldottam.
A 4k-nál 2000 forintért nem drága egy Eurosport csatornák meg egy természetcsatorna a 4K-ért vagy ez a lista bővülni fog?
-
wolf911
újonc
A TVGO-ban megjelentek a HD csatornák ez kicsit fura, nem értem...Nincs adaptive streaming? Igaz így több csatornának látszik a kínálat. Amúgy mindig, akkor van baj vele mikor pont nézné az ember, pl. BL megy vagy valami...Persze javult, mert egy időben 10 percenként megállt az új player tvgo. Nem lehet méretezni az ablakot rendesen, ha pl, fél monitornyi helyen néznénk. Az IPTV-n se értem minek van SD és HD egy csomó csatornából, miért nem elég a HD, és kiírni se kellene hogy RTL HD vagy TV2 HD, hiszen az az alap 2021-ben. Max a sávszélesség miatt értelme, de már az miatt sem... Lassan kiforrja magát... Jó ez az új előfizteős dolog, csak hiába mindig olcsóbb több és jobb minden ajánlat, de évek óta nem kötöm újra, mert drágább, mint amit fizetek...az ügyfélszolgálaton jeleztem: _ne kössem újra. Ennyit mondtak.
-
mgaben
senior tag
TV GO nálatok működik weben? Próbáltam chrome, bing. Linux alatt chrome, firefox. Csak homokórázik, nem indul el archív vagy élő adás. Android telefonon tökéletes.
-
törölt tag
válasz
nutfile #132152 üzenetére
Itt most jött ki egy cikk... bár vannak pontatlanságok pl iptv-t, már nem lehet venni, azt csak a korábbi előfizetőknek van még nyitva.
2.
" mindössze áramforrásra és internetre van szükség, így azt akár nyaralásra is magunkkal tudjuk vinni, ha esetleg olyan helyre mennénk, ahol a szálláson szegényes a csatornakínálat."
Ez tudtommal koránt sincs így, mert lakcímhez van kötve a történet... nem lehetsz át egy tetszőleges helyre, és voálá lesz tv, a box-ből. (max telekomtvgo- révén)
úgy hogy felületesen olvasd, de gondoltam belinkelem, ha vkit érdekelne
https://prohardver.hu/teszt/telekom_tv_smartbox_teszt/hardver_medialejatszas.html
-
mgaben
senior tag
válasz
nutfile #132151 üzenetére
4. 2 GB szabad hely van rajta, annyita tudsz telepíteni, de csalóka. Én feltettem a kodit minden kiegészítővel amit használok, maradt 300 MB, és akkor onnantól kezdve a tv adás meghalt. Töröltem a kodit újra jó lett. Plex-el voltak fura dolgok, valamikor ilyen hosszú, drónos fhart-olásnál akadozott a kép, de mostanában az is jó, bár inkább az X96 Max Plus 2-t használom ezekre.
-
Rick4
félisten
válasz
snyper990 #132153 üzenetére
Itt tettél:
Mondjuk azt sosem értettem, hogy a valaki saját használatának nem megfelelően konfigurált hálózat miért a szolgáltató sara? Vagy ha problémája van valakinek, miért nem kér segítséget akár a szolgáltatótól? Mert így leírás alapján az, amit leírtál vagy szoftveres, de inkább DNS problémára utal, amit max. 10 perc megoldani, ha még sosem csináltál ilyet...
És mivel ez nem DNS hiba, hiszen a leírásból is egyértelműen érhető, (legalábbis hiszem, hogy abba a 90%-ba tartozol, aki egy 8-10 szavas mondatot megért különösebb gond nélkül) hogy az oldal betölt, csak a képek jönnek lassabban, az meg nem különösebben kérdéses, hogy a végponton én nem tudok ennél többet tenni, mégis hogy kellett volna megoldanom? Hagyjuk, lényegtelen. -
snyper990
őstag
válasz
Rick4 #132148 üzenetére
Mondjuk azt sosem értettem, hogy egyesek miért próbálnak bárki életéről, témához hozzáértéséről véleményt alkotni
Hol tettem ilyet? Különösen az előbbit? Utóbbival kapcsolatban is csak annyit írtam, aminek legfeljebb érintőlegesen van köze a témához, hogy "ha még sosem csináltál ilyet"... Ebből mi a véleményalkotás? És amúgy is miért baj, ha van véleményem?
Azt nem írtad, hogy miket tettél az ügy megoldása érdekében, magamtól meg ugye nem tudom kitalálni. Csak a jelenséget írtad le, ebből - elismerem, hibásan - arra következtettem, hogy a 90%-hoz tartozol, aki addig jut a problémái megoldásában, hogy panaszkodik valahol.
A hardverrel meg nem sokra mégy, ha pl. egy szoftver frissítése félresikerül.
Furcsa, hogy ekkora tapasztalattal és külső segítséggel sem sikerült megoldani a problémát. Hát igen, anomáliák léteznek.
Bocsánat, ha megsértettem az önérzetedet, nem volt célomban. Leírtál valamit, én meg reagáltam rá, ennyi történt. Semmi személyes, ne vedd magadra, különösen azt, ami ott sincs -
nutfile
aktív tag
váltáson gondolkodom jelenlegi IPTV-ről az új Telekom TV-re és pár kérdés felmerült bennem.
Telekom TV Record&Go 3 beltéri esetén hogyan működik?
1. mehet egyszerre több különböző felvétel és 3 külön élő adás egy időben?
2. lehet egyszerre több boxról különböző felvételeket nézni?
3. ha jól láttam HBO GO támogatott, Netflix nem, de van olyan apk, amivel megy, igaz?
4. a boxra mennyire szabadon lehet telepítgetni? NFL Gamepass, DS Video, Plex megy rajta? 5. billentyűzet kapcsolható hozzá?
előre is köszi,
t.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest