-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
vatoloco26 #126747 üzenetére
Letöltési és feltöltési értékeket kellene a következő hsz-ba másolni.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
vatoloco26 #126747 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá.
@kabelmania27 Ő fog tudni Neked segíteni.
-
blueboy77
csendes tag
-
Frontiner
aktív tag
válasz
vatoloco26 #126744 üzenetére
Hello!
Belépsz a Kaon felületére (192.168.0.1) CM Docsis menüpont és ott kell látnod ezeket az értékeket. Picit várni kell amíg betölt (~5-10 sec). Ennyi. üdv
-
djalmasi
tag
Köszönöm a segítséget.
-
Kaba
veterán
válasz
djalmasi #126732 üzenetére
Egy hosszabb áramkimaradás az nem okoz problémát.A legtöbb problémát éppen egy áramtalanítás és újraindítás oldja meg.Nálad vélhetően a frissítés alatt volt áramszünet,illetve a többszöri rövid ideig tartó áramszünet esetén az eszköz nem tud rendesen rebootolni ami a működőképességét befolyásolhatja. Aggódnod nem kell,egy áramkimaradás nem fogja az eszközt meghibásítani.
-
DevKiller
senior tag
válasz
djalmasi #126732 üzenetére
Ez az eszköz kifejezetten allergiás az áramingadozásra.
Ha a wifit dobja el az még a jobbik, van, hogy a PPPoE-t, nem kér IP címet, ezáltál nem jelentkezik fel és társai
Resetelni kell, és újra PPPoE-t beírni, amit vagy a Telekom.HU-ról a fiókodból tudsz meg az internet résznél, csak a név lesz ott pl Karcsi02 és még hozzá kell írni a @t-online.hu -t, teáh Karcsi02@t-online.hu a jelszót pedig változtatni tudod a felületen. Ha nincs kedved szenvedni, megfelelő beazonosÍtás után a 1414-en megmondják, vagy ha nem akarod kikérni akkor ráküldik neked. -
djalmasi
tag
Halihó! Valaki esetleg találkozott már hasonló jelenséggel?
Adott egy eszköz név szerint: Sagemcom F@ast 5655v2A héten többször is levágódott az áram a környékünkön és csak most vettük észre, hogy amióta ez megtörtént azóta a Routeren az 5GHz Wi-Fi nem igazán akar működőképes lenni.
Először annyit ír ki, hogy nem jó a jelszó, utána azt hogy nem tudja hitelesíteni az ip címet, majd egy Wi-Fi ki/be kapcsolás után teljesen meg szűnt létezni az eszközökön az 5GHz.Nyomtam admin panelből rá egy restartot ami több mint 8 percig tartott (azt hittem már vissza sem kapcsol) és nagy nehezen most újra aktív a Wi-Fi és rá lehet csatlakozni.
A kérdésem az volna, hogy aggódnom kellene? Lehet esetleg probléma vele a közeljövőben, meghibásodhatott a random áram kimaradásoktól?
Előre is köszi a segítséget.
-
R3laX
addikt
Nagyon dühítő már amit művelnek. Nem akarom lemondani, mert sajnos Digi oldalon is egy nagy rakás .... az egész. Mást nem tudok sajnos. Zaklatom őket, aztán várok. Hajrá Magyarország
.
Sajnos az 1-es épületben lévő egyik csaj is elkezdte gyűjteni az aláírásokat. Lehet ezen akadnak fenn, hogy majd azzal együtt... Amiben lakom az a 2-es, de itt már be van kábelezve a lépcsőház is dobozzal. Októberben lettek meg az aláírások.
Azt mondták, hogy elvileg a felszálló ág nincs még készen. Gondolom az a utcáról aknákon bejövő. Csak akkor a kisvállalkozó nem értem miért adta le úgy a melót, hogy már köttethető novemberben. Katasztrófa. Azt sem értem még, hogy 2 hete volt itt a Telekom kicserélni a dobozt ami rossz volt, akkor miért nem oldották meg... Jajj, elfáradtam már, mindegyiken.
-
R3laX
addikt
válasz
R3laX #125612 üzenetére
Heló! 1 hónapja történt meg a Magenta1 1000/1000 stbb megrendelés. 2 hete kicserélték a lépcsőházban lévő dobozt, amit a kisvállalkozó felrakott, most várok. Megrendeléstől számítva mennyi idejük van szerintetek a hálózat létesítésére? Végtelen? Mert a 3 épületből én voltam az első, aki szerette volna egyáltalán beköttetni, remélem nem kell megvárnom a többit, mert megőrülök már ezektől a szolgáltatóktól
-
Frontiner
aktív tag
válasz
kabelmania27 #126726 üzenetére
Ok, köszi a tippet.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Frontiner #126725 üzenetére
Nincsmit. Valószínű mmwo tipust kaptál mert Telekomnál előírás alapján a technikusoknak be kell tenniük, letöltési értékek negatívban vannak, de attól még lehetne stabil, egy próbát megér lehet kicsit alacsonyabb feltöltési értékekkel szinkronizál és az már elég ahhoz, hogy ne vagy kevésbé akadjon, de esélyes, hogy be kell jelenteni. Átkötés idejére áramtalanítsd a modemet és ha van iptv box akkor azt is.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
kabelmania27 #126724 üzenetére
Köszi, most nem vagyok otthon, de este kiszedem az osztót (nem saját, Telekomos srác rakta be anno) és megnézem. Nem lett pakolva meg semmi, szóval a lazulást is kizárnám, de azt is meglesem. Bár gyanítom nem ez(ek) lesz(nek) a gond(ok), mert eddig ment "rendesen", csak pár napja kezdte ezt a hülyeséget. Nem tudom előtte milyen rev. szoft volt rajt, lehet most kapta ezt a V1.2-t...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Frontiner #126723 üzenetére
Az a gond, hogy 50 felett vannak a feltöltési értékek.
Amennyiben nem nézel dvb-c adásokat és a koax kábelen van bekötve egy vagy több osztó próbáld meg kivenni hátha javul, ha direktbe megy a modembe a kábel vagy nem javul a helyzet jelentsd be a problémát. Nézd meg, hogy az F csatlakozók nem lazultak-e ki a modemnél és a toldásnál. -
Frontiner
aktív tag
válasz
kabelmania27 #126722 üzenetére
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Egy Kaon CG3000 (V1.2) csodálat üzemel nálam. Az elmúlt napokban többször volt, hogy lefagyott, újra kellett indítanom. Ezt napi 4-5-6x eljátsza. Kezd a t@>#m kilenni vele. Van rá mód, hogy cseréljék Sagem-re? Előtte az volt, de váltottam 1000es netre (koax) és állítólag muszáj volt kicserélni. Azzal sose volt gonmdom. Ez a Kaon meg egy hulladék. Amit olvasok itt, pl. hogy a wifi is gondol egyet és ki-be kapcsol...hiába kapcsolom ki akár a menüben akár a WPS gombbal.
-
Azoli83
csendes tag
Sajnos nem találok a beállításokban Ap isolation. A régibem emlékszme, hogy volt. Gondolom itt már a telekom lebutította a router kezelőfelületét is kivette ezt a beállítást.
Lövésem sincs mit csináljak. Ha bármelyik eszközön átállítom kézzel a wifit, hogy 2.4 ghz-en csatlakozzon akkor hibátlan.
-
válasz
Azoli83 #126717 üzenetére
Szia,
Érdemes ránézni a Wi-Fi beállításokra, ha van olyan opció, hogy AP isolation, akkor az ne legyen bekapcsolva. Másra (is) szolgál, de így is bekavarhat.
Nálunk ugyan Technicolor FGA2233 van, de ezen a Wireless beállításokban ha rányomok a Show Advanced opcióra, akkor a 2.4 és 5 GHz beállításaiban is külön-külön megjelenik az AP isolation opció be- és kikapcsolhatósága.
A nyomtató nekünk is a 2.4 GHz-es Wi-Fi hálózaton lóg, de az 5 GHz-es kapcsolatról sem gond a nyomtatás a megfelelő beállításokkal. -
Azoli83
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Telekom otthoni internetem van, bővítés miatt a router ki lett cserélve Sagemcom F@st 3890 v3-ra. Na most a probléma wifis nyomtatással van. A nyomtató 2,4 GHz-en csatlakozik. Csak egy régi laptoppal tudunk wifin nyomtatni, mert az is 2,4 ghz-en csatlakozik a routerhez, viszont az összes többi wifis eszköz 5 Ghz-en és nem lehet velük nyomtatni.
Az előző router egy Sagemcom F@st 3686 v2 volt, azzal ment eszközről a nyomtatás.
Tudna valaki segíteni, hogy hol lehet a probléma.
Előre is köszönöm. -
Jimbo75
tag
Van vmi értelme fogyasztóvédelemhez vagy bármi felettes szervhez fordulni, vagy azok is pont annyira szarnak az ügyfélre, mint a T?
-
sub71
aktív tag
válasz
vampire17 #126606 üzenetére
"2. nincs Netflix. Elobb beszeltem ugyfelszolgalattal, sajnos meg csak megkozelito datumot sem tudnak ra mondani, hogy mikor lesz... Sot, az sem kizart, hogy nem lesz soha... (ami amugy velemenyem szerint nonszensz...)"
Az az érdekes, hogy én feltelepítettem erre az andoidos t-boxra külső forrásból a Netflix appot. Tényleg úgy tűnik, hogy nem települt fel, de ha bemész a box beállítások-alkalmazások menüben, ott látod a Netfix appot és ha rámész a megnyitásra, el is indul...Nem értem miért tiltják a kezdőlapon, így értelmetlen, elveszik az android box előnye. Amúgy Kodi alatt is megoldható... -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
vizslakutya #126712 üzenetére
Okés, szerencsére kevés a hibás csomag.
Ha nem néznél dvb-c csatornát írnám, hogy vedd ki az mmwo osztót, mert úgy a letöltési értékek elfogadhatók lennének, mivel kellenek a dvb-c csatornákat az mmwo helyett betehetsz kettes splittert (tévés kimenetre viszont kell hpf szűrő) úgy kicsit javulna a letöltés de a feltöltés nem biztos 50 alá kerülne. Ha megint akadnak a csatornák indítsd újra a boxokat és a modemet ha nem javul megpróbálhatod, hogy ideiglenesen a bejövő kábelre kötöd a modemet és megnézed, hogy milyenek az értékek. -
vizslakutya
senior tag
válasz
kabelmania27 #126711 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
vizslakutya #126710 üzenetére
Ezért senki sem fog kiutálni, erre való a topik.
Igen, ez a letöltés, -14elég gyenge érték ilyen értékkel akadhat az iptv főleg amikor 30 fok lesz és légkábeles a bekötés. Feltöltésnél 50 alatt kellene lenni az értékeknek. -
vizslakutya
senior tag
válasz
kabelmania27 #126709 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
vizslakutya #126708 üzenetére
Elvileg kapcsolat vagy diagnosztika menüpontban megtalálod a docsis értékeket.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
kabelmania27 #126707 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
vizslakutya #126698 üzenetére
192.168.0.1 címen lépj be a modem oldalára és nézd meg a letöltési és feltöltési csatornáknál milyenek az értékek.
-
Kaba
veterán
válasz
akipapi #126699 üzenetére
Üzletkötős ajánlatban lehet valamilyen csavar is,úgyhogy azzal óvatosan kell bánni.Az általa ajánlott ár az pont megfelel a speciális kedvezményes árnak az ezres net+ családi Hd csomagra.A normál ár az ettől jóval magasabb.Az ár amit a honlapon találsz a lakcímedet megadva nem biztos,hogy a helyes ár.Hívd a 1414-et és kérdezd meg ennek a csomagnak az aktuális árát.
-
A Technicolor FGA2233 viszont nagyon jó, sosem gondoltam volna, hogy minden tekintetben megfelelő lesz egy szolgáltatói eszköz, mindig kellett mellé saját router, főként a Wi-Fi miatt - nagyon sok itt az elérhető idegen hálózat, meg amúgy sem voltak valami jók szórásban a szolgáltatótól korábban kapott eszközök, illetve konfigurálni sem lehetett azokat kellő részletességgel -, de ez hibátlanul teljesít minden szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest