Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Szupercsirke #20397 üzenetére
Megéri.
Igen.
Nekem 2 db is van egy szobában (+1 másik típus szintén ott) és kussban üzemelnek.
A "süket fülemmel" "csendbuzi" vagyok... -
őstag
Üdv!
Lehet tudni, hogy a CyberPower CP1500EPFCLCD típusnak mi a "fekvő" változata?
Egy szekrény alá raknám a szobában. Ez a sorozat nekem nagyon bevált, mert hangtalan! (Ez az elsődleges szempont! ) -
őstag
-
őstag
válasz Intelligencs #18924 üzenetére
Milyen gép az, hogy ahhoz akarod (át)rakni a régi UPS-t?
Avagy: nem lenne jobb ahhoz venni egy CyberPower CP-t? -
őstag
Nem tudom, hogy mennyi a rá szánt keret, de miért nem veszel pl. 2 db azonos típusú CyberPower CP-t?
Ha az egyik pl. szervizben van pl. akkucsere miatt (már ha nem te csinálod meg ezt otthon), akkor addig a másikra átkötheted a fontosabb dolgokat. Amúgy meg a cuccaidat szétosztanád közöttük. -
őstag
válasz douggutaby #16877 üzenetére
Passz.
-
őstag
válasz douggutaby #16875 üzenetére
Az én UPS-eimben kb. 3-4 évet bírt 1-1 aksi.
Szóval szerintem az már az élettartama végét járja. -
őstag
válasz douggutaby #16870 üzenetére
Akku állapota/kora?
-
őstag
válasz Man from IBM #16837 üzenetére
Miért kell ez anbyii neked?
UPS USB-jére kötött RPi (v. vmi. klón), arra NUTS és azt máris látod hàlón.
Az alapokat biztos, de kell neked ennél több?
Mert akkor az tényleg "szervertermi, zsebbe nyúlós" megoldás lesz! -
őstag
válasz belinho #16812 üzenetére
Van a gépedben még CD/DVD olvasó?
Szerk.:
Hardtech:Akkor legalább írd meg a géped konfigját nagyjából. Elsősorban a tápegységed pontos típusát.
Én eddig (15 év +) kvázi szinuszosokat használtam/használok otthon, de a gépben mindig minőségi táp volt! Azon sose spóroltam!Szerk. 2:
A fórumon mindenki a saját tapasztalatát/véleményét osztja meg, amit vagy elfogadsz, vagy nem.
Avagy: azt csinálsz, amit akarsz![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hardtech #16799 üzenetére
Először mindig a gépet és a rá kötött monitort szünetmentesítjük, hogy áramszünet esetén szabványosan le tudjuk állítani/hibernálni. Ne érjen minket adatvesztés/rendszer összeomlás. Ez a nagyobb tétel valóban.
Ha ezzel megvagyunk, utána kezdünk el gondolkodni a hálózati eszközök szünetmentes ellátásán is. -
őstag
Üdv ismét!
Mi a tapasztalat/vélemény a Cyberpower VP1600ELCD típusról?
Van benne ventilátor? Mennyire halk/hangos?
Bitfenix Whisper M 550W táppal ellátott géppel használnám, ami jelenleg egy FSP EP 1000VA-ra van kötve. -
őstag
Üdv!
Van valamilyen tapasztalat a Makelsan UPS-ekről? (Pl.: link)
Én csak annyit tudtam róluk kideríteni, hogy török és a (linkelt) forgalmazó szerint "középkategória".~2 hete tönkrement egy FSP NANO 800, ami egy LCD TV-t és pár apróbb kacatot védett/táplált. (Router, TV LED háttérvilágítás, egy USB HDD a TV-re kötve.) Valószínűleg egy kondi eldurrant benne. Majd beviszem/beküldöm szervizbe.
Viszont gondolkodok azon, hogy ide ennél nagyobbat szerzek be, mert szerintem ez eléggé a határon volt.Olvasom, hogy az FSP-t mostanában szidjátok? Mindet, vagy csak a NANO/újabb szériákat. Van még egy másik ~1500 VA-s FSP-m. Abban az évek folyamán 2x volt csak akku cserélve. Tökéletesen üzemel. (2-3 gépet lát el.)
Szerk.:
Én is a hangtalan eszközök híve vagyok. Így ez az elsődleges szempont!
Az említett nagyobb FSP-be is beszereltem egy ventilátor fordulatszám szabályozó potmétert, így a venti szinte minimális hangot ad ki.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz magedla #15948 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de ez az APC UPS nem belépő szintű home usereknek készült, hanem szerverterembe szánt széria. (???)
Üzemeltetsz róla olyan eszközt, ami megköveteli a tiszta színuszos jelet? (Pl.: villanymotort.)
De ez csak az én véleményem, semmi több.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Stanley-B. #15691 üzenetére
Használt autót is az eladó bemondására veszünk? Nem visszük el átnézetni szervizbe?
Persze a te dolgod. -
őstag
válasz Stanley-B. #15689 üzenetére
Nézd/nézesd át az elektronikát egy szakival. Ha az rendben van/könnyen javítható (pl. pár régi kondi kicserélésével), akkor sztem igen.
-
őstag
Program ügyében nézd meg a nyílt forráskódú NUT programot.
Azt nem tudom, hogy a te NAS-odra rá lehet-e tenni.
De technikailag megoldást lehet, hogy veszel pl. egy Raspberry Pi-t, azt kötöd USB-n keresztül az UPS figyelésére és hálón keresztül majd az "küldi tovább" a többi eszköznek a leállítás parancsot, ha az UPS jelez neki.(Ebben azért vagyok biztos, mert egy jó darabig így üzemeltettem itthon egy UPS-t, csak lusta vagyok ismét beüzemelni az RPi-t és a PC-ket.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz adriankoooo #15527 üzenetére
Igen, az akku eddig bírta.
(Lehet cseréltetni is és is már többször cseréltettem az UPS-eimben.) -
őstag
válasz Cs1csó #15444 üzenetére
Ennek ellenére ma a szervizben a FSP EP1500-asra azt mondták, hogy az elektronikája gyenge, nem bírja a drágább "prémium akku"-t.
A Legrand Keor-t én is megtaláltam, de semmi értelmes tesztet róla.
A többiről meg most "hallok" először tőled. -
őstag
Üdv!
Van egy FSP EP1500-as szünetmentesem, amiben - immár másodszor - tönkre ment az akku. (Majd viszem szervizbe cserére és az elektronika átnézésére.)
Addig helyette (mellette) milyen típust érdemes venni? Mi ennek az utódja?
Az FSP iFP1500? Vagy helyette van jobb ár/érték alternatíva azonos tudással és (minimum) kapacitással?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest