Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz Teasüti #20436 üzenetére
Szerintem nem szerencsés keverni a feszültség ingadozás és a jelalak okozta anomáliákat. Az ingadozás a hálózati táplálás effektív értékében bekövetkező (viszonylag lassú) változás, amire a papíron 100-240 V-os tartományban működni képes tápnak nem illik zavarba jönnie. A jelalak nem szinuszos csúnyaságát okozó tranziensek és felharmonikusok viszont gyors jelenségek (ahogy azt Te is írod: kHz-es, MHz-es tüskék), amik viszont a modern tápok aktív PFC-jét csinálják ki (részletesen itt írtam erről [link]).
Ha feszültség stabilizálást (AVR) várunk el egy UPS-től (ami belefér a büdzsébe, tehát nem online), akkor annak lesz egy néhány milliszekundumos átkapcsolása. Ha a fent tárgyalt anomáliákat valóban a hálózati jelalak zavarai okoznák (ahogy azt Te sejteni véled), akkor már egy ilyen átkapcsolás is kicsinálná a PSU-t. Holott szerintem maga a jelszint irreleváns (amíg a 100-240 V-os tartományban van), a jelalak pedig csak a táp PFC-jét veszélyezteti.
Tehát ha a megváltást mindenképpen egy UPS-től várjuk, akkor nehogy már annak mindenképpen online-nak kell lennie! Erre mondtam azt, hogy első lépésben szerintem nem UPS-t kell keresni, hanem az árnyékolást kell gatyába rázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- alza vélemények - tapasztalatok
- Raspberry Pi
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Steam topic
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest