Új hozzászólás Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz Mezga Aladár #85549 üzenetére

    Ahhoz, hogy a DDNS elvégezze a címfordítást, a DDNS kiszolgálóhoz el kell, hogy jusson az "érdeklődő", hiszen a DDNS szerver mondja meg, hogy "merre tovább", azaz, mint írod is, hogy a "postai cím" micsoda?
    Arra gyanakszom - amellett, hogy a tapasztalatom vagy 2 évvel ezelőtti, akkor álltam át -
    hogy a DDNS kiszolgáló elérése volt lassabb és ezáltal a DNS név mögötti IP lekérés is.
    A konkrét tapasztalat az volt, hogy kb. 4-5 mp vs 1,5 mp volt a DSM betöltési ideje attól függően, hogy Syno vagy Dynu DDNS szolgáltatást tettem mögé (az infra további elemeinek változatlan állapota mellett.). :F A DSM elérése nem jár jelentős bit forgalommal szerintem, így szerintem valahol az lehet a kulcs, hogy milyen késleltetéssel kapja meg a DDNS szolgáltatótól a keresendő IP-t a lekérdező?

    PedroPascal (#85548): a videó nézéshez nem csak a fogadó fél letöltési- hanem a NAS internet csatlakozásának feltöltési sebessége is befolyásoló tényező. Bár így hirtelen nem tudom, hogy milyen NAS-od van és az tud-e pl. transzkódolást(ami ha tudja, be van-e kapcsolva) és azt sem, hogy mivel nézed? Nálam VLC-vel rendben szokott működni a lejátszás. (igaz, van hozzá bőven feltöltési sávszél is.)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák