Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz sulaco55 #79395 üzenetére
Reseteld
https://kb.synology.com/hu-hu/DSM/tutorial/How_to_reset_my_Synology_NAS_7 a NAS-t. Adatvesztéssel nem jár, de be tudsz lépni jelszót cserélni.[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Pékmester
tag
Sziasztok!
Napi szinten 20-30 ilyen üzenet érkezik a NAS-tól:
"A(z) [116.105.161.234] IP-címet a(z)**** NAS blokkolta a következőn keresztül: SSH. "
SSH ki van kapcsolva. Mit lehet ezekkel kezdeni?
-
-
Multibit
nagyúr
válasz Pékmester #79406 üzenetére
Kapcsold ki a routeredben az UPnP-t!
Szerk:
nem vagyok techguru
NAS használatra adtad a fejed. Ez azzal jár, hogy fel kel szedj alap hálózati ismereteket. Ha tetszik, ha nem. Mert ha ennek ellenállsz, nem fogod érteni az itt kapott válaszokat.
Nyitottál portot manuálisan a routereden? Vagy a NAS-sal végeztetted el ezt? Ha igen rossz döntés volt, törölj minden port átirányítást! Ezeknek nézz utána, aztán folytassuk.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Ds218Play-re szeretnék telepíteni egyetlen Windows-os programot, mivel a Nas egész nap megy, azon egész nap futhatna a program is. Van erre valamilyen lehetőség?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Tomedley
újonc
válasz Rascally81 #79367 üzenetére
D220j - P2P esetén megáll minden
Gyors lett? Belépés, egyéb kliens progik is?
Ennek okán ma rendeltem 2 db WD RED winyót mert jelenleg nekem még mindig, ha pl elindítom a letöltést (1 torrent) minden kliens program lefekszik, amíg a letöltés megy . Ha lejött minden megy tovább. Fura mert a régi QNAP nem csinált ilyet és abból jöttek a meghajtót is…Remélem, hogy a 2 új meghajtó orvosolja a hibát, mert ez most nagyon nem jó… nem hiszem, hogy normális működés, ha egy torrent lezabálja a teljes NAS elérést
-
Tomedley
újonc
-
addikt
válasz Tomedley #79420 üzenetére
Vedd le Download Station beállításokban a párhuzamos letöltések számát 1-2re, a peer számot mondjuk 6-10 közé, DHT kikapcs.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Tamarel
senior tag
válasz Tomedley #79422 üzenetére
7.1-42661 Update 2?
Többrétegű a dolog. Gyenge a cpu (kb mindben 100e alatt), kevés ram, ezáltal cache hiánya és fapados sata vezérlő.
Nem a gigabites net kihasználására való, hanem a kis fogyasztású folyamatos üzemre, a szoftver adta kényelem a legjobb benne.Az enyémben ssd van, azzal sokkal fürgébb a rendszer (DS118).
[ Szerkesztve ]
-
A 7.1-ben lévő SSO-t próbálta már valaki? [link]
Azure AD-val összedrótozva lehet a NAS-on lévő megosztások elérésére használni?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
allein
addikt
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy nálatok is felkínálja-e a NAS az extra 2 éves garancia vásárlást?
-
Perzeusz
tag
Szeretnék csinálni egy új megosztott mappát a NAS-on (216play), de nem tudom elérni a médialejátszóról. Jelszót kér. Ugyanúgy állítottam be mindent, mint az előző megosztott mappáimnál. Azt az egyet kivéve, hogy azok mind a nas által alapból megadott video/music/photo mappákon belül vannak. Tehát azokon belül most is tudok megosztott mappát csinálni, de azok úgy látom, hogy a kötet1-ben vannak. Nekem meg most a kötet2-ben kellene. (Nincsenek tükrözve a kötetek, mindegyik megy a maga útján )
Vagy a kötet2-ben is először meg kell csinálni a video/music/photo mappakiosztást?2 db WD Red 2TB eladó
-
need
addikt
Sziasztok...
Leültem a gép elé egy kicsit.. és mit hallok mit hallok hogy sípol a NAS..Syno 220+ ez meg miez..? Azt írja hogy az egyik köteg kritikusan sérül és azonnal kezdjem meg az adat mentést
5 éve WD red eddig bírta...
Kellene ha helyére valamilyen másik winyó kimondottan csak Seedre és adat tárolásra részben... 1 max 2 terrás ti mit ajánlotok..?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
addikt
válasz #46824192 #79435 üzenetére
Nem, nem kellene lassabb legyen, de nem tudjuk az ő beállításaikat (vannak itt hárman is torrentnél lassú hibával). Egynél már kiderült hogy a HDD okozza, lehet a másikaknál is ilyesmi lesz.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Ala
tag
válasz sulaco55 #79395 üzenetére
Nem tduom, hogy más is járt-e így. Engem sem engedett be a NAS az admin felületre. Előszőr azt hittem, hogy IP blokk van, viszont egy másik gépről is elutasított. Ettől függetlenül szükség volt egy újra indításra, és azóta simán beenged ugyan azokkal az adatokkal, amikkel korábban nem.
-
Tomedley
újonc
válasz AiRLAC #79436 üzenetére
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a HDD lesz a hibás. Egy torrent letöltése közben megnéztem (nagy fagyás közepette), hogy mit is mutat az erőforrás figyelő. Azt látom, hogy sem a proci, sem a ram nem fekszik el még 1 torrentől, viszont a kötet kiveri a falat.
Az a gondolatom, hogy az a baj, hogy egy gyenge hdd van benne (Toshiba HDWD110 Merevlemez, 1TB, 7200rpm, 64MB Buffer, SATA III) és egyszerűen az írás/olvasás miatt nem tud semerre mozdulni...
-
Rick4
félisten
válasz Perzeusz #79432 üzenetére
Létrehozol egy felhasználót pl "medialejatszo" nevűt, annak engedélyezed a megfelelő mappákat, és a nason a mappa megosztásnál még a user ip-jét is megadod, onnan azokkal az adatokkal menni fog.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
válasz Dzsekó #79438 üzenetére
Plusz ott van még a Toshiba MG08-as sorozata is. Bár nem írtad mekkora kapatásút keresel.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
need
addikt
válasz Dzsekó #79438 üzenetére
köszi köszi.. ami volt WD Red ez hasalt el kb. 5 év után az előző Hitachi is..
tehát a sima Red kilőve..
Az IronWolf 1 T és a WD Red+ 2T között árban 3e a különbség így egyértelmű a WD Red+D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
őstag
Lenne egy érdekes esetem - ha valaki szereti a fejtörőket...
Lett egy hibás DS1019+-om, ami elvileg el sem indult. Elemcsere után már alakul, lemez nélkül simán betölti a SYNOLOGY_1 GRUB-Entry-t, és el lehet indítani egy telepítést. Sajnos a telepítés után a kernel bepánikol, és itt bevallom, kicsit el vagyok már veszve. Az eredendő okot nem látom benne, hogy honnan jön a dolog! Megpróbáltam a legújabb DSM-et rátenni, megpróbáltam egy 6-ost visszarugdosni, de ugyanaz a vége. A sima HW-diagnosztika lemegy, a végén egy boldog bíííp is megvan, a kék Power-LED folyamatosan világít.
De ha telepítve van a DSM, és bármelyik vinyóról boot-olnám (igen, hármat is próbáltam), akkor elhasal. A státusz LED zölden villog ilyenkor. Volt már valakinek hasonló esete?[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Tamarel
senior tag
válasz Tomedley #79440 üzenetére
Ez az, nincs cache használat a rendszerben és a hdd 64Mb-je hamar elfogy.
Letöltésnél jellemzően 1-2-4Mb-os darabok vannak, így pl 10 peernél max 10 darab jön párhuzamosan (egytől egyszerre mindig egy). Több letöltésnél mindez többször.
Emellé jön még minden, ami a lemezt használja: napló írás, DHT, az összes egyéb szolgáltatás.
Szóval ha nincs cache, akkor ez mind direkt írás-olvasás utasítás lesz a lemezen. Ilyen kis sebességnél ez rengeteg kis műveletet jelenthet.
Ssd-nél nincs seek, így nem torlódnak fel az utasítások.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz PhoenixK #79445 üzenetére
Fotózz be a sata csatikra, nézd meg, nem-e sérültek, ha vinyókkal töltve van szállítva, könnyen sérül a csati, ha ott minden ok, akkor próbáld másik rammal, illetve rádugnék egy másik syno tápegységet, plusz ezt egy mások syno nasra.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dany76
tag
Sziasztok
Tudna valaki egy gyorstalpaló SFTP használati utasítást ajánlani? Beállítas a NAS-on, külső hozzáférés, biztonság beállítás stb. Valami link vagy video. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladoak az alabbi gyujtoi kiadasok
- Samsung Galaxy Z fold6 kék 12/256 - Samsung gyári garancia-
- 6. Gen Gamer // i5-6400 // 16GB DDR3 // GTX 1050 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD // Wifi //
- Garanciás. Gigabyte GeForce RTX 2060 Super WINDFORCE OC 8G
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest