- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
válasz
paolinho #51496 üzenetére
A csoportos átnevezésre(ha ez lenne a baja) linuxon a rename (krename), winen meg a total commander remekül használható. "Ékezetes fájlok ékezetlenítése csoportos fájl átnevezése Total Commanderrel"
-
paolinho
őstag
válasz
Borisz76 #51494 üzenetére
Újraindexelés megvolt már sok féle képpen, de nem oldotta meg a gondom. Az ékezetes témát még nem próbáltam, de a mejelenített mappákban, sőt mappa névben is akad ékezetes rendesen. Bevallom irgalmatlan munka lenne minden fájlt és mappát átirogatni, de egy teszt verziót kifogok próbálni erre is, hátha....
-
paolinho
őstag
válasz
Borisz76 #51482 üzenetére
Még mindig ezzel az "Indexelt mappa" témával szívok.
Az van, hogy van egy FILMEK mappám, amiben kategóriák szerint csináltam 11 almappát (mint pl. Történelmi, Akció, Thriller, Romantikus, Sorozatok stb.)
De furcsa módon csak 5 almappát látok a TV-n keresztül ezekből. Próbáltam egyesével külön-külön is az Indexelt mappákhoz hozzáadni mind a 11 almappát, azonban hiába látom az összes mappát név szerint, bizonyos mappáknál azokat üresnek jelzi a TV-s nézet.
Van erre esetleg valami ötlete valakinek megoldásul? -
SutPet
aktív tag
Megint én
ismét egy kérdéssel
Az mitől lehet hogy a nas átváltott 100Mbit-es kapcsolatra holott korábban ment gigabittel? (semmi nem változott, ugyna az a kábel mint korábban, ugyan az a port a routeren (tplink 1043ND v2), annyi történt hogy volt egy újraindítás.)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dave567 #51483 üzenetére
Pont a napokban szedtem le egy 5 részes sorozatot arról a katasztrófáról ami 1986-ban történt a szomszédunkban....szerintem mindenki hallott róla , esetleg látta is.
Lényeg a lényeg, hogy közben figyeltem a seed/peer listát.
3 szerveres megosztás is volt ahol 180 MB/s !!! fölötti sebességet írt az oldal !Addig amíg ilyen szerveres feltöltések vannak, addig mi "kismegosztók" labdába sem rúghatunk.
Másik oldalról viszont nagyon jó mert az internetes előfizetési sebességünk maximumával tudunk letölteni.
Ha bírja a CPU....a HDD....a kábel.... -
Dave567
addikt
-
Borisz76
nagyúr
-
paolinho
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, ami a TV és a NAS közötti kapcsolatra vonatkozna. A TV egy LG50UK6470PLC tip. okos TV, a nas egy DS216play tip. készülék.
Azt hála a Médiaszerver-nek sikerült megoldani, hogy a TV-n felbukkanjon a NAS- mint tárterület, viszont annak csak a gyárilag kialakított területeit mutatja a TV. Pl. a VIDEO mappába, ha bemásolok egy filmet, akkor az megjelenik a TV-is. Viszont én máshol, és más struktúrában tárolom a filmjeimet a nason.
A kérdés erre vonatkozna. Megoldható lenne, hogy ne kellejen a TV-n megnézni szándékozott filmeket a VIDEO mappába átmásolgatni, hanem egyszerűen be lehessen tallózni azt a mappát, amelyben tárolva vannak?Előre is köszi!
-
malnabokor
senior tag
válasz
heroldbalu #51477 üzenetére
1. Az UPnP-t megnézem mindjárt
2. Megvolt
3. nincs NATolva szerencsére
4. ez volt a hiba. Megtaláltam a Synology oldalán is, ez lett a megoldás[link]
Amit még kutatok, hogy a VPN célja a hálózati meghajtók elérése volt, amelyhez viszont a csatlakozott hálózatok esetén aktiválnom kellett a hálózati felderítést. Nem lehetne, hogy nyilvános hálózaton lehetőleg rejtve maradjon a gép a többi előtt?
- szerk: megoldódott, külön be lehet állítani a VPN-t magánra(ui.: nagyon jó, és köszönöm szépen az összefoglalót
a tűzfal részt még megvárom, addig nem merek hozzányúlni a sajátomhoz)
-
heroldbalu
tag
válasz
malnabokor #51475 üzenetére
Szia,
1. UPNP-t mindenhol kapcsold ki!! olyan portokat is kinyit amit nem is használsz.
2. IPsec VPN-hez a képen látható portokat nyisd ki (500, 1701, 4500), minden olyan eszközön ami NATol.
3. Ha van olyan eszköz ami NAT-ol de nem Te kezeled esélyes sincs. Ennek ellenőrzésére nézd meg, hogy publikus IPv4 címed (pl.:https://whatismyipaddress.com/) azonos-e a router WAN címével.
4. Állítsd be ezt (https://www.giganews.com/support/vyprvpn/vpn-setup/windows-10/l2tp.html To add a necessary registry setting) ha windows-os kliensel szeretnél csatlakozni. -
WaterWave
veterán
válasz
malnabokor #51475 üzenetére
Nem látok hibát...
Nekem se volt jó pár hónapja, sajnos ujra kellett raknom az egész nast, azóta jó.. Passzolom -
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Elég zöldfülű vagyok ezen a területen, ezért segítséget szeretnék kérni VPN (L2TP/IPSec) szerver beállításnál. (Ez az első ilyen próbálkozásom, és egyszerűen nem látom, hogy mit rontok el, biztos valami triviális dolog, csak nem veszem észre
).
Adott egy Synology DS216se. Ez egy TP-Link T2600G-18TS switchre van kötve. A switch egy Asus RT-AC66U B1-hoz csatlakozik, amely pedig a Sagemcom-os Telekomos modemhez.
A telekomos modemet átrakattam bridge módba.
Az Asus routernél beállítottam a port forwardingot:
A DSM-en:
DDNS: regisztráltam a synology.me-re, Állapot: "normál"
Router beállítása:
Itt valamiért az 500-as portot nem engedte beállítani. De ettől függetlenül próbáltam úgy is, hogy a router felületén töröltem a beállításokat, és hagytam, hogy csak a DSM próbálja, de úgy sem működött, viszont a csatlakozás ellnőrzése "ok"
Tűzfal: egyenlőre nincs bekapcsolva a beállítás alatt.És ha kapcsolódni szeretnék Win10-en, ez a hibaüzenet:
Hol a hiba, mit rontok el? Hálás lennék bármilyen segítségért
-
Smoothy
tag
Sziasztok,
Tud valaki segíteni nekem az alábbi témában?
Megosztott mappát használok Cloud Station Backup-oz és szeretném titkosítani a megosztáson lévő fájlokat, van erre van a Synology-nak saját megoldása?
Amennyiben a mappát titkosítom, akkor a Cloud Station Backup nem fogja látni a megosztást.
Üdv, Tamás
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hiba detektálásában. régi nas-ről (zyxel NSA320) másolnám hálózaton keresztül az újra (syno ds218j) az adataimat (egyik smb megosztásból a másikba). Baromi lassú, ilyen 6MB/s-el megy, nagy ritkán felugrik 20ra de annyi. A zyxelt tudom írni olvasni 50-60MB-vel ha pcről próbálom, viszont a syno nagyon döcög ilyen 5-10MB/s (a kábel az jó, kipróbáltam, ugyan ezzel a kábellal megy a zyxel 50MB-t). Felületen 20% terheltség látszik.
A hdd egy WD purple, külső keretben egyáltalán nem érzékeltem sebesség problémát vele. ipv6 ki van kapcsolva. Mitől lehet így belassulva? -
Sziasztok! Ds416j nas logfajlokat nézegetve fura, hogy valami felebreszti a merevlemezeket, de teljesen szabályos időközönként. 20 perc múlva, rá 50 perc múlva, aztán megint 20 perc és újra 50. Ez megy egész éjjel. Másodpercre pontosan. Nem találom mi lehet, valakinek nincs esetleg ötlete?
Köszi -
Formaster
addikt
Valahol meg tudom nézni a nason belül az összes használt portot?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bobbacsi #51463 üzenetére
Ezt nézi be mindenki.
Amúgy a TM alapértelmezettje az 240 globál és 60 / torrent.A Synology megvédi az felhasználóit az eszement beállításoktól így / torrentre ugyan meg lehet adni feleslegesen nagy számokat a globális limit miatt nagy bajt nem fog okozni
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dave567 #51459 üzenetére
Download Station / Beállítások / BT fül-nél :
Maximális fel és letöltési sebesség : kb/s-ban megadható érték.
0...azaz nulla esetén maximális sebességgel tölt le és fel is ha minden jól megy.BT protokoll kódolás : Mindig
Max engedélyezett peer : Ez attól függ, hogy mennyire erős a vasad....nálam 600 az értéke.
DHT hálózat engedélyezése : Nem kell pipa ! Kikapcsolva !
UPnP engedélyezés : Csak akkor ha nincs port átirányítás ( port forward ) a routerben beállítva és a router támogatja az UPnP-t !
Megosztási arány eléri %-t : 0 ( nulla )
Megosztási idő : örökre
Nálam ezek a beállítások vannak és a letöltött anyagot egyből seed-elem is vissza.
Addig marad bent amíg manuálisan ki nem kapcsolom és el nem távolítom. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Végre megjött nekem is a 218+-om.
Nem volt időm részletesen belemerülni a dolgokba, inkább a torrentre voltam első sorban kíváncsi.
Mindent feltelepítettem, a DSM verzió az DSM 6.2.2-24922, ez volt a legújabb.
A Download stationt leszedtem, és be raktam pár torrent fájlt, szépen le is szedett mindent, viszont vissza menni nem akar.
Jelezte nekem, hogy lent van a fájl, rá kattintottam a play-re megint, és most fel fele nyilacska van, de a feltöltésnél 0%-ír ki.Mi lehet a probléma?
Köszönöm a válaszokat!!
-
Patice
Topikgazda
Nekem az jutott eszembe, hogy lehet azért hasznos külön a TeamView-er, mert pl. telefonok, tabletek böngészője nem biztos, hogy olyan jól kezeli/jeleníti meg a DSM felületét, ezért ezeknek az embereknek egyszerűbb ha külön app-pal oldják meg a távoli elérést.
Pl. futtatnak a NAS-on egy virtuális gépen egy WinXP-t, mert régi számlázóprogramjuk van és így oldják meg.
-
zsamiatt
őstag
chat funkciót használja valaki? Lehet zárt felhasználói csoportokat létrehozni?
-
Csabee.
nagyúr
Demo-zták a videóban. Ha feltelepíted s fut a teamviewer a nason, akkor bárhonnan az id jelszó párossal rá tudsz csatlakozni. Csatlakozáskor pedig a megszokott dsm login képernyő fogad majd ahol szintén be kell helentkezned. Tehát nem a böngészőből hívod meg a nast (mint quickconmetnél) hanem a teamviewer appból.
-
VGYke
addikt
válasz
Csabee. #51453 üzenetére
Renben, távoli vezérlés! Na de mire jó? Illetve mivel jobb mint a jelenlegi távoli elérésünk?
Talán azzal hogy nem kell megadni az admin/jelszó párost amivel belépünk saját vagy külső hálózatból is a NAS-ba, hanem valami mást kell megadni ami bármikor visszavonható?
Tényleg nem értem a hasznosságát. Mondom én hogy tudom mi a villanymotor, de mitől megy? -
Csabee.
nagyúr
Szia,
Sokat nem ér szerintem. Ez a nas távoli elérésében segít, ha nem quickconnecttel vagy saját dns-en keresztül szeretnéd elérni a nasod. Sőt jó eséllyel ez is https protokollon megy, ergo routeren sem kell engedélyezni portokat. Nekem biztos nem lesz feltelepítve. De biztos lesz aki ek hasznos lesz. -
VGYke
addikt
Sziasztok! TeamViewer a NAS-on?
Értem én hogy villanymotor, de mi hajtja?
Szóval tudom mi az a TeamViewer, használtam is párszor PC-PC között. De hogy keveredik ide a NAS? Csak turista angolom van, a videóból így konkrétan egy szót sem értek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest