-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gyugyo79 #44353 üzenetére
No, ezért vannak ún. adatbiztonsági szintek.
Aztán a felhasználó adatainak fontossága/reprodukálhatósága, a pénztárcájának vastagsága, meg a tapasztalataitól, személyiségétől függő döntés majd meghatározza, hogy ki-ki melyik szintet választja.
A RAID szinte semmilyen adatbiztonságot nem nyújt. (Adatbiztonság alatt azt értem, hogy holnap is ott lesz az információ ahol van és elérhető lesz.) Aki viszont tényleg fontos, nem - vagy csak nagyon nagy munkával - pótolható adatokat tárol az nyilván több háttértárra is végez mentést, aztán ezeket offline módon akár más-más helyen tárolja. Egy ilyen rendszert üzemeltetni nyilván jóval több idő, energia mint az "egyszerű" RAID. Mindenki maga dönti el milyen adatbiztonsági szintet választ, de ha csak a RAID-ben bízik, nem lesz nyugodt az álma, ez szinte biztos.
Nekem néhány hónappal ezelőtt omlott össze a RAID 5. (Ráadásul nem is hardverhiba, hanem egy program telepítése során.)
Szerencsére volt mentésem (offline lemezen)!!! ... de, azért veszett volna el adat (ha kevés is), ha nem segít a Synology support.
(Az összeomlás után egy pár napig elég ideges voltam, pedig igyekszem mindent a "szakma" szabályai szerint csinálni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest