Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz Mocsokba #25099 üzenetére
Szia!
Pár apróság:
1.
A NAS WEB-es eléréséhez - pláne, ha távolról is el szeretnéd érni - az 5000-es portot állítsd át valahová 60000 fölé például, de semmiképp se maradjon 5000 : ezt scannelik le majd elsőnek az esetleges támadók, ha be akarnak jutni.
2. A NAS tűzfalán állítsd be, hogy a Te asztali géped, amiről menedzseled (gondolom, asztali ) IP címét tedd be megengedő listába, hogy esélytelen legyen, hogy kitiltsd magad;ugyanekkor, szintén a tűzfalon, amennyiben csak Magyarországról használod, állíts be egy területi IP szűrést, hogy csak innen lehessen a NAS felé csatlakozást kezdeményezni. (.. tapasztalatból tudom, hogy nem vicces Zimbabwei ISP-vel levelezni, hogy a T. ügyfele kóstolgatja a NAS-t.. )
..és kapcsold be azt a tűzfalat: főképp, mert amikor egy szolgáltatást telepítesz, az úgyis szól, hogy az xy portokat megnyitod-e a tűzfalon, és így azok, fognak működni, ha a routered hagyja.
E mellett, nálam hiába ismerte fel a NAS az Asus routert pontos típussal, valahogy a port forwardok megadása nem ment a NAS-nak valami jól, emiatt támogatom én is az "állítsuk be magunk" opciót ebben a kérdésben..hm.. elsőre..
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Magyarított Android alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest