Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrCsiT

addikt

válasz Mocsokba #25099 üzenetére

Szia!

Pár apróság:
    1.
    A NAS WEB-es eléréséhez - pláne, ha távolról is el szeretnéd érni - az 5000-es portot állítsd át valahová 60000 fölé például, de semmiképp se maradjon 5000 : ezt scannelik le majd elsőnek az esetleges támadók, ha be akarnak jutni.
    2. A NAS tűzfalán állítsd be, hogy a Te asztali géped, amiről menedzseled (gondolom, asztali :F) IP címét tedd be megengedő listába, hogy esélytelen legyen, hogy kitiltsd magad;ugyanekkor, szintén a tűzfalon, amennyiben csak Magyarországról használod, állíts be egy területi IP szűrést, hogy csak innen lehessen a NAS felé csatlakozást kezdeményezni. (.. tapasztalatból tudom, hogy nem vicces Zimbabwei ISP-vel levelezni, hogy a T. ügyfele kóstolgatja a NAS-t.. :DDD :Y )
    ..és kapcsold be azt a tűzfalat: főképp, mert amikor egy szolgáltatást telepítesz, az úgyis szól, hogy az xy portokat megnyitod-e a tűzfalon, és így azok, fognak működni, ha a routered hagyja.
    E mellett, nálam hiába ismerte fel a NAS az Asus routert pontos típussal, valahogy a port forwardok megadása nem ment a NAS-nak valami jól, emiatt támogatom én is az "állítsuk be magunk" opciót ebben a kérdésben..

hm.. elsőre..

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák