Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz demars #239755 üzenetére

    Sajnos 250 000 Ftért is nagyon meg kell nézni hogy a svájci alsóházból mit választ az ember. Sajnos 250 000 Ft a svájci óraiparban az alsóházat jelenti, ameddig Japán órák közül más csúcsközeli darabokat kap az ember (Orient Star). Seiko-ban is ami a legdrágább Japán is középkategóriát kap az ember.
    Arról nem beszélve, hogy az új svájci fejlesztése a két pálcikás szerkezeteikkel, ahol sok esetben javíthatatlan is. De ha javítani is lehet, akkor is átalányár egy 250 000 Ft-os óra esetében a szerviz 4 évente 40 - 70 000 Ft, igaz ekkor kapsz hozzá minden szervizelés alkalmával 2 év garanciát, na de vajon egy ETA/Sellita 2824-2/200-ban 4 évente mi tud tönkre menni ha nem csapom oda sehova? Semmi. Ez szimpla lehúzás. Mert egy sima órás 10 - 15 000 Ft-ért megoldja, csak éppen aki megveszi ezeket a pénztemetőket a gyári szervizt próbálja meg, ott akkor jön a csodálkozás, hogy egy kisebb vagyon lesz egy legolcsóbb svájci óra szervize is.
    A Japánok nem ennyire pokhendiek, és pofátlanok.

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák