- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Sweet.tv - internetes TV
- Corel Draw topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deluxe00
senior tag
válasz
NoName?! #1267 üzenetére
Rossz iranybol kozelited meg! A zenet akkor lehet elvezni, amikor valosaghu es termeszetes, tonalis helyesseg jelenleteben! Vagyhat legalabbis ram vonatkoztatva! Es pontosan a valosaghu, termeszetes hangzas az amikor nem figyelget az ember semmire! Ugyanis azok a dolgok szurnak pont szemet ami nem termeszetes a zeneben, ha az ember jol ismeri a felvetelt!
-
törölt tag
válasz
NoName?! #1267 üzenetére
Persze, hogy nem azért. Hanem hogy minél jobban szóljon. Márpedig tény, hogy a stúdióból sem kerül ki minden anyag még manapság sem hibátlanul (vagy inkább főleg manapság nem?). Túl sokat políroznak rajta. Holott engem például nem érdekel annyira különösen, hogy teljesen zajmentes legyen egy felvétel, mert nem tartom lényegi tényezőnek a dinamikával, élethűséggel szemben. (Persze szóljon tisztán, legyenek jól, arányosan hallhatóak a hangszerek stb.)
Amit például a Deep Purple: Machine Head-jével műveltek... Pedig szándékosan digitally remaster-eltet is kerestem, mert azok jobban szoktak szólni állítólag, itt van mondjuk egy újabb változat: Machine Head (25th Anniversary Edition) (CD 2) The Remasters. Ez is ugyanolyan rosszul szól a vinylhez képest. Pedig nem egy jó lemezjátszóról beszélünk (36 dB-es jel/zaj viszony, egy teljesen alap lemezjátszó, semmi komoly, még tűnyomóerő sem változtatható rajta, na kb. ennyire komoly), de a különbség ennél a felvételnél például ordít.
Azt hiszem, Bob Dylan volt az, aki egy CD-n kijött anyagáról mondta, hogy ezt nem ő írta, nyugodtan töltsék le mp3-ban. (Pedig ő biztos nem egy ''egyszerű'' rendszeren hallgatja.)
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
NoName?! #1259 üzenetére
A hi-fi nálam cd lejátszó (eredeti cd), erősítő, kábel, hangfal lánca, és ezzel nem hiném hogy fel veheti a versenyt, de talán kérdezz meg egy audiofilt..
Ezzel egyet is értek, de az X-Fi nem ezek helyett van, hanem ezek közé ékelődik be a láncba. Természetesen ''multimédia'' hangszórókkal nem kapsz Hi-Fi hangzást
Eredeti CD-k pakolgatását a polcon ki lehet váltani pl. vinyóra digizett FLAC fájlokkal, amik sokkal kényelmesebb és korszerübb megoldást nyújtanak.
MP3-ból meg már amúgy is inkább a 192-320kbit/s-os változatok a divatosak, amikkel semmi akadája a Hi-Fi hangzásnak. A 128kbit/s-os MP3-ak meg annyira nem rosszak mint amilyennek egyesek beállítják őket, mert bizonyos műfajú zenék teljesen jól szólnak 128kbit-en is.
Kérdezz meg te is egy audiofilt, nem lennék meglepve ha csöves erősítőt, meg vinylt ajánlana
Ja és a crystalizer a 128kbit-es MP3-at is csak tovább rontja, viszont az emberek többségének ahogy látom nem ez számít, hanem a magas és mélykiemelés.
Nem véletlenül nőtt rengeteget a 80-as évek óta az audioCD-k hangereje... -
Loha
veterán
válasz
NoName?! #1254 üzenetére
Nem csak 128kbit/s-os MP3 létezik, sőt akit az MP3 kifejezés zavar, használhatja a veszteségmentesen tömörített formátumokat is.
X-Fi sztereó analóg kimenete meg sztem minden tekintetben felveszi a versenyt akármilyen Hi-Fi cucc, hasonló kimenetével. De elmagyarázhatod, hogy szted mi a gond az X-Fi analóg kimenetével... -
ImI87
őstag
válasz
NoName?! #1177 üzenetére
Hello!
Nálam is ugyanez a baj. Nekem egy Leadtek PVR2000 tunerem van, és eddig jól ment a SB Live! 5.1-gyel. De most vettem egy X-Fi Elite Pro-t, és olyan halk lett a TV hangja, hogy alig lehet hallani. Nálam is aux-ra van téve, hangerő maxon, de mégis alig szól.
Sajnos én sem tudtam mit tenni, úgyhogy már ketten vagyunk.
Valaki segítsen nekünk légyszi!
Egyébként érdekes, de amit felvesz a tuner, annak viszont megvan a rendes hangereje. Úgy látszik, hogy csak élő műsornál halkul el. De ha valaki tudja a megoldást, légyszi írja meg!
Köszi
ImI
[Szerkesztve] -
gofry
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Fujifilm X
- Automata kávégépek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége