Új hozzászólás Aktív témák
-
rEnk
tag
-
rEnk
tag
válasz Daneeka #2106 üzenetére
Na hali!
Igyekeztem extrém durvára csinálni... vagy legalábbis kihozni mindent abból amit a Vegasról illetve a q3ról tanultam az évek során!!!
szal válaszolok szépen sorban.
-HD: blufftitler hair effekt volt.
-black white hatás az úgynevezett z-buffer(mint a depth of field) csak én a távoli részekre nem blurt raktam hanem fekete fehérré tettem... ha érdekel bővebben is leírom de ez nem olyan 1xű dolog...
-betűszétesés szintén blufftitler
-körbevágtam(pan crop->mask) a playert illetve azt a kis platformot amire esik és küldtem rá egy kis blurt, alatta lévő trackra meg rátettem a következő jelenetet
-nemtudom pontosan melyikre is gondolsz az egyik pája felhős alapból, a másik pálya meg olyan kék alapból(ott nemvolt semmi korrekció)
-ott van minden. kontraszt, lineal blur, és megdupláztam a track-et és ha jól emléxem a fölső compositin modját azt "dodge"-ra állítottam/a muse zenés részt még augusztusban csináltam/
-a karakteres átfedések crhoma keyel készültek ezt is eltaláltadA videó alapötlete már régóta megvolt aztán valamikor augusztusban megcsináltam felét, és szeptembertől mostanáig a többi részét(suli miatt).
ekimaster:
"A title-k az elején tényleg nagyon jók, ez tuti nem Vegas." - Itt mire gondolsz?a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Van stream verzió is már így nemkell letölteni se. link
a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz Daneeka #2103 üzenetére
hali!
Igen többen is jelezték hogy a szerver nembírja a rohamot még csak ez az első komolyabb megpróbáltalása szegénynek. És a crc hibát is mondták de arra megoldás a flashget. Elkezdtem feltenni egy másik szerverre is. Ha majd lesz link akkor ide is beteszem.
Jah és lesz stream verzió is.(remélem legalábbis)a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Sziasztok!
Először is boldog mikulást mindenkinek. Másodsorban pedig elkészült a második q3 defrag videóm.
Akit érdekel a téma letöltheti innen .A csomag tartalmazza az avit egy leíráts és néhány képet a videóból.
A videó 1280x720 felbontású és xviddel lett tömörítve.
Ez a verzió kb 570 mega.Jó szórakozást.
üdv rEnk.
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #1845 üzenetére
hehe! aki egy ilyen oldalt összehoz az csaknem hülye... [link]
[Szerkesztve]a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
hát hallod hogy mennyi minden van ebbe a videóba amit így elsőre észre sem vesz az ember ha nem ismeri a játékot...
Pl: 1:08 nál égő ablak... először föl se tünt hogy azt nema motor generálta...(közvetlenül utána mutatja a nyilacska hogy ott repül egy csávó. az mért repül ott?? nemértettem nemlátni rakétát vagy gránátot.(mondom nemismerem a gamet
aztán 1-2 helyen hóesés vagy éppen eső... a hóesést azt tuodm hogy trapcode particular de az esőt már nem modnanám ijen biztosra...
Vannak nagyon szép átmenetek és még ami különösen teccet az az volt amiko 1-2 fragnál a bal fölső sarokban kamerázva volt az áldozat halála... szépen nézett ki egyik sáv a másikon nemcsak pl egy négyetdoboz volt csinálva hanem ijen placsanás vagy mi...|-) gondolom szintén afx-el csinálhattad.
ja és ''üvegnyomok'' 8:06. Kicsit idiótán fogalmaztam meg először... szal a kamera lencséje kap egykét lövést... illetve hát a játékos kapja és el is kezd vérezni szegény...
na hát egyenlőre enyi. Gratulálok hozzá! És sok sikert a következő(k)höz !!!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Na gyorsba : szerintem nagyon jól sikerült videó !!!!
Sok faja effekt pörgős fragok egyedül a zene az ami nekem nem jött be...
első dods videó amit láttam és hát igencsak gondolkodom rajta hogy meg-e vegyem-e a játékot(e !!!
egykét kérdés??
- üvegnyomok a kamerán? hogyan ?
- az amikor a végefelé a csatornában a vízeben fojik a vér az benne van a gameba?? vagy te raktad rá?? nagyon jóvolt
- k9 ember to kutya ? szintén hogyan?
egyenlőre enyi... most suliba vagyok és még csak 1x néztem + délután re!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz bogingrol #1731 üzenetére
valahol a scirptek között van ojan hogy renderer image sequence... aszem itt a totyikban is volt már egyszer róla szó csak nemtom pontosan merre felé :/
másik
te a szöveget akarod pörgetni. nos van eza plugin hogy ''wax 2.0''. ez tök ingyér van és tudja azt ami neked kéne. hogy mit vagy hogy azt most nemtudom (mivel én videóhoz még nem használtam csak láttam hogy lehet vele csuda dolgokat mívelni) - de 100% hogy van bene 3d-s szöveg és ott is lehet rotálni öszevisza és van a szövegnek z irányú kiterjedése.
innen szedheted a waxot: [link]a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz Gejza_RuleZ #1696 üzenetére
rendereld ki külön csak a videót és külön csak a hangot wav-ba.
után virtualdubba megnyitod a videót. a streams-nél megadod h azt a hangot használja és állítsd be hogy mp3ba tömörítsen. én így csinálnáma hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz franky boy #1710 üzenetére
igen egyenlőre úgynézki bekresselt a képfeltöltés.hu...
viszont a veg fájlba direkt nincs kép... csak 1-2 vegasos media generator!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz #97544192 #1700 üzenetére
ezt viszont most nemértem!
egy keretet szeretnél csinálni az egész videó köré úgy hogy elejétől a végéig ott lenne?
ha igen ezt én nem ajánlom mert hmm... hogyismonjam hogyha egy állóképet rámaszkolsz végig az egészre akkor az kicsit ojan ''olcsó'' megoldásnak fog tünni. Bár ez csak egy vélemény...
amúgy meg nem kell fotoshop ahoz hogy azt megcsináld amit szerenél... vegasba is ugyanúgy lehet a képekkel buherálni mint fotoshopba. Najó ez erős tulzás hogy ugyanúgy de én pl mindig vegassal szerkesztek képeket is.
[link]
-
rEnk
tag
válasz #97544192 #1699 üzenetére
Videókészítéshez álltalában valamijen tömörítetlen codeket szoktak használni! Ez azzal jár hogy nagy lesz a fileméret! Az esemény hoszától föggően 1-akár 20 giga is(vagy még enyél is nagyobb). Viszont a minősége az nagyon jóó lesz.
Én a huffyuv codeket ajánlom. Ez is tömörítettlen de mégis feleakkora fájlokat csinál mintha uncompressedbe tömörítenél!
[link]a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz Gejza_RuleZ #1695 üzenetére
Hát athiszem ki foglak ábrándítani... A zene ami a videó alatt van az így volt nekem.
Ha érdekel a címe: Kai Tracid - Welcome egy album felvezetőszáma(intró)!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
egy újabb teaser... 1:21/42,5Mb/HD 720p
[link]a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
nem nem akkor vettem észre amikor kirendereltem... eleve amikor ezt az effeket kitaláltam alig vártam hogy lássam az eredményt ezért csak ezt a részt kiszedtem és már akkor láttam hogy ott vannak a körök de végül úgy voltam vele hogy adok nektek 1 esélyt hogy kitaláljátok hogyan is csináltam.
viszont azért azt el kell hogy mondjam hogy igen vannak ojan dolgok amikre azért nem számítottam. pl 46odik másodpercbe bevillan 2 képkocka is aminek nem kellene ott a sötétbe... a többit nem árulom el azok nem ojan látványosak
''Jövőbeli tervek? ; Köv. movie?'' -ez valami interjú?
amúgy vannak. akarok csinálni egy másmijen fragmuvit szintén q3ba csak más playerektől és esetleg több külsőnézettel. jah és mindenképpen rövidebbet, kb csak 1 zeneszámra max 5perc!
másik pedig egy trickmuvi amit részben már elkezdtünk. eza részben anyit takar hogy a zenék fele megvan trükkök vannak hozzá, csakhogy ezt egy másik soulproofos sráccal közösen fogjuk. valahogy felezzük vagy még nemtudom hogy hogy is lesz...
és hát azért meg kell említeni az új gyöngyszemet a hl2-t! ez viszont szigorúan csak saját célra saját fragokból egy rövid kis valami lesz majd ha lesz új gép...
nah aszem enyi!
és kérdés a végére: szóval vannak akik panaszkodtak a magas kontraszt miatt illetve hogy talán nagyon magas volt a színtelítettség vagy a kép nagyon világos volt.
szóval ti tapasztaltatok ijet? mert nekem valahogy alapból sötétebb a moncsim(ami amúgy ijen: ''Iiyama Vision Master Pro 451''). de azért megnéztük havernál is és én mint készítő semmi ijesmit nem vettem észre benne. bár ez már elfogultság...a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
köszi a dícséreteket!
kezdem szépen sorba!
szóval a soulproof logót azt nem én csináltam hanem egy mmcormic nevű srác! és valaóban afx-el készült! vele és még másik 4 sráccal alakítottuk a soluproofot (mint ahogy ez külföldön is bevett szokás) csak hogy a q3as videókészítőket kicsit jobban összefogjuk! aszem hogy a logót azt a trapcode csapat particular nevű efektjével csinálta... én még sajna nem vágom anyira
és most jöjjön az ominózus rész!
nah az úgy van hogy részben eltaláltad részben nem!
a gránát - ill előtte már ugye a karakter is megállt a levegőben - valóban egy nagyon kölcséghatékony () cookie cutter efektel van szépen körbevágva... hogy miért? mer a blue-screen-es megoldásnál elég sokor marad benne ojan színárnyalat amit a vegas nem szépen szűr ki...
viszont ott nem csak képek vannak. q3ba fölvettem a jelenethez egy előre beállított kameramozgást ahol a kamera végigköveti az eseményeket úgy hogy látszik a player a gránát meg a enemy halála is. namost mikor ez megvolt a q3 videóeditor modba lehetőség van az idő lassítására/gyorsítására anélkül hogy a kamera lassulna. magyarul egyazon nézettel fölvettem a jelenetet kb 6-7 különböző sebességgel.
1x úgy hogy minden látcik fullosan 3x úgy hogy a karakter áll a levegőben a kidobó fölött, és kb 4x úgy hogy a gránát álla levegőben. mindezt úgy hogy a kamera ugyanazon az útvonalon mozgott a mapon.
azután pedig amit írtad jöhetett a maskolás. jópár videótrack és tologatás jobbra balra h az eseményeknél a háttér ne üssön el a többihez képest.
sajna a cookie cutternek is van negatívuma. az álltalad említett körök valóban látszódnak!
és végül Limp bizkit? -hát azt én is kihagytam volna! dehát hozott anyagból dolgoztam
egyedül a doom zenét választottam én!
kösz a kellemes kommentet és a szavazatodat az own-agen.a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #1677 üzenetére
tudok fogalmazni mi?
szóval úgy vettem föl egy ojan részt a demóból amikor egy karakter szétplacsan hogy a map nem láccódott csak egy kék háttér volt a player mögött. mint a időjárásjelentés!
utána croma keyer arra a kimerevített képkockára, és azt a többi sáv fölé kellett húzni! ezért tűnik úgy mintha magán a kamerán lenne!
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #1675 üzenetére
köszönöm köszönöm!
hát ez kb úgy 2 hónap munkája volt hogy ijen lett amijen!
nos fx packokat nem használtam kivéve a Aav6cc plugint a newblue halovisiont meg egy smart smoother nevű effektet használtam a meglévő vegaszos cuccok mellet!
áttűnésekre most nem sokat adtam. 1rész mert sok a direkt vágás a zenéknél másrész meg igazán nem tudnak már újat mutatni... aza vércseppes rész a kamerán az valójában egy frag egyetlen képkockája bluszkrinelve a kamerára! nem nehéz de talán mutat valamit
a motion blur meg hát így utólag viszagondolva már kicsit sok is lett dehát azt nem a vegassal csináltam hanem a q3 szerkesztőprogi képes a resample funkcióraa hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
csá!
szóval amit te akarsz csinálni az vegasba kb egy kattintás. meny a adott evet pan crop menüjébe és ott van a bal oldalon egy sáv ahol az adott videóevent tulajdonságai vannak.
pl : position rotation és source! neked ez utóbbi kell! hagyd a event tulajdonságait alapon és nyisd le a source menüt. ott van egy ojan hogy maintain aspect ratio! állítsd NOra és ekkor elvileg szépen szétnyujtja neked a képet!
a projekt összes tulajdonságát hagy defaulton. aszem neked a pal kell és alapból azzal csinálja. bár ehez a részéhez már én nem értek.
''én csak az ajtót mutatom meg! belépni már neked kell rajta... ''
ja és nagyon remélem hogy működni fog neked is mer nálam jóvolt
üdv rEnk...
ui: leszedte valaki a videómat???a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
hello mindeni!
Újra itt! és újra csak egy q3 videóval! ezúttal nem a játék trükkös részét vettem célba hanem inkább szép fragokat vágtam össze sokaknak teccő/nem teccő zenékre!
remélem hogy tecceni fog nektek és érdemes lesz leszedni!
515 mega / 16 perc xvid kódolás és egy [link]
enyi!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Már alig vártam hogy végre meg tudjam lesni a művedet! Gratulálok hozzá!
Jókis videó lett. Kütön teccik a történet amit köré szőttél... főleg a végén aza pisztojos jelenet. Nemtom mejik filmbe láttam de nagyon összehoztad.
Köszönöm hogy a special thxnél viszont láthattam a nevem. Sok sikert a továbbiakban is.
Ne hagyd abba:!
-
rEnk
tag
Nemtudom hogy mi lehet a gáz nálad. Mindenesetre leírom hogy én hogy szoktam belállítani:
-Field order -> None(progressive scan)
-Pixel aspect ratio -> 1,0000000(Square)
-Deinterlace metod -> None
Meg minden eventre nyomok egy disable resamplet ! -> de ez nem a csíkosságot állítja, hanem a framek összemosását, ha gyorsítassz vagy lassítasz az eventen.
Viszont az igazsághoz hozzátartozik hogy én nem kameráról felvett cuccokat szoktam összevágni!
Remélem segítettem..a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #1415 üzenetére
Ja bocsi akkor lehet hogy valakivel kevertelek már....
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #1398 üzenetére
Gratula a muvihoz! Nagyon teccet és köszi hogy beleírtad a nevem (illetve még néhányunk nevét) !
Zene nagyon teccet és a minősége is nagyon király lett szerintem! Ha jólemléxem akkor a haverod frapsal szedte ki a klippeket... ahoz képest nagyon jó lett (úgyértem folyamatos a kép) !
Csak gratulálni tudok hozzá!
S ha már újra felnéztem ide mutatok én is valamit!!
[link]
-
rEnk
tag
válasz firewolf #1284 üzenetére
Nah hát ezaz! a Fraps nem képes az össze képkockát kiszedni ezért néha előfordul az hogy egymást követő két kocka ugyanaz. Ettöl ugye szaggatottab lesz a kép és ez rontja a muvi élvezhetőségét. Habár az avidemos kiszedés lassab de nem valós időben történi ezért lehet az hogy minden kockát lement. Szerintem ha azzal csináltad volna még jobb lett volna...
De még1x grat hozzá. Így se kis munka lehetett mert jó hosszú!!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz firewolf #1279 üzenetére
Jah bocs nem írtam semmit....
Szal az az igazság hogy nem vok valami nagy CoD játékos. 1x 2x lanon gameltem vele, fragmuvit meg alig láttam belőle. Talán csak 1et. Alapjában véve teccet bár a zenéje nem az én stílusom... Szép fragok voltak ugyanakkor szerintem néhol kicsit sok volt a frag előtti és a frag utáni rész. Bár az az igazság hogy én még nem csináltam fragvideót csak azok alapján állítom ezt amiket láttam q3ba!
Viszont teccetek a 3-4 fragos részek. Azokból lehetett volna több is.
Egyszómintszáz gratula hozzá és remélem hogy lesz fojtatás...
Ez volt az első videód vagy már valami tapasztalatot szereztél korábban??
A játékból csak Fraps-al lehet kiszedni vagy itt is működik az cl_avidemó (elvégre q3 motor...)??a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz firewolf #1261 üzenetére
cod-osat nem de q3 trickmuvit azt igen ... nézd meg aszem még itt megvan http://www.cybergames.hu/jatekok/fps/quake_3/20060117/renk_videoja_evolution
és majd 1-2 napon belül lesz q3 fragmuvi előzetes (bár inkább minőség-tesztnek mondanám a megrendelő kérésére...)
-
rEnk
tag
válasz franky boy #1171 üzenetére
Nem is a time stretch-el próbálkoztam.... valahol az effektek között volt a valami pitch és ott lehetett valamit erölködni. Csak most nix sound forge és nemtudom megnézni hogy mit is hogy is. Ettől függetlenül még lehet hogy nem lesz jó...
-
rEnk
tag
válasz Pistabaaa #1157 üzenetére
Hát van az a módszer hogy kiszedsz képkockákat a vegasszal! Kijelölöd az 45perces részt és a ''tools/scipting/renderer image sequence'' scriptet futtatod. megadod hogy kb 30 képkockából 1et szedjen ki és ez majd megcsinálja neked az összes képkockát egy kölön mappába. Aztán irány virtualdub és ott összefűzeted őket. (ezzel 30xos gyorsítás érhető el )
A hangot szerintem meg sound forgeval elég jól lehet lassítani gyorsítani. Bár nem tudom hogy 20x-ost vagy annál többet tud-e...a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Úgy lett 42 giga hogy 1024-576@30fps-el csináltam meg az egészet és UNCOMPRESSED-be tömörítettem le.(pontosabban nem tömörítettem le )
Így semmi minőségromlás nem volt. Aztán ezt a verziót csináltam meg xvidbe. Magamnak meg HD-s DivX-be megtartottam. Úgy azért tényleg kicsit más a minősége...
Ha az a huffyuv cucc is tényleg jó akkor lehet legközelebb én is azt használok.
Kössz a hasznos infókat az x.264-ről...a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Majdnem leírtad a megoldást....
Parancssorba beírod:'' convert [kötet] /fs:ntfs '' és átnyomja a c:\-t is ntfsbe.
Persze ha így sincs elég hely akkor lehet hogy fölösleges... A fat32 asszem max 4Gb-s fájlokat kezel. De már erősen megkopottak az emlékek...a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Ja! Amikor az evolutiont csináltam akkor kiszedtem az egészet tömrítetlenbe. 1024*576-ba 30fps el 42 Giga lett!
Mondjuk nekem ntfs a partícióm de nem problémázott semmit... amúgy meg mérnek konvertálod át??
Ja és mijen felbontású lesz a videód hogy a 10 perc nem lesz 250 mega?? az enyém 259 mega volt és az is tíz percesa hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz franky boy #1118 üzenetére
Én a www.kepfeltoltes.hu-ra szoktam feltenni K-pack-et és úgy belinkelni a forumba..... bár nekem se ártana ha valaki elmagyarázná hogy is kell ez kultúráltan megcsinálni... pl hogy legyen egy mini kép amire ha valaki klikkel akkor megyissa a nagyméretűt...
HTML-t sose tanultam rendesen....a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #1091 üzenetére
Minden lehet össze vissza pakolni! Csak az a pontozott részt kell megfogni és máris mozgatható!
[link]
-
rEnk
tag
Hát hallod én nem tudtam kibogozni hogy mit is akarsz??? de azért megpróbálok valami okosságot írni!
800x600 az 4:3 képméretarány! 1024x768 szintén!
Viszont a 600x600 az 1:1!
Namost pan/crop és ott a vannak az event position tulajdonságai! width:800 height:600 ugye?? a baloldali sávról kikapcsolod hogy tartsa a képméretarányt (lock aspect ratio) és átírod a width-et 600ra. Ha a projekted 800x600 akor azt fogod látni amit mondtál is hogy ''levágja a széleit''! mellette jobb és baloldalt feka sáv mert a 4:3as képméretarányra nem tudod rátenni az 1:1et!!! Ja és nem lesz torz!
Deviszont ha a projekted 600x600 akkor még nemvégeztünk! akkor vissza a pan/cropra és ott a tulajdonságoknál van ojan hogy SOURCE. kinyitod és lesz ott egy ojan hogy ''stretch to fill frame''! átállítod yes-re és lám a 600x600as viden szétzúzta a képed!
Ne kérdezd honnan tudom... baszakodtam vele 1 sort még az evo-nál....
A 3. kérdésre meg nem tudok választ de nem is értem hogy mért akarod hogy ne legyen full screen! Mert kérdem én miért lenne jó az hogy csak a monitor közepén látszódik a muvi??
egyébként én bsplayerel nézek mindent és ott szabadon lehet állítani a videónak a képméretarányát! szal a 16:9et is kirak6ja 4:3 ra és fordítva csak torz lesz a kép...
sok sikert!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Nem szerintem te félreértettél...
Én ojanra gondoltam hogyha valaki nézi a videót akkor választ6 hogy mejik zenesávval halgatja végig...
Own-agen van egy két videjóóó az ultimatebbek közül és azokba van pl 2 hangsáv! Mind 2vel megtudod nézni a videót és mind2vel tök faxsza mer ugy van ütemezve hogy passzoljon rá!
pl:
Reaching Aural Nirvana [link] <--ebbe a vidbe van amiről beszélek!
-
-
rEnk
tag
Hahaaa!
Visszatértem! Van ADSL-m!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #990 üzenetére
Hát pluginokat nem tudok én se de a wax 2.0 az nálam megy rendesen!
Mondjuk én nem a vegasz alatt használom mert nagyon áttekinthetetlen és egymást lassíták valahogy vagy nemtudom, de a lényeg az hogy külön is el lehet indítani vegas nélkül és ugyanúgy lehet vele próbálkozni.
Én ugy csinltam hogy amit akartam effektezni azt kiszedtem tömörítetlenbe a vegasból beraktam waxba ott összeraktam az effektel újra kiszedtem és mehetett a többihez szépen vissza a vegas-ba! Bonyolultabb és időigényesebb de nem szaggat annyira a gép és nem fagyogat egyik sem. ja és legalább a vegasba is megmarad6 a dinamic ram preview!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Az automation az arra való hogy ráteszi a videósávra(audióra is! ) azt amit te állítgatsz a sáv tulajdonságain!
Katt a fogaskerékre és válaszd ki hogy ''show automation controls''. Ekkor kipipálja és rátesz a ''level''-re is egy fogaskereket meg bead alá még 1 csúszkát ''fade'' néven(szintén fogaskerekes). Elindítod a sávot mintha lejáccanád és közben ''húzogatod'' ! (mármint a csúszkákat ).
Audiónál kifejezetten jó hogy az 5.1 pant be lehessen lőni kézzel!
400 sáv??? hű az nem semmi b@szod!
és akkor még csak 2Dbe raktad őket... Én 5x5ös kockákat próbálok csinálni.
Többet is! A proci meg izzad mint a ló pedig még nem a videók vannak rajta csak állóképeka hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Na van valaki fenn még ijenkor???
Hova tegyem fel az Én megoldásom??
Esetleg M$N.? / renkq3@hotmail.com /
Valaki vegyen fel! 11ig leszek!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Nyugi lehet!
Katt az ''opciókra'' és ott a ''customise toolbar''-ra!
A legutcsó hozzáadható elem az hogy ''renderer image sequence''. Na azt hozzáadod az eszköztárhoz! Ekkor megjeleni a help után ez az új eszköz.
Kijelölöd a videóban a kívánt részt és katt a ''renderer image sequence''-re. Megadod hogy hova és hogy mijen steppingel. Alapból az van megadva hogy minden framet de lehet változtatni.
Sok sikert hozzá!a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Hahó Emberek!!!
Tud valaki ojan progit amivel egy *.vob fileból a hangsávot ki tudnám szedni mp3-ba??a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #888 üzenetére
Jobb klikk az eventre és aztán tulajdonságok---> a video event fülön alul van egy ojan hogy undersample rate. Azzal lehet állítani ezt a szaggatós efektet tehát hogy 1 képkockát mennyi idejig mutasson. Az ütemhez pedig neked kell igazítani bár ezt tudod
-
rEnk
tag
HEHE! Ha jól értem azt szeretnéd megcsinálni hogy körülvágod a karaktert???
Nos ez a vegaszban lehetséges... a Pan/crop ablakban alul a sávban bepipálod a ''MASK'' sávot! Ekkor eltünik az F betű a képről.... mostmár elérhetőek a kijelölő egérgombok a bal sávban... kiválasztod a normal edit tool alattit(ha ráviszed az egeret akkor kiírja hogy ''anchor creation tool''). ezzel le tudsz rakni pontokat a képre és ezáltal kijelölhetsz bizonyos részeket. Ezt pedig úgy teheted meg hogy elkezdessz a karakter körül menni végig a körvonala mentén. Ha körbeértél rákattintassz a legelső pontra és ha megnézed a preview alblakban már csak a karakter látható....
deviszont neked nem ez kell hanem az hogy a pája legyen látható és a karakter legyen fehér ha jól értettem a kérdésed... ezt innentől egyszerűen megoldhatod ugyanis beteszel egy fehér solid color eventet a felső sávba(a képed fölé). És ezen is bepipálod a mask-ot és amit megcsináltál a körbevágást az eredeti képen annak a keyframeját átmásolod a fehérre. Egyszerűen jobb klikk rajta copy és a fehér eventre paste...
most már az original képen kikapcsol6od a maskot. és látszik a pája alul felül pedig a karakter körvonala fehérben.... ennek ha kicsit lejjeb viszed az átláccóságát akkor az egész jól is néz ki...
ezt a megoldást mozgóképen is lehet alkalmazni csak az a baj hogy kicsit időigényes amíg körbeklikkeled a karaktert 3600millió képkockán.....
pl evolutionba amikor az elején az én karakterem szemellenzőén látszódik a m$r karaktere az is így lett megoldva...
remélem segítettem....a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Hali ismét!
Egy vegason kívüli kérdéssel fordulnék hozzátok.
Dolgozom egy újabb (q3) videón amibe 2 aláfestő zenét szeretnék. Az egyik már megvan és teccik is mindenkinek aki majd szerepelni fog benne.
Ez--> The Roots and BT - Tao Of The Machine (Scott Humphrey's Remix)
Ha valakinek így elsőre nem is mond semmit a mostwanted-be benne van. (18.track)
Szóval valami hasonló stílusú zenét ha tudtok ajánljatok már légyszi...
előre is kösz.a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz BigBadPlaYeR #764 üzenetére
Szerintem a srác nem 30 fps el szedi ki a codból hanem 25-el... viszont a virtualdub az alapértelmezésbe 30-ra rakja az fps-t és ezért gyorsabb. A fraps az nem jó megoldás mert az nem ugyanúgy szedi ki ahogy a gamek saját maguknak.
Pl.: ha a cod a srácnak fullgrafikán szaggat mint a állat de a game saját magának szedi ki a képeket az aviba tökéletes lesz. Ugyanez frapsról nem mond6ó el. Ha szaggat a game akkor az avi is szaggatni fog.
És tudtommal a fraps az nem is tömörítetlent csinál. Van neki saját codekja amit felrak és azzal tömörít(nekem 2.6.4-van és az így csinálja az hódziher...)
Ugyanakkor ha lassítassz az eventeken akkor rátesz egy képkockaösszemosó cuccot. Ezt a tulajdonságok fülön a ''disable resample'' opcióval kiküszöbölheted de így meg előfordul majd az hogy egymás után 2 képkocka is ugyanaz lesz... Persze a lassítás mértékétől is függő időközönként. Ha keveset lassítasz akkor ritkábban ha többet sűrűbben...
Ha nem a srác csinál valamit rosszul akkor nem tudok többet segíteni én sem....a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Apropó láttam hogy erre senki nem válaszolt vagy nem tudta de a vegas-ba is van motion blur!
Ctrl+Shift+B -vel előjön a video bus track és arra lehe adni az motion blur envelope-t. Szerintem elég jól lehet állítani is 1-30 ig... de a procit azt jól lehúzzaa hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
Hi mindenkinek!!!
Kössz a lelkes fogadtatást és a gratulációkat...
Bár a videó trükk részéhez én nem nagyon járultam hozzá(talán ha 3szor benne vagyok) de a szerkesztést az 100%ba én csináltam! Bár az nem teljesen korrekt amit írtam hogy decemberben csináltam... vagyis inkább nem jól fogalmaztam hiszen már előbb elkezdtem csak decemberben lett végre kész.
Amit tudni érdemes róla:::
-kb csak a videó miatt kezdtem el vegast használni és előtte soha nem csináltam semmi más videót.(sokat olvastam a manuálját és 1-2 külföldi fórumot)
-vegas 5.0-val nyomtam végig és voltak ugyan kisseb problémáim(pl:mask keyframek nem jól müködtek néha/vagy éppen +fagyasztották a gépet) de egyébként teljesen lenyűgözött az hogy mennyi mindent lehet mííívelni egy mozgóképpel... és a vegas-al
-gépem: amikor a szerkesztgetést kezdtem még csak egy 1.7p4 celeronom(mercury lappal) volt meg egy geeforce2_gts 64Mb videokarim meg 256 SD ram. Hát nem ment valami gyorsan... aztán időközbe lett egy kis pénzem és beújítottam és most egy 2.4es p4 cerkám van(mégis csak 700 MHZ egy MSI alaplapom 768 ddr ram +egy ati9800pro 128Mb vga.
-q3: a játék már nem az a hűűű de új ezért az utóbbi konfigomon már elég könnyen lehetett vele dolgozni. Időközben megtanultam hozzá páját szerkeszteni és egy két ügyes megoldást is kiötlöttem amit a q3 enginenel rendereltem de vegas-szal adtam hozzá a képhez...
Full garfikával 1024x768-ba szedtem ki a képkockákat(2.2MB/db @ 30fps). Virtualdubbal összefúztem őket és szépen rendszerezve elraktam őket a 120-as Wincsimre... mikor ez betelt elkezdtem a 60ast is telipakolni... de szerencsére arra már csak huszonpárgiga jutott. Az egészet egyetlen projektben csináltam és amikor kész lett egybe legbrutálabb minőségbe kiszedtem egy kölcsönwinyóra...
2.5-3 óráig tartott és kb 42 giga lett--->aztán már csak a megfelelő bitrátát kellett kikísérletezni az xvidbe, és Virtualdubba betömörítettem.(aztán könyörgés a haveroknál és felkerült a filefrontra. De mindenki panaszkodott hogy nagyon lassan jön le ezért megkértem 1-2 cybergames.hu-s csávót hogy szedje le és rakja föl oda ahonnan ti is
leszedtétek.
Hát kb ennyi. Bárkinek kérdése van szívesen válaszolok rá és segítek bármiben de csak este szoktam netezgetni egy keveset.
Addigra meg álltalában úgyis válaszolnak...
Na ez jó sok lett itt a jegyzettömbbe. az oldalon majd még hosszabb lesz.a hosszú élet titka: iddqd
-
rEnk
tag
válasz ssolitude #745 üzenetére
Hát igen 56K-s modemmel nem egyszerű az élet... nekem pl még most is az van és ha valamit töltögetni kell akkor rohanhatok 1ik havertól a másikig hogy:: ''légyszi szakíts már 1kis időt rám és tölcsed már le ezt meg azt...''
Már 1 ideje olvasgatom ezt a fórumot de eddig nem irogattam semmit mert nem nagyon van kérdésem ha meg valamit ti kérdeztek az előttem ugyis megválaszolják, de látom hogy most videokról van szó éshát nekem is van 1. Még tavaj decemberben csináltam és a jó öreg q3 világában jáccódik.
Akit érdekel innen leszedheti: http://cybergames.hu/~soma/EV0LUT1ON.rar
Ja és esetleg egy rövid értékelést is irjon már valaki pls...a hosszú élet titka: iddqd
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest