Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz Dolphine #7191 üzenetére
Már csak azért is, mert a minap olvastam itt a fórumon valahol, hogy a renderelési idő nagyban függ milyen gyors a processzor, a vga meg annyira nem befolyásol
Érdekes mert én nem így tudom, a vga, főleg ha komolyabb, a számítás terhét leveheti a processzor vállárólKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Dolphine #7189 üzenetére
Majd írd már meg vagy ide, vagy privátban, hogy új vga-val mennyivel gyorsabb
Én tavaly fejlesztettem, cpu, cpu hűtő, alaplap, memória, SSD, Táp. (adatlapom)
Videókártyát nem, mert árban több mint a tavalyi új hardvereim össz[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Dolphine #7185 üzenetére
Amikor megnyitottam azt az ablakot, alapból az állt be.
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42 (mp42/mp41)
File size : 3.57 GiB
Duration : 33 min 46 s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 15.1 Mb/s
Frame rate : 25.000 FPS
Encoded date : 2021-01-22 12:38:26 UTC
Tagged date : 2021-01-22 12:48:13 UTC
TIM : 00:00:00:00
TSC : 25
TSZ : 1
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L5.1
Format settings : CABAC / 2 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, Reference fra : 2 frames
Format settings, GOP : M=1, N=50
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 14.9 Mb/s
Maximum bit rate : 768 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.288
Stream size : 3.52 GiB (99%)
Language : English
Tagged date : 2021-01-22 12:38:26 UTC
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Codec configuration box : avcC
Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Source duration : 33 min 46 s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 192 kb/s
Maximum bit rate : 314 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 45.8 MiB (1%)
Source stream size : 45.8 MiB (1%)
Tagged date : 2021-01-22 12:38:26 UTCKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Azt a beállítást hol találom, hogy a vágás végeztével mielőtt renderelek a videó eredeti felbontásában, formátumában rendereljen a program?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Az jutott eszembe, ha megy, Total commanderrel átnevezem a videók végét .mkv -ról .mp4 -re
-
makoss
veterán
válasz Dolphine #7174 üzenetére
Megnézem, köszi!
Ez amúgy mit csinál vele, hogy engedi? Korábban konvertálgatni kellett...Nekem az ami a videóban File I/O az ilyen, nincs mkv:
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Van már olyan verziója a vegasnak ami kezeli az mkv-t?
-
makoss
veterán
válasz MrChris #6888 üzenetére
Kellemesen csalódtam ebben az avidemuxban, kipróbáltam jó, csak a kezelőfelülete a Vegashoz képest fapados
Jó volna, csak a Vegas kinézetéhez szoktam
Létezik olyan progi mint az Avidemux de Vegas kinézettel, kezelőfelülettel?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz MrChris #6886 üzenetére
Ha hazamegyek megnézem, amúgy tegnap visszakerestem itt és néhányan egy másik programot ajánlottatok ami csak vág és nem variálja úgy a videót, hogy az végül nagyobb mint kellene.
Igen ám, de azok kinézete annyira fapados, hogy inkább használnám a Vegast!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Vegas pro 17 -nél ha már megvágtam a videót, hogyan, hol lehet beállítani azt, hogy minden beállítást eredetin hagyjon? (fps, bítráta stb) Mert amit beállítottam jó, de nagy (MB)
-
makoss
veterán
válasz MrChris #6876 üzenetére
Szia!
Ez a BCC Witness Protection egy plugin amit a vegasra kell telepíteni? vagy hogy van ez?
Honnan lehet leszedni? Ingyenes?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz MrChris #6874 üzenetére
[link]
És ugye videó alatt, meg ha mozog, mindig ott legyen.
No meg amit fentebb is írtam, a jobb fölső sarokban lévő ablakot ahol a videót mutatja, hogyan tudnám felnagyítani akkorára, hogy amit ki szeretnék takarni, pontosan lássam?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Lenne egy saját készítésű tutorial videóm, és az lenne a kérdésem, ha van a videóm alatt olyan kis részletek amit ki kellene takarni, azt hogyan tudnám megoldani?
Illetve a Vegasban a jobb fölső sarokban lévő ablakot ahol a videót mutatja, hogyan tudnám felnagyítani akkorára, hogy amit ki szeretnék takarni, pontosan lássam?
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz bandika0626 #6815 üzenetére
Köszi az infót!
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy Vegas pro 14.0 verziós progim, és volt egy 1,2 GB-os videó, amit meg kellett vágni.
A vágás jól sikerült, de nem, hogy kissebb lenne, még nagyobb lett: 4,8 GB
Olyan kérdésem lenne, hogy ebben a verzióban van olyan beállítás, hogy mindent, felbontás, bítráta úgyanúgy hagy mint eredetileg?[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Tudja valaki, hogy miért jön ez elő mindig amikor indítanám a vegas pro 16.0-át?
Hogyan lehetne ezt megszüntetni?[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz bandika0626 #6687 üzenetére
Valami nem oké.
Betettem átállítottam a formátumot először mp4-be, betette vegasba de nem csinál vele semmit,
Aztán mp4 psp-be ott meg hang nincs [link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz bandika0626 #6687 üzenetére
Köszi!
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a Vegas Pro 14.0 miért nem tölti be ezt a filmet?
General
Unique ID : 224585340330329449468534485148681572024 (0xA8F5902DF5281AD0A3CD86C0A3530EB8)
Complete name : D:\LETÖLTÉSEK\A.szolgalolany.meseje.1990.HUN.720p.BluRay.x264-TOXI\A.szolgalolany.meseje.1990.HUN.720p.BluRay.x264-TOXI.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 5.61 GiB
Duration : 1 h 48 min
Overall bit rate : 7 388 kb/s
Movie name : A.szolgalolany.meseje.1990.HUN.720p.BluRay.x264-TOXI
Encoded date : UTC 2017-05-22 06:22:26
Writing application : mkvmerge v9.4.0 ('Knurl') 32bit
Writing library : libebml v1.3.4 + libmatroska v1.4.5Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings : CABAC / 5 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 5 689 kb/s
Width : 1 280 pixels
Height : 696 pixels
Display aspect ratio : 1.85:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.266
Stream size : 4.31 GiB (77%)
Writing library : x264 core 148 r2744 b97ae06
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=18 / lookahead_threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=5689 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default : Yes
Forced : NoAudio #1
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 kb/s
Channel positions : Front: L R
Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
Bit depth : 16 bits
Stream size : 149 MiB (3%)
Title : Hungarian
Language : Hungarian
Service kind : Complete Main
Default : Yes
Forced : NoAudio #2
ID : 3
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 509 kb/s
Channel positions : Front: L R
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 24 bits
Stream size : 1.15 GiB (20%)
Title : English
Default : No
Forced : NoKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Danecay #6599 üzenetére
Csak 1 szeletet másol csak nállam, többet jelöltem ki, de nem másol csak egyet
Ide-oda tologat többet, de másolni csak 1 szeletet, ahol el van vágva.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz bandika0626 #6593 üzenetére
Azért nem jó, mert nem tudom egyszerre másolni, így csak darabonként megy
Még nem akarom renderelni.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
videót és hangot vágás után hogyan lehet összeilleszteni úgy, hogy 1 videó legyen és a vonalak ne látszódjanak?
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy videó ami üdülésnél készült és egy idegesítő gyereksírást szeretnék belőle vagy kitörölni vagy lehalkítani, hogyan lehetne úgy, hogy csak a gyereksírást tudjam kitörölni vagy lehalkítani úgy, hogy más hang hallható legyen?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz MrChris #5997 üzenetére
Az biztos, hogy veszett nehéz, egy vagon idő kellett míg az egér görgővel is meg ide-oda húzogatással belőttem.
De ahhoz képest milyen gyenge vagyok a témában csak összejött!
Köszi!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz MrChris #5920 üzenetére
Alapból még a Maris videója szerint sem kéne megnyitnia az avit, de nállam még az MKV-t sem tölti be.
Format Factory-val kellett wmv-t csinálni belőle, csak így tette be.
Szerintem a kodeknek semmi köze hozzá, itt annyi van, hogy vagy kezeli vagy nem, de szerintem biztos a plugin oldaná meg ezt a problémát, csak azt meg én nem értem...[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz MrChris #5910 üzenetére
Visszaolvasva itt a topikban, plugin változtatással meg lehetne szerintem oldani, hogy kezelje az avit és az MKV-t, de ehhez nagyon nemértek
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
De még MKV-t sem.
Az a tutorial videó ami fent van, az alapból úgy is magyarázza, hogy avit nem kezeli a Vegas.(#5905) MrChris: Szerintem beállítás függő... de akkor mi a trükk? A 13-as verziónál nem látom mit kéne belőni
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Látom leült a topik rendesen de ennek ellenére azért lenne 1 kérdésem, hátha tud valaki valami tippel szolgálni:
A Sony Vegas Pro 13-ban miért nem kezel minden videóformátumot?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Sony vegas pro 13 miért nem jeleníti meg az összes videót betöltéskor?
Csak néhány jelenik meg
Pedig az All Project and Media filesre van állítva: [link]
-
makoss
veterán
Üdv
A Sony vegas pro-ban hogyan kell úgy menteni, hogy nem egy másik formátumba, hanem az eredetivel?
Úgy értem, hogy azzal a beállítással amilyen az a videó volt amit betettem szerkeszteni.
-
makoss
veterán
válasz MrChris #5860 üzenetére
feltettem ezt a Freemak Video Converter progit, jónak tűnik!
Olyat megtudhatnék, honnan lehetne beszerezni egy komplett listát a Sony vegas program billentyűkombinációiról?
Gondolok itt példának:
"S" vágás
"J" vissza
"L" előre
"K" stop
...stb
Köszi előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz MrChris #5856 üzenetére
Köszi, végül feltettem a Sony Vegas Pro 13 szerkesztőt.
Van nekem egy Panasonic FZ 200 fényképezőm, szép videót csinál, de méretre (MB) túl nagy.
Nem lehet ezzel a progival átállítani lentebb valahogy, hogy a minősége, felbontása ne változzon?
1-2 perc is 200-300 MB
Köszi előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezzel a programmal tudok a videó képminőségén, élességén javítani?
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- Tervezett szerverleállás!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest