Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
RandomName #107 üzenetére
Valóban; ezzel egyet értek.
Viszont eltértünk a témától 👮♂️👮♂️
Hogy van a szerverleállás? Újraindítottátok már a szervert?[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
RandomName #103 üzenetére
Az aláírásod 💀
Amúgy nah, az írókról jót, vagy semmit. Havi 490-t, vagy mennyit fizetek a munkájukért összesen, ennyi pénzért egy szavam nincs
-
worxland
addikt
Tessék, Gemini:
Nvidia RTX 5080 vs. 4080: A következő generációs grafikus kártyák összecsapása
Az Nvidia nemrégiben bejelentette legújabb grafikus kártyáját, az RTX 5080-at. Ez a kártya a 4080 utódja, és számos fejlesztést kínál, amelyek még jobb játékélményt tesznek lehetővé.
Az RTX 5080 egyik legfontosabb újítása a fejlettebb architektúra. Ez azt jelenti, hogy a kártya hatékonyabban képes feldolgozni a grafikai adatokat, ami magasabb képkockasebességet és jobb képminőséget eredményez. Ezenkívül az 5080 több memóriával rendelkezik, mint a 4080, ami lehetővé teszi a nagyobb felbontású textúrák használatát.
Az RTX 5080 teljesítménye jelentősen jobb, mint a 4080-é. A legtöbb játékban az 5080 legalább 10-15%-kal gyorsabb, mint a 4080. Ez azt jelenti, hogy a játékosok simább és gördülékenyebb játékélményt élvezhetnek, még a legigényesebb játékokban is.
Az RTX 5080 ára valamivel magasabb, mint a 4080-é. Azonban a teljesítménybeli különbség miatt sokak számára megéri a felárat. Ha a legjobb grafikus kártyát keresi a pénzéért, akkor az RTX 5080 egy nagyszerű választás.
Összefoglalva, az Nvidia RTX 5080 egy jelentős előrelépés a 4080-hoz képest. Jobb teljesítményt, több memóriát és fejlettebb architektúrát kínál. Ha a legjobb játékélményt szeretné élvezni, akkor az 5080 egy kiváló választás. -
-
bambano
titán
Azért volt szerverupgrade, mert ezentúl ai írja a cikkeket?
-
Nem lenne marhaság, páran biztosan rácuppannának az új AI GPU-ra, ha elég olcsó lenne!
Mondjuk a méretbeli eltérés...
Mondjuk azért rendes tőlük, hogy a 990 Pro cimke helyett az 1080-at erőltetik, előbbire tuti sokan rácuppantak, de tényleg elég ügyesen hasonlít az echte Samsung 990 Pro-ra.
-
-
Halló? Most hallom volt szervleállás. Ez komoly. Mindenki jól van?
-
Pikari
addikt
Az adott hardverekre és szoftverekre specifikus sebezhetőségek miatt érdemes titokban tartani a pontos konfigurációt.
Amúgy mostanában rohadtul mindegy a cpu és a ram, egy ilyen fórumot bármilyen kukából előbányászott cucc elvisz. Az a lényeg, hogy legyen egy gyors ssd, hogy ne kelljen nagyon kapirgálni a nem cachelt requestekhez.
-
Most nézem, aprón kikerült a hsz kijelzés a katalógusban?
Éppen nézni akartam, ahogy a fórumtársak kötexenek az 5xxx-n nyerészkedő nepperek nevetséges áraival, de nem látom, hogy melyik hirdetés kapott már hsz-ttartalmas életem lehet mi?
-
A cloud egy scam. Najó nem, de nagy a hype, sok a marketingbullshit. A valóság az, hogy a cloud általában sokkal-sokkal drágább. Cserébe flexibilisebb meg vannak egyéb előnyei is. De ugye tökre nem éri sokszorosát költeni az üzemeltetésre, hogy legrosszabb esetben is évente egyszer egy pár órás tervezett leállást elkerüljünk.
-
-
Narxis
nagyúr
Jó gyors lett az oldal, na ez már valami, de tényleg.
Érzetre szempillantás alatt tölt minden.
-
yanna
addikt
Gyorsak voltatok!
Azt hittem éjfélig eltarthat.
-
Fred23
nagyúr
Szinte érezni, ahogy süvítenek a CL2-es SD RAM-ok.a szörnyetegben.
Viccen túl, eddig úgy tűnik, minden rendben.
-
Ez gyorsan megvolt, ügyesek voltatok!
Véletlenül nyomtam a mobilappra és hopp bejött! De látom vannak, akik lesben álltak(ültek)!
-
-
539 online tag. Többiek nem is nézik mikor lesz azonnal online a szerver
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Túléltük?
-
Még itt vagyok
(A leállás csak tervezett
benne van a címben)
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ez a PH megy nekem, a másik nem. Rossz szervert lőttetek le?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Luck Dragon #64 üzenetére
Akkor gyere át, addig nézünk cicás videókat meg poreszt... Jó lesz.
-
-
válasz
Luck Dragon #60 üzenetére
Megismered a családtagjaid.
-
Már most elvonási tüneteim vannak … mi lesz akkor
-
A PH szerver azért be szokott bootolni 3 percen belül, akkor ez nem normális?
Adatbázist amúgy miért kéne kézzel másolni? Menet közben lehet replikálni, aztán ha az kész, akkor átirányítjuk a forgalmat az újra, így gyakorlatilag zero downtime. Vagy legalábbis én így csinálnám.
-
-
válasz
homerhamm #55 üzenetére
Itt egy új: szovjet katonai induló stílusban. Este hadba indulunk, elvtársak!
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
válasz
Viktor0610 #54 üzenetére
Vótmá #22
-
Ez jó [link]!
-
bambano
titán
Az jutott eszembe, ha már nem lehet itt fórumozni, megyek és az általam üzemeltetett rendszereken is csinálok karbantartást.
Nekik se legyen jobb -
Attila0
őstag
Te, jó ég! Hogy egy ilyen tervezett szerverleállás is micsoda patáliát tud okozni:
Mintha csakis ebből a lapcsaládból állna az internet, semmi másból.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sirandrish
legenda
Még délelőtt be kell rúgni akkor hogy estére már K.O legyen
-
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Hm. Most miattatok kénytelen leszek élőben beszélgetni.
-
-
válasz
cinemazealot #32 üzenetére
jól tette, hogy szólt, elmaradt és akkor pótoltuk
-
-
Reflexből írtam volna, hogy "és mi a fészkesfenét csináljak 5 órán keresztül?!?", de ekkora backloggal inkább befogom a pofámat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerverleállás? Át kell irányítani a tartalék energiát, az mindig beválik.
-
ricsip
addikt
Nem volna jobb valamelyik nagy klódba rakni azt az 1 szem frontend meg 1 szem db szervert?
-
tibaimp
nagyúr
Problémamentes gépfejlesztést!
Csakhogy minél előbb jöhessünk vissza -
-
RTX 5080 /5090 is lesz benne?
-
Ezt megint ki lehetne küldeni egy RIOS gép üzenetben is.
Konkrétan ha nem kattintok ide, nem tudok róla.Régebben voltak rendszerüzenetek.
Ezt ha valaki csak mobilarenázik is értesül róla?
[ Szerkesztve ]
-
Felpumpáljuk a processzort füsttel, illetve újrapasztázzuk, természészetesen a feketeszeder lekvárral. Azt még nem döntöttük el, hogy melyik weboldalről töltünk le memóriát, de új alaplapot mindenképp magunk építünk BJT tranzisztorokból.
[ Szerkesztve ]
-
Arról lehet majd olvasni, miből is állt a szerverfrissítés? Kapott egy kis izotóniás italt? Kiporszívóztátok? Hűtő újrapaszta? Teljes vascsere?
-
JulianSinulf
őstag
Problémamentes szerelést és újraindítást kívánok a karbantartó csapatnak!
-
válasz
flashpointer #2 üzenetére
igazából bármikor lehet. saját cég esetén az ember eldönti és kész.
viccet félretéve: nekem is szimpatikus a ketrecbe zárt, kézzel etetett, idomított rendszergazda, aki gombnyomásra szerverszerel, de... szóval ő is ember, na. és igen, simán lehet, hogy így hajnalig ott lesz, volt már rá példa nem egyszer...
-
válasz
elder troll #4 üzenetére
(biztostuti, hogy túlélted? jól megnézted?)
-
#mindmeghalunk
-
elder troll
őstag
válasz
flashpointer #2 üzenetére
Pont azért szombat este kezdik el, mert már van rutinjuk a témakörben, és sajnos néha becsúszik 1-2 nem várt fejlemény.
Bő 20 év alatt legalább 4-5 ilyenbe futottam bele userként, és kivétel nélkül túléltem mindet[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
Ideje volt már az IBM XT-ről AT-re frissíteni
-
flashpointer
őstag
Az ilyesmiket nem pl vasarnap hajnalra szoktak idoziteni a minel kisebb erintettseg miatt?
-
Yodafon
senior tag
Be lesznek építve a mindig tesztelt hardverek?
Új hozzászólás Aktív témák
it Hardverfrissítés végett szombat este egy rövid időre lekapcsoljuk a portált.
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismert fotós trükkel érkezik az X200 Ultra
- További aktív témák...