- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
-
IT café
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
válasz NandorHUN #26434 üzenetére
Nem mellesleg többi G lencsében legalább van stabi is. Erről még azt is lespróbolták ezzel szugerálva, hogy akkor vevő legalább egy 6500-at vegyen, vagy 6600-at mellé.
Mikor megláttam a lencsét nagyon megörültem, de most már szinte biztos, hogy nekem ez így kimarad.
6500 helyett inkább beruházok FF-re, mert akkora ár diff. nincsen.
Ehelyett a lencse helyett meg FF vonalon vannak jobbak.Kár
De van amiben ez a kombó jobb mint egy Sony FF váz+ lencse, szóval biztos lesz rá vevő.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
80hun
addikt
válasz NandorHUN #26459 üzenetére
Meg kéne érteni hogy az ibis v. oss csakbstatikus témához jó. Minden máshoz megfelelő záridő kell , sokszor a reciprokszabálynál rövidebb.
A sony stabi videóra gyenge nagyon tehát arra nem túl jó.Te pl csak statikus témákat fotózól . Tehát sem élőlény sem tájkép. Csakis tárgyak?
Azért az újgenerációs apsc és ff-m között a sonynál kb 1fé van szenzorban így ugyanott vagy kb.
Pl én csak családot fotózom , nem is kell stabi egyáltalán.
A tájképek meg tárgyak meg a többi egymilliószor meglőtt dolgokat letöltöm a netről ha kell.Az életképekhez sem kell stabi
-
vihartigris
őstag
-
-
konyi79
addikt
válasz NandorHUN #26524 üzenetére
Pedig szerintem a korábbi modellek kifutnak.
Semmi értelme piacon tartani őket. Már így a számozás is egyértelműan adja:
6000=>6100
6300=>6400
6500=>6600Már ez a 3 modell is bőven elég, nincs értelme 6-nak.
Én korábban gondoltam, a 6300-nak nem igazán utóda a 6400, inkább a 6000-nek, hisz anyaghasználatra a 6300 jobb. De nem, egyszerűen csak optimalizáltak, olcsóbbá tették a gyártást. Sajnos itt sem egyedi eset, a kettőt előre egyet hátra... -
Sancza
tag
válasz NandorHUN #26524 üzenetére
Szép lassan ki fognak kopni a régebbi Sony gépek. A BHPhoto -n már jópár 6000-es és 6300-as gép discontinued státuszban van, a többi még raktárról kapható, amíg van, aztán valszeg azoknak is vége.
220volt -ban már nincs is listában 6300-as, 6000es-ből is csak pár kit változat kapható , szóval ezek a gépek már csak raktárkészletről vannak amíg vannak és valszeg a 6500nak is ez lesz a közeljövőben a sorsa
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz NandorHUN #26568 üzenetére
Erős lett volna meglépni a 7000 nevet. Csak egy ráncfelvarrást kapott a 6500. Ugyanaz a szenzor, csak erősebb processzorral inkább szoftveres, mint hardveres az előrelépés. Azt a név választást követték, amit eddig is. 5000 vs 5100 6000 vs 6100 stb... a százzal történő emelés csak ráncfelvarrás, semmi egyéb. Én még reménykedem egy hangyányit a 7xxx névben, tehát egy olyan aps-c modellben, ami szinte ugyanaz, mint a csúcs, csak kisebb szenzorral.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz NandorHUN #26574 üzenetére
Egy Canon-t kellett volna húzniuk. 2014-ben a 7D Mark II kijött 600k-ért, 1 év múlva már 450k volt. Az anno akkora vétel volt, mint egy ház (például jobb időjárásállóság, mint az 5D-k, AF pontok horizontálisan kiérnek a szélig) de ma már egy gyártó sem fog csinálni ilyet, mert más szelek fújnak
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz NandorHUN #26700 üzenetére
A nem adapterezett obikkal bekapcsolja automatán nekem. Egyébként meg ha az a két kattintás ennyire megterhelő szinkronizáld át az összes képre, és nem kell kattintatni mindegyiken. BTW ez már elég nevetséges, hogy valaki az alapján választ képszerkesztő programot, hogy kézzel kell bekapcsolni a lencse profilt.
És egyébként a fotózás alapjai, meg a képszerkesztő programok kibeszélése nem témája ennek a topicnak.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Acula M.D.
tag
-
PNP
őstag
válasz NandorHUN #27659 üzenetére
Emlékeim szerint 250 volt, aztán feljebb ment. Cashback akciókba se szoktak bekerülni, mert keresett objektívek, legfeljebb egyéb bolti akcióban lehet kicsit olcsóbban megvenni (220V-nál volt egyszer -10%, akkor vettem a 28-75-öt, a DigitCamnél most van kb. 5% a 17-28-ra).
-
-
-
kacsento1
senior tag
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #27977 üzenetére
Itt a pletykalap pletykásabb része, mostanában nemigen olvastam róla. Egyelőre csak azon megy a tippelgetés, hogy "februárban szokott a sony bejelentgetni" és a hópiumon élők ebbe látnak bele egy a7IV piacradobást.
Igazából a kérdés: készen állnak-e olyan technológiával, ami a jelenlegi a7III tulajokat úgy váltásra motiválta volna, mint szűk 2éve az a7II tulajokat? Egy dolog van kész, egy sokkal gyorsabb szenzor amit ha kiadnak egy olcsóbb vázban, azzal kb szívlapáttal nyomták hátba az a9II eladásokat (darabja ugye 4500$). A gyorsabb szenzor nem mindenkinek kell, de pl sokan értékelnének 4k60p videót, amit ugye több pana és egy fuji váz is tud már -szvsz a következő a7 lépcsőtől én ezt már FF-en várnám.
Ha az a7 csereciklust nézzük: a7: 2013 Október, a7II: 2014 November, a7III: 2018 február, azaz 1 és 3.5 év volt két a7es váz között, én nem vennék rá mérget, hogy a mostani ciklus megállna 2évnél. Pláne, hogy igazából lényegesen erősebb konkurrens, akihez képest lemaradást kéne ledolgozni nincs.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #27984 üzenetére
A matekkal lekésted a black fridayt, ha drága a Sanyi, ideje olcsóbb alternatívát keresni.
A full-szenzor readout-os 4k60p pláne 10biten sztem korai még jövőre, hacsak nem térnek vissza 10MP környékére.
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #27987 üzenetére
Ha 10% megmenti a világot, akkor még lehet reménykedni, csak ugye minden hónapnyi tologatással a képezés is tolódik+ugye még egy értelmes obiparkot is le kell vadászni mellé, amivel ha készen vagy, elcsodálkozol milyen olcsó is volt a váz
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz NandorHUN #27989 üzenetére
Az A7RIV és A9II modellekből ki lehet következtetni, mik lesznek a módosítások az A7IV modellen: fejlettebb AF rendszer, dupla UHS-II, halkabb zár, jobb szenzor stabilizálás, jobb fogás, jobb gombok, jobb kereső, meg egyéb apróságok, mint pl. finomított színvilág és belső kamera profilok, nagyjából ennyi, fejlettebb videós képességekre valószínűleg egy másik modell, ami a Panasonic S1H ellenfele lehet.
Az ár pedig biztosan emelkedni fog, 2500 euróra saccolható, tehát az A7III árát nem feltétlen befolyásolja, de használt több lesz belőle. -
kovsol
titán
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #28049 üzenetére
Több eszük van annál, hogy a legkelendőbb ff milc-üket potom áron adják
-
80hun
addikt
válasz NandorHUN #28062 üzenetére
Sztem 2021 elejére várható a7iv maximum. Még korai lenne most.
Ami jönni fog majd az az a7siii.Persze reménykedhetsz. Csak igy mindig csak kivársz és kivársz
Egyébkényt nem sok ráhatása szokott lenne az árakra az új modellnek kivéve talán ha abbahagyják az előd gyártását. -
HUNgabus
senior tag
válasz NandorHUN #28062 üzenetére
ne sértődj meg de ha már most ilyen "fogtechnika" van egy váznál akkor se ez se semmilyen FF rendszer nem "neked való", mi lesz majd ha kell pár jobb objektív?
630e ( -50e cashback) nincs rá, majd lesz 599 jövőre cashback nélkül? vagy mi a lélektani határ 500e? talán használtan...
ne sértődj meg én is ilyen voltam és vagy 3 évig "szopattam" magam és a családom, néztem a váz árakat, Canon vs Nikon vs Sony, Milc vs DSLR, aztán az obikat, hol ez jött ki jobban hol az, végül nem vettem semmit, és lemaradtam sok felejthetetlen pillanatról, stb.
aztán vettem egy nagy levegőt és kb fej vagy írás alapon megvettem az A III és örülök neki, nem érdekel most mennyi és mennyi lesz jövőre, mert az nem vezet sehová...
de a Te pénzed és döntésed, kár jövőbelátónak lenni vagy másokat arra kérni,
sok sikert a döntésedhez
-
Taci
addikt
válasz NandorHUN #28066 üzenetére
Az Árukereső árdiagramján meg tudod nézni mindenféle termékre, hogy hogyan alakult az ára.
Nyilván ebbe a cashback és hasonló árak nincsenek beleszámolva, mert azok plusz promóciók és akciók, illetve nem is szerepel minden bolt benne - viszont ad egy jó alapot.Egy példa:
Sony Alpha 7 III Body (ILCE-7M3) Digitális fényképezőgép[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ezt nem lehet előrejelezni - ha lehetne, mindenki kivárná a legakciósabb árat.
Egy dolog viszont garantált: a vázárak lefelé mennek, az obik viszont vegyes - én nem egy obimon konkrétan pici hasznot is húztam már eladás után.
#28067: az instant rebate árak elvileg benne vannak, bár ilyen a sonyéknál nem szokás.
z6 , semleges topikban eddig se voltál hajlandó tárgyalni a korábbi kérdésed.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
Nézd meg pl. az A6000 árát, de az A7-et 5(6?) éve 4x0.000 körül vettem és ennyi idő alatt 300-ig jutott az uj ára. És még mindkét váz kapható és simán használhatóak.
A Sony akciók meg elvileg az ajánlott fogy. árhoz vannak rendelve, ezért ugranak meg az árak előtte a kedvezményes webáruházas árakhoz képest.
[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mozilla Firefox
- Formula-1
- További aktív témák...