Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Dißnäëß #40348 üzenetére

    udv a klubban. :) jah, ez az af elkepeszto. foleg aki fotozott regi cuccokkal. en eleg sokat fotoztam 1 crosstype fokuszponttal. random front es backfokusszal fuszerezve + ujrakomponalgatsz az se segit az ugyon...a manual fokuszos idokbol kimaradtam, de ott legalabb csak magadat okolhattad :DD ehhez kepest ma meg kitt katt minden kep eles papir doffal :DDD sokat nosztalgiaztunk a hetvegi eskuvon is egy 50 pluszos videos kollegaval aki 99 ota tolja. ezek a modern cuccok nagyon jok. es egyre jobbak. az obik is. fotoztam most porsche talalkozon, es kattintottam parat a videos 70-200 f4 sony obijaval, es sokkal tobb hasznalhato kepem lett a samyang 85 1.4 II-vel f2 korul, mint a telezoommal f4-en...kamerahoz kozeledo autoknal. jobban is harapott, pedig vilagos volt. el is kezdtem a vazon ezt az af tracking sensitivityt tekergetni..de meg erre is jo az a73 siman..

    135 fincsi lehet, jah. meg alapzoom melle jobban is passzol, mint egy 85mm..igazi kozepformatumra hajazo kepe van, en is szeretem a papir dofot meg mindig, meg ha nem is annyira mint regen. agytaltam is rajta, de a 85 melle nem akarok, mert tul sok obim lenne, ami szinten nem jo tobb okbol sem. helyette meg nem erdemes, ezt sokszor tudom hasznalni belteren is, ahol a 135 mar problemas lenne. na meg modellekel valo kommunikacio mar kompromisszumos kulteren 135 mm-en. emiatt jobban is csipem az 55-ot, mint a 85-ot. meg szoget is gyorsabban valtok.
    de valojaban elvagyok ezzel a 17-28 + 28-75 2.8, 35 1.4, 55 1.8, 85 1.4 + tilt nikon 24/50 sorral tokeletesen.
    lehet valamikor lecserelem az 55 1.8-at vmi ujabb obira, meg a nagylatot vmi nagyobb latoszogure de nem erzem nagyon a kesztetest..

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák