- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorog67
aktív tag
válasz Deni222 #74627 üzenetére
Érdeklődj a Digi topikban ([Netboard] vagy itt [Mobilaréna]), vagy nézz utána, hogy a KAON beltéri ismeri-e a HDMI-CEC-et! Ha igen, akkor képes be-ki kapcsolni a tévét.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz Dadan01 #74652 üzenetére
Optimistán tételezzük fel, hogy a Scart csatlakozóknak a kimeneti része is be van kötve! Akkor csak egy Scart-RCA átalakító és egy sztereó RCA kábel kell. Avval is számolni kell, hogy a legtöbb tv csak 2.0-ban tudja a külső HDMI jelet az optikaira küldeni, vagyis az optikai-5.1-es átalakításnak csak akkor van értelme, ha a tv tunerét használják. Ha létezik hdmi-5.1 átalakító, akkor azt kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
Már megörültem, de a 7500-ashoz adott távnál végignyomkodtam a színes gombokat és azt írta, hogy "Nincs ilyen funkció". Szóval marad az okos távon a Keyboard gomb. Bocs, most olvasom, hogy te az okos távról írtál. Nálam a zöld gombra a menü, kékre az info funkció jön elő.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
Most néztem meg usb-ről egy 1920*820-as 3d filmet és teljes képernyőn játszotta le, vagyis függőlegesen nyújtva. 2D filmnél alul-felül meg volt a csík. Van valakinek tapasztalata a 24p-vel? Ha usb-ről játszom, akkor nem ír ki ilyesmit, ha külső eszközről, akkor 50p-t ír.
-
gorog67
aktív tag
válasz kungzi #74762 üzenetére
Ha a tv tud kapcsolódni a netre, akkor a kábel és a router is jó valamennyire. Ha ez ok, akkor húzd ki a routert az upc modemből és a router biztonsági korlátozásait kezd el kikapcsolni. A tévének és a pcnek nem a routert kell látnia, hanem egymást. Már régen próbáltam ezt, de úgy emlékszem, hogy minden alkalommal újra kellett párosítani a cuccot, a pc látta a tévét, kiírt egy kódot, amit a tévén be kellett írni (vagy fordítva).
-
gorog67
aktív tag
válasz kungzi #74758 üzenetére
"a router mutatja a tv-t a progiba" A router setupjának a DHCP szerver részéről van szó? Vagyis látod, hogy a tv és a pc is kapott ipcímet? Próbáld ki úgy is, hogy az upc modem marad a DHCP szerver és úgy is, hogy a router. Persze a másik eszközön le kell kapcsolni a DHCP-t.
-
gorog67
aktív tag
válasz cyberkind #74842 üzenetére
Én jelenleg is küzdök az ARC-al. Most derült ki véletlenül, hogy bezavar, ha bekapcsolom a tévéhez kötött műholdvevőmet. Ha nálad minden az erősítőre van kötve, akkor ez nem lehet gond.
Elvileg különleges ARC-ot támogató kábel kell hozzá, ez a HDMI 1.4 szabvány része.
A Rendszer / Anynet+ (HDMI-CEC) pontban van Eszköz keresése lehetőség. Próbáld ki, hogy látja-e az erősítődet!
Ha megvan, akkor a hangnál kiválasztod a Házimozi erősítőt és mennie kellene. -
gorog67
aktív tag
válasz cyberkind #74846 üzenetére
A legtöbb tévé nem képes arra, hogy egy hdmi bemenet jelét (amit épp nézel) 5.1-ben kitegye optikaira. Csak sztereót tudnak. Ha neked olyan házimozi erősítőd van, ami hdmi be-és kimenetekkel rendelkezik, akkor abba kell a pc-t és a tévét is dugni, ahogy előbb írták. Akkor az egész ARC felesleges. Az csak arra van, hogy, ha a tévé saját tunerét használod, annak a hangja visszajusson az erősítőbe.
Úgy tudom, hogy az ARC a nem kódolt 5.1-et tudja, nem csak a 2.0-át, vagyis annak is kellene működni, hogy a tévébe megy a PC és onnan az ARC-on keresztül az erősítőbe, de ez az erőltetett megoldás. -
gorog67
aktív tag
Sajnos nem így van. 20 TVs tested
Ha a tv saját jeléről van szó, akkor igazad van, de a külső hdmi jelét nem tudják átkonvertálni optikaira a néhány Sony kivételével. Márpedig itt arról van szó, hogy a pc-n tárolt filmet játssza le tévén és hallgatná erősítőn.[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz zolapapi #74905 üzenetére
Azon kívül, amit te is írtál, hogy nem tudod a csatornákat rendezni, a két kütyü, két táv, kábeldzsungel. Ha nem lenne olyan fontos neked a felvétel, akkor nagyon kényelmes a CAM. Barátom a Kaon-t cserélte le és nagyon szereti, szerinte a képe is szebb. Viszont az EPG időtávjának különbségét más is írta, nem látom a technikai okát, elvileg csak a tévé memóriájának kellene korlátoznia a hosszát.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
Nekem két kérdésem maradt:
Ha függőleges vonalakat mozgatunk, akkor miért sor felbontásról beszélünk? Én oszlopfelbontásnak hívnám.
Hol lehet ilyen tesztvideót letölteni, amivel kipróbálhatnám, hogy a tv beállításaitól mi változik? Az én tévémen Tiszta, Szemkímélő meg hasonlók vannak. -
gorog67
aktív tag
válasz nightshadow #74940 üzenetére
Te is írtad: Ha engedélyezve van a Motion Plus, akkor 1080, különben 300.
-
gorog67
aktív tag
válasz warzone1980 #74959 üzenetére
1. Másolj a vinyóra pár jpeget, hogy avval mit kezd!
2. Próbáld ki a film lejátszást pendrájvról!Így kiderül, hogy a tv vagy a vinyó a hibás, bár, ha a kölcsön vinyó sem ment, akkor esélyes, hogy a tv szoftvere bolondult meg. Nem frissítettél mostanában?
-
gorog67
aktív tag
válasz warzone1980 #74961 üzenetére
Megpróbálhatod, nagy bajt nem csinálsz. Pendrájvról játszik mp3-at, jpeg-et, divx-et, mkv-t?
Én vinyóra másoltam fel a frissítőfájlokat és azt sem találta, bár nem volt üres. Ha most éppen a te vinyód üres, megpróbálhatod onnan is a szoftverfrissítést.
Ja, ha a könyvtárstruktúra sem jelenik meg, akkor hallgass az előttem szóló félistenre!
Nem mozog a csati? Nem törött ki? Én pc-nél már jártam úgy, hogy a térdemmel kiütöttem a pendrájvot, de ott a kulcs hajlott meg, nem az aljzat.[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz hodostamas #74965 üzenetére
Én is tapasztaltam ilyet, megállítottam a filmet és volt szellemkép. Ha szerencséd van, akkor a videóanyag gyatra, ha nincs, akkor a tévéd ennyit tud. Ellenőrizd több filmmel is!
-
gorog67
aktív tag
válasz hodostamas #74969 üzenetére
Másold ki a filmet pendrájvra és vidd el egy barátodhoz, üzletbe, ahol meg tudod nézni egy másik tévén!
-
gorog67
aktív tag
válasz devil-k #75135 üzenetére
Az USB 2.0 nem szűk keresztmetszet a 3D-hez? És ez a kütyü milyen? EMINENT EM7480 Ez volt az egyik találat guglival. Olcsóbb is és engem a jukebox mega többi nem nagyon érdekel.
A Mede8er-nál ezt írják: Az egyetlen Realtek processzoros lejátszó, amely képes valós 23,976/24/50/60 Hz-es videókimenetre. Az EMINENT-ben is a RTD1186 proci dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz devil-k #75140 üzenetére
Azt értem, hogy a 3D 24p tudása az alapkövetelmény, de miért biztos benne a Mede8er, hogy csak az ő boxuk tudja? Mi ezen olyan bonyolult? 2D-ben tudja mindegyik. Amit még nem találtam a másikban, az a BDMV könyvtár lejátszása. Próbálok még infót szerezni az Eminent-ről, mert papíron nem tűnik rossznak.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz tonermagus #75216 üzenetére
Ha a linkelt vevő tényleg csak DVB-T-t (Terra-földi) tud, akkor az neked nem lesz jó, mert a DVB-C (Cable-kábel) egy kicsit más.
-
gorog67
aktív tag
válasz korpicschess #75362 üzenetére
Sajnos a tévék többsége a külső forrás hangját csak sztereóban adja tovább optikaira és hdmire is. Valószínűleg a laptopoddal is így volt, csak megszépülnek az emlékek.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz korpicschess #75367 üzenetére
Ha van más hdmi forrásod (kábel / műhold vevő, player) akkor próbáld ki azzal is az 5.1-es hang átvitelét! Tapasztalni fogod, hogy nem a laptopod a "hibás".
-
gorog67
aktív tag
Valamelyikőnk félreérti a helyzetet:
1. PC-vel játszik le iso fájlt, ami össze van kötve a tévével (mindegy, hogy hogyan). A tévé optikaival van a házimozira kapcsolva.
2. A tévék nagy többsége (és valószínűleg minden Samsung) a külső forrásból származó sokcsatornás jelet nem viszik át sem a HDMI ARC sem az SPDIF kimenetre, ezért teljesen mindegy, hogy a pc-n mit állít. Azért javasoltam, hogy próbáljon ki más forrást is.Átsiklottam azon, amit írtál. Ha van több optikai bemenet is az erősítőn, akkor megoldás lehet az általad javasolt átalakító, bár a legtöbb számítógépen van optikai kimenet is, szóval talán nem is kellene.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
Ez nem rémhír, hanem szomorú tapasztalat. Nem sokkal korábban már kitárgyaltuk ezt: samsung_lcd_tv
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz blakey #75432 üzenetére
Ok. Egyrészt igazatok van.
Másrészt a kérdező a hang miatt aggódott, az a tévé saját lejátszóját használva kimegy az optikán és egy ősrégi 5.1-es erősítőn is megszólal. A gond akkor lesz, ha beszerez egy 3D-s médialejátszót, mert arról a hang nem jön át a tévén keresztül. Ha van benne hangkésleltetés, akkor jó lesz úgy, hogy a lejátszót köti össze optikain az erősítővel. -
gorog67
aktív tag
válasz Flashget #75465 üzenetére
Nálam inkább a fényerőtől függ a háttérvilágítás beszűrődése, 100-ból 46-ra csökkentem, akkor már alig látható. A legrosszabb, ha 4:3-as adás, 16:9-es gyászkeret vagy széles vásznú film van. Miért nem szürke ilyenkor? Sokkal kevésbé lenne zavaró az egyenetlenség, mint a feketénél.
-
gorog67
aktív tag
válasz Vhiktor #75567 üzenetére
Igazándiból én YxVs-nek szántam a kérdést. Az én tévémnek is világosodik a széle, ha kicsit is (5-10 fok) oldalról nézem és szemből sem teljesen homogén, de ez csak gyászkeretnél és stáblistánál zavaró, teljes képnél nem. Engem is idegesít, de valamennyire mindegyik ilyen. Ha bemegy egy áruházba és ott egy fekete jpeg szebb azonos típuson, akkor érdemes újra reklamálni. Szerintem. Én a fotó alapján nem látom annyira tragikusan rossznak az övét.
-
gorog67
aktív tag
A fotón alul középen látszik világosabb folt, nekem is van ilyen a szélén, hogy melyik milyen zavaró, azt csak élőben lehetne látni. Javításnál az élvilágítás együtt cserélődik a panellel? Ha nem, akkor érthető lenne, hogy a többinél erősebb LED ugyanott okozza a hibát. Esetleg kérdezz rá, a lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic-ban, oda szerelők is írnak!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest