-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz yoli666 #86850 üzenetére
Már előzőleg is rengeteget olvastam, hogy szellemképes és hasonlók, nos valóban az MKV-k nagy része nézhetetlen annyira szellemképes, de mondjuk a Herkules Half-SBS meg tökéletes. Ennek mi lehet az oka?
mert boldog boldogtalan rippel, hajigál be mindenfélét egy fájl konténerbe és egy katyvasz jön ki. Vagyis 1000 féle kering a neten. De mivel ezek bárhogy is kreálják mind csak felezett felbontás lesz. A tv beépített lejátszója csak mezei mkv filmként érzékeli ezért kell állítgatni a 3D beállításban.
Az 50GB-os gyári 3D esetében valamilyen külső 3D-s lejátszóról nézve az ilyen filmnél azért nem aktív a 3D beállításainak többsége, mert az optimális beállításokat elvégzi.
De így is vannak valós 3D és nem valós 3D gyári filmek. De bármelyiket is nézed jobb mint az mkv-ba tuszkoltak, főleg aktív 3D-n amit a samsung használ.
Amennyiben sűrűn szeretnél 3D filmet nézni akkor vagy egy 3D-s média vagy BD lejátszót veszel hozzá.
Vagy a legolcsóbb változat, ha PC-ról nézel 3D filmet a megfelelő szoftverekkel és hardverrel, ha már rendelkezel ilyennel csak egy HIGH Speed HDMI kábelre van szükséged.Mivel én végigjártam a szamárlétrát (mkv-s 3D pc-ről és gyári 3D Pio150-ről vagy PC-ről)tudom, hogy így van. Csak azok nem értenek egyet ezzel akiknek nincs erre valamilyen céleszközük és még nem láttak úgy 3D-t.
Vagy nincs akkora igényük a 3D-re.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
yoli666
tag
válasz Flashget #86852 üzenetére
Köszi a részletes választ és a linket, így tudok szemezgetni, hogy melyik real 3d.
Nekem is pont ez a bajom, hogy mindenből millió féle verzió van és próbálgassak még vele millió féle beállítást, hogy működjön. Mikor van végre egy kis időm leülnék egy filmet nézni és kiderül, hogy ja nem jó verziót nézek vagy nem olyan a kódolása vagy csak trehány volt a készítő..... áááááááááááááMost még ennyit rászánnék a dologra, hogy régebbi médialejátszómat lecserélem egy MED600X3D-re és remélem ezzel javul a helyzet, főleg, hogy nem tud 3D ISO-t a tv, már ez is kiakasztó, hiszen 3D tv lenne vagy mi. Mondjuk a smart tudtam, hogy nem nagy szám, láttam és használtam előtte is.
a másik tv-m úgy sem 3D-s így oda megy az Oplay lejátszó és remélem megoldódik a gondom....
Ja és lemezre nem írnék ki mindent, hiszen akkor még egy BD írót is vennem kéne és akkor minek a NAS...
Kezd ez a dolog egy kicsit káosz lenni, de lehet ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
-
Flashget
félisten
válasz yoli666 #86855 üzenetére
Nem minden film esetében szoktam csak a látványos, akciódús filmek pl. MadMax3, korábban az Avatar nézek 3D-ben vagy ha nincs akkor inkább 2D FHD-ben mint az ilyen koktélokat nézzem.
Az jó lesz kezeli az iso-t és 3D-t. csak legyen elég helyed HDD-nRealme GT Master Edition
-
lala666
senior tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a 65js9590- es készülék, ez olyan akár egy plazma. Hihetetlen milyen képe van.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Fürkésző
tag
Sziasztok!
D6500-as tévé beépített lejátszójával szeretnék 3D-s .mkv videót felirattal együtt megjeleníteni.
(Biztos én vagyok a béna - megerősítést nem kérek - többszáz hozzászólás elolvasásán vagyok túl, a keresőt is használtam, de pont a kérdésemre nem találtam meg a választ. Úgyhogy elnézést, ha sokszor szerepelt már itt ez a téma.)
Arra már rájöttem, hogy a belső feliratokat nem kezeli ez a típus. Kinyertem a fájlból a feliratot, kaptam .sub + .idx fájlokat. Noha a tv elvileg kezeli a .sub formátumú feliratot, mégsem látja. Egyáltalán nem is lát feliratot. (Elnevezés rendben.)
.srt-re konvertálva már látja a feliratot, de ezt a felirattípust csak az egyik szemnek szánt képre rakja rá.
Van olyan felirattípus, amit kezel a belső lejátszó 3D-s .mkv mellé, és mindkét szemnek szánt képen megjelenik?A tv útmutatója szerint támogatott feliratformátumok:
MPEG-4 időalapú szöveg .txt XML
SAMI .smi HTML
SubRip .srt soralapú
SubViewer .sub soralapú
Mikro DVD .sub vagy .txt soralapúMuszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
veterán
válasz yoli666 #86859 üzenetére
Én csak a tévé lejátszóját használom néha 3D-re, mert kevés filmet nézek így, azokat is csak a tévé újdonsága miatt. De már egyre kevesebbet . Ezért nem is veszek külön lejátszót. A lényeg viszont, hogy én előtte sokkal rosszabbra számítottam. A beszámolókhoz képest nekem kellemes meglepetés volt ez a felezett 3D is. És ami fontos, hogy kb 10-12 film közül talán max 2 szellemképesbe futottam bele. Nekem is linkeltek itt a fórumon listát, hogy eleve melyek azok a filmek amiket egyáltalán érdemes e "kikölcsönözni". Ezek után az adott oldalon a véleményeket is elolvasom még pluszba mielőtt "kölcsönöznék". És ha azok jók csak azután állok neki. Így én igen ritkán futottam bele rosszba. A felezett felbontást viszont azt valóban nagyon látni. Mondjuk volt itt a fórumon olyan aki azt sem látta (bár szerintem annak szemüveg kéne, és nem feltétlen a 3D-re gondolok) Viszont szellemképesbe csak nagyon ritkán futottam bele.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
dethroner
veterán
válasz yoli666 #86859 üzenetére
Keress BD25 ISO 3D filmeket. Kibontod, a legnagyobb fájl kiterjesztését nevezd át m2ts-re és pendriveról, külső vinyóról jó eséllyel vinni fogja a beépített lejátszó. És nem lesz szellemképes, hacsak nem piszkáltad meg a 3D perspektívát.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
-
yoli666
tag
válasz dethroner #86870 üzenetére
Köszi, ezt kipróbálom!!
DE ma hazaértem, és megint leültem kipróbálni, teljesen ugyanazzal a beállítással ma jók voltak a filmek!
Ilyet még nem láttam, tv-t tegnap is csak bekapcsoltam és semmit nem állítottam, ahogy ma sem!
Egyszerűen nem értem, ha semmi nem változott mi volt az oka....
Tapasztalt valaki már hasonlót? -
Clever0
senior tag
válasz dethroner #86872 üzenetére
A hang legtöbbször tényleg azonos, de a kép már nem. Két noname 3D adatai
25
Size: 21 401 825 280 bytes, Total Bitrate: 23,71 Mbps
MPEG-4 AVC Video 8354 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.150
Size: 41 913 962 496 bytes, Total Bitrate: 46,43 Mbps
MPEG-4 AVC Video 24586 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
MPEG-4 MVC Video 9092 kbpsA hang mindkettőnél:
Dolby TrueHD Audio English 7.1 / 48 kHz / 5693 kbps / 24-bit
Dolby Digital Audio Hungarian 5.1 / 48 kHz / 448 kbps2D-s változat Video
25: Total Bitrate....: 18455 kbps / Reencoded
50: MPEG-4 AVC Video 24882 kbpsSzóval van különbség.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Clever0 #86874 üzenetére
Lehet célszerűbb lett volna azt írnom hogy remux és nem BD25
De BD25-ből is általában többféle, van amit kevésbé tömörítenek. Amúgy meggyőződésem hogy egy középkategóriás 6-os sorozat nem tudja kihozni a BD50-ben rejlő maximumot, bőven elegendő lehet a BD25.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
veterán
válasz yoli666 #86873 üzenetére
Én még nem!
Még ehhez kapcsolódóan: Viszont szokott még olyan lenni, hogy egy film nem szellemképes, viszont simán nézhetetlen. Először nem értettem, hogy mitől van. Aztán rájöttem, hogy a bal és a jobb képet ezeknél a bizonyos filmeknél fel kell cserélni. Gondolom, hogy ez csak nekem új, de nem volt még 3D tévém.
[ Szerkesztve ]
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok
Napokban szerettem volna firmware - t frissíteni a 3 éves 40D5000-es tv-men, le is szedtem a fájlokat hozzá, de pendrive - ról nem talál semmit.
Megneztem egy how-to videót, teljesen így csinálja benne is a supportos srác.
Kabellal még nem próbáltam netre dugni, de holnap azt is szeretném megejteni.
Igazából csak annyi a bajom, h egyes mkv fájlokat lejatszik, masikokat meg nem. Ma megnézve 1 évvel újabb fw is van már, ezért gondoltam, hátha az jobban megbírkózik vele.Esetleg valaki járt már így pendrive - os frissítés alatt?
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
k9000
újonc
Sziasztok. Előre is elnézést ha rossz helyre írok,de nagy szükségem van a segítségetekre. 1 hete vettem egy Samsung UE40J5100AW led tv-t. Az vele a problémám,hogy állandóan elmegy az antenna jel és nincs kép. Egy másik tv is rá van kötve ami egy sima kis képernyős televízió erre az antennára ,de ott zavartalan a működés. Digi tányéros antenna előfizető vagyok. A csatlakozásokat átnéztem,Hdmi kábellel rácsatlakoztattam a számítógépet tökéletesen működik, pendrive rádugva is jó,csak az antenna jel akadozik ami elég idegesítő. Kérlek titeket ha tudtok segítsetek,köszönöm.
-
yvsmad
őstag
Nálam anno, amikor a UPC-t bekötötték, minden tévé, modem, stb. elé az antenna kábel végére rátettek egy szűrőt, hogy a készülék ne dolgozzon visszafelé a rendszerbe, különben az egyik készülék bezavarhat a másiknak. Ha csak simán egy elosztóval osztottad meg a jelet szűrő nélkül, akkor lehet, hogy a kis tévéd visszaküld valamilyen jelet a kábelre, ami megzavarja az LCD által fogott jelet. A beltéri egyébként hogy van bekötve a két tévére?
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
Úgy tudom, az 5100-ban nincs sat tuner, akkor milyen antennajelről beszélsz? Ha a boxodon van kétféle kimenet, pl. Scart+Line, akkor egyikre az új tévét a másikra a régit tedd, aztán cserélj! Ha KAON-od van, azon is van Scart és Hdmi, próbáld ki mindkettőt, akár egyszerre az új tévével!
-
Flashget
félisten
válasz Mauddip #86879 üzenetére
szerintem a samygo ellen adtak ki valamit.
nézd meg mielőtt frissítesz, hogy az mkv fájl L@4.1 vagy más pl. 5.0 a progival betallózod a fájlt és nézd meg a current mezőben mit ír ki, ha nem 4.1 fület nyisd ki keresd ki a 4.1-t és enter. pár pillanat alatt átírja a fejlécet és ezután a tv vagy asztali lejátszó lejátsza. 4.1 amit lejátszik a D szériás tévé.
Ha még sem viszi ezután sem rossz az a mkv, legvéső esetben frissítheted a tévét is.Realme GT Master Edition
-
blakey
titán
válasz yvsmad #86881 üzenetére
Digitális jelnél nem kell visszírányszűrő, analóg jelnél kellett, de pl. nálam nem volt. Ha van ilyen szűrő akkor azért zavarhat be, mert nincs kapcsolata a "külvilággal".
(#86880) k9000
Digi topikban érdeklődj, itt nem tudnak segíteni, én arra tippelek, hogy nem SAT vételére alkalmas osztót használsz. Ha kiveszed a kis tv-t az osztásból akkor mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gaben360
senior tag
Új frissítés van H6400-hoz.legalább is a tv-m ezt írja.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Flashget
félisten
válasz Gaben360 #86887 üzenetére
Ha tippelnem kéne akkor emiatt. október 28. van
Realme GT Master Edition
-
lala666
senior tag
válasz digikábeles #86890 üzenetére
Igen többek között. Ezt most nagyon el találták.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
veterán
válasz Flashget #86889 üzenetére
Talán már van egy hónapja is, hogy meg van a tévém, de én nem is láttam még ezt a szolgáltatást. Mondjuk ezzel az egész smart dologgal eleve nem is foglalkozom. Gondolom a smart-on belül külön kellett bekapcsolni? Nem fog hiányozni.
-
veterán
válasz digikábeles #86893 üzenetére
Pedig most véged van!
-
sandró60
addikt
-
Flashget
félisten
válasz sityupityu #86892 üzenetére
nem kellett bekapcsolni külön csak megnyomni a smart gombot és ez volt az első ami bejön.
Elvileg itt kellett volna azon csatornáknak lenni amit néz az ember és a nagyon okos tv ezt figyeli és úgy rakja ki az ajűnlókiat is. F szériánál jött ezzel elő a samsung ON TV néven ha jól emlékszem, de sosem működött normálisan. majd bejelentették, hogy felfüggesztik az ON TV szolgáltatást amig nem tökélesítik. Hát ez nem jött össe azóta sem..nálam csupa olyan csatorna amit nem is nézünk, jelent meg.
Mivel két beállítás volt az egyik saját a másik egy szerverre befutó megfigyelésen alapult volna. De gondolom az LG balhé is belejátszott, hogy a samsung felhagy a "megfigyeléssel"[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Redeckt
tag
válasz shifty870419 #86864 üzenetére
Ok, de azért kérlek olvasd el, mondjuk ezt az írást.
Ha továbbra is elvetnéd az általam ajánlott TV-t ( Az a legjobb vétel! ), akkor a válaszom az, hogy mindenképp várj meg egy nagyobb akciót/jobb árat, és válaszd a JS8500-at.
Szerintem még karácsony előtt is lesz rá sokkal jobb ajánlat.(#86873) yoli666:
Szerintem az az oka, hogy tegnap be is kapcsolt a 3D mód, míg tegnapelőtt nem.
Ezt neked kellene minden egyes olyan alkalommal pótolni, amikor automatikusan ez nem történik meg.(#86879) Mauddip:
Ha mindent jól csináltál, akkor feltételezem, hogy a pendrive NTFS fájlrendszere lesz az akadály. Ments le róla, majd ideiglenesen FAT32-re formázva próbáld meg.
(#86885) Astery:
Ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni. A TV-n futó operációs rendszer sincs támogatva, és a TV sem támogatja a böngészőből való applikációk telepítését.
Ez pedig nem egy teljes értékű böngésző. Ennek megfelelő elvárásokat támassz.[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest