- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
Üdv Skacok.
Hogyan tudom elővarázsolni az Ü Ű Ö Ő betűket a tv-n netezés közben?
-
giigz
veterán
válasz Speedhs #64797 üzenetére
Van különbség 100Hz és 100Hz között, annyi, hogy van a valós 100Hz, és van az 50-60Hz (nem tudom mennyi szokott lenni ezeknél a TV-knél, talán az 50Hz-et többször láttam már leírva), ami fel van javítva különböző technikákkal, de az eredmény nem lesz olyan, mint a valós 100Hz-esnél...
A különbség pedig annyi, hogy 100Hz-nél már folyamatosabb a kép. Mint pl. egy számítógépes játékban, 25 vs. 50 FPS-nél milyen különbség van...
Ez az egy ami még kétséges bennem, hogy vajon mennyire lennék megelégedve egy 50Hz-es TV-vel... Ha pl. nem lenne ez a Hz mizéria, már előző héten rég megvettem volna a TV-t, viszont tényleg nem tudom, hogy megér-e annyi többlet kiadást a 100Hz, pláne úgy, mint írtam, hogy nem vagyok egy TV függő...
Viszont akkor ha már itt van ez a Hz téma, lenne a hozzáértőkhöz ezzel kapcsolatban kérdésem:
Egy 20 éves "sima" 55 cm-es TV hány Hz-es? Mert pl. a régi TV-nkkel semmi problémám nem volt, a kép sebességét illetően...
Vagy pl. kérdezhetném a monitorokat is, ami nekem van most monitor az pl. 60 Hz-re van állítva, és tökéletes a kép egy focimeccs közben is, nem érzem, hogy laggolna...
Tehát ha a monitoron jó a 60Hz nekem, akkor a TV-n is jó lesz a javított 50Hz, vagy nincs ilyen összefüggés, és TV-n máshogy van ez?
Előre is köszönöm a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
F6500
Nálam is elment az élőkép a smathubban, de mindenhol agyonreklámozta az ontv-t. Alig bírtam lelőni. Viszont megkergült a rendszer is, mert csatornaváltáskor megszűnt a Motion Plus beállítás. Hirtelen feltűnt mennyire darabos nélküle a mozgás. Megnéztem, de a beállítás megmaradt, mégsem működött. Kikapcsoltam, majd be, akkor jó volt. De mikor le akartam tiltani az automatikus frissítést (előbb kellett volna) akkor a Szoftverfrissítés menüpont inaktív lett. Rámenve azt írta ki, ez a szolgáltatás nem elérhető.
Kikapcsoltam, kihúztam, visszadugtam, visszakapcsoltam, most jónak tűnik. De ekkora kavarást...
Meg amikor ezt az ontv-t be akarom kapcsolni, akkor elkezdi a csatornabeállításokat, mint a tévé első bekapcsolásakor. Kösz nem, akkor maradok a Guide-nál. Az eddig is megfelelt.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
giigz
veterán
válasz Speedhs #64795 üzenetére
Igen, nekem pl. max 32" fér be, talán még a 37" is szóba jöhetne, de ahogy méregettem, ezzel fog kijönni a legjobban, ráadásul nekem nagyobb méret nem is kellene, arra ott a 40-es plazma Pana, igaz azt sem nézem nagyon, mert alapjában véve nem túl sűrűn TV-zek, viszont azért néha 1-1 filmet berakok, meg ugye foci, sportok, a VB-t is várom már
Ami egyedüli gondom, és ami miatt félek az F5000-től, az az 50Hz, egy valós 100Hz persze sokkal jobb lenne, csak azt nem tudom, hogy mennyire éri meg a sokkal nagyobb árat a 100Hz... Mert mondjuk 70 és 120 között nem kis különbség van...
[ Szerkesztve ]
-
parijani
tag
nekem a műsorajánlóm beállításai bejelentkezést kér, minden más menü inaktív (ajánló figyelmeztetés, aut.ind, Ajánlás módszere, stb.), 1118 FW van rajta, nem engedtem frissíteni a 1120-ra, ezt kellene? Le tudnád írni, hogy pontoson mit is kell állítani, mindenképpen kell hozzá samu fiók?
[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
Nincs valami megoldás arra, hogy számítógépezés közben pip-ben tudjam nézni a tv műsort? /STB/ A régi tv-men tudtam tv-zni közben de az scart csatival volt összekötve a set-top box-val.
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Ez tényleg ennyire megéri vagy van valami probléma a tv-vel szerintetek?
[link] -
Piftuka
veterán
"Valamicskét csiszolgattak a képminőségen is, de a fejlesztés fő iránya, több éve, az okosítás, ami szerintem inkább mókusvakítás, mint valódi érték."
Egyetértek. Véleményem szerint egy televízió esetében a lényeg a jó képminőség. Minden egyéb dolog huszadrangú, az "öszvérmegoldásokat" pedig soha nem preferáltam, így lehet bármilyen "okos" a TV, a netezést számítógéppel, a médialejátszást dedikált műszaki eszközzel kell megoldani.
Egyébként a teszteket olvasva az sem egyértelmű, hogy a Samsung újabb modelljei esetében a képminőség "csiszolgatva" lett volna.
"Aquila non captat muscas."
-
BBéci
legenda
válasz Dani_kp #64782 üzenetére
Igen, megfelel, lásd a HTPC-ket.
(#64783) francois
A Motion Plus képes elfedni a hibákat, ugyanakkor más digitális képalkotási anomáliák, úgynevezett artefaktok generálódnak. Akkor járunk legjobban, ha ezeknek nem adunk esélyt.
Az 50 hertzet képkocka interpolációval és háttérfény villogtatással, valamint a kettő kombinációjával lehet növelni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
francois
csendes tag
aha, értem.
viszont akkor ha a beépített lejátszó a rossz/gyenge, akkor a motion plus bármely beállításán szaggatnia kellene nem? mert ha "tiszta"-ra teszem, akkor semmi baja és akkor elvileg a hz sem csökken.
a másik kérdésemre tudnál még válaszolni ha nem nyűg? (motiont ha kikapcsolom akkor a kamu 200hz-ból 50 v. 100 lesz?)
-
Dani_kp
addikt
A számítógép mint "célhardver" megfelel erre? Bocsi, hogy közbe szóltam, de ezt amúgy is meg akartam kérdezni.
Mivel eddig úgy fest, hogy augusztusban tudok sort keríteni arra, hogy vegyek egy 32" F6400-as modellt, ami monitornak lesz használva 99,999%-ban.https://ingatlan.com/33821564
-
BBéci
legenda
válasz francois #64776 üzenetére
Biztos voltam benne.
Amennyiben USB-n csatlakoztatott merevlemezen van a film, a TV beépített médialejátszója a jelforrás. Az egy vacak, nem tud 23,976 fps-es lejátszást, az olyan filmeket 60 Hz-re nyomja, azért akadozik.
A tévéadás 50 hertzes, az értelemszerűen nem akadozik.
Az ilyenek miatt (is) fikázzuk a beépített lejátszókat és ajánlunk valamilyen célhardvert.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Markizmark
addikt
válasz eisento #64779 üzenetére
Nekem F6400 van, 40-es méretben. A felhősödés eléggé méretfüggő, nagyobb általában jobban felhősödik, de egyáltalán nem vészes. Akkor látom, ha keresem. Én xboxozok rajta, határeset ... Még éppen játszható kategória. Kemény multis fps-re szerintem nem alkalmas mert ahhoz viszont nagy az input lag.
Egyébként jó TV, szép a képe.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
eisento
addikt
sziasztok 1-2 heten belul vasarolnek egy samu ue55f6400-as tv-t
van itt olyan aki rendelkezik ezzel a tipussal? (akar kisebb meretben is) erdekelne a kepminoseg clouding ilyesmi. ps4-el fogom hajtani szoval jatekra hasznalom meg persze hd filmekre. sima tv adas ritkan lesz nezve.
esetleg aki a digitalko.hu-n vasarolta meg tudja mondani hogy milyen garival vette? bolti vagy rendes samsung garival? koszi!
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Hanok
senior tag
Eza műsorajánló csak T és upc-re van? Nekem nem sikerült beállítani PrTelekomra.
-
francois
csendes tag
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: 14 500 Kbps
RESOLUTiON....: 1920x800jelforrásnak nem tudom mit kell nézni
amugy csak usb-s dolog esetén csinálja ezt, de minden filmnél. kipróbáltam kb 10-et mindegyik rángatózik. tv csatorna mind jó, akármire van állítva a motion plus. érdekes amugy h tv adásokon a szappanoperát sem lehet annyira látni mint egy usb-ről játszott filmen..
az előbbit nem nagyon értettem, nem vagyok egy szaki: ez a tv ugye 100hz-es (200-asnak reklámozva). Ezt a 200-at nem a motion plusnak köszönhetően éri el? Ergó ha kikapcsolom a motiont akkor nem 100-asnak kellene maradnia?
-
-
-
Ybron
senior tag
válasz Tamás34 #64770 üzenetére
Ez az ON TV csak bizonyos készülékeknél érhető el? Vagy frissítés után akár egy f5300 is?
Más: Ugye mikor rögzítek a tv-vel műsort, van hogy két nyelven is megy. Mikor samygo pvr decoderrel lekódolom és behúzom ts-be vagy akár vlc-be akkor csak az a hang érhető el amin éppen állta ma felvétel közben. Ezt valahogy nem lehet megmókolni hogy a második nyelvet is rögzítse?
[ Szerkesztve ]
-
Tamás34
senior tag
Az ON TV nem igazán sikerült jól, mert ott vannak a csatornák kis képekben, de a műsor címét nem írja ki a képek alatt csak a csatorna nevét!
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Van egy 5 év garis 2,5 éves UE40D6500-as TV-m. Nemrég beszereztem egy Blu-ray lejátszót és szerettem volna megnézni az Avatart 3D-ben (eddig csak halfSBS-t néztem) és meglepődve tapasztaltam hogy nem viszi. Mivel a FullHD 3D logó elég láthatóan virít a dobozon elég morcos lettem. Eljutottam már több fórumra és rájöttem hogy csúnyán át lettem verve Csámcsongék által. Mit tehetek ebben az esetben a cégóriással szemben?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Tamás34
senior tag
Jól néz ki ez az új menü 1120-as szoftver verzióban ON TV
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
francois
csendes tag
-
törölt tag
-
T.Peterka
csendes tag
Akkor ezek szerint sokaknak eltünt. (nálam 32f5300) Nekem tetszett pedig ahogy szépen lerakta kicsibe.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz mAtThEw0319 #64723 üzenetére
Senki?
-
sunci_02
aktív tag
Megrendeltem a UE46F6400-es tvt a MM-ból.
-
parijani
tag
válasz T.Peterka #64741 üzenetére
Nálam is eltűnt az élőkép (F6500) és fogalmam sincs, hogy miért...az alkalmazásokkal nem volt gondom, de lehet mivel itt az ajánlottakkal van együtt az élőkép és az logika szerint "online" működik, lehet kifelejtődött belőle ez is, de remélem segít valami hozzáértő.
-
francois
csendes tag
válasz T_Stark #64752 üzenetére
találtam itt régebbi hsz-t, másnak is volt ilyen problémája (6030-as tv-vel). csak két megoldás segített neki is, meg ahogy nézem nekem is.
motion plus vagy kikapcsolva, vagy tiszta módban.
ha normál, szemkímélő, vagy egyedi mód van, mindig ugrál a kép. egyedi módban kipróbáltam vagy 6-7 beállítás kombót (10/3-at is amit lentebb javasol valaki), de ugyanolyan rossz.amugy ha ki van kapcsolva tényleg megfeleződik a képfrissítés?
egyébként én, mint egy mezei tv néző aki nem ilyen megagiga fanatikus üzemmódban nyomja, sok különbséget nem találtam a motion plus beállításmódok között.
-
zsolt501
nagyúr
Mit tudtok arról, hogy a service menüben aktiválható a HbbTV lehetőség Samsung Tv-k esetén, mivel hivatalosan még nem aktiválták.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
francois
csendes tag
hm tényleg az volt a baj. kikapcsoltam és egyből normalis lett. ami azért is érdekes, mert sima tv műsornál is normál érték volt megadva és ott semmi ilyet nem csinált.
köszi mindenkinek!
-
devil-k
nagyúr
válasz francois #64744 üzenetére
"vegyek asztali lejátszót meg 6 milliós plazmát, de ez most nem megy. próbáltam több pendriveoot/külső vinyót, de semmi."
Nem tudom, hogy jön ide a 6 milliós plazma, de a mondatod első fele helyes. A TV-be "épített" lejátszó egyenlő a nullával, nincs min meglepődni. Kb. 28.000 Ft-ba kerül az a médialejátszó, ami már képes helyesen lejátszani a kívánt tartalmat.
- mozi bolondéria -
-
francois
csendes tag
üdv!
40f6100-as tv-vel lenne egy kis problémám. 1080-as 8-15 gigás mkv filmek nem nagyon tetszenek neki. lejátssza őket rendesen, de néha szétesik a mozgás (mintha vagy begyorsulna vagy lelassulna egy-egy tizedmásodperc erejéig). nem látványos a probléma, de engem zavar. tudom, vegyek asztali lejátszót meg 6 milliós plazmát, de ez most nem megy. próbáltam több pendriveoot/külső vinyót, de semmi.
azért is idegesítő, mert a másik szobában van egy elvileg gyengébb samsung (40eh5000) és ott semmi probléma.
mit tudnék csinálni? szoftverfrissítés segíthet?
-
T.Peterka
csendes tag
Nekem a Smart Hub menüből eltünt az aktuális csatornának az előképe. Tudjátok amelyik a jobb felső sarokban mutatja kicsiben. tegnap még volt, ma meg nincs. Hogy lehet visszakapcsolni? Mondjuk pár napja volt olyan is hogy kompletten az alkalmazások eltüntek. A további alk. menüben benne voltak, és visszaraktam őket, de miért él önálló életet?
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem monitornak egy Samsung UE32F5000 készüléket. Olyan problémám lenne vele, hogy ha pl. egy sok feketét tartalmazó weboldalon vagyok utána meg átváltok egy világosabbra, akkor olyat produkál, mintha játszana a háttérvilágítással. Nagyon idegesítő... minden automatikus dolgot kikapcsoltam rajta, de még mindig csinálja. Valaki járt már így?
-
Flashget
félisten
válasz sunci_02 #64734 üzenetére
Alapból magán a csomagolásból vagy a készülék külső állapotából, de ilyet nem fognak.
Boltban járva veszed meg esetleg ott ki is van írva "utolsó darab" vagy "kiállított darab" stb. jelzik és olcsóbban is adják. Mi legutóbb MM-ben vettünk így egy Philips porszívót ami ki volt rakva a polcra, semmi baja nem volt és az eredeti árhoz képest elengedtek 5K-t is. TV esetében ugye ki tudja mennyi üzemórát ment.
Szóval a webshopban csak újat árulhatnak ha azt nem jelzik külön!Realme GT Master Edition
-
sunci_02
aktív tag
válasz Pro Koryak #64718 üzenetére
Elképzelhető, hogy ha megrendelem a MM webshopjából akkor kiállított példányt küldhetnek ki? Honnan tudom meg, hogy az vagy sem?
-
Flashget
félisten
-
davz
csendes tag
Sziasztok! Felcserelheto egy F6400 es egy EH5300 talpa egymassal?
-
paulka
tag
Sebaj, köszi így is a segítséget. Pont ez zavart meg engem is, mert néztem 32-eshez valóban nem adnak, de 40-eshez meg igen, de totál fáradtan egy véka alá tettem őket és azt hittem valami régiós bizgentyű lehet, hogy adnak vagy sem
Pyro reportin' MFhhh MFhhh
-
paulka
tag
40"-es 6400-at nézek, de akkor nem kérek mellé szemüveget plusszba Hát igen, outletek és kis boltokat nem is nézek. A MM-nek tényleg jó ajánlata van most.
[ Szerkesztve ]
-
paulka
tag
Kinéztem magamnak egy Samu F6400 (3D Smart), ezekhez gyárilag dobálnak 2db szemüveget vagy csak a boltban akció, ahol nézem?
-
minas
aktív tag
válasz Flashget #64722 üzenetére
Ajjaj! Előnyök, hátrányok...nehéz döntés. Az aktív 3d technológiához ajánlott egy 3D lejátszó is a legjobb eredményhez? Bátyámnak van egy bazi nagy Toshiba 3D tévéje, azon néztünk 3D-t (igaz nem 3D lejátszóról) és fél óra után mindannyian inkább abbahagytuk a kellemetlen érzések miatt (fejfájás, hányinger)
Ami biztos, hogy egyenlőre nem tudok beruházni 3D-t is tudó lejátszóra.
-
törölt tag
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz mAtThEw0319 #64713 üzenetére
Kérem, valaki megerősítene, hogy lehetséges-e a feliratot nagyobbra állítani és a színét megváltoztatni?
-
minas
aktív tag
Érdekelne, hogy a Samsung 3D tévé(i)hez, - pl. 40F6100 - csak a hozzáadott típusú aktív szemüvegek felelnek meg? Vagy esetleg más is. Mi a különbség a között (minőségre és megjelenítésre gondolok), hogy passzív, vagy aktív szemüveggel lehet nézni az adott készüléket? F6100-ast vennék és tájékozódnék előtte 3D ügyben.
-
Gedeon31
addikt
válasz Pro Koryak #64718 üzenetére
Itt bolti garancia van csak.
-
gyeniko
őstag
válasz devil-k #64714 üzenetére
Az én kijelentésemre gondolsz?
Én nem jelentettem ki, hogy jobb, csak azt írtam, hogy miről olvastam, ez pedig nem vicc.
Amint olvashattad, zárójelben kérdőjelet is tettem a mondat végére, mert én is furcsálltam.
Valmi baj van a fogalmazásommal, hogy nem tudod pontosan duplikálni?Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
devil-k
nagyúr
válasz gyeniko #64704 üzenetére
Akkor aki a tesztet készítette, az teljesen vak volt, vagy abszolút nem értett hozzá. Az F7000 lealázza a 6400-at kérdés nélkül. Szóval ez a kijelentés még viccnek is rossz volt. Ráadásul az F7000 prémium kategória, nem véletlen.
Esetleg azért dicsérhetik a F6400-t jobban, mert más árfekvés, ergo több ember tud(ott) olyat venni, nem egy liga a két TV.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Van egy LE32C530F1W tv-m. Már elég régóta meg van, de a médialejátszóban a feliratkezeléssel nem vagyok megelégedve.
Az a problémám, hogy a legnagyobb felirat méretben is nekem kicsinek tűnnek a feliratok. Valahogy nem lehetne ezt megoldani, hogy még nagyobbra állítsam? A másik, hogy a felirat színét is szeretném buherálni.
Van egy windowsos program, ott beállítottam a színt, gépen működik is, de a tv-n viszont ugyanúgy fehér marad. A méretet is állítottam, de az sem változik, csak gépen.Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Real Ghoost #64701 üzenetére
Azokból viszont 46-ost nem látok, csak 48ast, ami nyilván nem gond, mert minél nagyobb annál jobb, csak ezek még jelenősen drágábbak is.
mert a samsung befejezte a 46" gyártását..48-ra emelt. Gondolom 2 év műlva meg 48 nem lesz már csak 50 ahogy állnak át a 4K-ra.Realme GT Master Edition
-
mezoli42
csendes tag
Üdv az uraknak.5300-as tévémen jó darabig be voltam jelentkezve a samsung fiókba,de az utóbbi időben nem jelentkezik be automatice bekapcsoláskor,sőt a menűben sem tudok bejelentkezni...Próbálom most a telekom tvgo appját,valószínüleg emiatt nem megy az sem....Valakinek ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
sunci_02
aktív tag
-
sunci_02
aktív tag
Madaras Tecsóban van 199.990-ert a 46f6400 azt fogom a jövő héten megvenni
-
Gedeon31
addikt
A MM-ban -10% kedvezmény van a tvkre pünkösdkor ünnepek alatt. Meg sok minden másra is .
-
gyeniko
őstag
válasz sunci_02 #64703 üzenetére
Amennyire tudom, az F6400 szériát kifejezetten és széles körben dícsérik, a kategóriájában rendkívül jónak és ár-érték arány bajnoknak tartják. Én olvastam olyan összehasonlító tesztet, ahol az F7000 képével hasonlították össze és jobbnak találták (?).
Nekem nem volt soha, ezért konkrét tapasztalataim nincsenek.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok. Lecserélem a 32ES6100 tv-met egy 46F6400-ra. Szerintetek jó választás? Vagy tegyek hozzá és vegyek valami mász????
-
devil-k
nagyúr
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok, Samsungnál 46" méretben van most valami best buy modell? A képminőség érdekel elsősorban, a 3D és az okos tartalmak kevésbé. Nekem így elsőre az F6400, 6500 látszik annak, ezek tavalyi modellek? Az idei pedig az H? Azokból viszont 46-ost nem látok, csak 48ast, ami nyilván nem gond, mert minél nagyobb annál jobb, csak ezek még jelenősen drágábbak is.
Már az Lg Tviből kiképeztem magam, de a Samsungokat nem ismerem annyira, itt a CMR szám mit jelent? Kb azt mint az LG-nél az MCI?
Köszi!