-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
Batib
őstag
Most volt lehetőségem érdeklődni az idei F széria háttérvilágításával kapcsolatban, ill egyéb aproságokról is.
1. Mgyarországon csak 42 hüvelykig gyártanak LCD tv-t efölött Szlovákia.
2.Az F5xxx és F6xxx mind hátsó megvilágítású az edge a 7 és 8 sorozatban jön be.
3 Uj fejlesztésű az LCD modul azért olyan vékony, a ledek sokkal közelebb vannak a LCD panelhez.
4 Kisebb mennyiségben még mindig gyártanak Es és EH modellt 32 és 40 méretben.
Kevés volt az időm, talán máskor még mást is megtudok.
(sorry a forrás nem nyilvános)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
törölt tag
válasz nightshadow #48934 üzenetére
Gondolkodnom kell láttam-e ennél rondább tévét valaha, de még tárgyat is nehéz lenne találnom ami ezt képes felül, azaz alulmúlni.
-
krx21
nagyúr
Én most vettem 32F6400-et. Made in Slovakia...
"Az F5xxx és F6xxx mind hátsó megvilágítású az edge a 7 és 8 sorozatban jön be."
Ezt elhiszem, most vizsgáltam... Nem melegszik az oldala, mint a edge led-esnek...Meg látszik is a világítás a szellőző rácson...
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz nightshadow #48934 üzenetére
Képméret coll (cm): 85
miért nem tudják ezt normálisan leírni..85" (212,5cm)Realme GT Master Edition
-
gregozniho
csendes tag
sziasztok srácok! számomra nagy lépésre szántam el magam, és tévét keresek a Samsung/LG/Sony vonalon, max. 130.000 Huf-ig. Átrágtam magam ezen az okosságon (http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_e_szeria/fooldal_eh_es_es_tipusok_technologiak.html), rengeteget segített, viszont kíváncsi lennék a ti vélemenyetekre is... Főképp xbox / filmnézés lenne a masinán, tudtok esetleg javasolni valamit ebben a árban? köszi minden választ előre is!
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz gregozniho #48956 üzenetére
-
raulicio
senior tag
Van egy samsung led tv-m és eddig a samsung all share programmal remekül használtam ám mostanában nem hajlandó lejátszani a sorozatokat, amiket egy-két hete még vidáman lejátszott. A fájl jelenleg nem támogatott hiba jelentkezik. Eddig ugyan ezeket a fájlokat lejátszotta, szóval nem tudom mi lehet a gond. Az all share-t újra húztam, nem jó, ha media playerből próbálom lejátszani, nem jó.
Kódolási hiba szokott lenni, de azt sem játssza le, amit korábban igen, szóval itt nem erről van szó. A hiba csak akkor jelentkezik, ha hálózaton keresztül próbálok lejátszani vmit, winchesterről pl lejátssza ugyan azt.
A routert is újraindítottam már, de az sem segített.Valakinek van ötlete? Rohadtul idegesít a dolog, mert eddig tök jól működött a dolog. Kérlek segítsetek!!!
-
gregozniho
csendes tag
válasz nightshadow #48957 üzenetére
köszi szépen! eddig egy több éves Samsung LCD tévém volt, és őszintén szólva tartok a felhősödéstől nem is kicsit. használ valaki esetleg 6030-ast konzollal? állítólag a képminősége csúcs, viszont a latency nem igazán alkalmas játékra, tapasztalat van valakinek?
-
BBéci
legenda
válasz gregozniho #48959 üzenetére
A 6030 képminősége csúcs? Ezt enyhén szólva túlzásnak tartom, bár a Kékes (nem a TV) is csúcs, a maga 1014 méteres magasságával.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
InfiniteReality
őstag
válasz gregozniho #48959 üzenetére
Game Mode-ba kapcsolva a TV-t a latency jelentősen csökken. Lehet hogy érzésre kicsit több mint egy monitoré és egy kicsit meg kell szokni, de nem vészes. Ráadásul én régebbi TV-ről beszélek (UE40D5000 - 2011-es modell). Újabb TV-k szerintem ezen a téren jobbak lehetnek.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
BBéci
legenda
válasz InfiniteReality #48961 üzenetére
Nem próbáltam, csak itt a topikban olvastam, hogy a 6030 input lagja kiemelkedően magas. Nincs értelme összehasonlítani a tiéddel, nem évjárat függő. Sőt, minél bonyolultabb, fejlettebb a képfeldolgozó elektronika, annál magasabb az input lag. Ugyanakkor az idei Sonyk ebben meglepően jók.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
InfiniteReality
őstag
És Game Mode-ban? Olyankor kikapcsolja a TV a képfeldolgozókat... Game Mode nélkül az enyémnek és érezhető az input lag-ja!
Kíváncsi lennék vajon ezen TV-k esetében, amikre a felhasználók panaszkodnak, megoldódna-e a probléma pl egy firmware frissítés után? Elképzelhetőnek tartom hogy javítanak a szoftveren ilyen téren is.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz InfiniteReality #48963 üzenetére
Minden lassítót nem kapcsol ki a játék mód sem, de azért valamennyit gyorsulni szokott.
Olyan frissítésről még nem hallottam, ami az input lagot csökkentette volna. Eltelt legalább 14 hónap az EH6030 megjelenése óta, ha akarnak, illetve ha lehetséges, akkor már kiadtak volna erre frissítést.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Danesz94
senior tag
Én használok konzolt a tv-hez, igaz én eh5300-at de sztem semmi gond nincs az imput laggal.
Bár nem tudom, hogy az én tévémnek mennyi mert nem találtam rókla semmit. Volt, hogy bekapcsoltam a játékmódot de lehet csak bebeszéltem magamnak de szemmel látható volt a képminőségének a romlása. Mikor megvettem a tv-t akkor még mintha érezhető lett volna az imput lag de már megszoktam és bármilyen játéjkkal is játszom nem zavar.
igaz multizni nem szoktam. ( Xbox 360) -
InfiniteReality
őstag
válasz Danesz94 #48965 üzenetére
Az input lag-ot meg lehet szokni, de olyan furcsa érzés. Én inkább kapcsolgatom a játék módot.
A képminőség romlásával részben egyetértek, azonban játéknál "nem romlik" a képminőség, ott valóban azt mutatja, amit kell. Csak ahhoz képest érzed úgy, amit a képjavító mechanizmusok csinálnak amúgy a képpel. Filmnézésnél, képnézegetésnél, normál használatkor tényleg kényelmesebb a szemnek, azonban szerintem játékoknál olyan "kimosott", "kivasalt", túl "steril" képet eredményez.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
metal01
őstag
Hello!
Allshare-el kapcsolatban lenne kérdésem. 6030-as Samu TV-m van. Eddig minden OK volt az allshare-el. Viszont pár napja a filmeket egy kis kockában jeleníti meg a TV közepén. A TV-n a kép "eredeti" méreten van. De eddig minden OK volt. Van ötlet?
-
-
Tegla80
addikt
válasz InfiniteReality #48966 üzenetére
szia
ha átnevezed a hdmi bemenetet amit használsz pl "Játékra" ,akkor még kapcsolgatnod sem kell.Sony® & PlayStation®
-
BBéci
legenda
válasz metal01 #48969 üzenetére
Ha lenne egy normális külső médialejátszód és nem az "alserrel" kínoznád magad, nem lenne ilyen gondod, mert azoknak a kimenetét be lehet állítani fix 1080p-re és csókolom. Lényegesen jobb képminőséget kapnál, ha nem a tévével konvertáltatnád teljes képernyőre a kisebb felbontású filmeket.
-
BBéci
legenda
-
crue
őstag
Miért kell neked állandóan trollkodni? Ha visszaolvasol, láthatod, hogy eddig minden jó volt, csak valami valószínűleg el lett állítva. Te meg jössz a külső médialejátszóval meg a rohadtul unalmas szaraszamszung szövegeddel. Ha nem tudsz érdemben segíteni, akkor inkább ne írjál semmit.
-
Danesz94
senior tag
válasz InfiniteReality #48966 üzenetére
Na most mindjárt nekiülök és megnézem részletesen.
-
BBéci
legenda
Egyből azt válaszoltam, hogy állítson a képarányon. [link]Azt nem vetted észre?
Hol és mikor neveztem szarnak a Samsung tévéket?
Az előbbi hozzászólásom az mindegyik tévére vonatkozik, magától értetődő, hogy szükség esetén átméretezik a képet, másra nem képesek és nem is várunk el tőlük többet.A személyeskedést tiltja a Fórum szabályzata, ezt szíveskedj betartani!
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
Emberek! Én csak kérdeztem valamit, nem kell ölre menni
Egyébként valami ötlet az eredeti kérdésre?
-
BBéci
legenda
válasz metal01 #48981 üzenetére
Allshare használata esetén a TV médialejátszója dolgozik, azon belül is állíthatsz a képarányon. Nézd meg a Tools menüt is!
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Allshare, Serviio mind használ valamilyen telepített codeket a gépről. Ilyen téren nem változtattál? nem raktál fel valamilyen pakkot?
Egyébként Serviiot használnék inkább, mert az jóval többet is tud. pl. online streameket nézhetsz általa a tévén..Realme GT Master Edition
-
InfiniteReality
őstag
válasz Tegla80 #48970 üzenetére
Azért kell kapcsolgatni, mert azon használom a számítógépet. És amikor nem játszom, akkor ne legyen játék mód, csak amikor játszom.
De azt mondod ha angol nyelvi beállításnál a bemenetet Game-re, magyar menü esetén Játék-ra nevezem át, akkor mindig be lesz kapcsolva a Game Mode? Ez óriási.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
csab2
veterán
Amikor megy a film, akkor menj bele a Tools menübe, és ott állítsd át a méretet! Ne eredeti legyen, hanem más. Az a lényeg, hogy a képméretet ne a Menüben és ne is a P.size gombbal állítsd át, hanem ahol mondtam.
[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Flashget
félisten
Videostream-szolgáltatót vásárolt a Samsung
A The Marker nevű izraeli újság információi alapján viszont a vételár 30 millió dollár volt és a Samsung Electronics mind a 45 munkatársat átveszi.Mennyi tévét adhat el a samsung/év? 30 milla biztos megvan...az tévénként 1 dollár emelést jelent
Realme GT Master Edition
-
Teodor52
senior tag
Nagyon sok fullhd-és és 656-272 illetve hasonló felbontású filmeket néztem külső hdd-ről,c550 dvd lejátszóról és meg kell hogy mondjam a tv hardveres lejátszója szebb képet produkált.
Több konténer és videóformátumot támogat mint a médialejátszónk.
Persze vannak jobb lejátszók is mint a mi kis c550-ünk, de aki full hd filmeket néz többnyire azoknak jobban megéri egy külső winyó. -
Intel fan11
őstag
Az miért van hogy az f5300-as tv-mmel be szeretnék jelentkezni skype-ba és nem engedi azt írja jelszó vagy felhasználó név helytelen. Pedig tuti jól írtam be hát gépen bevagyok jelentkezve! Miért nem enged be? Az lehet esetleg hogy valójában messenger cím ez csak ugye már megszünt a windows live és helyette csak skype van!
Battletag: hojszi#2983
-
InfiniteReality
őstag
válasz Teodor52 #48989 üzenetére
Akkor próbáld meg (ha erős géped van) PC-ről lejátszani, de úgy hogy minden más lejátszóprogramot és codecet leveszel és felteszed helyettük az SVP-t. Így 60 FPS-el futnak majd akár a FULLHD-s filmek is, és ezt a TV saját lejátszója nem tudja űberelni. Hacsaknem a legújabb TV, ami hardverből tudja ezt az interpolációs eljárást. Bár még ott is kérdéses, melyik metódus eredményez szebb képet.
-
BBéci
legenda
válasz Teodor52 #48989 üzenetére
Ne egy belépő kategóriás, 10000 forintos DVD-játszóval hasonlítsd össze a TV beépített lejátszójának képességeit.
Tegyél mellé egy WD TV Live Streaming, vagy Dune TV-102 típusút és meglátod, milyen a valóban jó kép- és hangminőség.(#48991) InfiniteReality
A full HD filmek döntő többsége 24p-s, amit 60-ra felhúzni ritka hatalmas hiba. Ugyanezt teszik a tévékbe épített médialejátszók, ami miatt (is) szokás külső lejátszót használni.
Az F7000 lejátszójának minősége semmivel nem jobb, mint a korábbiaké.[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Tudom hogy vannak jobbak írtam is a korábbi hsz-ben de mivel anyagilag nem engedhetjük meg magunknak a jobb médialejátszó vásárlását így egy külső winyóval jobban járunk.
Egy kérdés:
A tv-ém progresszív megjelenítést alkalmaz(ue40eh6030) de a beltéri egység(t-home sat tv) 720 és 1080i felbontást kínálja fel.Én 720p-re állítottam.
1080i itt nem játszik ugye?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Teodor52 #48993 üzenetére
Az a kérdés, milyen felbontású tévéadásokról van szó? Ha van köztük 1080-as, akkor nagy hiba lebutítani 720-ra. De egyébként SD adásokkal sem ajánlott, mert a TV elvégzi a skálázást, ahogy az előbb kétszer is leírtam, valamint deinterlacer is van benne. Azt nevezik Film módnak.
Nyugodtan állíthatod 1080i-re, de érdemes kipróbálni, melyik változat ad jobb képminőséget. Ami kerülendő, az a kétszeri átméretezés.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tegla80
addikt
válasz InfiniteReality #48991 üzenetére
PC m nem van,mert nem is kell
Konzolon játszom legtöbbet és max tv-t nézek,vagy zúg a háttérben ,mint most is.
Nagy ritkán esetleg HDD-ről filmet talán,de nem jellemző.Intel fan11
"caps lock" off!! nemtom miért,de alapban nagybetűvel írja a jelszót.
nekem is meggyűlt vele a bajom,de utána beengedett .
(viszont nincs "chat" nálam ,ami lehet azért is,mert nem frissítem a FW em . mind1,mert nem használom )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
InfiniteReality
őstag
Pont hogy nem. 60-as frissítésű kijelzőre felhúzni hatalmas hiba, ugyanis azért vannak akadások stb. "Normálisabb" TV-k például a saját lejátszójukkal 24p-s film esetén a frissítést leveszik 24Hz-re (nézz utána), emiatt nem lesznek meg-megakadások, a lejátszás folyamatos lesz, ellenben még mindig csak 24 képkockát látsz percenként.
Amit az SVP csinál az az, hogy kiegészíti, a meglévő képkockák közé interpolálja (kiszámolja) a hiányzóakat, így folyamatos, 60fps-es képfolyamot kapsz, ami nagyon szépen mutat egy 60Hz-es kijelzőn. Mivel ilyenkor nem kell figyelni, hogy épp "hogy jönnek ki a képkockák", a kép folyamatos, szaggatás és akadásmentes.
Egyetlen hibája van, a kitakart képrészletek helyett "zizi" illetve odaszámolt képtartalom van, ezért látszódnak időnként apróbb képhibák.
A minőségbeli különbség ezekben az algoritmusokban ott mutatkozik meg, hogy milyen módszerrel interpolálják a hiányzó képkockákat, illetve milyen módon próbálják az interpolációból eredő képhibákat "eltűntetni".
Lehet sok embernek nem jön be a "barátok közt" feeling, viszont a folyamatos mozgás (minden szinte folyik).http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Tegla80
addikt
válasz Intel fan11 #48996 üzenetére
aláírásomban a tv-m típusa
engem sem engedett be(tuti jól írtam a kódot),majd rádugtam egy usb-s bill-t és caps lock ot kikapcsolva beengedett.
mentettem vele és azóta beenged.(bár chat hiányában nem sokat ér ,mint írtam az valamiért nekem nem "aktív" benne)de amúgy nálam megy[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest