-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
válasz Real_Necro #48900 üzenetére
Én egy D-link DIR-825 routert használok.
Felvenni nem tud rá a tv, de a routerre dugott hdd-ről lejátssza a tartalmakat (minidlna).[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
InfiniteReality
őstag
válasz Teodor52 #48889 üzenetére
Igen, ki kell csomagolni egy könyvtárba, de ezt írja is maga az EXE amikor elindítod. Egy önkicsomagoló zip file az egész. Kicsomagolod egy könyvtárba a pendrive-ra, bedugod a TV-be, rányomsz a frissités USBről menüpontra, kicsit golyózik vele, kiírja talált megfelelőt, majd frissíti.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
InfiniteReality
őstag
válasz Real_Necro #48895 üzenetére
Ilyen, ebben a formában nincs. Vagy a gépre kell megfelelő programot telepíteni, ami a TV számára elérhetővé teszi a HDD tartalmát, vagy PCn rámásolni mindent aztán a TV-be átdugni és úgy lejátszani. A TV-be dugott HDD nem "láttatható" PC-n.
Program ami képes DLNA-ra több féle is van, többek között a Win7-be épített Windows Media Player is (ha fut a hálózati része). Akkor a media player playslistjéből minden file-t enged a TV-n megnyitni.
A távirányítón a forrás gombot megnyomva a mediaplayert mutatja mint elérhető forrást.
Ehhez azonban a TV-nek valahogy egy hálózatban kell lennie a számítógéppel. Ha eleve van otthon routered, dugd bele a TV-t is egy UTP kábellel és máris a TV látja a mediaplayer playlistjeit.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Teodor52
senior tag
válasz InfiniteReality #48902 üzenetére
Csak én nem indítottam el mert exe.
-
sepsi0
őstag
válasz Real_Necro #48900 üzenetére
Tv-vel csak akkor tudsz felvenni adattárolóra ha az közvetlenül a Tv usb portjába van bedugva (legjobb tudomásom szerint), ja és saját formátumra kell formázni a tárolót (ntfs, fat* kilöve)
Nekem van egy tplink wdr4300 routerem vargalex féle openwrt-vel, rádugom a vinyot és mindlna megosztja a tv felé a filmeket, tudok rá másolni, ....
A bibi itt az hogy ext particio kellene a vinyora, mert ntfs-el lassú a másolás, de a filmeket lejátssza ezzel is (3d fhd- is, nekem maradt ntfs)
Tehát wdr4300 (kb 19000huf + külső vinyo és kész a NAS)Megelőztek!
(#48901) Tutu7030
Kicsit drágább az eszköz, de lehet jobb is, wifiben (hatótáv) kicsit gyenge a wdr4300.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz sepsi0 #48906 üzenetére
Tp-link tl-wr841nd routerem van, nem is olyan régen szereztem be, szóval lecserélni most nem szeretném. Ebben az esetben akkor lehet marad a nas. Gondolom ott is DLNA képes kell.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Tutu7030
veterán
válasz Real_Necro #48910 üzenetére
Igen, a dlna előnyös tulajdonság. Van nas topic, ott nézz körül, nehogy alászaladj, és pont azt ne tudja, ami neked kellene.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
sepsi0
őstag
válasz Real_Necro #48910 üzenetére
Normális NAS ára újonnan ugyan annyi mint az általam ajánlott alternatíva....
-
Real_Necro
veterán
válasz sepsi0 #48912 üzenetére
Külső vinyóm sincs most szabad, így gyakorlatilag nulláról indulok. Még azon agyalok, hogy van egy AC Ryan mini-m, annak van USB-je, esetleg ott megosztani...bár az megint csak olvasás lesz. No mindegy, ennek utána járok még.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
megema
őstag
Felraktam a 1105-ös firmware-t, de a YouTube továbbra is szaggat pár videónál. Ha pl. ezt elkezdem játszani, akkor beszaggat a hang, és onnantól elkezdi azoknál a videóknál is csinálni, amiknél alapból nem szokta. Csak ki-bekapcsolás után javulnak meg az alapvetően szaggatásmentesek... Nálatok is ilyen? Ettől eltekintve teljesen meg vagyok elégedve vele.
-
-
lasarus1988
tag
Nos múlt péntek óta boldog tulaja vagyok egy UE46F6800SSXXH típusú csodának. Egyenlőre csak digitális SD van bekötve, de intézzük a mediacard-os HD adásokat. A DLNA kliens csodás, amint megkapta az UTP kábelt már látta is a szervert. Sajnos kicsit elfoglalt voltam meg vagyok így a Smart funkciókat még nem próbáltam, de gyanítom inkább azt fogom játszani, hogy átváltok a szerverre és azon netezek.
A 2D->3D konverzió érdekes, engem annyira nem vonz a 3D.
Később DLNA-n keresztül még tesztelem mkv, 3D, stb fájlok lejátszást.
-
MaDDoXX
tag
Srácok,ES6100-on gyors mozgásoknál (foci,tenisz,forma1) néha röccen,akadozik a kép kb fél másodpercre.Ez normális?
-
Flashget
félisten
-
Mankó
veterán
50" colos méretben keresek tv-t 350k keretig. Az F6400-est nézegettem. valahol azt olvastam, hogy ezek még háttér világításúak, tehát nem az oldalakon helyezkednek el a ledek. MI az igazság és milyen előnyök származnak az egyes verziókból?
F6400-es tulajok tapasztalatok? Külső média lejátszó lesz, a belső média része ezért nem érdekel.
Esetleg még egy mi a különbség az F6400 és a 6500ös széria között? -
Flashget
félisten
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz lasarus1988 #48917 üzenetére
Használd egészséggel!
(#48926) Mankó Egy biztos a 6500-ra már +2 év garit ad a Samsung, ha beregisztrálsz náluk, én 6400-ra +1 évet kaptam. A többit vesd össze.
Ez elég nyomós érv, ha nincs nagy árdifi. (mostanában nem követem az árakat )
1-2 dolog kiragadva: keskenyebb káva a 6500-nál, sat tuner, különben hasonlóak.[ Szerkesztve ]
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
DonMarco
aktív tag
Szép napot ! Na asziszem beszart a samsung 6100-as tv-m Fekete csíkok vannak,bejönnek az adók meg minden más működik.Újra indításnál is ezt csinálja Fél éves csak a tv Vidéki kisvárosba lakom,ilyenkor mi a teendő ? Tudnátok egy kivonuló szervíz telefonszámot adni ? Köszi előre is !
-
Real_Necro
veterán
válasz DonMarco #48930 üzenetére
Gondolom megyeszékhelyek közelébe van kihelyezett képviselet/szervíz. Melyik kisvárosban?
-
DonMarco
aktív tag
válasz Real_Necro #48931 üzenetére
Mohács
-
-
nightshadow
veterán
10 millió Ft az "iskola tábla": [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #48934 üzenetére
Kettőt veszünk.
Kérdés törölve.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz DonMarco #48936 üzenetére
Ez durván néz ki. Esetleg hívd fel központi Samsung számot és kérdezd meg melyik a legközelebb eső szerviz hozzátok.
Összeszerelésnél találtam egy kis joystick-ot tv hátulján. Az mire jó?
-
sandró60
addikt
válasz Real_Necro #48937 üzenetére
Azzal kézzel tudsz a fő menűben mászkálni ha a távirányitó valami oknál fogva nem működik
[ Szerkesztve ]
-
DonMarco
aktív tag
válasz Real_Necro #48937 üzenetére
Na felhívtam őket,segítőkész volt a hölgyike azt mondták hogy "elnézést a kellemetlenségért,ki fognak jönni a szervízesek 24 órán belül. Hát így legyen Köszi a segítséget !
-
DonMarco
aktív tag
-
cse978
csendes tag
Sziasztok,
A régi de a mai napig tökéletesen működő LE40C650-es LCD-m van.
Soha nem volt rajta FW frissítés. A legújabb most: T-VALDEUC-3015
Sem a hotel mód sem a PVR funkció nem érdekel azonban ha több fajta codec-et olvas, "gyorsabb" újabb menűpontok vagy egyáltalán jobb lesz persze felraknám.
Érdemes egyáltalán?
A legfontosabb hogy a DivX-el, HD-k, feliratok jól menjenek mint eddig.köszi
[ Szerkesztve ]
:)
-
DonMarco
aktív tag
Még annyit,hogy azért fura hogy a fél éves tv-n elszál a kijelző.... Pedig nem megy nálam olyan sokat a tv (átlagban napi 3-4 órát max) Semmi beállítás sem ment fullon stb.. Gyakori hiba ez "Samsungéknál" mi a tapasztalat ?
-
krx21
nagyúr
válasz MaDDoXX #48929 üzenetére
Az Ultra Clear panel nem határozza meg a háttérvilágítás technológiát...: az LCD panel elé egy speciális szűrőréteg kerül, amely a kilépő fény irányának szabályozásával élénkebb színeket kölcsönöz a kijelzőnek és optikailag nagyobb kontraszt látszik. Sajnos akad egy kellemetlen mellékhatása: az extra réteg miatt a tévé tükröződik. A panel háttérvilágítása ettől lehet oldalsó (edge) vagy hátsó is... Az oldalsó ledeknél is hátulról kapja a fényt a panel csak diffúzorok segítségével, melyek minősége felel a felhősödésért...
-
DonMarco
aktív tag
Ápropó felhősödés.Gondolom nem árt majd ellenőrizni az új kijelzőt ha kicserélik,mielőtt távoznak a szerelő szakik
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest