Új hozzászólás Aktív témák

  • Oberkorn

    újonc

    Üdvözletem az előfordulóknak! :)

    Egy új TV-t próbálok keresni (azt hiszem sima LED-es lesz), de itt az új készülékek részleteiről halvány semmit nem tudok (2012-ből jövök). Akinek van több tudása és tudna válaszolni, azt nagyon megköszönném. :R

    1. Ezek az újabb szériák (2020, 2021) tudják még azt a funkciót, hogy pendriveról megjegyzi a félbehagyott videó időpontját és újbóli indításnál onnan folyatja? (Ezt más gyártó készüléke tudja még [Sony, Philips, LG, TCL, Hisense stb.] vagy csak a Samsungoknál található meg egyedül?)

    2. Csipognak még a távirányítóik nyomkodásnál (vagy legalább kikapcsolható)? Régen meg lehetett ettől bolondulni. Filmből még nem hallottál semmit, de a táv kluntyogásától már beszakadt a dobhártyád.

    3. A hagyományos SD/HD TV adások mennyire gázak/jók? A régi FullHD TV-men még az SD-k is tök élvezhetőek voltak, a 1080-as adások meg szépek voltak natívan, de ezeken az újakon már a FullHD adásokat is konvertálnia kell 4K-ra, nemhogy az SD-t.

    4. Saját lejátszójuk állítólag DTS-t nem játszik le, de a sima AC3-at azt azért tudják legalább?

    5. Mintha már a DivX is elhanyagolva lenne, de nem mennek az XviD-ek sem?

    6. Nálam magasabb az állvány, picit alulról nézve ezeknek mennyire vészes a betekintésük? Az én régi TV-men semmi gond nem volt ezzel, de hozzászólásban írnak olyanokat ezekről az újabb készülékekről, hogy picit oldalról nézve már sokat romlik a betekintés, úgyhogy elkezdtem ezen is parázni.

    7. Fájlformátumokról találni azért listákat, de arról pl. nem, hogy ezeket a szürkés BT.2020 színű anyagokat kezeli-e a saját lejátszója így "automatikusan"? (Én a régi készülékemmel már ezekkel nem boldogultam: a BT.2020, 50-60fps-es, ez a kereken24fps-es dolgok, H.265, AV1, VC1, VP9-es kódolások stb.)

    8. Rengetegen írnak a hangjukról, hogy mennyire selejt, tényleg olyan katasztrofálisak? Annyi érdekelne, hogy a beszélgetéseknél van azért annyi basszus, hogy jól érthető legyen a szöveg, ne csak ciripelés hallatsszon? Nagy Hi-Fi élményt nem várnék el, nekem a régi TV-m saját hangszórója teljesen príma volt, megfelelt (csak hát az egy tíz évvel ezelőtti modell volt, nem ezek a mostani 0,5cm vastag készülékek).

    9. Ezeket internet nélkül be lehet üzemelni és használni? Vagy már olyanok mint az újabb oprendszerek/játékok, hogy élő internet nélkül meg se nyikkannak? Bemutató videókon olyan minden kutyafülét lehet látni első indításkor: internet beállítások, Wlan beállítások, fiók belépések, appolgatások, pin-kódolások meg szerződés elfogadások vannak, hogy csak néztem.

    Egy Samsung UE43AU9072 és TCL 43C725 között gyötrődöm. :F A TCL mintha jobbnak tűnne (márkásabb hangszórók, fejhallgató kimenet, középen lévő, nem a két szélére szétdobott talpak, DTS, DivX[?]), de a Samsungnál már annyira megszoktam a médialejátszóját, hogy a félbehagyásoknál folytatja a videókat, hogy az meg borzasztóan hiányozna.

    10. Ennek a Samsung UE43AU9072-nak tudja valaki, hogy hol van a lába? Egyik fotón középen van, másikon meg a szélén.

    Ha valaki tud ilyen-olyan tapasztalatairól írni, akkor még egyszer nagyon köszönöm! Sziasztok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák