-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz Bernardo20 #152350 üzenetére
Az jobb árban van mint a 75"
Az Lg-től biztos hogy jobb lesz,az nem kérdés.Csak 60UJ6300 van a displayspec.en ami IPS,érdekes mostanság ez a méret VA.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
Hoopp ezt benéztem,Samu 60J...
Attól is jobb lesz[ Szerkesztve ]
-
ace05
senior tag
Sziasztok, nagyjából sejtetni fogom a választ, de azért megkérdezem hátha sikerült-e valakinek megoldani, hogy a nem Samsung-os androidos készülékére tükröni a tv képet. Smarthings-el megy a Note 9 telefonomon, de a tabletemen is jó lenne ha menne.
-
bghistvan
senior tag
Anno nekem is volt 60J,most pedig 65Q80,ahhoz képest messze jobb, nem mellesleg a menü rendszer is gyorsabb!
-
Bernardo20
őstag
válasz bghistvan #152356 üzenetére
Sokszor a hajamat tépem a sebességétől, ezért is akartam váltani. egyébként még mindig szép a képe a j szériának, ez is VA panel, nincs vele sok baj. 6 éve teszi a dolgát. De azért sokat várok a q80-tol, főleg sebessegben, feketében, illetve a series s-nek jót fog tenni a 120hz..
-
veterán
válasz Bernardo20 #152358 üzenetére
Nekem az új TV egy QE65Q80A, ez a fekete színben, kontrasztban, fényerőben nagyon jó. A menüje is gyors, de az irányítás módjától a hajamat tudnám kitépni
Persze, ha csak a TV (Nelflix, HBOMax) csatornákat váltod, vagy hangerőt állítasz, akkor elég jó a rendszer. Ha már youtube videókat akarsz lejátszani, akkor már kicsit döcögős a dolog.
Viszont ha mondjuk egy pendrive-ról akarsz filmet lejátszani, akkor már annyira bonyolult oda eljutni, hogy inkább beüzemeltem egy androidos TV boxot, annak az irányítása jóval egyszerűbb.
Nyilván szoknom kell a nagyon dizájnos és pöpec távirányítót (amin alig van pár gomb ), de pár funkciót egyszerűen nem találok rajta.
Pl. valaki elmondhatná, hogy ha átváltok pendrive-ra és elindítom egy film lejátszását, akkor hogyan kell azt beállítani, hogy permanensen ne mutassa a feliratokat? Most minden egyes alkalommal, ahányszor egy filmre átváltok, megjelenik a felirat. Azt bezzeg másodpercre megjegyzi, hogy előző alkalommal hol járt a film lejátszásában, de azt képtelen megjegyezni, hogy nem kérem a felirat mutatását
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
falabu88
aktív tag
válasz Bernardo20 #152358 üzenetére
Nekem 1,5 éves VA paneles TU8502-t váltott a Q80A, mert 3D tv után (ami talán 400Hz?) nézhetetlen volt a mozgásmegjelenítés 60Hz-en, nem tudtam megszokni, főleg a sportműsorokat. Sima tv adásban minimális az előrelépés, viszont a hdr tartalom, foci, f1 hibátlan, megérte váltani.
-
bghistvan
senior tag
válasz Donki Hóte #152359 üzenetére
Felirat beállítást én sem találtam, viszont szerintem a belső media player elég gyengusz, beállítási lehetőségek, file támogatás és minőség terén is, éppen ezért külső eszközről nézem a filmeket.
-
_Atesz
addikt
Egy kis helpet kérnék.
Megjött a Samsung QE55QN95AAT TV-m, minden ok, pazar a képminőség , viszont a PC-n csak 60Hz-et tudok beállítani, mint képfrissítés, hogy tudnám ezt 120Hz-re állítani?
HDMI 2.1 kábel van, 3070 VGA, tehát elvileg minden adott. -
Soulfly842
addikt
Egy a lakásban félreeső tv-m, ami viszont sokat fut bekapcsolva - nagyon régen teljesít már szolgálatot hibátlanul -, teljesen meghülyült (UE32D5500, ha jól emlékszek fejből) átugrott demo módba bal felső sarokba is megjelentek az ennek megfelelő ikonok, amit valahogy sikerült lelőni, de a tv képarányát folyamatosan elállítja, s ~ 20 percenként visszaugrik default állapotba, default képbeállításokra.
Hogyan tudnám ezt orvosolni? menüben nem találtam ennek megfelelő menüpontot. Ott ahol a szervíz kódot kellett megadni (default: 0000) ott sem.
Valakinek van valami ötlete?
-
-
Batib
őstag
válasz Soulfly842 #152364 üzenetére
Valami uzleti, bolti módra kapcsolt a tévéd. Állítsd otthonira! Ha ott van akkor vmi a szervízmenüben ment el. (talán)
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
-
_Atesz
addikt
válasz Szabi020 #152372 üzenetére
Csinálta eddig monitornál is, szóval lehet a számítógépnél van valami.
Földelés ok, földhurok elvileg nincs... Egyelőre elrendeztem a kábeleket, de asszem kellene a gép és a gépasztal alá egy ESD szőnyeg. Az asztalon már van, mert időnként szoktam rajta szerelni, lehet veszek alá is. -
Soulfly842
addikt
válasz Batib #152370 üzenetére
Nyertél! nem tudtam, hogy van ilyen szervíz menü, de ráguglizva seperc alatt megtaláltam, s ki is tudtam kapcsolni.
De hogy egy közel 10 éves tv, ami rengeteget ment már az évek alatt mitől állítódik át így magától az számomra rejtély (soha sem volt még erre példa)
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
0629
csendes tag
válasz _Atesz #152371 üzenetére
Ez a pillanatnyi képkiesés már hónapok óta téma a külföldi fórumokon is. Sokan vissza is küldték a tévét emiatt. Bizakodóak voltak, hátha az újabb firmware megoldja, de nem. Én maradtam még a 1808-on. Egy időszakban nekem is csinálta, függetlenül attól, hogy éppen mit is csináltam a pc-én. 1 percen belül 2x is. Mostanában nagyritkán kihagy 1 pillanatra, a fene se érti mi váltja ki. Kábelt én is cseréltem
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Most megy fél órája, nem jött elő. NVidia vezérlőpulton mindent alaphelyzetbe állítottam.
Mint írtam csinálta monitorral is a gép, ma előjött azon is.
Szabi020Lefuttattam én is, hogy írtad, hátha valamit segít.
Amúgy meg, gyerekkoromban jó volt, nem tudom most miért nem:[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
válasz _Atesz #152378 üzenetére
Szia
Véletlen tévedtem ide de olvastam a problémád. Nekem is volt ilyen és nem tv hiba. A pc-d hdmi csatija kinyírja a kábeled. Az előző lapom csinálta ezt még a drága kábeleket is kinyírta előbb utóbb. Nem tudtak magyarázatot adni a jelenségre szervízben sem, végül kaptam egy új lapot ami még jobb széria is volt. Vehetsz új kábelt de ez csak időleges megoldás. Nekem ez volt a megoldás azóta nem csinálja. Amúgya az Alza Vention 8k kábelei elég jól beváltak nekem.[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
_Atesz
addikt
-
veterán
-
breaking
csendes tag
üdv! bár nem tudom ebbe a topicba való,de tegnap elkezdték az oledet gyártani nálunk,nem semmi képe van.
-
Vhiktor
veterán
válasz breaking #152383 üzenetére
Igen, ez ilyen. Van az OLED és minden más
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
nagyúr
válasz breaking #152383 üzenetére
Egy kis info mindig jol jön
Érdekes mert előzetesben azt harsogták ami a Sonynál 4000euro az Samuban csak 3000 lesz,nem úgy tűnik
És te azt is tudod melyik LCD-be milyen panel kerül VA vagy ADS,amit ott raknak össze?[ Szerkesztve ]
-
breaking
csendes tag
válasz rainman72 #152388 üzenetére
akkor annak üzenem,hogy lehet mexikóban vagy egyiptomban... stb. más panel kerül bele,de itt nálunk ott gyártott tv-t nem kap,és itt évek óta ez panelcserebere téma,bármikor beleolvastam a fórumba mindig ezzel találkozom.Ja és aki nem hiszi jöjjön ide van felvétel meggyőződhet róla saját szemével.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz breaking #152389 üzenetére
Konkrétan én lettem volna kiváncsi 1-2
tip.-ra de mindenre válaszolsz csak a lényeget nem érted,sorry.
Leírnád hogy itthon melyik tipust szerelik VA panellel?Köszi
Am azért téma mert egy ADS közel sincs olyan mint egy VA.Ha nem kutyulnák nem lenne téma és nem szurná a szemed.Meg azért járnak ide az emberek általában hogy segítség egymást,nem azért hogy magas lóról kioktassák.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz wallace 234 #152391 üzenetére
Q80A és QN90 mondjuk 55-65" és 75",habár a mini led húzós a legnagyobb méretben.Köszi
-
wallace 234
őstag
válasz rainman72 #152392 üzenetére
Qn90 55-65 Ads panel van. 75" amibe idehaza van VA és Ads panelal szerelt verzió. Q80A VA panelt kapott itthon. Idén ahogy írtam QN90B VA panelos lesz. Amúgy QN90 egy jó tv annak ellenére, hogy Ads panelt kapott. Ha biztosan VA panelt akarsz a tavalyi tvből akkor QN95.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz wallace 234 #152342 üzenetére
Köszi a helpet, tényleg "jól döntöttem".
Ez a képminőség, ezzel a fényerővel valami brutális.
Egyik OLED-re sem cserélném el ezt a TV-t, nagyon elégedett vagyok. -
Bernardo20
őstag
Sziasztok, kicsit off, de azért a Samu szállítmányozási partnere is elmehet a fenébe..alias Raben..mára volt a kiszállítás ígérve - természetesen itthom maradtam, a régi tv-t eladtam már- a csomagkövetés szerint már náluk van, de tervezett kiszállítási dátum április 22..ezt hogy? Természetesen nem lehet őket elérni telefonon.
Itt a tavaszi szünet, most lenne időm vele foglalkozni, erre meg nem is lesz a házba tv...
-
Borisz76
veterán
válasz Bernardo20 #152395 üzenetére
Amatőr vagy....
1 tv a házba......Minden szobába 1 tv.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Bernardo20 #152397 üzenetére
Nálunk tuti kevés lenne 1 tv....
Bár konkrétan tv adást ....ritkán nézünk.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
e.vid
senior tag
Tudom ez nem oldja meg a problémád, én így jártam velük a múlt. [link]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
bghistvan
senior tag
Nálam MPL játszotta el ezt 2 alkalommal, igaz akkor emagtól rendeltem volna...... visszamondtam ezekután, nem kicsit voltam pipa!!!!
Emag felé beszámoltam az esetről, úgy ahogy az MPL - nek us kifejeztem a véleményem.
Előbbi vásárlási utalvánnyal kárpótolt, utóbbi magasról fosta telibe a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest