-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Dilemmában vagyok, így, hogy most már kicsit megnyugodtak a kedélyek...
A fő szempont még mindig a képi élmény. Sima TV nézés, mondjuk ez nem sok, rengeteg sport, meg film nézés. Mivel járok jobban? 1 nagyobb méretű LG nanocell TV-vel, ami a pénzemből kijön egy 65 colos méret, vagy 1 Samsung QLED tv-vel, ami mondjuk a pénzemből "csak" egy 55 colos méret jön ki.
Egyesek szerint az LG a nanocell-t a a Samsung QLED-je "ellen" hozta, és ténylegesen hozza is azt a szintet. Tényleg tud a nanocell olyan képi élményt, mint a QLED?Amúgy Samsungéknál ezt a 2 TV-t szemeltem ki:
QE55Q60TAUXXH
QE55Q70TATXXH -
wallace 234
őstag
válasz forras2 #146402 üzenetére
Lg nano cellás tvk, elég gyenge kontraszttal vannak meg áldva, ezt vedd figyelembe, világos helyen nem lesz valami jó! 1063:1 kontraszt samq70 7144:1
[link]
Igen a Samsung ellen hozták de tavalyi NanoCell tvk pocsékok lettek. De azért nézd meg hátha neked jó lesz.
F.B.I.#146404
Valóban jobb a minél nagyobb a jobb, de lg nano cellás tv hát nem éppen az ideális, elég gyengék lettek.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz forras2 #146404 üzenetére
Az a baj, ezzel a képminőség témával, hogy akinek (mint én), nem volt még 4K készülék, annak még a leggyengébb minőség is hiperűrugrás lesz.
Mondjuk ha csak 1080p műsorokat nézünk rajta, a tévéből, akkor konkrétan mindegy, hogy 55 vagy 65, de ha 4K filmeket akarunk rajta élvezni, akkor meg vagy közelebb kell ülni vagy nagyobbat kell venni, mert nem fogod látni, hogy minek vettél 4K-t. Én sem láttam... amíg nem húztam közelebb a széket 1 méterrel.
Én a helyedben, senkire nem hallgatnék, online rendeld meg előbb a nagyobbat, nézd meg ha nem tetszik, elviszik. Ez egy tévé, én ezt hűtővel játszottam el, pedig az 90 kg és nekem kellett felhozni, szóval, légy bátor és nézd meg otthon, mert mások elmondása alapján (főleg ha nem is volt nekik) elég nehéz vásárolni, az áruházakban, meg szinte egyforma az összes, a gagyi MM reklámmal.
De ez csak az én véleményem. Kollégám például imádja a Nano913-at...de ugye az drága.
Q70 és üljetek közelebb.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
aki PC-hez használja megjelenítőnek a TV-jét, megnézné, hogy az eszközkezelőben hogy tünteti fel a rendszer?
Most raktam újra a gépemet, és "csak" általános megjelenítőként ismeri fel, de nem vagyok benne biztos, hogy ez eddig is így volt. Itt nem kellene felismernie, hogy mondjuk Samsung Tv vagy hasonló? -
forras2
őstag
válasz F.B.I. #146406 üzenetére
4K tévém volt már... Tavaly adtam el kényszerűségből az LG TV-met, az egy 55 colos 4K TV volt...
Most ugye volt a 3 db 65 colos Samsung TV, amik ugye mind hibásak voltak, de alapjáraton a képük szép volt...
A TV hálószobába lesz, ágyból TVzős TV-nek, így a távolság fix, kb 3 méter.
Csak hogy ódákat zengenek a gyártók a QLEDről, hogy milyen gyönyörű a képe, ezért fordult meg a fejemben az, hogy kisebb méret, de esetleg szebb kép, adhat-e plusz élményt 1 filmnél...
De mivel itt is, és az LG-s csoportban is inkább a méretet helyezi mindenki előtérbe, a technológia meg a tudás előtt, így nagyjából eldőlt a kérdés, az LG nano lesz az én választásom, az fér bele a keretbe 65 colos méretben.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz forras2 #146413 üzenetére
Annyi, hogy 863, semmiképpen. Kollégánál néztük a 913-at, a local dimminget kikapcsolva, konkretan ha nem egyszínű kép teszteket nézel, filmmel hibátlan, már sötétített szobában is, este meg teljesen korrekt volt SeriesX és Netflix esetén is.... mondjuk az 55" de ő 1.5 méterre ült, mi is annyiról néztük.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
forras2
őstag
válasz F.B.I. #146419 üzenetére
Az a baj, hogy a 913 az 100k-val több, mint amennyit én TV-re szánok, illetve annyiért már OLED-et kapok, akkor meg már inkább azt választanám, még ha kisebb méretben is, így a 913 semmilyen szempontból nem lehet opció
(#146416) Sonex79
Tehát, ha jól értem, akkor ezt nem ajánlod sport nézésre?[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Irdeto modult hozzá 40" MU6452
ÉS az érdekelne ,hogy kinek mi vált be eddig, UPC freesat kártyával lenne használva.
Már csak megerősítés végett kérdezek be a topikbaköszi
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
adp
őstag
csak úgy halkan jegyzem meg, hogy idéntől a 65 tu8502 IPS panellel készül, az LG 65NU74 pedig VA-val..... :D :D Most voltam a MM-ben és mondta az eladó....
-
tkomlosi
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly előtt vásárolt nu7022-es modell van jelenleg. próbáltam telepíteni rá az hbo go applikációt, de az apps-ban az hbo kifejezésre nem talál semmit.
mi lehet a probléma?köszi
-
t-joco
tag
Az igaz,hogy a DSE "jelenség" Direct Led megvilágítás esetén gyakoribb,mint Edge Lednél?
-
pitör84
tag
qled tvn szerintetek melyik a legjobb mód? Ti melyiken szoktátok nézni? intelligens mód? film, kiemelt, természetes, normál mód?
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok
Van egy Samsung led tv, és képtelen vagyok rajta élvezhetően behozni az M4 sport HD, de a SD változatot sem.
A Digi hálózatát használom.
Az automata kereső is képtelen minimális minőségben megtalálni, de ha kézzel adom hozzá az adott paramétereket ugyanaz az élvezhetetlen szar lesz.
Látszik a kép, és valami hang is jön, de a kép olyan, mint amikor valami vízszintes legókockák nagy részben össze-vissza látszódnak.
A beadott adatok a kézi csatorna-beválasztáshoz:
Frekvencia: 135500 KHz
Moduláció: 256QAM
Jelátviteli sebesség: 6000KS/s
Ez egy ismerősöm Samsung-ja, és a saját házi hálózatomon szeretném használni. Eddig is volt TV a kábelen, egy box ami egy analóg TV-t hajtott meg.
Ez egy családi ház, és profi szerelők által elosztott kábelhálózattal bír.
A hálózatot a Digi saját szerelői telepítették saját vállalásban (kb 5 éve). Van profi elosztó, erősítő és akkor kiállásonként műszerrel behangolták az erősítést is.
Amikor bejött ez a csati a többi TV-n is gondot okozott.
Van saját Samsungom (C650) amin szintén szenvedés volt megtalálni, működtetni (mára minden oké), de volt egy LG kb 3 éves modell is amin nagy szenvedések árán tudtuk csak valahogy élvezhetővé tenni.
Szóval gond van... -
Celtis
veterán
-
t-joco
tag
válasz Celtis #146434 üzenetére
Eddig 4 tvtől váltam meg DSE miatt. Mind Direct Led megvilágítású volt.. 1db Lg IPS, Full Hd tv, 2db LG 50NANO793 VA paneles tv, és Samsung 50Q80T, szintén VA panellel. Akkor eddig sikeresen belenyúltam a "jóba"? Ezért gondoltam,hogy Edge Ledes tvt kellene legközelebb megpróbálnom...
-
forras2
őstag
Bocs, hogy ide is beteszem, de rengeteget segítettetek Ti is a döntésben
Nahm, megszületett a döntés
Konzultáltam a Telekommal, OLED TV lesz
260-am van a TV-re jelenleg. Ezt befizetem 1 összegben, a maradék fennálló összeget meg 22×6400 ft-val fizetem ki.
így Ő lett a kiválasztott:
LG OLED55CX3LA 4K UHD OLED TVKöszi a rengeteg segítséget srácok
[ Szerkesztve ]
-
t-joco
tag
válasz wallace 234 #146436 üzenetére
Sajnos jellemző az a DSE,nem is 1 tévénél.. csak van aki jobban észreveszi,van akinek meg fel sem tűnik.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, Spotify alatt az album nézetnél mindig egy színátmenetes random "egyenszín" háttér van a borítók mögött. Ezen nálam a Q82R-en vízszintes csíkok látszanak, minden színnél. Például: [kép]
Ez alap a Spotify-on / vagy a tévék jelenítik meg így / vagy csak a qled-ek bénák / vagy csak az enyém béna?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Munkahelyemen ilyen készülékeink vannak. A háttérszín, tehát a "tábla színe" fehér vagy sötétszürke lehet. Alapból a fehéret preferáljuk, de randomra átkapcsol szürkére. A leírásban nem találtam erre vonatkozó gyorsgombot, hiszen erre is gondoltunk, hogy pl. kézmozdulattal lehet váltani. Visszaállítani csak úgy lehet, hogy jó mélyre megyek a beállításokban.
Előfordulhat, hogy esetleg valami más befolyásolja ezt? Automatikus fényerő (ez amúgy ki van kapcsolva) vagy valamilyen energiabeállítási lehetőség?
Köszönöm a tippeket!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
wallace 234
őstag
válasz gws580 #146447 üzenetére
Mire gondolsz? VA vagy ips? Ha arra vagy kíváncsi, hogy VA panel van akkor finoman kopogtasd meg, és ha villan a panel ott akkor VA panel. A szerviz menübe azt lehet megnézni, hogy milyen gyártó panelja van benne, ill mik az adatai. Betű szám kódja van. Korábban be linkeltem.
-
Bordó
csendes tag
Sziasztok! Ezek közül melyiket lenne érdemesebb megvenni?
LG OLED55CX3LA 429 990 Ft; Samsung QE65LS03TAUXXH 439 990 Ft; Samsung QE55Q95T 459 990 Ft -
castiels
addikt
Aki Euronicsban vásárolt kapott szürke Warranty Card-ot a doboz oldalában szokott lenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest