- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
axxxl
csendes tag
válasz lumoss #109148 üzenetére
Szia!
Csütörtökön vettem ugyanezt. A nem SD adások képe szerintem is nagyon jó (sokkal jobb, mint vártam), a Blu-ray-ről nem is beszélve. A hang nem első osztályú (tévé hangok között jó), de nem is vártam többet, egy soundbarral úgyis ki lesz egészítve. Én Panasonic plazmát cseréltem, de ezen rövid idő alatt eddig nem bántam meg. -
TBMC
addikt
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
vásároltunk egy UE55KU6100WXXH Tv-t.
a kérdésem az lenne, hogy a fenébe tudom rendezni a csatornákat??- korábban csak LGtvim voltak. nem tartom magam hülyegyereknek de egyszerűen nem jövök rá. szürke a mező ahol módosítani kellene/lehetne:
itt kiválasztom a szerkesztést:
és nem tudom "átnevezni" szüke az opció:
próbáltam rágooglezni, ott is ezt mutatja, de nála működik:
valakinek ötlet?
szerk: sorry az elforgatott képekért (nemtudom miért forgatja...)
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
Kishazánkban az is meg van szabva, hogy milyen sorrendben vannak a tv csatik.
Megoldás:
1. Installkor nem Mo.-t választod hanem pl Észtországot vagy ha van olyan akkor :egyéb
2. Letöltöd a Chansort progit és megszerkeszted PC-n. A tv-n kikapcsolod a készenléti frissítés opciót. Asszem ez a neve.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Clever0
senior tag
Sokszor volt ez már téma, a magyar törvények miatt ilyen. Ha nem Magyarországot választod ki a kezdő beállítás során, akkor nem lesz szürke. Vagy exportáld a csatilistát penre, szerkeszd meg PC-n, aztán tedd vissza. Ha szerencséf van, nem fogja másnap visszarendezni, ehhez csatornakereséskor nem szabad szolgáltatót megadni és/vagy az automatikus csatornafrissítést vagy hasonló nevűt ne engedélyezd!
-
TBMC
addikt
hálásan köszönöm mindenkinek! amint hazaérek munkából, kipróbálom!
ne haragudjatok figyelmetlenségem miatt, korábban nem követtem ezt a topicot. (korábbi LG 4k tvmnél pedig hiába választottam magyarországot mindenhol, akkor is engedélyezte a csatornák sorrendjének variálását)
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
-
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőkben.
Édesapámnak (nyugdíjas) szeretnék TV-t venni.
Kizárólag csak TV adás menne rajta (UPC és DIGI műholdas) HDMI kábellel kapcsolódva.
Jellemzően sportot néz (foci elsősorban), a maradék meg általában valamiféle hírműsor.A 40 vagy 49-es K5500-at néztem ki erre a célra.
A kérdésem az lenne, hogy a TV adások ( a sportadók jellemzően HD-ben jönnek) nézésre megfelelő ez a típus vagy lenne-e jobb erre a célra?Köszönöm.
-
TBMC
addikt
nemtudom befér-e a topikba esetleg...
egy Samsung HW-J355 hangprojektor mennyire ajánlott kategória? valahol esetleg élőben meg lehet hallgatni, tudtok róla?
vagy kerülendő?köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Madwe #109170 üzenetére
Az igazi audiophil sztereó mindig 2.0, ahogy a csávó írja a cikk végén, csak akkora hangszórók is vannak benne, mint egy mélynyomó: [link] Hangstúdiókban nem véletlenül alig használnak subwoofert, csak ha 5.1-re kevernek, mert a subwoofer csak komplikál a dolgokon, hiszen nem mindegy, hogy hova rakod, milyen beállítással. Egy sima felhasználónak lövése sincs, hogy hova kéne rakni, csak bedobja valahová, aztán jól van az úgy.
[ Szerkesztve ]
-
Skyhigh
aktív tag
Nekem F-355 van, a TV-hez kaptam és a gyári hangszórókhoz képest ég és föld a hangzás.
Amit szeretek benne, hogy a mélynyomón állítható a basszus és még jó pár dolog és tökéletesen egyéni igényekre szabható.
A J355 ennél már többet is tud, jobb hang processzor van benne, stb.
Egyet ne felejts el, hogy ez csak 2.1-es hangzást jelent és ha a forrás 5.1-es usb-ről film vagy netán olyan TV csatorna Mediacard-al aminek van 5.1-es támogatása (nem tudok róla hogy itthon van-e ilyen) akkor csak a sztereó hangzást "konvertálja" át 2.1-re.
Ez a PC-ről nézett sorozatokra is igaz, mert bár a HDMI támogatja a PC-t is úgy kell beállítani, hogy a hangot 5.1-ben lőjje át a TV-re, már ha a TV támogatja az 5.1-et.
Amennyiben a fentiek közül egyik sem áll fent akkor a sztereót fogja átkonvertálni 2.1-re ami bár lényegesen jobb a sztereónál az esetek nagy részében, még sem veheti fel a versenyt a 5.1-ből konvertált 2.1-el.A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Flashget
félisten
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok !
40-43" FHD tévét keresnék, gépről hdmi-n néznék 1080p sorozatot/filmet.
LG fronton H630V ajánlották ár érték arányban. De az MM néztem nem győzött meg annyira.
Samsungok közül mit érdemes szemügyre venni? 150-180K körül van a lélektani határ.
Köszönöm ![ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
filmet nézni NASról szoktam, hálózaton keresztül.
a beépített smasung kezelővel a sourceból kiválasztva filmet megkeresve majd elindítva, hogyan lehet normálisan tekerni? hogy ne 10mpeket ugorjon?
hiába változtatom a tekerés sebességét (ugye ikonnal jelzett 1 és 3 play button között) akkor sem történik semmi...plexen is hihetetlenl szarul teker, beáll az újjam mire eltekerek vele a film feléig...
ja igen... be lehet állítnai valahol hogy a beépített app is megjegyezze hol hagytam abba legutóbb a filmet?
- az LGnél ez automatikusan alapbeállítás volt.. illetve ott. atekerés is sokkal egyszerűbb, jobb volt, nyilvána a mozgásérzékelős távkapcs miatt.. de korábbiaknál ahol sima távkapcs volt, ott is sokkal jobban működött ez... nem hiszem el, hogy itt ennek így kellene mködnie?!
a TVvel egyébként nagyon elégedett vagyok színek és egyebek tekintetében... a hangzása ami még nem tetszik sajnos(dobozos, nagyon kiemelt, semmi mély, ha nagobb mély van és hangosabbra húzom betorzít.. állítási lehetőség kevés, maga a technika is kevés nyilván a hangot illetően).. de hát nem egy prémium kategória, tudom.
esetleg ha tudtok ajánlani valami sztereó vagy 5.1 rendszert 100 alatti kategóriát tekintve, ami jócskán vállalható, szívesen hallagtom. (nincs szükségem lejátszóra, csak hangfalszettre, ha wireless lenne annak nagyon örülnék)
-
veterán
-
PuMbA
titán
válasz Donki Hóte #109195 üzenetére
Persze, olcsó TV-knél a nagy képátmérőjű TV-k a legrosszabb paneleket kapják
-
Sziasztok !
TV vételem lesz, amolyan alap dolgokat kérdeznék. Jelenleg egy régi 66cm- es Samu van az íróasztalomon, máig is nagyon szép a képe, TV és monitornak használom. HDMI- n az újjabb szgép, DSub- on pedig retrogép. Viszonylag közelről nézem, a 82cm még elfér, az 1m- eshez már kis átrendezés kellene, de az még éppen elhelyezhető. Kicsit nagyobb képátló és a digit tuner miatt kellene egy újjabb darab. Lényeges a HDMI kapcsolat a szgéppel. Érdemes a 4K ?, egyelőre a gépről FHD- ben lesz hajtva, HDMI kábelen jó a kapcsolat a gép+4K között ?, lagg/késés ilyesmi gondolom csak vezeték-nélküli kapcsolattal van. Vagy maradjak FHD modellnél. Az egyéb extrák nemrossz ha vannak, de nem annyira fontosak, bár a 4K- ba már belepakolják a ficsőröket rendesen. Menü ha kicsit laggol nemgond, a leglényegesebb tehát a HDMI- n jó kép, késés/utánhúzás nélkül ( film, néha játék ), mennyi msec a válaszidejük ezeknek a DirectLed IPS paneleknek ?
A DSub nem fontos, nem is nagyon van az újakon, a mostani Samu megy a másik asztalra, a retro szekcióba.A 3 test probléma nem megoldható.
-
PuMbA
titán
válasz DarthSun #109198 üzenetére
4K-hoz HDMI 2.0 kimenetű VGA kell. 82cm már kezd nagy lenni monitornak, ha közel ülsz hozzá. Egyszerűen nem látod át a képet fejmozgás nélkül. 4K mindenképp előny monitoros használat esetén, egyébként pedig nem olyan jó, mert brutál erős VGA kell, ha 4K-ban akarsz játszani. Szóval a felhasználási módot kell átgondolnod.
[ Szerkesztve ]
-
válasz PuMbA #109199 üzenetére
Köszi ! Nagyjából hasonló megerősítést vártam. Távolság - kanapén ülök a monitortól 1.5-2m- re ha hátradőlök kényelmesen. 4K- ra a mostani gépeim nem alkalmasak sztem, FHD- ban simán jók. A 66cm képátlót picit már kevesellem, a 80cm- t még belátni 2m- ről ? -- netezés, olvasgatás nem lenne gond sztem, játék és film ?, moziszerű nagyságot ad 2m- ről talán
32", FullHD tehát - véleményed ?
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest