- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
válasz eric.cartman #109649 üzenetére
Szerintem csekély az esélye, hogy a kimeneti csati rossz. Igazad van, vagy a kábel, vagy valamit nagyon elállított.
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
nagyúr
válasz eric.cartman #109644 üzenetére
Van ez a jelenség igen, énis figyeltem már...
Persze segíteni nem segít.
Mondjuk az nem volna rossz, ha kikupálnák a rendszert, néha tényleg jól jönne... YT-on pl sokszor van hogy gépen elkezdek nézni valamit aztán a tévén fejezem be onnan ahol tartottam, tök jó hogy a YT megjegyzi.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
senior tag
válasz oAcido #109650 üzenetére
előre bocsátom, hogy lehet, hogy itt most mindenki meg fog kövezni és nem is trollkodásnak szánom, továbbá tudom, hogy 200-at írtál mint legfelső határ, de ezt a készüléket javasolnám (akár használtban is ha megkapod 200-ért hivatalos garanciával)
Fényévekkel jobb TV, mint a KU6400: http://www.displayspecifications.com/en/comparison/d1cb18c5c
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
senior tag
válasz FollowTheORI #109653 üzenetére
"Van ez a jelenség igen, énis figyeltem már... "
Ha viszont van ez a jelenség nálam és másnál is, akkor ezek szerint a szükséges információ jelen van a megfelelő pozícióból való folytatáshoz és ez nekem (informatikus gondolkodással) leginkább így Samsung oldali bug-nak tűnik. Simán el tudom képzelni, hogy azért érintett ilyen sok típus, mert lehet, hogy ugyanazt a hibás programrészletet/rutint viszik át mindenhová.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eric.cartman #109655 üzenetére
Mint korábban is írtam ez a legvalószínűbb.
Főleg hogy én már használtam Serviio és más DLNA progit is régebben, azokkal se ment jól egyik Samu tévé sem (nálam legalábbis).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Kerni62
tag
válasz eric.cartman #109649 üzenetére
Igen világit, amikor a tv-be dugtam akkor láttam a piros fényt . Majd még próbálkozok ha lesz időm az erölködővel, de annak
olyan hülye a leírása, hogy csak a szerencse segíthet nem a tudás. -
sandró60
addikt
Egy tapasztalat a H6400 legutolsó frimware frissítés óta.Most már nem jelenik meg a felirat,ha usbről megy a film-csak akkor,ha engedélyezem.Idáig mindig a menüben kellet letiltani.Annak ellenére,hogy a tv beállítás menüben be volt jelölve,hogy ne legyen felirat.Most már elég az is.
-
senior tag
válasz FollowTheORI #109656 üzenetére
Nálam egyetlen esetben megy a dolog (mmint a lejátszás folytatás), ha a DS Video fut a NAS-on és a TV-re is feltelepítem és futtatom. Ebben az esetben folytatja a filmet, de ennek a megoldásnak más defektje van amiért nem szeretném ezt használni
-
index31
tag
válasz eric.cartman #109659 üzenetére
HDR mkv-t viszont nem játszik le amit a gyári Smart View tud.
-
senior tag
válasz index31 #109661 üzenetére
Igen, erről beszéltem, hogy a sima beépített média lejátszót akarom, mezei DLNA megoszlással - amely oly hibátlanul működött az előd LG-n. Folytatta a lejátszást, volt 4K HDR valós 10 biten (BT2020), teljes értékű felirat kezelés, villámgyors működés WiFi-n is...
-
index31
tag
válasz eric.cartman #109662 üzenetére
Teljesen egyetértek. A gyári lejátszó lenne a tökéletes ha lehetne folytatni. Nem értem a Samsungot. Olyan nagy dolog lenne megcsinálni ?! Addig marad a tekerés
-
nagyúr
válasz eric.cartman #109659 üzenetére
Jah mert az átkódolt videostream és a NAS végzi a munkát... ezt én sem preferálom, sose használtam.
Jah minőségromlás lehet a kódolás miatt, feleslegesen tekeri a NAS procit, sokkal több sávszélességet kérhet... stb.
Kell a fenének ez a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
index31
tag
-
senior tag
-
lezuvius
őstag
Problem: elkezdtem nezni egy filmet es abba kellett hagynom, majd mikor visszaterben hozza, akkor nem engedett beletekerni. HDD-rol jatszom le. Otlet? Csak a Play/Pause elerheto a tekeres funkciok halvanyan es a kurzor atmegy rajtuk.
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
senior tag
-
gyeniko
őstag
válasz eric.cartman #109644 üzenetére
KS9590-en sem folytatja a filmet Syno NAS-ról.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
index31
tag
De úgy nekem a 4K HDR nem megy át. This is the problem
Amúgy szerintem a keretprogram ( Smart View ) lehet a ludas. Az Lg-nek egyszerűen fejletebb a Smart Share-e és megjegyzi, hogy hol járt. Amikor még megvolt az LG LB670-en és megkérdezte, hogy akarom e folytatni a lejátszást, boldogan nyomtam az igenre. Itt meg ... a Samsungnál, mint az ősrobbanás előtti időkben egy katt és indul de csak előről.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joey89
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, de elvesztem az adatok rengetegében, úgyhogy segíthetnék a választásaban
Mindenféleképpen Samsungot szeretnék, 4 éve az van és teljesen elégedett vagyok vele.
Ami fontos, hogy 4K-s legyen, többnyire filmezésre (FHD később UHD tartalmak), tévézésre (Digi antenna) plusz egy PS lenne rákötve. KB. 250K-t szánok rá, mehet lejjebb is illetve feljebb is.
Ezt néztem ki elsősorban MM-ben és ezt is ajánlották: [link] vagy még ez: [link]
Mire kell figyelni, mi az ami fontos a vásárlásnál?Köszi előre is.
-
laychi
veterán
Üdv srácok
Írtam az elmúlt időszakban,hogy szeretném a 2.1 aktív hangfalszettem rákötni a tv-mre,fejhallgató kimenet híján,DAC és BT jött szóba,de sajnos egyik esetben sem tudtam hangerőt állítani a tv távirányítójával.
Találtam még egy opciót a tv menüjében,ahol hdmi-n keresztül lehet kiküldeni a hangot.
Néztem,hogy létezik is ilyen átalakító,ami hdmi-ről rca-ra alakítja a hangot,illetve van modell,aminél 3,5-ös jack aljzat van.
Ebben az esetben is falnak ütköznék és csak a csatlakoztatott eszközön lehetne szabályozni a hangot,vagy menne tv távirányítóval is?
Valakinek esetleg tapasztalat e téren? -
Celtis
veterán
Ma kipróbáltam milyen a DLNA a KS7000-en. Hát, csak az ellenségemnek kívánom. Kikeresni egy filmet kínszenvedés, lejátszásnál az egyetlen lehetséges navigációs művelet a visszaugrás az elejére (?)
Elég erős kontraszt a Kodihoz felhasználói élményhez képest. VideoIgen, a kábel még nem megoldott, de be fog kerülni a falba. Megjegyzem, hogy egy kábel megy a TV-hez vagy kettő, az már édesmindegy....
-
index31
tag
válasz Celtis #109678 üzenetére
Azért ácsi
Arról nem a Samsung Smart View tehet, hogy a filmek 50 db mappa mélyére vannak téve.
Amikor én megnyitom a Smart View-t akkor mappa nélkül azonnal a filmeket hozza be.
A másik lényeges kérdés, hogy a Kodi támogatja DLNA-án a 4K HDR 10.bit-es filmeket ?
Mert eddig nekem csak a Samsung gyári Smart View volt képes lejátszani teljes pompájában.
Nekem csak annyi a bajom vele, hogy nem jegyzi meg, hogy hol jártam a filmben de lehet szinkront, feliratot változtatni.
Egyépként kétségtelen, hogy buta, mint a kő és nem is értem miért nem fejleszti a Samsung.
-
Celtis
veterán
válasz index31 #109680 üzenetére
Nem az a fő gond, hogy hány mappa mélyen vannak a filmek, egyébként nem olyan mély (két folder+minden film saját folderben, ahogy a kölcsönzőből jön), a DLNA ad hozzá eleve kettőt (videos/by folder), hanem az, hogy találd meg 2-300 film között amit keresel, úgy, hogy fogalmad sincs mi a fájlnév...
A Kodi tud DLNA-n is lejátszani, de egyszerűbb megosztásból, és igen tud minden formátumot, legfeljebb vas kérdése. Továbbá ha valami nem megy, van esélyed, hogy a jövő héten fog menni, míg a gyári lejátszónál a gyár kezében vagy.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Kerni62 #109634 üzenetére
Hát én csak ennyit tudok javasolni, amit már korábban írtam. Hangmenüben állítgatni azt a pár dolgot, valamint a kábeleket cserélgetni, ha van rá lehetőséged. Ha minden kötél szakad, akkor vagy új erősítő, vagy egy S905-ös box lejátszónak. Én ez utóbbit választottam és nem bántam meg.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
senior tag
válasz Celtis #109681 üzenetére
Nálam nem ennyire bonyolult, mint ahogy a YT videódon látszik...
Bemenetek -> Synology -> Video -> Torrent -> és már ott is van mindenem könyvtár szerint
Pont úgy ahogyan magam indexeltem a NAS-on.
Nem vagyok filmgyűjtő, általában egyszer nézek meg valamit (ha újra megkívánom, kikölcsönzöm újra), így nem kell kategorizálni és tudományoskodni (ezt amúgy a DS Video alkalmazás is tudja amikor a NAS-on és a TV-n is fut - totál automatikus borítóképekkel, leírásokkal, értékelésekkel - nagyon hasonló mint a KODI-n)[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz eric.cartman #109670 üzenetére
Miért nem veszel akkor LG-t, és hagyod itt a topicot, boldogítsd az LG tulajokat akkor.
A tévé az egy megjelenítő Ennyii, semmi más.
2017-et írunk és nem tudnak egy normális tévét gyártani, nem hogy a benne lévő szmart, meg a lejátszó használható legyen, ne viccelj már. -
senior tag
válasz Dave567 #109684 üzenetére
Igen, ha ezt a hibát nem tudja a Samu megoldani záros határidőn belül, akkor mennie kell a háztól...
A mostani uprgade-nél 55->65-re szerettem volna fejleszteni kicsit a fekete szinten lefelé, ez össze is jött, bár nem nagy a különbség sajnos, de ráadásul már látom, hogy az OS (Tizen 2.4) nagyon le van maradva a webOS 3.0-hoz képest mindenben
Az álom egy LG UH95 volna Samu KS8 kijelző panellel
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz eric.cartman #109685 üzenetére
A mostani uprgade-nél 55->65-re szerettem volna fejleszteni kicsit a fekete szinten lefelé, ez össze is jött,
Ezt kifejtenéd? Valami feltűnt nekem, de nem tudom megmagyarázni,
-
Celtis
veterán
válasz eric.cartman #109683 üzenetére
És ez az alkalmazás nem tudja megjegyezni, hogy hol tartottál?
-
senior tag
válasz Celtis #109686 üzenetére
#109685:
Van egy LG 55UH950V TV-m amit nagy megelégedéssel használtam és szerettem volna 10"-al nagyobbat venni, de mivel az LG kijelzőjének "gyengébb" (magasabb) a fekete szintje (kisebb a statikus kontraszt aránya), így indutam el Samsung irányba, melyből végül is az UE65KS8000-et vettem meg.
Most, hogy itt van mindkét jószág látom, hogy valóban jobbak (szemből nézve) kicsit a KS8 feketéi (oldalról nézve határozottan jobb, de ez ugye nem életszerű nézési pozíció).
Ezen kívül sajnos mindenben határozottan jobb az LG. (van 3D, van mozgás-érzékelős távvezérlés - ezekről tudatában voltam, hogy lemondok a KS8-on, de hogy a szaros lejátszást nem tudja folytatni, na itt szakadt el a cérna)#109686:
Igen, ez megjegyzi, de nem szeretném használni. A "sima/mezei" DLNA puritánsága és könyvtár szerkezetű egyszerű működése tetszik nekem. (ráadásul nem akarok mindkét eszközön egy plusz alkalmazást futtatni ha nem muszáj)
...továbbá úgy hiszem ez sem kezeli le a 4K HDR, BT2020 informácikatSzóval a natív megoldások híve vagyok (mindent a lehető legegyszerűbben)
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Jól tudom, hogy 30Hz alatt (24p) a Motion plus-on belül a Blur nem funkcionál csak a Judder? /55H6500/
Kadenciahelyes 24p lejátszáshoz szeretnék egy jó custom beállítást.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
PuMbA
titán
válasz Archttila #109690 üzenetére
Igaz Egy F6100-on én már 5-ös felett több képhibát láttam, a mostani KU6000-ren pedig 2-es beállítás felett képhibák vannak, szóval ezek között lesz a jó beállítás.
(#109691) PuMbA: Artifaktos, ha nagy területen vagy hirtelen változik a kép Emellett a KU6000-ren már 5-ösnél "túl folyamatos" a kép, szóval a régebbi TV-ken jobban beosztották az erősségi szinteket szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz PuMbA #109691 üzenetére
A képhibák alatt artifact-ot értesz vagy azt, hogy nem folyamatos a kép?
(#109691) PuMbA
Akkor jól sejtettem, hogy indulásnak sok lesz az a 8[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
index31
tag
válasz eric.cartman #109685 üzenetére
" Az OS (Tizen 2.4) nagyon le van maradva a webOS 3.0-hoz képest mindenben "
Igen valóban. A WebOS ebből a szempontból verhetetlen. Csak az a fránya 1000:1 kontraszt az LG-nél az nálam sokszorosan nem
Inkább kínlódok a Tizen-el .
Amúgy a Samsung JS (2015 ) sorozat mozgásérzékelős távirányítóval volt szerelve és nekem nagyon tetszett, mikor az ember rátette az ujját és lehetett navigálni a levegőbe, mint a magic remote-al. A probléma ott kezdődött mikor lefagyott, mert lefagyott de nem is kevésszer. Ki is lett véve a KS sorozatból
A különbség érezhető és tapintható
LG UH9500 :
Samsung KS9000 ( Europa KS8000 )
[ Szerkesztve ]
-
Skyhigh
aktív tag
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #109692 üzenetére
Igen viszont ha lejjebb veszem ezt az értéket akkor látszik némi szaggatás, és nem teljesen folyamatos. Igazából szerintem ezt ezen a TV-n nem lehet tökéletesen beállítani, inkább jellemzően csak felsőbb kategóriás tévéken, de lehet rosszul gondolom és még kikísérleteznem kell egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Archttila #109695 üzenetére
Rosszul gondolod, felső kategóriás TV-n is ugyan ez van
A filmek 24fps-sel készülnek, ezért mindig szaggatottabbnak tűnnek, mint egy TV adás vagy videók, amik ugye 50fps-esek. Én is jobban szeretem az 50fps-t, de elfogadom, hogy ez ilyen, mert az sem állapot, ha képhibás videót nézek. Nekem 2-esen van a Torzításcsökkentés csúszka és így nézem a filmeket
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lezuvius #109669 üzenetére
Melyik TV?
Amugy a sávra kell felmenni és ott engedi tekerni a videókat... a pontot tudod mozgatni jobbra balra.
Régebbi tévéken meg a tools-on belül volt, azt hiszem ugrás időpontra vagy valami ilyesmi és ott tudtál előre hátra mozogni, ha a lejátszó felület nem engedte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.