Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
-
IT café
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthRevan
tag
válasz DarthRevan #2152 üzenetére
A másolásvédelemmel kapcsolatos teóriámat megerősítette a support is (dühös levélre válaszolnak, érdemes eleve így próbálkozni? )
"Azt az információt kaptam, hogy Magyarországon a termék cd-key nélkül került kiadásra, ezért kell a játék DVD-ét a meghajtóban tartani, míg játszik.
Nyugodtan uninstalálja a játékot, nincsen telepítési limit.
Remélem a kérdésére kapott választ, ha esetleg még van bármilyen kérdése, kérem írjon.
Kellemes napot,
Tech. Support" -
DarthRevan
tag
Még mindig az eredeti gáma másolásvédelméről:
Volt szerencsém kipróbálni a játékot egy másik gépen. Telepítés előtt megszakítottam az internetkapcsolatot. Simán felment a játék, még futkároztam is egy kicsit Zatonban utána. A játékot többször is elindítottam, és soha nem panaszkodott arra, hogy "usgyi aktiválni, különben nem játszhatsz!"
Szóval itt a végső következtetés:
A CoP egy lemezbe integrált Disc Key-jel működő StarForce másolásvédelmet használó játék, mely kizárólag a lemezt hitelesíti, semmiféle aktivációs szerverrel nem veszi fel a kapcsolatot. Utólag logikusnak is tűnik - ezért nem találtam semmiféle aktivációval/deaktivációval kapcsolatos opciót a programban, még mutatóban sem. Az az egy kulcs amit a játékhoz adtak pedig csak és kizárólag a multiplayer kulcs, ahogy az oda is van írva. Ergo a szerencsétlen magyar kiadó (akik egyébként elmehetnek melegebb éghajlatra, mert a levelemre lassan egy hónapja sem képesek válaszolni) valószínűleg a Securomos verzió borítóját és kézikönyvét fordították, ott reális a netes aktiválás.
A Magyarországon kiadott S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat nem tartalmaz netes aktivációt, csak a lemezt csekkolja!
-
DarthRevan
tag
válasz DarthRevan #1729 üzenetére
Van még tovább is!
Itt van egy Youtube videó egy ukrán kiadásról melyben tényleg két kulcs van: egy a multihoz, egy pedig az aktiváláshoz (ilyenem nekemi is van: a Splinter Cell Chaos Theory-hoz is két kulcs volt - szintén starforce-os).
Van mégf egy ötletem. Tudjuk, hogy a játékot egyes országokban Securommal, máshol Starforce-szal árulják. Mi van akkor, ha ez a kóddal aktiválósdi a Securomosnál működik, csak a szerencsétlen magyar kiadó kerek perec arról fordította a borítót/kézikönyvet? Lehet, hogy a Starforce-szosban nincs is internetes aktiválás? Basszus ha lenne egy plusz gép a közelemben nyomnék rajta egy offline telepítést, és megnézném mit produkál!
-
DarthRevan
tag
válasz DarthRevan #1727 üzenetére
Újabb fejlemény:
Ha úgy nyomok a protect.exe "check disk entering disk key" menüpontjára, hogy benn van a lemez akkor egy ablak velenik meg, mely kéri a "Disc Key-t". Ennek viszont a kézikönyv hátán lévő kódot nem fogadja el.
Egyébként most nézem, a kód fölé is van írva, hogy Multiplayer Key. De akkor a kézikönyv miért írja, hogy ezt a kódot kellene beadni az aktiváláshoz?! Más kódot meg nem találtam a dobozban.
A StarForce-os guide ír is egy olyan lehetőségről, mikor a Disc Key nincs megadva számokban, hanem a lemezen van elraktározva egy bizonyos szektorcsoportban... De akkor egyrészt ami a kézikönyvben van az baromság, másrészt pedig így még kevesebb lövésem van arról hogyan lehetne deaktiválni.
Nálatok?
-
DarthRevan
tag
válasz DarthRevan #1724 üzenetére
Nos. Beleástam magam mélyebben a CoP másolásvédelmébe...
Úgy néz ki mégiscsak StarForce. A bin mappában megvan a tipikus protect.exe. Elvileg ezzel a programmal lehetne deaktiválni a játékot. Ehhez találtam is a starforce honlapján egy guide-ot. Link itt. A probléma az, hogy nálam a "License management commands" menüpont alatt nem "activate or deactivate product" szerepel, hanem "check disk entering disk key". Ha erre next-telek, akkor annyit ír ki, hogy "The product has been successfully activated." Köszi, ezt gondoltam...
Egyébként, nem emlékszem rá, hogy beírtam volna anno a szériaszámot ilyen starforce-os ablakba, amivel elvileg a játékot aktiválni kellett volna... Egy helyen kérte a kódot csak, abban az ablakban a telepítés végén, ahol a multiplayer nickname-t lehetett megadni - de elvileg ezen az ablakon tovább lehet lépni anélkül hogy bármit is beírnánk. Szóval meg vagyok lőve...
Nektek tapasztalat? Ti hogyan aktiváltátok a játékot? Minden segítségnek nagyon örülnék!
-
DarthRevan
tag
A CD Galaxis minden ilyet áthárít a már említett support@cnghungary.hu-ra. Erre az email címre küldött első levelemre egy hétig nem válaszoltak, majd mikor a második levelemmel ezt problémásnak tartottam akkor annyit kaptam, hogy levelem továbbították a technikai részlegnek, és amint lesz válasz, azt nekem is továbbítják. Ennek már majdnem egy újabb hete.
Azért vagyok kiakadva, mert nem elég, hogy engem - mint tisztességes vásárlót - terhelnek ezzel az undorító DRM-mel, de arról sem tájékoztatnak a kézikönyvben vagy akárhol, hogyan lehetne az "elhasznált" aktivációt visszaszerezni (amiből ráadásul "kitudjahányvan"). Ezen felül a terméktámogatásuk ha nem piszkálom őket, akkor nem is válaszolnak vissza, de ami a legrosszabb, nem tudják a választ a kérdésemre...
-
DarthRevan
tag
Szia!
Akkor már csak az érdekel, hogyan lehet deaktiválni? A kézikönyv írja, hogy lehet, azzal persze már nem fáradtak, hogy leírják, hogyan...Egyébként szintén vicces, hogy írják, hogy az aktivációk száma korlátozott, "általában 1-2". Most vagy egy vagy kettő, és mi az hogy általában?
Hétfőn elkezd majd leállogatni a hőn szeretett Windows 7 RC-m ezért szeretném deaktiválni minél előbb.
-
DarthRevan
tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már korábban téma, engem az érdekelne, hogy hazánkban kiadott verzióban hogy működik az aktiválás. Ugyanis a dobozon fel van tűntetve, hogy internet kell a játékhoz az aktiváláshoz, és ezt a kézikönyv is leírja, de nekem nem tűnt úgy mintha felmászott volna a netre ezért, ráadásul mindig kéri a lemezt indításkor, és diszk csekkol. A starforce beállításoknál ráadásul nincs meg a deaktiválás menüpont, szóval tanácstalan vagyok: csak rá van írva a dobozra és a kézikönyvbe véletlenül vagy szándékosan az internetes aktiválás, és sima disk check starforce van rajta vagy mi?A "terméktámogatás" (support@cnghungary.hu) sajnos képtelen válaszolni a kérdésre... FAIL...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X videokártya - Alza garancia: 2026.09.20.
- Playstation 1 játékok,akár 1000ft-tól (részletek a leírásban)
- Playstation 2 játékok,akár 1000ft-tól üzletünkből(részletek a leírásban)
- Sony E 10-18mm F4 OSS (SEL1018)
- Hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB közel 3 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest