-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
van egy dana NW5040SR típusú routerem. ezt szeretném linux alól bekonfigolni... csak nem hagyja magát vagyis hagyja, csak elég érdekesen.
2 hálókártya van a gépben, ha az egyikbe van dugva, akkor van net. ha a másikba, akkor tudom konfigolni. már ez elég érdekes. ez a kisebbik baj. a nagyobbik, hogy az azureus szerint tűzfalként viselkedik, és azóta tényleg sokkal kisebb a mozgás. megnéztem a beépített tűzfalát, semmilyen szabály nincs bennea a router bekötése előtt nem volt tűzfal a gépen, pontosabban nem volt elindítva, mert minek...
a router egyébként saját webes felületén keresztül konfigolható, tehát a ''linux alól'' kitétel azért van, hogy ne wines dolgokat ajánljatok.
valaki ennyi alapján ráismer valami ''tipikus'' hibára? esetleg gyógyírt is tud rá? -
ngabor2
nagyúr
köszi, egy kevésbé fáradt pillanatomban/félnapomban megnézem ezt a port-forwardot. addig nem is kérdezek hülyeséget (pl. hogy a gépen, vagy a routerben kell-e állítani valamit )
eddig nálam csak olyan volt, hogy 1 net - 1 gép, tehát az igazi hálózatos dolgokhoz még nem értek.
AtHoS: a linket lehagytad, de a manualt olvastam, abban nem találtam leírást, csak winre.
mod: közben meglett a gond: az azu nem szereti a dhcp-t. most már NAT OK. mindjárt gyorsabb lett én is jobban szeretem a stat ip-t, ha van rá mód, egyszerűbb vele bánni. köszi a rávezetést. -
ngabor2
nagyúr
akkor külön is megírom, nem frissítettem, nem láttam a hsz-edet. valami rejtélyes oknál fogva (vagy mert a MAC meg volt adva a routernek) az egyik hálókártyán a net ment, a másikon a router konfigolása. de vagy az egyik, vagy a másik, úgy kellett dugdosni a hálókábelt. mosz már jó, ugyan arról megy mindkettő.
-
-
ngabor2
nagyúr
van nekem egy AVM Fritz!Box SL WLAN típusú routerem, amin a firmware német nyelvű. erre szeretnék legalább angol nyelvűt begyűjteni, de ha lehet, akkor valami nagyobb közösség által támogatottat. a dd-wrt-vel nem jártam sikerrel, semmilyen ti-chipes cucc nincs a támogatott listán. próbálkoztam az openwrt-vel, de ott 2006-os cikkeket olvastam, amikben szereplő linkek már nem élnek, és azt írták, hogy a a wlan nem is megy. pedig leginkább az kellene. a router adott, nem tudok mást begyűjteni, meg ezt nem is akarnám kidobni. még erősen keresés közben vagyok, de hátha ti tudtok segíteni, több szem, több csipa alapon.
-
ngabor2
nagyúr
Van egy problémám: van 2 router. Az első egy TP-LINK DWR4300, OpenWRT-vel és egy TL-WR841N a gyári fw-vel. Az elsőbe megy a kábeles net, Mivel mostanában többször ütköztünk kapacitásproblémába mind wifi, mind vezetékes hálózatban, ezért összekötöttük őket. Az elsőn van wifin az általunk alapból használt eszközök hosszú sora, kb. 8-10 darab, valamint 3 gép, plusz a második router. A második routeren van még egy csatlakozási lehetőség és egy hálózati nyomtató. Az első routerre belépek wifin, de ekkor a hálózati nyomtatót nem érem el. Van erre valami megoldás?
Az első router a 192.168.1.1 címen érhető el. A második a WAN portján keresztül csatlakozik az első egyik LAN portjához. A második wifin a 192.168.2.1 címen érhető el, de az első routerről már sehogy.
A második routerről lehet netezni, viszont az alvó állapotú nyomtatót nem értem el.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz Gézengúz #18370 üzenetére
Köszi, hasonló módon lett beállítva, de a wifi összeakadt. Ráadásul így eggyel kevesebb szabad LAN marad, a jelenlegi összeállításban 2 van, ami párszor jól jött volna.
Az első routeren be van állítva, hogy az az egyetlen DHCP-eszköz. Azt nem ellenőriztem még, hogy ha a második routeren lelövöm a DHCP-t, az befolyásol-e valamit a netelérésben.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Gézengúz #18375 üzenetére
Amíg úgy volt, addig pár perc után leállt a hálózat, először a wifi, utána a vezetékes is. Mióta a wan portba van dugva, azóta megy rendesen.
Az egyetlen fennmaradó probléma a kábelek elrendezésével maradt, mert most a nyomtatót az 1. routerbe kell dugni, és így még marad (ideiglenesen) 2 szabad hely.
Ha a 2. routert csak az első után kötném, mint swich, akkor egy lan portot elveszítenék, és kb. semmit nem nyernék.
-
ngabor2
nagyúr
Adott 2 TP-LINK router, egy WDR4300 és egy TL-WR841N. Az első kapja a netet (Digi, de most nem számít), valamint lóg rajta egy külső vinyó és egy nyomtató USB-n, valamint lanon egy hálózati nyomtató. Valamint lanon keresztül megy a másik routerhez. Belső IP-címe 192.168.1.1. A másik router címe 192.168.2.1, ezen keresztül megy vezetéken a net 3 géphez.
A problémám az, hogy amely gépek a 2. routeren vannak csatlakoztatva, azok az első routerhez csatlakoztatott vinyót nem látják. Természetesen amelyek az elsőhöz, akár vezetékkel, akár wifin, azok szépen elérik. Merre induljak a probléma megoldásában?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- CPU léghűtés kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest