- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
Mtomasz81 #35141 üzenetére
A színek alapján ezt nem tudod eldönteni. Ki kell mérni / "csengetni". De az a telefon tápegység ami 10 voltos, lehet gyenge lesz, mert gondolom az is rá van írva, hogy hány wattos. És ez alapján olyan, 4 watt körül lehet. tehát 10 vagy 9 volton 350-400 mA-t ad csak le, nem 600-at. 5 volton ad le 850-et. Így jön ki a kb. 4 watt. Neked kb. 6 wattos táp kellene. ...ha jól számolok.
-
Mtomasz81
tag
válasz
Soma01 #35139 üzenetére
Megvan persze a rossz is, de úgy gondoltam, hogy csak a csatlakozó végét vágom le és rá forrasztom a jó tápegység kábelére csak más más a színjelölés a jón fekete, piros ( szerintem ez a +) a rosszon ( már levágtam) fekete, fekete fehér csíkkal (szerintem itt ez a +) majd kimérem. Most egy dsl modem táppal működik, ami 5v 1A , de ez nem szerencsés hosszú távon.
-
Formaster
addikt
Helpet kérnék tőletek is! Miért van az, hogy a routerre dugott USB drive-ot nem látom külső hálozatról ftp klienssel, de böngészőből igen? A router tudja, van rajta ftp elérhetőség, de a kliens csak keres, majd failed to connect socket 125 hibát dob. Jelszó, ip cím ok, anélkül nem is keres, egyből jelez, hogy nem ok. Böngészőből simán be tudok lépni kintről és látom a fájlokat.
Elnezést ezúton is, máshol is feltettem a kérdést, de eddig nem sok sikerrel.
-
Soma01
veterán
válasz
petya900223 #35130 üzenetére
Milyen az a fő router pontosan?
-
Paoloo
tag
válasz
petya900223 #35129 üzenetére
Akkor gáz van,mert én is csak egy lelkes amatőr vagyok...vagyis kuka vagyok hozzá
Csak gondoltam,hátha az a probléma,hogy nem megfelelően van konfigurálva a két router(AP mód),és ez a leírás segíteni fog.
De jönnek mindjárt a szakértők,és megpróbálnak segíteni! -
Mtomasz81
tag
válasz
Soma01 #35119 üzenetére
Nagyon köszönöm! Sikerült! Most már repeaterként működik a tplink router. ugyanazt a felhasználónevet állítottam be, mint a fő router wifijén. Az nem gond, hogy ugyanazon a csatornán van mint a fő router? Mondjuk nem is lehetne át állítani. Még annyi kérdésem lenne, hogy sajnos a tplink router tápja megadta magát most egy dlink ADSL modem tápjával működik ami 5v-ot ad le 9v helyett (ez is van rajta a router alján). Ez nem gond, vagy szerezzek be hozzá egy 9v-os tápot?
-
válasz
Paoloo #35126 üzenetére
Adott leírás szerint a második eszköz nem a WAN, hanem a LAN portjába kapja a jelet, így AP/Switch módban működik, nem kell DHCP, az első eszköz menedzsel mindent, a második eszközre csatlakozó ellenoldalak kapcsolatát is.
Ha a második eszköz is a WAN portjába kapná a jelet az első LAN portjából és minden érték megfelelően bekonfigurálásra kerülne, hogy ne legyen IP ütközés...stb., akkor mehetne a második eszközön is a DHCP, akár két külön (al)hálózatot létrehozva a két eszközzel. -
Paoloo
tag
válasz
petya900223 #35125 üzenetére
Így állítsd be a routereket akkor szerintem menni fog. Pont most csináltam meg én is,és működik.
Egyúttal kérdezném én is a hozzáértőket,hogy a második routeren miért kell a dhcp-t kikapcsolni? Így hogy oszt ip-ket a telefonoknak,tebletnek,stb? Bocsi ha hülye kérdés,de nem vagyok szakértő,és nem értem.
-
petya900223
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit hosszú és bonyodalmas lesz a problémám, de remélem valaki elolvassa és segíteni fog, mert most már az őrület határán vagyok.
Upcnél vagyok, nagy lakás, van az upcnek egy fő routere, ehhez csatlakoztattunk egy másik dlink routert, hogy az egész lakásban elérhető legyen a wifi. Ez utóbbira csatlakoztam mindig, mai napig nem volt vele gond. Vettem egy lg tvt, ma jött meg. Beszereltem, csatlakoztatni akartam ugyanehhez a routerhez, semmi... A jelszó az tuti jó. Nem engedte valamiért fel. Áramtalanítottam a routert, de ugyanúgy semmi, sőt azóta más eszközzel is hiába csatlakozom rá, nincs kapcsolat. A routeren a kis földgömb ikon világít, de a mellette levő, ami a wifi jeladásra utalna, az bizony nem. A belé vezetett kábellel nincs gond, ezzel működnek a készülékek. Na már most, elfogadnám, hogy oké, tönkrement valamiért épp most ez a router, de ha valakinek van ötlete, írjon! Aztán:
Rácsatlakoztam erre a másik routerre. Működik, ez az. Igen ám, de a TV hiába csatlakozott rá, semmit nem hoz be, amihez internetkapcsolat kell. Biztos hogy nem a TV-vel van gond, mivel a telefon mobilnetét wifiként megosztva sikerült rácsatlakozni és tökéletesen működött minden. A laptop is csak korlátozott oldalakat hoz be ez a másik router: facebook, google, youtube. Torrentezni nem tudok ezzel a routerrel, másikkal anno semmi gond nem volt. A tűzfal nem lehet gond, minden ilyesmi engedélyezve van rajta, sőt amikor kikapcsoltam, változatlan volt a helyzet.
Kérlek titeket, valaki, aki elég türelmes egy magamfajta hülyéhez, magyarázza el mit csináltam rosszul -
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35122 üzenetére
Késő volt picit fáradt voltam...
-
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Egy ámenre lenne szükségem, hogy minden rendben van-e?!
Adott egy Technicolor 799vac szolgáltatói router. Bridge mode úgy érhető el, hogy 4. Ethernet portot kell használnom és bekapcsolom a szolgáltatói routeren a DMZ-t. (Nem kell ip-t megadnom)Szolgáltatói router LAN4 - Asus (AC66U) router WAN port kábellel összkötöm. A szolg. router 192.168.2.1-en érem el. Az Asus WAN portját 192.168.2.2-re rakom, a default getway pedig lesz a 192.168.2.1.
Az Asus LAN-ja pedig 192.168.5.1-re megy.Az Asus router-en a DHCP kikapcsolva, fix ip-k rendelve a kül. eszközöknek.
Van egy Synology NAS-om (192.168.5.1), amit az Asus routerbe kötök illetve van egy 15m kábel ami megy a nappaliba egy TP-Link Switch-be (később lehet berakok helyette egy ugyanilyen routert csak AP módba), onnan a TV-be (192.168.5.2), Soundbar-ba (192.168.5.3), és egy androidos S905X lejátszóba (192.168.5.3).
Minden port forward-ot az Asus-on kell beállítanom, jól gondolom?!
-
Soma01
veterán
válasz
Mtomasz81 #35116 üzenetére
Ez az oldal kell neked, ott felül ugyan így beállítva, repeater. [link] Az IP-k mások legyenek, de ha a fő router 192.168.1.1, akkor maradhat ez, mint a képen. A több beállítás is ez legyen. Csatorna szélességet te döntsd el. Aztán lentebb "scan" gomb és ez után ott lesz a listában a fő routered. Aztán beállítod ez alatt az "új" SSID-t, csatornát, titkosítást. Majd rakj be ide egy képet, hogy állítottad be. Mert az újraindítás után nem fogod egyszerűen elérni. De a képet magadnak mindenképp rakd el, ne kelljen reset, ha hozzá akarsz majd később férni.
-
gxcman
tag
válasz
Gubek-Einste #35102 üzenetére
Megoldódott a gond a Win10 alap helyzetbe állítása végigment, azóta nem volt gondom...majd lesz
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Egy leírással vagy videóval ki tudná segíteni, hogyan tudnám beállítani a tplink tl-wr740-en lévő Gargoyle firmwareban, hogy wifi repeaterként üzemeljen.
-
Multibit
nagyúr
válasz
minimumgame #35114 üzenetére
Hogy van bekötve a hálózatba a Mikrotik? Remélem nem repeaterként?
-
Multibit
nagyúr
válasz
minimumgame #35112 üzenetére
Amikor a Mikrotiket teszteled, a csatorna szélességet állítsd 40-re, vagy auto-ra! Ilyenkor mit tapasztalsz?
-
minimumgame
tag
válasz
Multibit #35111 üzenetére
Ez wifi teszt lenne. Azonos feltételek, azonos környezet, az eszközöket egy helyre tettem a teszt céljából.
Egyszerre csak egy eszköz ment, másik lehúzva még a tápról is.
Sagemcom:
5GHz-en 130Mb/s, speedtest alapján, iphone.
2.4GHz-en 110Mb/s, speedtest, iphone, laptop.Mikrotik 951G
2.4GHz (csak ez van ugye), 60, max. 70Mb/s, speedtest, iphone, laptop, egyéb telefonnal mérve is.
Rengeteg állítgatás után sem nyertem ki többet.A kérdésem ezért az lenne, hogy ennek mi lehet az oka? Egyszerűen ennyire gyenge a Mikrotik 951G rádiója és ennyit tud ?
Köszi
-
Multibit
nagyúr
válasz
minimumgame #35110 üzenetére
Miért hiszed azt, hogy gond van? Az a sebesség egy 2.4 GHz-es wifi-től korrekt. Mivel nem tudunk semmit a beállításokról, a méréshez használt kliensről, és főleg a környezetről, nincs ok feltételezni, hogy baj van.
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Adott egy telekomos szolgáltatás, 150Mb/s internet sebesség, Sagecom modemet adtak.
Az ezen eszközön mért wifi sebesség 130Mb/s tehát jó.
A hálózatra beraktam egy Mikrotik RB951G-2HnD (a lakás másik felébe kellett), de az ő wifijén csak 60 Mb/s körüli értéket tudok elérni. Sok beállítást kipróbáltam már, mi lehet a gond ?Köszi a segítséget
-
Mtomasz81
tag
köszi megvan sikerült gargoyle_1.10.0-ar71xx-generic-tl-wr740n-v1-squashfs-factory.bin firmware-t felrakni fájl átnevezéssel a tplink tl-wr740n v2.4 routerre. A gargoyle_1.10.0-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v2-squashfs-factory 18002 erroral nem települt fel sajnos. Egykis segítség kellene bejött a 192.168.1.1-re router gargoyle webes felülete, ami teljesen másképp néz ki mint a gyári. Nem tudom a jelszavat (nem fogadja el az admint és rootot sem), illetve extender (repeater) routerként szeretném beállítani, ezt hogyan tudnám?
-
geprombolo
őstag
válasz
Intruder2k5 #35100 üzenetére
Nem tudom, mi lehetett a gond, de ma összedugtam a laptopommal LAN kábellel és azon rendesen be tudtam lépni a kezelőfelületbe. Köszi a segítséget!
-
Mtomasz81
tag
válasz
Soma01 #35088 üzenetére
Szia! Nem fogadja el a tplink router webes felületén firmware upgrade-nál a gargoyle_1.10.0-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v2-squashfs-factory.bin fájlt a Gargoyle oldalról. Valami megoldás? Át kell nevezni a fájlt? Közvetlen linket nem tudnál küldeni, ahonna le tudom tölteni a fájlt?
-
gxcman
tag
válasz
Gubek-Einste #35102 üzenetére
ARRIS CM 820 a modem ( vidanet )
Nem néztem kap e rendes IP-t nem világít egyik led sem a csatlakozón alaplapin, legtöbbször semmi életjelet nem mutat ritkán próbálna csatlakozni de azonnal kialszik a narancs led is holnap alaposan átnézem kap e ip- címet. -
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Kettő pc-m van 1 laptop Win 7 64bit, és 1 asztali ASUS Prime B 250 pro ( G4560)...stb Win 10 64 bit.
A laptop mindkét routerre ( WRT 54GL,,,,TP-Link WR1043 V.5) és a modemre is tud csatlakozni.
Az asztali egyik routerrel sem kommunikál ( nincs net ) a modemmel viszont van net.
Ma reggel még minden ok volt ( kb 8 óráig minden vezeték ki volt húzva belőle ) estére megbolondult és így sztrájkol, az ASUS oldaláról újra felraktam a LAN drivert, de semmi javulás, rakjam újra a Win-t vagy más megoldást próbáljak, előre is köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest