Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
őstag
válasz sleepdancer #49 üzenetére
-
Lala6
őstag
válasz sleepdancer #47 üzenetére
Androidhoz ragaszkodsz?
-
Lala6
őstag
válasz sleepdancer #45 üzenetére
Szia!
Nem lehet megoldani, mert két különböző rendszerről van szó.
MinDig TV (Wayteq) DVB-T földfelszíni sugárzás
UPC, Digi TV DVB-S műholdas sugárzás -
sleepdancer
csendes tag
Kedves Hozzáértők!
Vettünk egy Wayteq Movie Boxot tévedésből, mert azt hittük, hogy mindíg tv-s előfizetés van. Persze UPC direct. Meg lehet oldani vele az UPC direct kártya fogadását? Ehhez az UPC-nél kellene "átállnunk" csak kártya igénylésre (beltérik nélkül)? Vagy enélkül is menne szoft frissítéssel? Ha igen, akkor melyiket javasolnátok?
Esetleg egy digitv-s helyen is lehetne használni. Ott más a helyzet?Előre is köszi
-
Lala6
őstag
Hátha érdekel valakit, itt egy frissítés a készülékhez: [link]
-
félisten
No, vettem egy ilyen csodát -- és bizony komolyan csalódtam benne.
Az egyik fő gondom az, hogy fagyogat. Nem teljesen, de hosszú másodpercekre, fél percekre elmegy guruba.
A másik, hogy a tunere még az egyébként szintén Wayteq beltéri egységünkhöz képest is nagyon gyatra, azonos antennakábelen rendszeresen széteső, akadó képet ad.
Ez a hardver ma már nagyon kevés egy ilyen készülékhez, de egy rendes utódod szeretettel várok...
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
fojuzer
aktív tag
Tessék kiprobállni az "Androidos" XMBC-t cikkiro s jobban a levetitési paraméereket mit,hogyan játszik,le.Samsung G,Tab3-on 8-as.jól teljesit,igaz vnn még fent több fajta lejátszó is.
föolvaso
-
tlala
addikt
Nyaralóba nekem nagyon nem szükséges a kártyás DVB-T stick, nem fizetek elő semmire!
Meg valami kis player, a filmnézéshez.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Létezik kártyaolvasós usb tuner, de nem feltétlen érdemes olyat venni, ha nem csak a saját programjával szeretnéd használni. pl [link] (meg van olyan amiben ci slot van kártyamodulhoz). Sok ilyen cuccnál az a probléma, hogy csak a saját programja képes használni a kártyát, más programmal meg ugyanannyit ér mint egy 8 dolláros kínai tuner. Külön sima smartcard olvasóval bármelyik tuner mehet, ha kezeli a rendszer és vannak rá programok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, ez a Wayteq kütyü mindenre alkalmas. Csak az a baj, hogy azok az eszközök, amik mindenre alkalmasak, igazából nem alkalmasak semmire. Abban gondolom egyetértünk, hogy ha egy ilyen kütyü húsz ropi, akkor vszínűleg nem egy high tech tuner lehet benne. Én biztos nem mosnám össze a két funkciót. A tuner részhez nem értek annyira, de ha véletlenül vkinek a HDMI -s TV -je nem tudná a funkciót, akkor már egy Aldiban is be lehet szerezni egy ilyen mindígTV izét. Ha ennél komolyabb repertoár kell, akkor úgyis keresni kell hozzá vmi szolgáltatót, az meg biztos erőltetni fogja a saját kütyüjét.
Viszont ami az AndroidTV, vagy másképpen miniPC -s témakört illeti, azzal jobban képben vagyok. Sajnos, a kínaiaknak ezen a téren sem erősségük a fejlesztésbe, optimalizálásba invesztálás. Ez a SOC viszont még nyers erővel sem tudja ezt valamelyest kompenzálni. Írok egy példát. Ezt a SOC -ot (is) Android mobil eszközökhöz tervezték. Aztán a miniPC -ken az elsődleges megjelenítő kimenetét kiküldik a HDMI porton. Csakhogy egy tabon, telón sosem változik az elsődleges megjelenítő felbontása. Erre alapból nincs felkészítve az Android. A kernelben fixen meg van határozva a kimeneti felbontás. Ez jelen esetben 672x1280 (plusz dockbar), amihez fixen adnak egy 270 fokos forgatást. A fullHD kimenethez kernelt kell cserélni. Van rá ilyen kernel, de azzal végképp megadod a kegyelemdöfést az amúgy sem acélos, kétszálas Malinak, amit egyébként sem lehet ezen a csíkszélességen, teljes teljesítményen járatni. Ez csak egy apró szösszenet. Tudok még pár ilyet.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #79335424 #31 üzenetére
Ahogy nézem amit linkelték csak egy tévé okosító médiajátszó. Nincs tunerje. A waytek gyártóját linketék korábban, azoknak az oldalán van dvb-c változat és ezekből van már 2 magos, erősebb chipsetes is.
A normál bolti forgalomban simán késnek akár egy évet is az újabb eszközök. Más termékeknél is előfordul, hogy mire lokalizálják és piacra dobják, addigra kínában már kifutott és mást gyártanak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hááát... Sztem teljesítmény szempontjából a 20 -at is kidobott pénznek fogja érezni a vásárló, míg a másiknál nem kérdés a "mindent visz". De árban mehetünk lejjebb is. Ott az M8. Ugyanez a SOC, kisebb tárhely, nem H -panel (nincs HW -es DTS). Itt már nem akkora az árkülönbség.
-
csasaKKP
senior tag
-
félisten
válasz #79335424 #27 üzenetére
Igen, én is törtem ezen a fejem -- ha már mindenük megvan házon belül, akkor miért nem használják?
Lehet, hogy ennyire kényszeresen alacsonyan akarják tartani az árat? Vagy találtak pár köbméter elfelejtett csipet hátsó szobában?Viszont maga a koncepció szerintem jó -- és meglehetősen triviális. Nekem pontosan erre lenne szükségem.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Szerintem hamarosan hiánycikk lesz ez a kütyü. Nem hiszem, hogy túl sok példányt találtak ebből a SOC -ból a múzeumban. 8726, MP2 -es Malival? Nemá! Gyengébb, mint egy RK3066 -os, mert abban legalább MP4 a Mali400. De még házon belül is jóval előrébb tartunk. Miért nem egy H -paneles, AML S802 az alap, mint a Tronsmart Vega S89-H -ban? Akkor nem lenne akadás. Négy mag, 2GB ram, Mali450, hardveres 5.1 DTS, bőven 30.000 fölötti Antutu.
-
sanyci
senior tag
Én voltam/nálam is ez volt a gond...
Vittem is vissza, mert nézhetetlenek voltak a kereskedelmi csatornák (kb. 15 perc után már biztos nem volt szinkronban a kép és a hang)
Állítólag a lassú proci+kevés RAM miatt nem is nagyon várható javulás...Lenovo IdeaPad 5G; Samsung A52S 5G; Garmin Instinct Solar 2x
-
Komplikato
veterán
Az Androidos böngésző versus mobil oldal probléma orvosolható egy normális Opera böngészővel és ott a beállításokban meg lehet adni, hogy desktopnak kamuzza magát ...
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
elistvan
őstag
Egész korrekt kis cuccnak tűnik.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
togateam
senior tag
Nekem is lenne kérdésem.A tv nézés közben lehet e ablakban böngészni vagy fordítva?Mert mostanában úgy tv-zünk hogy kézben a tablet és egyből interaktívan olvasunk is a híradó mellet.
A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
Armagedown
őstag
A közszolgálati csatornákon sugárzott, régi 4:3as képarányú adásokat megfelelően képes-e kezelni, az afd kezelésére gondolok, geometrikailag helyesen jelenik-e meg, jobb és balodalt kerettel, vagy gyászkerettel, mindent oldalt fekete csíkokkal ?
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
bteebi
veterán
Pedig szerintem alapvetően DVB-C-vel (pontosabban leginkább C és T tunerrel) lenne értelme, így sokkal kevésbé tartom hasznosnak. Pedig az alapötlet jó lenne, de a kivitelezés sajnos közel sem tökéletes. Talán 2-3 generáció múlva igazán jó lesz, már ha lesz egyáltalán az ilyenekből több, mint 2 generáció...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
azbest
félisten
A box megjelenésekor egy fórumozó kipróbálta és nála az élő tévé adás akadozott / elcsúszott a kép és hang szinkron, valószínűleg a korai rendszer nem jól kezelte a he-aac hangot, amivel az sd dvb-t adások jönnek. Ez a probléma nem jelentkezett a tesztkészülékkel?
Az mxplayer mellett a dice playernek is érdemes esélyt adni (+ mindkettőhöz libffmpeg.so, hogy mindenféle hangcodecet kezeljen). Az utóbbit főleg a samba megosztáson kersztül való lejátszás és a stabilitása miatt kedvelem
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Sajnos az Androidos XBMC-t nem ismerem, szóval csak egy tipp volt. Hát, én feszülten várom az Amiko A3-at, valamivel normálisabb hardverrel, több funkcióval, és ami nekem tetszik, hogy HDD-vel bővíthető (+ Android 4.2).
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
kcsa
veterán
Androidos xbmc-n tudtommal nincs hardveres gyorsítás, tehát így is gondok lennének a lejátszással. Meg a gyári menürendszerbe sem illeszthető be szvsz rendesen. (de ez már csak tipp)
Persze, értem én hogy ennyi pénzért mit várok, de felőlem legyen 30k, de szélesebb körben használható. Vagy 40k, de akkor már ütős legyen
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
csasaKKP
senior tag
Hát, mivel Android, ezért felteszel rá egy XBMC-t, legalábbis úgy gondolom, ez megoldaná a problémát. ES File Explorer is kezel tudtommal hálózati meghajtókat, de javítsatok ki...
Amúgy meg nem véletlen 20k HUF a kütyü.
Hasonló koncepció meg egy DVB-S2-es Amiko A3 lesz.[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
kcsa
veterán
Hatalmas kihagyott ziccer a hálózatos médialejátszás használhatatlansága, számomra így szóba sem jöhet, pedig nagyon nézegettem pár hónapja. Valami kulturált SOC-ra alapozva használható is lehet a koncepció, addig még hanyagolom...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
csasaKKP
senior tag
De tényleg, hamár okos boxok, az Alien 2 rendelkezik (opcionálisan) egy DVB-C-s tunerrel, és Linuxos (Dual boot, vagyis két Linux OS van rajta: Egy saját Spark, és egy direkt STB-kre szánt Linux: Enigma 2).
GIJoe: A hivatalos weboldalon ez van: "Tuner HD MPEG-4 H.264 / SD MPEG-2 DVB-T kompatibilis
Tuner modell MXL603 + AVL6761" Semmi több.
Hát, más STB-vel van tapasztalatom kódolt adók felvételénél: Szgépen nem játszhatók vissza, sőt, csak azzal az STB-vel, amivel a felvétel készült.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Nem ártana, ha egyszer egy ilyen tesztben meglennének említve a következők, ha már médialejátszó is:
- Van-e auto framerate funkció, vagy egyáltalán lehet-e váltogatni a kimeneti képfrekvenciát (androidnál nem megszokott), mert ha elsősorban dvb-t vevő, akkor gondolom 50hz van beállítva és így minden film szaggatni fog lejátszáskor
- Tudja-e a 24p-t akadásmentesen
- Milyen minőségű a deinterlace és az sd anyagok felskálázása
- A HD hangok lejátszása megy-e neki, van-e bitstream kimenet stb -
csasaKKP
senior tag
Helló! Hát, valóban nincs olyan sok, mint amennyire számítottam, sőt, de egy itt van: link
DVB-S2-es sokkal több van. De ezek a kínai cuccok...Szeretettel várom ezt a kütyüt (főleg, hogy az Amiko cég féligmeddig magyar tulajdonú): Amiko A3. A Linuxos Alien család 3. tagja lesz, amik viszonylag nagy sikernek örvendtek.
[ Szerkesztve ]
-
kgbhun
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy kódkártyával felvett műsorok lejátszhatóak később számítógépen kártya nélkül?
Köszönöm.
-
csasaKKP
senior tag
Ebből nem, valószínű nem is lesz. De ha mindenképp szeretnél Androidos DVB-C STB-t, akkor kínai webshopokon nézelődhetsz, rengeteg van.
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Ebbol vajon letezik DVB-C-s verzio?
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
csasaKKP
senior tag
Wayteq márkásítva, ez a cucc: [link]
Mivel elfogult vagyok az Androiddal, mást nem fűznék hozzá...[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
elefant: a menü screenshot-okat minek ekkora felbontásban betenni a cikkbe? Feleekkorában is látszik a lényeg... Ráadásul se eleje, se vége a képek nagy részének, csak a közepe látszik, a széle nem.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
philipe
tag
Nem kérdés.. kell egy ilyen C+-os DIGI-s kártyával kész is van ...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest