Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Asustor NAS
- Windows 10
- DIGI internet
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dracula
őstag
válasz WonderCSabo #34 üzenetére
Az borzasztó pita amit a leírás ír... Én nem szenvedek annyit.
-
share
tag
válasz WonderCSabo #29 üzenetére
és az úgy működik, hogy wirágboltos magyar hp+uk kulcs?
amúgy az legális, hogy lehúzok egy wirágboltos w7-et, használom 30 napig, és ennyi?
kicsit most off-on vagyok, elnézéseteket kérem!
-
share
tag
válasz WonderCSabo #29 üzenetére
hálám üldözni fog!
akkor lehet berendelek uk-ból egyet.kicsit most off-on vagyok, elnézéseteket kérem!
-
share
tag
home premium nem magyarítható?
kicsit most off-on vagyok, elnézéseteket kérem!
-
Dracula
őstag
Az amazon.com-on néztem, ahol 125$ akciósan. Ott írták, hogy sold in US only.
A többi helyen nem néztem meg... de vsz. ott is csak arra az országra érvényes.Ez ilyen jogi dolog lehet, hogy a jog a licenszre csak abban az országban érvényes (függetlenül az állampolgárságtól), de lehet, hogy nincs ilyen. a MS-nak meg nem tudtam írni, mert nem találtam emailt. Mindig csak support oldalra irányítottak, meg telefonszámok voltak. Lehet, hogy egyszer felhívom.
Üdv!
-
Dracula
őstag
Egy másik ilyen kérdés - ha valaki tudja, mert a magyar MS-hez nem tudtam találni emailt a kérdésemhez - hogy pl. nálunk 2 gép van. Mindkettőn XP Home OEM, boltban vett anno.
- Az OEM-et ez ugpradeli?
- Mi van akkor, ha teszem azt csak az egyik XP lenne jogtiszta, a másik nem?
Akkor ezt az egyet véve alapul a 2. gépre is fel lehet tenni, függetlenül attól, hogy azon mi van most?Üdv!
-
realrob
csendes tag
És egyébként most épp 125$, nem is 150$.
R.
-
realrob
csendes tag
Nem akarok kötözködni, de:
- az amazonos 150$ árban is benne van a haszon
- az amazonos 150$ árban is benne van az (ottani) áfa
(vagy talán az nem, de a haszon az biztos!)Szóval szerintem ezeket duplán számolod, és még így is hiányzik 20%.
Na Boldog Új Évet!
R.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Durván 50%-kal drágább, mint a külföldi... 20% ÁFA, 10% haszon és még hiányzik 20 %...
Feltételezem egy OS-re max adminisztratív vámot vet ki az EU (max 5% lehet), de inkább valószínű, hogy a WTO már régen kilobbizta, hogy 0 %-s vámtétel legyen (mint általában a szoftvereknél)...Inkább igaz lehet, hogy EU vs USA szindróma 1 EUR = 1 USD... Persze ehhez meg kellene nézni, hogy más tagországokban is hasonló-e az ár... Ha ott alacsonyabb, akkor megeshet, a magyar forgalmazó tolla fog vastagon.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
realrob
csendes tag
Ez senkinek sem tűnik fel?
"...Amerikában 150 dollár, nálunk bruttó 49 990 forint..." - Hol tűnik el a különbség?
R.
-
e30st
tag
jön a windows 8 gyerekek.. ezért van ez
-
Dracula
őstag
"Limitált, egyszeri megjelenésû termék, korlátozott ideig elérhetõ - 1 licenckulcsot tartalmaz mellyel 3 gépre feltelepíthetõ. A licenszjog nem kötõdik hardverhez, gépcsere esetén is újraaktiválható - Korábban megvásárolt Windows operációs rendszerre telepíthetõ - Microsoft által nyújtott telefonos terméktámogatás - A Windows 7 32-bites és 64-bites változatát is tartalmazza"
Na, megvan.
-
Dracula
őstag
Szerintetek ez a konstrukció OEM vagy dobozosnak számít? Mert ez számomra nem derült ki sehol...
Üdv!
-
SzaboZE
addikt
"A kérdés akkor az, hogy miért nem reagálnak erre a tényre cégek?"
Szerinted majd pont a kb kerekítési hibának számító Magyarország miatt csökkenteni fogják az árát? Mert azt nem tehetik, hogy csak nálunk párezer, kint meg marad az ára ugyanannyi... A fizetésünket kellene odaemelni, a termékárakkal nem tudsz mit kezdeni, ha egyszer az globálisan annyi.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
attila9988
őstag
Szerintem ilyesmivel lehet igazán terjeszkedni a miénkhez hasonló országokban. Nem hiszem hogy ez volt az utolsó ilyen.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Wyll
őstag
válasz WonderCSabo #5 üzenetére
Ezzel most nem értem mit akarsz mondani
Ez semmit nem mond a leglális-illegális arányról.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
WonderCSabo
félisten
Itthon azért más a statisztika.
-
Wyll
őstag
Ott a pont! Lefogadnám, hogy a magyar átlagjúzerek több mint 90%-ának nem legális xp fut (vagy futott) a gépén - így csak a maradék néhány százalék gondolkozhatott el azon, már amennyiben egyáltalán eljutott hozzá a hír, hogy miután anno kifizetett egy csomó pénzt a legális XP-jéért vagy Vistájáért, most megint ki akar-e fizetni egy csomót, hogy mindenkinek HomePremium lehessen otthon.
A Win7 bevezetésének napján volt egy közös akciója a Microsoftnak meg a S@turnnak, aminek keretében egy rövid ideig féláron, azaz kb 16ezerért lehetett venni Home Premiumot. Vitték is mint a cukrot, utólag még én is le lettem cseszve, hogy miért nem vettem belőle..
Oké, biztos benne volt ebben még az újdonság ereje is, de amit látni kell, szerintem az, hogy amennyiben igazodnának az árak a hazai átlagember pénzügyi szintjéhez, biztos hogy sokkal többen vennék meg a hivatalos eredetit.
És ezzel most valószínűleg nem sok újat mondtam. A kérdés akkor az, hogy miért nem reagálnak erre a tényre cégek?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
törölt tag
Kíváncsi lennék, hogy nálunk mennyi fogy(ott) belőle. Szerintem az upgrade licensz miatt csak kevés.
-
MODERÁTOR
De kár, hogy lemaradok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külpolitika
- Asustor NAS
- EAFC 25
- Digitális Állampolgárság Program
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest