Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Azért kétségeim vannak afelől, hogy optimális megoldás lenne egy irodába.
Megkockáztatom, hogy erre megint nem akarnak majd áttérni a cégek.
Talán okosabb lenne egy leválasztott GUI, amit igények szerint lehetne kiválasztani.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
floatr
veterán
Mint egy színes szagos reklámfecni, amit az ember kezébe nyomnak a pirosnál. Nice
-
Xpredi01
tag
"klasszikus desktop a mozaikrendszer egyik alkalmazásaként működik, és ugyanúgy kezelhető, ahogy a többi app."
én pont fordítva képzeltem el, így viszont nagy kockázatot vállal a microsoft. (véleményem szerint)
[ Szerkesztve ]
-
treble84
csendes tag
Ez ugyanolyan, minthogy 2013-tól a rally-ban meg a forma1-ben is (és egyéb szériákban) ugyanazt az 1.6-os blokkot akarják használni.
Itt is, csak hogy ne kelljen külön fejleszteni a platformokra, csinálnak egy univerzálisat, ami kompromisszumokkal jár majd egyes platformokon. Én biztos nem fogok pc-n áttérni a win7-ről.
-
Psych0
őstag
nem szimpi.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
David75
őstag
Ugyan úgy lesz aero felület. Ugyan olyan mint a w7-nél. Ez csak egy plusz felület lesz amit lehet tableten, érintös laptopon és akár asztalin is hasznlni egérrel. Nekem tetszik.tableten használom majd a metro ui-t, asztalin pedig az aero-t. Bár érteném mi a nyávogás tárgya.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
rootkiller
őstag
Miért érzem úgy, hogy az OS X után nem fog ez nekem kelleni?
Amúgy a viccet félretéve biztos szép és jó, de én még mindig nem látom értelmét, hogy egy tabletet használjak, nem akarok képernyőn gépelni, és egyéb. Nekem egy jól használható os-re van szükségem, ami stabil és megbízható munka közben, amikor pedig pihenem a munka fáradalmait, ne a rendszer hibáival, egyéb problémával, mutyingálással, telepítgetéssel kelljen foglalkoznom.
Artengo TR 990 Pro
-
ntomka
nagyúr
Nemtom mi ez a trend, hogy mindenhol táblákra való felületeket akarnak az asztali felhasználókra is ráerőltetni. Jó, tudom, itt opcionális lesz, csak úgy látom, hogy nagyon ebbe az irányba megyünk el.
ツ Headphones on - World off
-
Male
nagyúr
Mert arra kell átterelni a népet... nagyobb biznisz. A táblához vesznek egy rakás kiegészítő vackot, nem bővíthető, így gyakrabban és egyben cserélik, időnként csak leesik, megkarcolódik, ami miatt szintén cserélik, ráadásul ma még lassú is, így újabb érv a rendszeres csere mellett, stb. Ráadásul lassan már olvasni meg gondolkozni sem kell hozzá, hiszen elég ha megjegyzi, hogy a pirosat nyomva látja a videókat, a zöldet nyomva meg a képeket, és ha az óriási zöldet nyomja meg mellette, akkor az összes barátja megtudja, épp mit néz ( mert az mindenkit annyira érdekel ).
-
djculture
félisten
én még az aerot se használom a gépemen.Idegesít az hogy rohadt nagy késleltetés van.Ki be csúsztassa az ablakokat avval idő megy el stb.Tök hülyeség az egész,kb addig jó amig az embernek nincs fontos dolga a gépén.
-
- = Zk = -
félisten
válasz djculture #10 üzenetére
nálam semmi késleltetés nincs, minden azonnal törénik...
jó gyorsan "előrukkoltak" vele...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
oO7
őstag
"a Windows 8-hoz egy új alkalmazásfejlesztői platformot talált ki a Microsoft. Ez szabványos webes technológiákon (HTML5, JavaScript, CSS) keresztül támogatja az appok fejlesztését, melyek így értelemszerűen platformfüggetlenek lesznek. Ilyeneket – ezt valószínűsíti a kezdőképernyőn látható „Store” mozaik – a cég alkalmazásboltjából lehet majd letölteni." - Keresd a hibát...
Én inkább valószínűsíteném azt, hogy a már IE9-ben is megtalálható "pin to taskbar" funkciót fogják egy következő szintre emelni, amikoris egy weboldalt (webes alkalmazást) pinnelni lehet a főképernyőre és lehet majd neki saját Live Tile-ja, illetve teljesen a böngésző kerete nélkül fog megjelenni, így olyan lesz mintha egy alkalmazás lenne...
azt viszont 100% -ra veszem, hogy nem ez lesz az elsőszámú (ajánlott) fejlesztési mód...[ Szerkesztve ]
-
Fecow
aktív tag
"Ez szabványos webes technológiákon (HTML5, JavaScript, CSS) keresztül támogatja az appok fejlesztését"
Jaj, "játék" OS-t csinál a Microsoft is a Windowsból. Pedig már a Chromebooknál is megmondták a szagértők, hogy a html5/javascript/css alapú appok "sz@rfoschsz@rok". Jaj mi lesz velünk, vége van a nagybetűs INFORMATIKÁNAK.
Egyébként jól néz ki ez a felület, főleg a több alkalmazás egy kijelzőn való dinamikus elhelyezése tetszett.
Kár, hogy még másfél év mire megérkezik, nem hinném, hogy a többiek addig tétlenkednének. Mondjuk annyira nem világos, hogy miért demózzák másfél évvel a legkorábbi kiadás előtt? Fenntartják az érdeklődést? De kinek? Ki az aki most tabletet akar, és inkább vár csak emiatt legalább másfél évet, ahelyett, hogy venne egyet a mostani kínálatból, leszámítva Microsoft merchandise gyűjtőket.Nyergeld meg a nagyot
-
Lirion
addikt
Hát nálam ebben a formában ez így nem versenyképes asztali pc-n. Nem lepne meg, ha ez a csodawindows a vista sorsára jutna és nem térnének át rá az emberek...
-
floatr
veterán
Nem nevezném a html-t és a css3-at elavultnak. Sokkal kevesebb kóddal lehet látványosabban kinéző, és viselkedő grafikai elemeket gyártani, és sokkal hatékonyabb is mint a korábbi eszközök. A js motoron még van mit fejleszteni, hogy sebességben még optimálisabb legyen, illetve az ES harmony is sokat fog lendíteni az osztályok használhatóságán.
-
David75
őstag
Úgy látom olvasni és értelmezni luxus. Lesz ugyan olyan aero mint most win-en.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
nagyúr
Akkor olvass Te is, és gondolkodj el, ez mit jelent:
Hogy a megszokottól radikálisan eltérő felület ne ijessze el a felhasználókat, a hagyományos asztal egy gomb- (pontosabban mozaik-)nyomásra előhívható. Itt azonban a váltás nem úgy működik, mint az eddigi Windowsok esetében (vagy a régi, vagy az új felület), hanem a kettő párhuzamosan fut: a klasszikus desktop a mozaikrendszer egyik alkalmazásaként működik, és ugyanúgy kezelhető, ahogy a többi app.#27: Még jó. De ki mondta, hogy van?
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
floatr
veterán
Egyre inkább a nem típusos nyelvek irányában tolódik el a fejlesztés. '97 óta dolgozom java-ban, de nekem is jobban bejön a js és a python.
(#25) Jim Tonic apróbb zavaró tényező, hogy ezzel véglegesen a rendszer része lesz az exploder. Jön az ie10/11/12, aztán egy frissítés/bug okán döglik az egész felület...
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz WonderCSabo #27 üzenetére
nem egy objektumorientált nyelv... nincs benne szálkezelés... gyengén típusos (bár ez lehet hogy ízlés kérdése, hogy ki tartja ezt jónak, ki rossznak)... illetve ha nem a nyelvet hanem a futtatókörnyezeteket (kódfuttatás sebességét) nézzük akkor kb 1-2 nagyságrenddel lassabb mint egy natív kód vagy akár .net vagy akár silverlight... és azért most az utóbbi időben rendesen kifacsartak már belől szinte mindent amit csak lehetett... mostmár nem fognak szerintem ilyen "sok tíz"% -os gyorsulásokat produkálni
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Objektum-orientált az, csak max nem úgy, ahogy Te érted. A többi érved pedig belegondolva teljesen értelmetlen - még jó hogy lassabb, mint a natív kód, de ez minden menedzselt kódra igaz. A nagyságrendes dolog meg nem igaz, főleg így általánosítva. Vannak mérési eredményeid?
De fognak, én csak a Mozilla új JS fordítójának terveit ismerem, és az simán fog sok 10%-os gyorsulást hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Marci79
senior tag
Nagyon Vista sorsúnak tűnik.
De majd kiderül."Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
floatr
veterán
A teljesítmény érdekes kérdés. Önmagában lehet h lassabb, bár optimalizálni itt is tudni kell. Azonban a js kód sokszor külső eszközöket "mozgat", amik ugyanolyan alapon működnek, mint bármi más nyelvből elérve. Néha talán még gyorsabban is, vagy optimálisabban használva
Oh BTW. Az ES5 a microhoo terméke. Ha nem ágáltak volna annyira az ES4 ellen, akkor már rég egy OOP eszköz lenne. Harmony FTW, bár gondolom a microhoo ezt is meg próbálja csonkítani
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #32 üzenetére
Ja, sallangul fogalmazta. A js=java script, de ettől még igazad van.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
oO7
őstag
válasz WonderCSabo #34 üzenetére
1-2 hónapja láttam valahol ilyen összehasonlítást (ha jól emlékszem silverlight ellen) és legjobb esetben is ilyen 5-10x gyorsabb volt de kicsit is bonyolultabb műveleteknél ilyen 30-40x -es szorzó is ki tudott jönni(persze nem a js javára)...
a szálkezelés hiánya meg nem tudom miért lenne értelmetlen... WP7 -nél (meg úgy általában SL-nél) pont nagyon jól látszódik, hogy nem számít mit csinál a gép, az UI akkor is folyamatos marad, nem akad, nem röccen, nem fagy ki másodpercekre... illetve ha nem csak emiatt használunk szálkezelést hanem valóban párhuzamosítani akarunk, akkor mostmár (főleg mire a win8 kijön) abszolút nem lesz ritka, hogy akár egy mobilban is 4 processzormag dolgozzon, szóval azért volna előnye a dolognak(#36) floatr: jó hát ha natív kódot hív akkor persze hogy gyors lesz, csak akkor meg lehet hogy oda a pletformfüggetlenség
(#39) Jim Tonic: azért az IE9 már elég jó a szabványok támogatásában...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #11 üzenetére
Az animációk okozta késleltetésre gondol, annak is van lefutási ideje.
-
floatr
veterán
Nem natív kódról beszélek, hanem eszközökről. DOM, a sokféle html5 elem, ezek mind platformbeli kötöttségektől mentesek, de mégis sok esetben natívan futnak. Amúgy épp a múltkor volt egy kis csetelgetés, hogy szögfüggvényekkel terhelt kódot a v8/crankshaft a .nettel egy tempóban hajtott végre.
És még van egy olyan érzésem, hogy még most sem értek a végére az ötleteknek.
-
olbaidhun
őstag
Nagyon kiforratlan még csak a win8 ötlete is. Lassan tértem át win7re. De nem is váltok jó ideig.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
hoffman_
nagyúr
Én kicsit félek, öszvér megoldásnak tűnik. Elsőre jónak gondoltam, hogy desktop és mobil platform azonos OS-t használ, eléggé leegyszerűsítené a szinkronizációkat, de ez a pötyi felület egy asztali gépre, mint alapvető input opció(ha jól vettem ki), kell a fenének. Lehet, hogy tovább lesz W7-em, mint gondoltam.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
JetiRulez
őstag
Nekem speciel tetszik ez a megoldás. Mondom ezt úgy, hogy még csak látom, de az életben nem volt módom még kipróbálni hasonlót (ha van egyáltalán már ilyesmi - gondolok itt ezekre a mai tabletekre). Kipróbálni ki fogom, ha lesz próbaverzió. Kíváncsi leszek, utána milyen véleménnyel állok hozzá.
És megnyugtat, hogy állításuk szerint nem fog a Win7-nél többet zabálni.Ezekkel a tabletekkel meg nem akarok hülyeséget mondani, csak nagyon távol állok az ilyen technológiáktól jelenleg, 0 tapasztalattal.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Rhino666
addikt
Windows Phone 7-et csinálnak a Windows 8-ból. Kész rémálom.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
Psych0
őstag
Vajon lesz benne Luna is? Sajnálom, hogy mind a Vistában, mind a 7-ben csak az oldschool w95 és az aero közül lehet választani.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest