Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz CPT.Pirk #133 üzenetére
Jó az a next-next-finish... sőt! a telepíteni kívánt progi mellé jön ingyen túlbár, ingyen antivírus, olcsóság kereső kieg, meg új kezdőlap...
Sok gépet kell karbantartanom, conduit, norton scan, meg vagy 10 féle toolbar és a fake antivírus mindennapos dolog átlag usereknél. Milyen praktikus.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
válasz CPT.Pirk #133 üzenetére
Átméretezhetetlen? Itt húzkodom a céges laptopon az ablakokat...
Én még a regedittel csak elvagyok, igazából szerintem nem is rossz módszer (azaz csak egy módszer, semmi más), hogy egy adatbázis tárolja a beállításokat, csak az a baj, hogy ez egy elég trágya adatbázis, és karbantarthatatlan -> előbb-utóbb megborul .Nem csak a next next a lényeg... Akadnak progik, amik szó nélkül tolnak file-okat mindenhová, akárhova is telepíted.
Mutogatni való hater díszpinty
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A registry az úgy katyvasz, ahogy van. Jó sokszor kellett már benne turkálnom, nem igaz, hogy nem lehet értelmesebb formában megoldani. A Windowsban lévő remek regedit meg külön megérdemel egy citrom díjat, annyira nehézkesen használható az átméretezhetetlen ablakival.
Egyébként persze, next next next finish telepítés miatt minden megy a progfilesba meg ahová akar.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na de ezt pont úgy meg lehetne oldani, mint mobilnál.
Az egésznek csak annyi feltétele lenne, hogy nem lenne szabad hagyni, hogy a "C"-n más is legyen, mint a Windows (eleve csinál magának egy rejtett partíciót, szóval ezt megoldani nem ügy, csak a program files mappákat kell külön kezelni ettől) és hogy oda ne kerüljenek elszórva személyes adatok. Ha az adataink kulturáltan vannak kezelve, akkor elég a felhasználói profilt törölni és egy újat létrehozni, máris szűz rendszer fogadja az illetőt.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
BiP
nagyúr
válasz Halálfej Joe #125 üzenetére
Ezért kommunikálják úgy, hogy arra jó, ha eladod a géped, tableted, stb.
Kb. mint egy mobilnál a hard reset.[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Halálfej Joe #127 üzenetére
Tanárom azt mondta erre, nincs hibátlan program, csak keveset tesztelt.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz Halálfej Joe #125 üzenetére
Mondjuk annyiban igaz, hogy a hülye userek és hülye 3rd party programozók ellen nincs védelem.
De azért ez akkor is LOLA *nix rendszerek sem tökéletesek, nincs tökéletes program szerintem, de azért vannak mértékek
-
Halálfej Joe
tag
A programozás, mint maga a számítógép ugye, elggé konkrét dolog.
Ha a programban azt írod, print 2+2, akkor nem az az eredmény, hogy "maybe 4" hanem 4.
Nem lehet, hogy már maguk a programot írók fulladnak bele a soraikba? és nem tudják követni hol baxták el?
Tudják, hogy sz@rt alkottak, csak nem tudják, hogy hol. Inkább beleraktak egy "induljunk újra a kályhától gombot". De lehet a neve "Fussunk neki mégegyszer" gomb is.
Ez a szolgáltatás felér egy beismeréssel. (Tudom hogy el fog szállni a programom, ezért kapsz egy lehetőséget a kályhához való visszatérésre, és ennek örülni fogsz mert nem vesztesz el MINDENT, de azért k.jók vagyunk.)
Jöhet utána PALACSINT.. :) Fűztél te már 16 kByte-os ferritgyűrűs memóriamodult? :) http://youtu.be/mFUcJHqKRuc
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Halálfej Joe #122 üzenetére
Na ezt mondtam már 100 hozzászólással ezelőtt is, de csak jöttek, hogy "jaj de jó" meg "végre" hozzászólások.
-
-
Halálfej Joe
tag
Egy JÓL működő programban nincs szükség ilyen baromságokra. Kíváncsi vagyok, hogy BSD-n mikor lesz ilyen szolgáltatás...
Moonman?
Jöhet utána PALACSINT.. :) Fűztél te már 16 kByte-os ferritgyűrűs memóriamodult? :) http://youtu.be/mFUcJHqKRuc
-
Mr.Peter
aktív tag
-
A refresh az olyan színvonalon lesz megoldva, mint az eddigiekben amikor felültelepítette az ember a Winnyózt, aztán ugyanúgy megmaradtak a hibák, a rakat felesleges registry bejegyzés, meg a lassúság?
Mondjuk a resetnek, ha tényleg újratelepít, lesz értelme hordozható eszközökön. Brand gépeken mondjuk már régen van ilyen, de ezután mindenkinek lehet@Cpt. Pirk : Meg mondjuk van egy rakat hiba, amit okozhat RAM, proci túlmelegedés, hibás forrasztás a lapon, meg bad sector a winyón... Page fault-ok pl... Mindegyikre láttam már pédát...
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Elég sokat kellett telepítenem, próbáltam egy "közös" képről, de nem akarta a w7 sem, még a helyreállítással sem sikerült életet lehelni bele. Tanulság: egyforma céges gépeket kellene venni, mondjuk az meg a felhasználás miatt felejtős.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
A bejelentkezést legalább biztonságosra megoldották, itt a videó
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Action Hank
csendes tag
Az ötlet jó, de én nem akarok 100 gigás oprendszert...
-
Воланд
titán
válasz CPT.Pirk #111 üzenetére
mert nincs olyan, hogy "egyszeru faq", max van egy alap leiras mindegyik hibakodhoz, de az az esetek tobbsegeben nem az ott leirtak okozzak az adott konfigon a kekhalalt (user 1.0-nak egyebkent sem mond semmit az adott hibakod, vagy leiras, pl. az alatalad leirt mondatbol a felet nem erti egy atlagfelhasznalo), max kiindulasi pontnak jo (elofordult mar nalam is, hogy a hibakod leirasa szerint hardverhiba okozza a kekhalat, aztan csak a viruskergetot kellett letorolnom es meg is szunt a problema). ennyire kulonbozo hardver es szoftver kornyezetre nem lehet irni egy altalanosan igaz "hasznalati utasitast".
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az a kék képes jó, biztos lesz majd valami mod hozzá, hogy a ;( helyett ROFLOL XD :) legyen.
Amúgy sosem értettem, hogy miért nem lehet valami egyszerű faq-ot odaírni a kékhalál képernyőjére, legalább a gyakori, mint pl. 7B jellegű hibáknál. Csak ennyi kellene, hogy:
*Microsoft Windows javasolja, hogy ellenőrizze az IDE / AHCI (sata) vezérlő beállításait a biosban.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz CPT.Pirk #106 üzenetére
ha minden igaz ez lesz kekhalal helyett. lenyegeben csak a funkciot alakitjak at, de nem lesz megszuntetve.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Gabás
addikt
valaki javítsa a formatálást...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mikor VIA-s Intelről váltottam VIA-s AMD-re, azt simán túlélte az XP. De mikor másik chipsetre váltottam AMD-n, na akkor már el sem jutott az asztalig. Egyik cserénél, ha jól emlékszem az már Vista volt, bebootolt és felállt, de a saját gépben nem volt meghajtó egy darab se, még a C sem. Vagyis nem látta azt a partíciót sem, amiről futott. Aztán sata driver telepítés és restart után jött helyre.
Most, hogy nem lesz többet kékhalál a Win8-ban, vajon hogy lesz kezelve a 7B hiba? Kétlem, hogy ezt magától meg tudná oldani a Win. Linuxomat bezzeg nem érdekli ilyen apróság.
-
Zoz
őstag
A tipikus helyzet az olyan szokott lenni, hogy beesik, hogy nem indul a gép, és nagyon fontos, hogy a könyvelő program megmaradjon, mert a lemeze már rég elveszett, és a forgalmazó cég se létezik 5 éve, és nagyon sürgős, mert holnapra le kell adni az áfabevallást, mikor lesz már kész?
(Akiknek mi tartjuk karban a rendszerét, ott természetesen meg van minden install, megy a folyamatos backup, stb)
-
Zoz
őstag
"Azt a tanácsot szokták ilyenkor adni ,hogy ha cserélsz alaplapot tessék újrainstalálni az egész gépet mindennel együtt. Esetleges zűrzavarok elkerülése végett! "
Babona. Ha megfelelően rákészül az ember, akkor gond nélkül kivitelezhető a dolog, pár száz ilyen műtéten már túl vagyok :-) A saját XP-m úgy kb 10 alaplapon van túl, volt benne Intel-AMD és AMD-Intel váltás is, VGA és egyéb csereberékről nem is beszélve.
-
proci985
MODERÁTOR
egyébként win7 alatt szerintem az eltérő szerkezet miatt annyira nem zavaró, pedig három monitoron tolom. logoutomban kint is egy cikk első tapasztalatokról, aztán némi kozmetika után szándékomban áll címlapra küldeni.
xp/vista alatt anno négysoros start menüm volt, itt bőven elfér minden a középső monitoron. start menü is elvesz valamennyi helyet, egy gyors egérrel meg alapvetően másfélméternyi képernyőt is könnyű átnavigálni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
pixelre egyforma méretű asztal kell, ez egy megkötés vista és win7 alatt is.
egyébként anno találtam egy programot, amivel a második képernyőre egy dedikált, másodlagos start menüt is ki lehetett rakni, szóval volt rá megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Én már régóta csak portable alkalmazásokat használok. Ha netán gáz lenne a rendszerrel és újra kéne húzni, akkor Windows + eszközmeghajtók telepítése után máris minden app a megszokott beállításaimmal futna. Ráadásul másik gépre is átvihetek mindent. Inkább ezt a fajta hordozhatóságot kellene erőltetni a registry felesleges teleszemetelése és utólagos tisztogatása helyett, még akkor is ha hasznos az új funkció.
-
samgar
őstag
Bocs, csak ebből gondoltam, hogy kettő van:
"Átlagos felhasználóknak a jobb oldali dobozban lévő Windows 8 letöltése ajánlott, programozóknak, fejlesztőknek pedig van egy külön fejlesztői verzió, amely tartalmazza a Visual Studio-t és az Expression Blend-et is. A Windows 8 letöltéséhez „nem árt” valamilyen letöltéskezelőt használni, de ezek nem szükségesek (akkor jönnek jól, ha szakadozik az internet-kapcsolat)."Oppo Find X5 PRO
-
samgar
őstag
Értem értem, de nekem jó a sima "mezei" is, csupán arra voltam kíváncsi, van e esetleg már egy továbbfejlesztett verzió a tavalyihoz képest, nehogy esetleg ugyanazt töltsem le, ami már megvan, de akkor ezek szerint csak az van. Talán februárban várható valami, ha jók az értesüléseim
Oppo Find X5 PRO
-
Воланд
titán
nem, hanem egy fejlesztoi elozetes. a beta meg odebb van egy kicsit.
-
samgar
őstag
Jelenleg ami hozzá is férhető földi halandó számára, az egy darab beta kiadás?
Oppo Find X5 PRO
-
proci985
MODERÁTOR
pedig win7en is van több monitoron átívelő tálca.
egyforma méretű kijelzőkkel extended desktoppal/eyefinityvel mindenképpen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Sajnos az ügyfeleid 95%-a nem tanulta meg az évek során ,hogy
160-320GB HDD 7200rpm------> operciós rendszerre használjukvagy SSD-t
500GB-2TB HDD 5400rpm------> fontos adatok tárolására. Továbbá még fontosabb adatokat kiírjuk DVD-re , USB kulcsra mentsük , emailben tároljuk.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Eddig is ment a 2-3 képernyőn a tálca! Hol a gond?
(#85) Zoz: Azt a tanácsot szokták ilyenkor adni ,hogy ha cserélsz alaplapot tessék újrainstalálni az egész gépet mindennel együtt. Esetleges zűrzavarok elkerülése végett!
(#81) Dark Archon: Én is használok Autocad ,Photoshop ,Corel sőt még más progikat is. Természetessen én csak az instalálást értettem a 2 óra alatt. Többi beállítás már más lapra tartozik. Nekem is elmegy pár óra beállítgatni a dolgokat!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Gorneck
legenda
Intelről pl AMD-re? Vagy ICH7ről ICH10re? AHCI vagy IDE módba? Sata vagy ide HDD?
Mert ilyen problémával még sose találkoztam...hogy egy másik vezérlőtől összefosta volna magát egy vista, win7.
Vezérlőhöz is drivert azóta teszek fel mióta AHCI módba használom a meghajtóimat, de akkor se kötelező jó amit lehúz az updateről.Gorneck#1239
-
Zoz
őstag
"INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE"
Akkor fordul elő, ha kicseréled az alaplapot, így megváltozik az IDE/SATA vezérlő típusa, az eddigi driver nem indul el, így nem látja a vinyót, nem tudja betölteni a rendszert.
A Microsoft oldalán azt a tanácsot adják, hogy mielőtt kicseréled az alaplapot, állítsd át az IDE vezérlő típusát az eszközkezelőben Szabványos PCI IDE vezérlőre. Ez remekül működik is, ha előre tudod, hogy ki fogod cserélni az alaplapot.De mi van akkor ha nem tudod előre, hogy meg fog dögleni az alaplap? És már nem lehet ugyanolyat kapni...
Miért nem tudja magától betölteni a szabványos drivert a Windows, ha nem működik a telepített?!
Nem megy ilyenkor se csökkentett mód, se javítás, se semmi.
Érdekes módon a Win 9x ilyenkor kezelte a vinyót a BIOS keresztül, aztán felismerte az új hw-t, és aztán mindenki boldog volt. Csak az NT, 2000, XP, Vista, Win7 ilyen elb...ott béna
Minden új Windowsnál reménykedek hátha végre megoldják...Évente legalább egy tucatszor sz...ok ilyen gépekkel, tele az ügyfélnek fontos mindenfélével, így a FORMAT C: nem járható.
Fel kell kutatni a megdöglötthöz kellően hasonló alaplappal rendelkező gépet, azon elindítani a Windowst, átállítani az IDE vezérlőt, aztán mehet be az új lap.Szóval a kérdés, hogy a Windows 8 szuper intelligens helyreállító eszközei végre tudják kezelni ezt a problémát, vagy marad az eddigi macera?
-
aram01
nagyúr
ki kéne már lassan próbálnom
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
addikt
Lehet, hogy neked max. 2 óra feltenni mindent, mert semmire nem használod a PC-t és egeren és billentyűzeten kívül nincs más beviteli perifériád, de nekem pl. Inventorral / AutoCAD-dal és hasonlókkal simán el megy fél nap, mivel nem elég felrakni, azt be is kell állítani. De még a játékoknál is minimum be kell állítani az irányítást, videobeállításokat, stb., mert nem mindegyik jegyzi meg. Szóval kár általánosítani. Ideális esetben meg soha nem kell újratenni a rendszert Vista óta, kivéve, ha valaki ész nélkül felrak minden szart a leginkább nem is eredeti rendszerére, aztán csodálkozik, ha fél évente megadja magát.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Zoz
őstag
A STOP 7B problémával fog tudni már kezdeni ez a rendszer valamit? Vagy maradt ugyanolyan hülye mint a NT-től Win7-ig mindegyik?
-
kilincs89
tag
válasz burgatshow #78 üzenetére
Na igen, úgy egyszerűbb volt már a kezemben egy párszor WP7es telcsi, ott nekem is tetszett, de egyenlőre maradok az androidnál.
Amit meg KAMELOT-nak válaszoltál, abban teljesen egyetértek, nem lehetett ezt annyira egyszerű megírni, minden elismerésem a fejlesztőké. Csak hozzanak össze egy fasza, gyors, felhasználóbarát rendszert, mint eddig
gergely.kovacs43215@gmail.com vagy 30/5541313.
-
burgatshow
veterán
Azért ez nem teljesen igaz, hogy nem csináltak semmit mert a külcsín mellett azért a kernel is kapott/kap bőséges módosítást. Ne feledjük el, hogy a Win 8 lesz az első olyan MS op rendszer, ami ugyanazzal a kernellel képes futni az ARM és az Intel x86/64 architektúrán. Ezt azért nem nevezném semminek.
kilincs89 #77: Igen, bár nekem egyáltalán nem furcsa mert WP7-es telóm van amit egyenesen imádok.
[ Szerkesztve ]
-
kilincs89
tag
válasz burgatshow #76 üzenetére
annyira egyszerű azt letörölni amire nincs szükség... amióta kijött a win7 azóta az van a gépemen, hibátlanul üzemel, és csak annyit csinálok vele hogy amit régóta nem használom letörlöm, meg esetleg 2havonta egy temp mappa űrités, és ennyi...
windows 8-at volt lehetőségem a suliban tesztelni, igaz eléggé kezdetleges volt, de nekem még nem igazán jött be, de szerintem ez is csak megszokás kérdése lesz...
-
gtasystem
őstag
jó lesz ez, erre lehet hogy lecserélem az xp-t..
amúgy nekem 2008 októberi az xp-m és villámgyors..sokszor nem is értem amikor állandóan azt olvasom, hogy itt ötpercenként újrahúzzák a wint ha valami nem stimmel..
az meg tényleg vicces hogy miután nem bírták megtanítani a népekkel hogyan tartsák karban a wint ezért inkább az újratelepítgetést fejlesztik.. bár végülis van benne logika..
de ettől függetlenül erre a win8-ra már érdemes lesz cserélni..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
HARDVERAPRÓD
Nem ocsmány csak szokatlan...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
fondorlatos
aktív tag
Még a végén MS ék valami értelmes dolgot is beépítenek, ha a resetre gondolok.
(Személy szerint van biztonsági mentés a frissen telepített és beállított rendszerről és tényleg csak pár perc visszaállítani) -
nicu71
addikt
nagyon várom már,és ezek az új funkciók már nagyon kellettek!
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Palafi
aktív tag
Szerintem ezek a funkciók Win7-ben is megvannak, csak másképp nevezik.
Mindegyik állapotot tíz perc alatt vissza lehet állítani, csak egy telepítő lemezre van hozzá szükség.A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
kilincs89
tag
valami olyasmi kéne mint az androidra a recovery, szerintem. bár ez így annyira nem egyszerű
-
törölt tag
válasz HelloWorld #68 üzenetére
MSDN vagy mi? Októberben jelent meg a nagy közönség számára.
-
HelloWorld
tag
Hehe, az én Windows hetesem 2009. július 14-én lett telepítve
Nincs is vele semmi gond, semmiféle lassulás, begógyizás nem vehető észre rajta, pedig azért nálam van néhány szir-szar telepített program, amiket amúgy sosem használok. Karbantartani nem gyakran szoktam, olykor egy kis ccleaner, és igazából semmi más. -
Mr.Peter
aktív tag
Azért nem teljesen ugyan az.... szépen kirámoltak elvileg egy csomó cuccot belőle.
Develop verziót 2 hónapja használom és sokkal gyorsabb az egész rendszer, asztali gépen is kipróbáltam, és több monitor esetén végre mind kettő képernyőn van tálca! Ez nekem nagyon hiányzott eddig a win7-ből.<<<KEEP IT REAL!>>>
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor miért van kikapcsolva?
Szépen 0%-on tartja az nélkül, hogy kézzel kellene futtatni. Mondjuk nálad egy lefuttatás nem lenne rossz, aztán hagyhatnád bekapcsolva és soha nem lesz rá gond.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
atti_2010
nagyúr
válasz szaszabee #63 üzenetére
Aki pénzért vásárolt Windóz 7-et annak nem éri meg, már most meg merem jósolni, hacsak nem milliomos az illető.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
szaszabee
aktív tag
A funkciók nem rosszak A többi majd elválik érdemes e váltani win7 ről
-
KAMELOT
titán
-
pzstm
titán
nem tudom egyes emberek mit művelnek. Nekem 2010 április elején lett újrarakva Windows7-em vinyócsere miatt.... Azóta átlag napi 10 órát van nyúzva...de lehet csak 8-at....se belassulást se semmi mást nem tapasztaltam mégsem
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
gabor85
őstag
Érdekes olvasni ezt is, ezeken a hardvereken tesztelik a rendszert.
-
Воланд
titán
micsoda? a defrag? nalam nem, ki van kapcsolva. mar ha a win7 beepitett toredezettsegmentesiteserol beszelunk.
-
Воланд
titán
válasz atti_2010 #53 üzenetére
tudom, ezzel tisztaban vagyok, csak nem szeretem a vakvilagba kijelentett "hasznalj ezt meg azt es akkor jo lesz" hozzaallast, mert altalaban az ilyenekre ezeregy ellenpeldat lehet irni. a te esetedben meg kulon vicces defragot javasolni mikor ssd-n van a rendszer.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mert fut a háttérben, ha kicsit nem nyúlsz az egérhez.
=Mentor=: egyik kolléga itt ph-n 12 éve telepítette a Debianját, azóta a rendszere megérte a menet közben átváltást 64 bitre is és azóta is megy. Na ez az a szint, ahol egy normális oprendszer kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ilyesmin kár vitázni, mindenki máshogy és másra használja a gépét, biztos ha nem engednem a gyereknek hogy telepítsen gyanús játékokat nem lassulna be, csak most az ő gépe bedöglött és egy ideje közös "lovunk" van.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Revo Uninstalert használok, az már startból kihajigálja ami felesleges az SSD-re meg nem kell defrag a HDD-n van csak, a registry-t pedig a Wise gondozza.
-
=Mentor=
őstag
Csak a noobok és hozzánemértők teleépítgetik újra folyton az operációs rendszer, nálam a Windows 7 2009. július 24-én lett telepítve és azóta használom... 3 fontos dolgot kell tenni: Töredezettségmentesítés + registry pucolás + szemét fájlok törlése. Ennyi. Persze ettől még nem hülyeség a "Reset" funkció "Refresh" meg eddig is volt, csak úgy hívták "Windows frissítése", illetve némileg egyszerűsödött és gyorsult a folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
ZxZ
tag
..én spec. egy olyan funkciónak örülnék már nagyon, amivel hekk meg trükk nélkül lehetne tökéletesen személyre szabni a felületet.. (e helyett újra infantilitási rekordot döntött a windows, a metro felülettel).. a visszaállítás és egyéb reparáló funkciók továbra sem lesznek használhatóak számomra.. honnan is tudhatná a win, hogy melyik driverre, registry bejegyzésre, stb-re van szükségem és melyikre nem..
ZZs
-
atti_2010
nagyúr
válasz arnyekxxx #46 üzenetére
Attól függ ki mit ért lassulás alatt, SSD-t használok és nem nagyon tűröm ha késlekedve nyílnak az ablakok, de ezt én nem tartom olyan szörnyűnek de úgy látom egyesek igen.
-
arnyekxxx
veterán
válasz atti_2010 #36 üzenetére
Mira használod te a gépet, hogy évente akár többször is ujra kell rakni vagy a fiad milyen szemétdombról szedett
szarokkalprogramokkal mérgezi szerencsétlen wint?A házi laptopon vagy 2 éve megy a 7, a munkagépen csak azért lett 1 éve ujrarakva mert a 32 bitet 64re cseréltem. Egyik se babusgatott jószág, hanem keményen melóra használt cuccok.
Elképzelni se tudom, mit kellene tenni egy w7-el, hogy ujrarakást igényeljen (tekintsükk el a direkt rendszerelbarmolástól)
Most olvasom a lassulást. Továbbra se értem, a kétéves laptop se lassult, az asztali se lassul. Az XP lassult.
[ Szerkesztve ]
-
G@bi90MR
aktív tag
Tetszenek ezek az opciók! Igaz, ezeket idáig is megcsináltam magamnak, csak ghost formájában. Ha rugalmasabb lesz, mint a mostani ghostok akkor váltunk.
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
ddekany
veterán
Ez jól hangzik, hogy "szabvánoysítják" a telepítés mikéntjét... Az egyik dolog ami mindig idegesített Win-ben, az pont az ezerféle szigorúan béna telepítő, és hogy nem egyértelmű a Win-nek sem, hogy melyik alkalmazás hova mit rakott, és min függ, stb. Viszont ez miért metro-felület-specifikus? Vagy nem is az?
-
atti_2010
nagyúr
Akkor én voltam félreérthető, belassul még nem döglött meg egy sem, a Linuxal meg az a bajom hogy ahol gyerek van nem alternatíva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz atti_2010 #39 üzenetére
Arra a hozzászólásra reagáltam, amiben azt írtad, bedöglik.
Pl. XP esetében még találkoztam az említett lassulással, ott egy idő után tényleg beállt egy lassabb állapot, amire aztán mindegy volt, hogy mit csinált az ember, csak újrarakás oldotta meg. 7-en ilyesmivel nem találkoztam még, bár a sajátomon kívül máshol nem igen használtam még 7-et.Hmm, bezzeg Linuxokon ilyen lassulás nem ismert.
-
Pano
addikt
Én is jó ötletnek tartom, úgymond "szükség esetére", elég nagy hasznot tud majd hozni.
Ami a Windows vonalát illeti, sokkal jobban örülnék végre annak, ha olyasmi irányba mennének el, mint a linuxok, hogy a legszükségesebb dolgok alapból, telepítésnél már rendelkezésre álljanak (pl. pdf olvasó, java, flash) és azok frissítései külön updateben elérhetőek legyenek. Vagy egy központból.
Úgy tudom már tervezik 8-ban a szoftverközpontot, ami ezeket megoldaná. Viszont félek attól, hogy vagy fizetős lesz, vagy olyan rohadt szegényes mint az ie9 bővítménygalériák. Jó lenne, ha minden egy helyről elérhető lehetne, mint ubuntu szoftverközpont. Na, az valami hatalmas egy találmány.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz atti_2010 #36 üzenetére
Még mindig nem mondtál egyetlen okot sem, ami miatt szét kéne mennie. Persze ha esetleg a gyerek kikapcsolt uac mellett garázdálkodhat, azért megint nem a Win a hibás.
KAMELOT: nem igazán erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz attila9988 #33 üzenetére
Én nem babusgatom a Wint hanem kb 12 órát használom naponta, ráadásul a fiamnak is megengedem hogy telepítsen dolgokat, persze hogy bedöglik de én ebből nem csinálok katasztrófát mert használom az Akronis programot így 5 perc és van új rendszer. Viszont ha ez a Win 8 dolog működik még jobb lenne.
-
sti10p
senior tag
Az érdekelne, hogy ezek a metro apok hogy is leszmek, mik is lesznek és mikortól, kiterjed ez pl az Office soronkövetkező változatára (gyanítom nem) és, mivel az Office a Microsoft saját telepítőjét használja azzal működik vagy azt sem lehet majd a refresh-el visszahozni?!
[ Szerkesztve ]
XY
-
KAMELOT
titán
Jól írod!
Inkább úgy néz ki a mikroszoftnál ,hogy csináltunk valamit ,de csak annyit ,hogy touchscreenes lett a win. bootolási meg instalálási idő itt nem jelent már semmit. Ezek mellékes dolgok. Most 5mp-vel gyorsabban bootol senkit nem érdekel. Aki meg használja a gépet úgyis alvó állapotba teszi onnét 2mp alatt bent van a win.
Szóval nem csináltak ezek semmit csak a külsején változtattak.
Aki meg nem akar vásárolgatni szoftvert meg félni ,hogy esetleg megtámadja vírus a gépet és újra kell telepíteni akkor az ubuntu-t fog használni hiszen ott minden ingyen van.
Eddigi leg-leg-leg WIN az a 7-es. 2011-ben 1x instaláltam csak újra. Vírus nincs mert maximális védelem alatt van esettel ami esetemben ingyenes...azaz nincs password meg username sem Semmi crackre ne gondoljon senki sem! Originál változat originál eset oldalról lehúzva.
WIN újrainstalálási idő meg senkit nem érdekel. Nem tudom mit akart ezzel a mikroszoft elérni......talán majd mindenki minden nap instalálni fogja a gépet!?!?
APPLE OS X-hez képest sokkal le vannak maradva![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
attila9988
őstag
válasz atti_2010 #32 üzenetére
mert hosszabb használat után már elkerülhetetlen az újratelepítés.
Ez marhaság. Önmagától az ablakok sem romlik el, ahhoz tenni kell valamit. Nyilván ha összeszemeteled minden vacakkal amit találsz a neten, akkor előbb utóbb lesz valami ami beborítja, de ez nem egy "természetes" folyamat, ne állítsd be annak. (win95 -nél a registry hizlalós folyamatok még képesek voltak ilyesmire, de az már régi ügy)
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
atti_2010
nagyúr
Latom sokan a rendszertisztítókra hivatkoznak, azok csak 1 darabig képesek kitisztítani mert hosszabb használat után már elkerülhetetlen az újratelepítés.
-
PR0JECTNR56
addikt
A funkció tetszik, várom a Win 8-at is
, meg a skineket hozzá, mert elég minimal szegény. -
opeter87
senior tag
Jó lesz az a win8
már várom nagyon.
megjegyzem a refresh-nek sok értelme nincs, úgyhogy nem tudja lementeni a harmadik féltől származó programok beállításait, mert azért ilyen programokat bőséggel használ az ember.
-
shteer
titán
akinek nem tetszik, nem nézi
nekem viszont igencsak bejövős
szerintem jónak tűnik..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért ez gáz, hogy arra kell készülni, majd újra kell
telepítenifelfrissíteni a Windowst.
Amennyiben nem zabálják fel a rendszert vírusok meg ilyesmik (hogy ez megtörténhet, az megint egy másik, gáz téma), akkor nem igazán kellene, hogy ilyenre szükség legyen, van egy rakás beépített tisztító eszköz a winben, amivel ki lehet takarítani a működése közben termelt szemetet.Majd megint eljutunk oda, hogy:
-tipikus kérdés Windowson: "ez meg ez nem megy, mit csináljak?"
-tipikus válasz Windowson: "franc tudja,telepítsd újrafrissítsd fel a Windowst"[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Egyetértek...Full reinstallkor max 2 óra midnent feltenni. Ebben benne van az összes hardwer software játékok telepítése és frissítés is egyben. Adobe corel HP progik stb.
Én is mindig FORMAT C: és akkor tudom ,hogy tiszta rendszert teszek fel.
Szemét eltávolításra ajánlom neked a Windows Doctor és Ccleaner progikat. Valamint a Böngészőben Clear recent history----ikont.
Ezzel napi 100-200mb szemetet spórolsz meg.(#25) 8zabi: szerintem évente 1-2x elég újratenni a gépet. meg persze nomrális vírus progit kell használni. Sebesség nem változtat semmit...parasztvakítás ennyi!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
8zabi
őstag
szerintem már a win7-nél sincs jelentősége az újratelepítés sebességének / egyszerűségének, mert nincs rá szükség
2009 vége óta összesen egyszer telepítettem 7-est, hardver hiba miatt
-
front3r
őstag
Tetszik ez is...
A nagy kérdés az lesz, hogy a Metro-t és a Desktopot hogy lehet egyszerre használni hosszabb távon?PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
anulu
félisten
amikor eljutok oda, h újra kell húznom a gépem, akkor már tele van szemetelődve és összeesett. szóval inkább DVD be, format C:. win reinstall 4,5 perc, utilok, etc kb 1 óra. és teljesen tiszta a gép. 2-3 évente
max a desktop hyper-v miatt érdekelne, de az se a "kaparom a falat" kategória.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
enginev3.0
félisten
Várom már nagyon, felület is bejön, a tudása se lesz rossz, végre valami tényleg új
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
domi007
őstag
Refresh eddig is létezett, ha system update-ként telepítetted (berakod a Win telepítőlemezt miközben a fut a rendszer, majd a Frissítést nyomod), de azért a Microsoft megint nagyot lépett előre.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
F34R
nagyúr
mondjuk ha ~7gb lemezterülettel és 5-600 Mb memóriával beérné akkor faszább lenne.
nem hiszem hogy jobb lenne a helyzet win 7 óta.
(érdekes ha régi gépre raktam akkor beérte kevesebbel is. ) -
Petyyyyy
addikt
Tetszenek ezek a funkciók, a felfrissítést kifejezetten jó ötletnek tartom, pláne így, hogy képes megtartani a beállításokat is.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
BiP
nagyúr
Ez a reset nem rossz. A refresht én sem tudnám használni, főleg, hogy bizonyos dolgokat megőriz, bizonyos dolgokat meg nem, szerintem többet ártana, mint használna (egy átlagos otthoni dekstop környezetben).
Ez a recimg pedig egy windowsba épített ghost. Kellett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdekes funkciók, de nem hiszem hogy hétköznapi user nekiállna ennek is. Vagy nekiáll, és hívja a hozzáértőt hogy "jaj most mit csináltam?"
-
KAMELOT
titán
Kiváncsi vagyok az új WIN 7-re
Lényegében ez az csak ki van bővítve néhány cuccal. Touchscreenel lehúzhatják magukat!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Воланд
titán
válasz DesertDog #10 üzenetére
hat azert egy parszor leirja, hogy mi is fog tortenni, szoval nem eleg egyszer odabokni.
(#13) hemaka: pont igy.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Kíváncsi lennék, hogy PC-n ez hogyan is néz ki. Vagy arra ki sem jön?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Tibi86
aktív tag
Ha kint lenne a béta, ebben a pillanatban már telepíteném is.
Nekem tetszik a Metro ui. Sőt mióta használtam a Developer Preview-t, azóta Phone 7-es telefont akarok.
-
F34R
nagyúr
hmmm jó lenne ha egy normál asztali gépen mutatnák meg milyen is.
a metro még mindig nem tetszik , ha lessz értelmes beta kipróbáklásra kerül. -
DesertDog
tag
Egyrészről jó és kényelmes, másrészről veszélyesnek látom. Vajon hányan fogják véletlenül újratelepíteni a rendszerüket, mert olvasás nélkül megnyomták control panelen a reset gombot, amitől csak azt várták, hogy újraindul a gép?
Nem szeretem az egygombos megoldásokat. Nem is tudnám megszámolni, hányszor sikerült már véletlenül megnyomni a gépemen a hátlapra kivezetett CMOS Clear gombot, amikor az USB portoknál matattam.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
ez jó lesz nagyon. Már várom!
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Silenzio
addikt
Olyan kis csúnya, mikor jön már ki?
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
janos1988
addikt
Refresh-nek nem tudom mi értelme lesz. sokszor fog bekavarni és lehet majd újratelepíteni néhány alkalmazást.
De viszont ha a reset ilyen gyorsan és kérdések nélkül rakja újra a rendszert, akkor remélem a telepítés is ennyi időt vesz majd igénybe.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
senior tag
Ideje volt, nagyon hasznos megoldás.
essexboy
-
negyedes
addikt
Vegre. Hasznos funkció.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
max-pain
senior tag
Kar, hogy nincs _csak_ hardware ujrafelismeres...
-
ZCoyote
őstag
Ezek a funkciók viszont jók. Amiről a cikk is szól egyébként.
Romani ite domum.
-
Diopapa
addikt
Ez a felület még mindíg ocsmány... :/
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Win11/win10/Office Kulcsok 15 percen belül!
- COD MW2, COD 2019, COD COLD WAR eladó.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest