Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen ezzel egyet értek nagy űrt hagyna maga után.
Bár én nem gondolom hogy azon kéne agyalni mi lesz nélküle.,,,
Na itt van jól összefoglalva...
A Firefox egyébként jelenleg ugyan még a böngészőpiac 25-30 százalékát uralja, de például a Google böngészője, a Chrome részesedése sokkal nagyobb ütemben növekszik, mint az ővé. Ráadásul egyesek szerint az Internet Explorer következő, 9-es verziója komolyan megszorongatja majd az egykor lázadó és innovatív böngészőt, amely mára lassan mind funkcionalitás, mind sebesség tekintetében csak a sereghajtó szerepét tölti be.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
Létrehozója szerint pár éven belül eltűnhet a Firefox
csak az alábbi miatt linkeltem:
Szerinte például maga a - mostanában egyébként a HTML5 és az iPhone kapcsán ismét a figyelem középpontjába került - Flash elterjedése is csak a W3C lassúságának és tehetetlenségének volt köszönhető, és ha a szervezet hatékonyabban működött volna, minden ebből eredő problémát megspórolhatott volna a webes fejlesztők és felhasználók számára.Redirect your hatred of Flash to the W3C, whose embarrassingly slow pace forced devs to use a plugin because the standards were so weak.
Also, I am looking at you, developers who bitch whenever a browser offers “non-standard” but innovative APIs.
Browser makers need to go nuts with non-standard APIs and let the W3C standardize later. Waiting for the committee to innovate is suicide.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #86 üzenetére
Nekem a Chrome a kedvencem én ennek csak örülnék (nem a FF megszűnésének hanem ha még többen csinosítanák a Chrome-t!!).
Chrome amúgy is jön föl mint az olaj el csendesül róla ez a jajj ez kémprogram mizéria és a mozilla csak kapkodhatja a fejét és septébe dolgozhat a FF-n. (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #83 üzenetére
felvásároltatja magát a Microsofttal, úgyis olyan jóban vannak.
-
FTeR
addikt
válasz WonderCSabo #78 üzenetére
valszeg meg fogja újítani a szerződést, de már rövidebb időre és esetleg kevesebb pénzre.
a gond azzal van, h erre nem lehet hosszútávon üzletet építeni. márpedig moz-nak ez az egyetlen érdemi bevétel forrása. -
törölt tag
válasz WonderCSabo #78 üzenetére
Jó de ha innen nézzük is bőven megvan rá az indokuk hogy 2011 után is adjanak lóvét a FF-nek.
-
-
FTeR
addikt
válasz #24737024 #74 üzenetére
max képen hasonlítanak. működés közben elég látványosak az eltérések. opera már jó irányba halad, de még mindig túl sok mindent tol az arcodba (az nem vígasztal, h fél nap gyötrelemmel testre lehet szabni).
moz nem süllyed csak szerencsétlenkedik, majd zuhanni fog ha G elzárja a csapot.
nem abból lesz gond, h távozik, hanem azt spekulálják, h előreláthatóan nagy gondok lesznek (lásd G meg a csap, meg úgy a bögésző helyzete a feature-k terén) és ezért távozik. -
törölt tag
Még amikor az Opera 10.5 megjelent azt is kipróbáltam, nagyon gyors, köröket ver Firefox-ra, de sehogy se állt kézre, minden pont úgy volt benne ahogy nekem nem tetszett, Chrome első perctől kezdve kézreáll.
Nem értem mi nem állt kézre. Az Opera és a Chrome, de jóformán az összes többi böngésző felülete annyira hasonlít már, hogy szinte alig van lényeges különbség. Ami pedig van, az inkább a Chrome estetében bosszantó szerintem, mint a híres omnibar például, ahol ha elgépelsz egy linket, akkor keresgélni kezd a Google-on.
A süllyedő hajóról pedig: bárcsak az én szoftvervállalkozásom süllyedne úgy mint a Mozilla
[ Szerkesztve ]
-
Vargnatt
tag
válasz Sweet Lou 6 #69 üzenetére
A fülsávon jobb gomb -> Testreszabás -> Megjelenés (ekkor sárgával körbe lesz jelölve a fülsáv). A megjelenő beállítópanelen pedig Tördelés -> Hosszú sorok tördelése.
Mondjuk nem valami helyhatékony beállítás, de a lehetőség megvan. Ha így állítod be, akkor érdemes a menüsávot megjeleníteni, úgy kicsit jobban kihasználja a jobb felső sarkot valamiért (legalábbis nálam).
[ Szerkesztve ]
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #71 üzenetére
semmi gond.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #68 üzenetére
Mivel más cikk lehetnek benne pl egyéb információk is. Gondolom te is láttál már ugyanolyan témáról megjelent több cikket . Én legalábbis igen és van hogy van a másik cikkbe plussz infó ezért raktam be. Úgy gondolom megfér ..
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HelloWorld #65 üzenetére
Azért a túl sok funkció miatt nem szoktak sokan patáliázni inkább az operások akik megszokták az extrákat....
A FF-t is sokan nem nyomják tele 20+ kieg-el.
Google van aki szerint továbbra is támogatni fogja a Mozillát legalább 1 bizonyos mértékig.
A vezérigazgató helyett meg találnak mást..
[ Szerkesztve ]
-
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #64 üzenetére
Mondom én, ha túl sok a funkció akkor az a baj, mert a netezők 70%-a úgysem használja.
Ha túl kevés a funkció, akkor meg az a baj, mert mindenki hiányolja őket.
Kivéve a Chrome-osok.A könyvjelzők meg nekem kint vannak mappástul az eszköztáron 1-etlen 1 darab kattintással elérem az összeset.
Ügyes vagy.
---
Remélem egyébként, hogy a Mozilla sikere töretlen marad, mert én nagyon nem szeretném, ha a Google szerződés lejárta + a vezérigazgató távozása miatt meginogna a szervezet pozíciója, neadjisten csődbe menne.
Én mindenképp ki fogom próbálni az új Firefoxot, és ha legalább ugyanannyit és megközelítőleg ugyanúgy tudja nyújtani nekem, mint az Opera, nem kizárt, hogy át is állok rá. -
törölt tag
válasz HelloWorld #62 üzenetére
Azért ezek a legtöbb embernek nem kellenek...
Ezért is szokták azt mondani hogy az opera funkcióit, a netezők 70%-a nem használja...
pl nem kezd el gombokat ra kosgatni ott van ahol van azt kész.
Egér mozdulat is inkább kényelem aki akarja beteheti az Fx-be is meg a Chrome.be is. (IE-t nem használok de ha vannak rá kieg-ek szerintem arra is van egeres. )
Szóval a válasz. Mert ezekre amit írtál a többségnek nincs szüksége.
A könyvjelzők meg nekem kint vannak mappástul az eszköztáron 1-etlen 1 darab kattintással elérem az összeset.
És mielőtt a gyorsaságot említenéd a FF is éppen eléggé felgyorsítható 1 kis idő ráfordítással.
(fasterfox telepítése kb fél perc, az egyéb buherálós trükkök elvégzése sem tart tovább 5 percnél annak aki ért hozzá, de aki meg nem az ugye neki se áll).
[ Szerkesztve ]
-
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #61 üzenetére
plussz sokkal 1szerűbb beletenni 1 átlag usernek is.
Lépjünk már túl ezen. Ha akarod, elfogadom, hogy igazad van.
testre szabhatóság
Sem a Chrome, sem az IE, sem a Safari, sem a Konqueror, ... közel sem szabható testre olyan mértékben, mint az Opera vagy a Firefox.
A Firefox alapvetően szintén nem testreszabható, hisz még egy rohadt gombot sem tudok oda tenni, ahol nekem kézre állna. Vagy mondhatnám az oldalsáv megnyitását; az előzményekhez és a könyvjelzőkhöz is legalább 2 kattintás kell.A Firefox csak jónéhány kiegészítő telepítésével szabható testre oly mértékben, mint az Opera, kiegészítők nélkül.
és kezelhetőség.
A Chrome puritán, az a jó...
A Firefox nem puritán, az a jó...
Picit van sapka - nincs sapka effektus ez.De ha már az átlaguser szintjén gondolkodunk, akkor elárulom (már sokadszorra), hogy az Opera semmivel sem kezelhető nehezebben, mint egy Firefox, vagy egy Chrome.
Legfeljebb azt az érzetet kelti. -
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #61 üzenetére
A szoftvereknek kéne kézre állónak lenni...
Akkor miért nincs sem Firefoxban, sem Chrome-ban, sem IE-ben Jegyzetek panel, amit én elég gyakran használok?
Miért nem tudom bármelyik gombot oda rakni, ahova akarom?
Miért van külön ablakban a letöltéskezelő, ha nekem így nem tetszik?
Miért nem lehet beállítani alapból egérmozdulatokat semelyik másik böngészőben, hisz ez nagyban növelné a kézreállóságot?
Ésatöbbi.Látod, a kézreállóság is szubjektív.
-
törölt tag
Hidd el hogy sokan vannak . Szerintem meg bárkinek joga van használni a hálózatot.
A szoftvereknek kéne kézre állónak lenni...
HelloWorld
A Chrome mellett szól a puritán letisztult külső és fapadosság. Nem az opera távolról sem puritán és lepusztult sem külsőleg belsőleg meg aztán főleg nem.
A Firefoxosok többsége a kiegészítőkre hivatkozik. Oké, elismerem, a legtöbb Fx kiegészítő nem pótolható Operában (viszont ugyanez áll fordítva is).
plussz sokkal 1szerűbb beletenni 1 átlag usernek is.
Nem kell ide 3....
elég 1
mégpedig az 1szerű testre szabhatóság és kezelhetőség.
Na ez nincs meg az operába 1 átlag embernek.
[ Szerkesztve ]
-
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #57 üzenetére
Jó tudom az operásoknak erre is megvan a megfelelő válaszuk.
Meg bizony.
Mondj három dolgot, ami miatt egy átlag Chrome, IE, vagy Firefox usernek könnyebb lenne az élete.
A Chrome tábor főleg azt hangoztatja, hogy neki a puritánság is bőven elég. Ez elég kifogásolható érv, ui. bármelyik böngészőt lehet puritán módon használni.
A Firefoxosok többsége a kiegészítőkre hivatkozik. Oké, elismerem, a legtöbb Fx kiegészítő nem pótolható Operában (viszont ugyanez áll fordítva is).A legtöbb érv mégis csak onnan ered, hogy nem tudtam megszokni/rossz helyen van az oldalsáv/nincs oldalsáv/van oldalsáv/nincs meg ez és ez a gomb/rossz helyen van/stb.
Ezek pedig teljesen szubjektív okok, amikkel nem igazán lehet mit kezdeni. -
törölt tag
válasz HelloWorld #55 üzenetére
Meg a mappa csinálás meg a rávevés hogy bevegye stb....
HelloWorld
Nem izgat hogy elhiszed e hisz operás vagy nekik mindig minden könnyű szeretett böngészőjükbe (és persze nem hiszik el ha ez vagy az mást meg szivat igen ez is tipikus operás hozzá állás ), de már előttem is írták már hogy 1 átlag user-nek nem 1szerű az élet az operával.
( ha kiegészítőket is akar használni természetesen böngészni bárki tud vele..)
Jó tudom az operásoknak erre is megvan a megfelelő válaszuk.
[ Szerkesztve ]
-
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #46 üzenetére
A kép kinagyítós kiegészítéssel operán 2 napig szórakoztam mire sikerült beüzemelni
Ne haragudj, de ez a művelet megint csak annyiból áll, hogy letöltöd a kiegészítőt, és bemásolod az általad megadott userjs mappába.
Nem hiszem el, hogy ezzel 2 napot szórakoztál.Egyébként van egy kiegészítő Operához, ami annyit csinál, hogy minden egyes userjs (*.js) letöltése után megkérdezi, hogy berakja-e neked az userjs mappádba.
-
Vargnatt
tag
válasz julius666 #51 üzenetére
El tudja menteni, meg tudja nyitni és tudja törölni is a sessionöket, nekem ennyi elég. De valóban, amit linkeltél az többet tud, ez nem vitás. Az operásban egyedül az gáz számomra, mikor egy eldugott rejtett mappából kell kibányászni egy sessiont, hogy pl. az asztali Operából a hordozhatóba tegyem át. Lehet csinálok is erre egy Unite-appot...
Sajnos a porszívózásra még nem sikerült rávennem, pedig nem ártana... lehet írni kéne feature-requestet nekik
Chrome-hoz tudsz olyan kieget, ami a Google Reader nélkül képes RSS-t kezelni? Csak mert nálam az Opera nem csupán elsődleges böngészőm, de elsődleges hírolvasóm is. A gugli ríder meg inkább ne jegyzetelgesse, hogy mikre vagyok feliratkozva, és miket olvastam el.
Egyébként másodlagos böngészőpreferenciám az Iron, ami ugye lényegében Chrome, tehát én is értékelem a képességeit, sőt, alapértelmezettnek is az van beállítva, mert gyorsabban indul, kevesebb tabot szoktam benne megnyitva hagyni, és nem kell megvárni, míg ellenőrzi a hírcsatornákat.
Szóval nem vagyok totál elvakult, látok más böngészőket is, csak valahogy turbós Saab-ból nem szívesen ülök át egy boyracer Suzukiba, amiből még a többi ülést és a kárpitokat is kiszedték súlycsökkentés gyanánt. Persze, mind a kettő gyorsan elvisz oda, ahová kell, csak hát a minőség ugye... ráadásul ebben az esetben a Saab sem eszik sokkal többet, mint a Suzuki, és mind a kettő tök ingyen van.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
fatal`
titán
válasz Sweet Lou 6 #41 üzenetére
Opera ezt is tudja alapból, csak sokan nem szeretik.
-
törölt tag
válasz julius666 #51 üzenetére
Nekem a FF főz...
Egyébként parttalan vita az operások jól elvannak a maguk kis luxus böngészőjükkel ami még a szemetet is kiviszi meg felporszívóz csak egymás idegelése megy meg győzni őket úgyse fogod tudni mert szerintük ez végtelenül 1szerű stb stb...
Szerintem térjünk vissza topik témájához a FF-hez
Aki nem elvakult operás aki ezt szokta meg hogy a böngésző még levegőt is vesz helyette azok többségének gyanítom még mindig sokkal egyszerűbb felmenni az extension oldalra és 2 kattintással (meg FF nél 1 restartal) feltenni ami kell,mind FF-nél mind Chrome-nál , mint az Operába kukázgatni az eldugott dogokat.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ha erre gondolsz, ez össze sem mérhető sem tudásban sem kényelemben az általam linkelttel.
Pozitívum persze hogy van benne alapból, de nem egy nagy vaszisztdasz.
Illetve ezekben a beépített fícsörökben az a nagyon jó, hogy pont ugyanannyi idő ráguglizni egy extensionre mint megtalálni egy opera-fícsört.
Meg ugye nyilván el vannak rejtve a felhasználó szeme elől, viszont így marad a menüsorban kurkászás, amit ribbon óta tudunk, nem a legkényelmesebb megoldás. Ellenben chromeban leszeded azt a 2-3 kieget, amit operában is használnál, ott van a böngészősáv jobb szélén, ha kell rákattintasz az ikonjára, azt szevasz.
Persze akik azt szeretik, ha a böngészőjük fel is porszívózik a lakásban, azoknak nyilván ebből már semmi előnyük nincs, mert már nem fér fel mind az eszköztárra.
De tippelhetsz h az userek hány százaléka ilyen. Szerintem bőven a statisztikai hibahatár alatt vannak. -
Vargnatt
tag
válasz julius666 #47 üzenetére
Most jöjjek megint azzal, hogy valahol ez is alapfelszereltség, és még csak külön tab sem kell neki... persze lehet rá mondani, hogy az Opera beépített változata nem tetszik valakinek ezért vagy azért. Nekem pont jó, használom is sűrűn, eltüntetni a rengeteg tabot.
-
Vargnatt
tag
válasz #27441408 #43 üzenetére
Az Operába ritkán kellenek olyan extrák, amik egy nyugdíjasnak egyáltalán eszébe jutnak, és nincs benne alapból.
Egyáltalán, userjs is csak annak kell, aki már mindent finomhangolni akar a böngészőjében (meg az is csak egyszer "kínszenvedés", míg létrehozol neki egy mappát, és megmutatod a programnak, hogy 'na, itt vannak a scriptek'. Ja, és már erre van Unite progi is valahol, bár még nem próbáltam.
A widgetek és Unite alkalmazások ugyanúgy egy helyről érhetőek el, mint a FF/Chrome kiegészítők, és ugyanúgy 2-3 kattintással települnek is. Mi olyan fene bonyolult ezen...?
-
Vargnatt
tag
És ha azt mondom, hogy az Opera ezt is tudja alapból?
No meg persze ezt is, minden kiegészítő nélkül:
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Sok tab: én emiatt használom a Session Buddy-t chromeban, ami a legjobb sessionkezelő amivel eddig dolgom volt. Ja, és nem vesz el + helyet a böngészési területtől, külön fülön működik (mint a chrome-os cuccok általában).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #44 üzenetére
És én nem szégyellem bevallan i átlag vaígyok informatikai zseni sem vagyok.... ezt nem értik meg az operások mondogatják nekem Pengéék hogy ez gyerekjáték meg ez meg az elhiszem hogy nekik az de ha én napokat szívok vele (vagy legalább pár órát) aki azért értek valamicskét az ilyenhez akkor vajon mennsyít szív vele mondjuk 1 teljesen átlag aki csak annyít ért hozzá hogy gép bekapcs stb...
A kép kinagyítós kiegészítéssel operán 2 napig szórakoztam mire sikerült beüzemelni FF-n kb másfél perc volt...
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #32 üzenetére
(ellenben Chrome-mal)
Sikerült egy hozzászólásban megcáfolnod magad.
Miért lennének a krómos kiegészítők igénytelenebbek? Pl. Fox-nál volt nekem WOT, feltettem Chrome-ra is és teljesen ugyanaz. IE Tab szintén.
(#34) Vargnatt:
Ha extrákat akarsz, akkor már túrnod kell egy kicsit a netet
Úgy érted, hogy a bővítmények oldalát.
BTW, el nem tudom képzelni, hogy az Operában mi nem esik kézre?
Ezen mit nem lehet elhinni? Feltettem mindkettőt, Operával kényelmetlen volt böngészni, könyvjelzőket kezelni még több óra után is, Chrome-nál meg úgy éreztem mintha évek óta használnám. Lehet köze van a minimalista felületnek ehhez, bár ha jól tudom Opera 10.5 is hasonlóan néz ki. Nem értem én se, de elhiheted, hogy így volt.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
Az operához nem kell kínlódni az extrákkal ? Azt hogyan magyarázod el 1 nyugdíjasnak mikor még sok fiatal se érti ? Mert ugyan is pont az opera az a böngésző ahol igen komoly munka felkutatni hozzá a kiegészítéseket.... nálam volt hogy 2 napig tartott és nem vagyok nyugdíjas . Ezzel ellentétbe a Chrome-hez van külön kiegészítős oldal.... felmész telepíted és kész.
Operába a kieg-et is betenni már 1 kész kínszenvedés. (jó elismerem az informatikai szakzseni opera mániásoknak lehet hogy nem ) Míg a Chrome-ba kábé 2-3 kattintással be varázsolható a kiegészítő.
Szóval ha már itt tartunk...
-
törölt tag
válasz Sweet Lou 6 #32 üzenetére
Viszont sokan csak böngészni akarnak gyors sebességgel és nem 1 luxus limuzint Na erre bőven megfelel a Chrome. Mármint arra amire tervezték BÖNGÉSZNI- Egyébként a kiegészítők miért lennének igénytelenek ? Azért ne felejtsük el a FF-re ha jól tudom 2006 óta lehet kieg-eket tenni a Chrome-re meg csak féléve van 1 kis különbség.
-
Vargnatt
tag
válasz julius666 #39 üzenetére
Fejléc/fülsáv: Igen, ez viszonylag új benne, és egyelőre ha jól tudom, csak a default témákkal működik, valamint a menüt el kell rejteni a nagy piros gombba (ha jól emlékszem, most már alapból így települ). A lényeg, hogy a fülsáv és a fejléc között ne legyen semmi, se menü, se személyes sáv, akkor áll át ilyenre.
Oldalsáv: Eleinte nekem is szokatlan volt, de aztán rájöttem, hogy egész rugalmas megoldás. Plusz általában olyan sok tabom van megnyitva, hogy egy használhatatlan káosz lenne a fülsávom, ha csak simán fönt jelenne meg, lásd kép:
A fenti kép bizonyítja, hogy Operában is lehet pont ugyanazt az egyszerű fülkezelést használni, mint Chromeban, csak sok tabnál már nem érdemes.
Navigálás: valóban, többnyire én is egérgörgővel, vagy "úsztatással" görgetek, de pl. a koliban vannak olyan ótvar régi gépek, amiken még görgőtlen egerek vannak (és néha sajnos kénytelen vagyok használni is őket, laptop híján).
De nem feltétlenül csak a görgetés miatt, hanem úgy általában megfigyeltem magamon, hogy a képernyő jobb oldalán tartom a kurzort böngészés közben, ezért raktam át jobbra a gombokat, meg az oldalsávot is. Persze ez egyéni szoc. probléma, tényleg nem mindenkit érint.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Hú, mert ezt aztán nem tudja az Opera... javaslom a mellékelt kép tetejét megtekinteni
Már nincs fent nálam az alfa óta opera, így a helyfoglalós részre rosszul emlékeztem. Mentségemre legyen szólva, amiket meg google-n találtam képeket nem így néztek ki. De nem mentegetőzőm inkább, ebben tévedtem.
Az oldalsávban sem kell, ott is csak vertikálisan pozicionálók, és rábökök egy oldalra
Az oldalsáv az megint olyasmi, ami nem mindenkinek jön be. Nekem személy szerint amikor operát használtam, vegyes érzelmeim voltak vele kapcsolatban. Egyrészt 16:9-es monitoron sokkal jobb a helykihasználtság, másrészt viszont szvsz kényelmetlenebb mint a fent lévő tabok. A ribbont sem hiába rakta felülre az ms, a felhasználók az ilyesmiket automatikusan a képernyő tetején keresik. Most hogy ez megszokás kérdése, vagy van vmi biológiai oka is, azt nem tudom, de ez így van.
mert az általában görgetéshez jobb oldalt tartott kurzort át kell mozgatnom a bal oldalra, hogy navigáljak
Nincs görgő az egereden?
Ezt lehet krómban?
Szinte biztos vagyok benne hogy nem...
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
-
Vargnatt
tag
válasz julius666 #35 üzenetére
Ja, mert ha az operához extrákat akarsz, akkor nem kell túrnod a netet.
De, csakhogy se FF-ben, se Operában nem kellenek kiegészítők bizonyos alap(nak gondolható) beállításokhoz, mint a fenti példában lévő. Mindkettőben kb. fél perc alatt meg lehet találni a fenti beállítást, minden netes molyolás és kiegészítők nélkül.
Az Opera fícsörei meg azért vannak rejtve, hogy a tisztelt úriközönséget ne zavarja meg a sok funkció. Ha előtérben van, akkor az a baj, hogy megzavarja a kezdőket, ha eldugják, akkor az a baj, hogy turkálni kell utána, hogy megtaláld. Hiába, semmi sem lehet mindenkinek jó.
Vagyis egyrészt ezzel a chrome kihasználja az ablakfejléc holtterét, így növelve a böngészési területet, másrészt meg egyszerűen fellököd az egeret a képernyő tetejére, és kattintassz a kívánt fülre.
Hú, mert ezt aztán nem tudja az Opera... javaslom a mellékelt kép tetejét megtekinteni (igaz, ezen oldalsávba kiraktam a megnyitott fülek javát, mert ha csak egy sorban lenne megjelenítve, akkor aktiválás helyett gyakran véletlenül bezárnám a lapokat. Ez krómban is ugyanúgy zavarna, de ott nem tudok mit kezdeni vele; ott az van, azt kell szeretni, itt meg nem).
Nem kell horizontálisan is pozícionálni az egérkurzort.
Az oldalsávban sem kell, ott is csak vertikálisan pozicionálók, és rábökök egy oldalra, amelynek nem mellesleg az előnézeti képe is megjelenik. Amúgy inkább jobb gomb+egérgörgő kombóval szoktam lapozni, vagy Ctrl+Tabbal.
Az egérvezérlést valóban nem kötelező szeretni, de én spec. már élni se tudnék nélküle (vagy legalábbis nagyon zavarna a hiánya).
Eh? Mit kell átnyúlkálni?
A standard navigációs gombok alapból minden böngészőben a képernyő bal felső részén vannak, amit én, mint mezei jobbkezes emberke, meglehetősen kényelmetlen és logikátlan megoldásnak tartok, mert az általában görgetéshez jobb oldalt tartott kurzort át kell mozgatnom a bal oldalra, hogy navigáljak (már persze ha ragaszkodok a gombok használatához). Ezt kiküszöbölendő, én áttettem őket a jobb oldalra, ahol hamarabb elérem őket, vagyis jobban kézre esnek (ld. fenti kép). Ezt lehet krómban?
-
Lenry
félisten
Az egérmozdulatoknál kényelmesebb böngészést elképzelni se tudok, legfeljebb a gondolatvezéreltet.
ez biztos. igaz, én Firefoxban használom az egérmozdulatokat, de már mindenhonnan hiányolom. egyszerűen zseniális, egyszerű, gyors
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
julius666
addikt
Ha extrákat akarsz, akkor már túrnod kell egy kicsit a netet, de ezt nyugdíjasoknak hogyan magyarázod el?
Ja, mert ha az operához extrákat akarsz, akkor nem kell túrnod a netet. Lásd: a Penge_4 által oly gyakran emlegetett userjs-ek. De akkor sem kell túrnod a netet, ha mozillához szedsz le plugint, ugye?
Az most hogy találtál egy példát, ami alapból megvan FF-ben, chromeban meg nincs, az nem jelent semmit. Akinek nem elég a "fapad", az úgyis eljut FF-nél is odáig, hogy kiegeket keressen. Operáról meg nem is beszélve, a fícsörök 90%-áról nem is tudja az ember hogy benne vannak, csak netes kurkászás után. Illetve a már említett userjs téma csak hab a tortán. Na attól a nagyapád valószínűleg a falra mászna. Szóval marhaság amit mondtál.- A fülkezelés alapból ugyanolyan, mint a krómban, de lehet változtatni, ha valaki olyan sok tabot tart egyszerre nyitva, hogy a mezei megoldás már használhatatlan.
Ja. Kár hogy csak azt b@szták el, ami miatt chromeban bevezették ezt az újítást. Vagyis egyrészt ezzel a chrome kihasználja az ablakfejléc holtterét, így növelve a böngészési területet, másrészt meg egyszerűen fellököd az egeret a képernyő tetejére, és kattintassz a kívánt fülre. Nem kell horizontálisan is pozícionálni az egérkurzort.
Na ebből az opera megoldása az egyiket se tudja.- Az egérmozdulatoknál kényelmesebb böngészést elképzelni se tudok, legfeljebb a gondolatvezéreltet.
Van akinek bejön, van akinek nem. Engem spec. nem fogott meg.
- Azt meg pláne nem értem, hogy jobbkezes embereknek miért esik jól állandóan átnyúlkálni bal oldalra a kezelőgombokért? Nem egyszerűbb volna átpakolni jobb oldalra? És akkor máris spóroltál némi 'egérutat'.
Eh? Mit kell átnyúlkálni?
[ Szerkesztve ]
-
Vargnatt
tag
Hehh, FF vs. Chrome... legutóbb nagyapámnak, aki eddig FF user volt, feltettem a krómot, hogy mondom fényévekkel gyorsabb, érdemes használni (az Opera sajna nem nagyon érdekelte, pedig próbálkoztam...).
Be is jött neki annyiból, hogy szerinte is sokkal gyorsabb. Csakhogy. Egy apró igénye lett volna, mégpedig, hogy a visited link colort pirosra lehessen változtatni, hogy jobban lássa, melyik hírt olvasta már előzőleg. Ezt korábban FF-ben kb. 5 perc alatt belőttem neki (azért tartott ilyen sokáig, mert korábban sose néztem rá, hogyan is lehet ezt beállítani).
Chrome-hoz meg kénytelen voltam keresni a Change Colours kiegészítőt (tekintve, hogy én semmi ilyen beállítást nem találtam benne alapból), és kb. 2 oldalas képes/szöveges magyarázatot mellékeltem hozzá, hogy hogyan találja meg, telepítse, konfigolja, használja. Ráadásul azóta se tudom, hogy végül belefogott-e a dologba, vagy maradt inkább a rókánál.
Szóval jó a króm, de olyan, mint valami célszerszám: csak arra az egy dologra használható, amire kitalálták, ez pedig a gyors böngészés. Ha extrákat akarsz, akkor már túrnod kell egy kicsit a netet, de ezt nyugdíjasoknak hogyan magyarázod el?
BTW, el nem tudom képzelni, hogy az Operában mi nem esik kézre?
- Ha valami gomb (pl. gyors előre/hátra) zavar, két kattintással eltüntetheted. Amúgy ugyanazok a gombok, mint a többiben.
- A fülkezelés alapból ugyanolyan, mint a krómban, de lehet változtatni, ha valaki olyan sok tabot tart egyszerre nyitva, hogy a mezei megoldás már használhatatlan.
- Az egérmozdulatoknál kényelmesebb böngészést elképzelni se tudok, legfeljebb a gondolatvezéreltet.
- Azt meg pláne nem értem, hogy jobbkezes embereknek miért esik jól állandóan átnyúlkálni bal oldalra a kezelőgombokért? Nem egyszerűbb volna átpakolni jobb oldalra? És akkor máris spóroltál némi 'egérutat'. Ezt krómban speciel nem nagyon lehet megtenni (tudtommal).
-
Sweet Lou 6
addikt
Hát én megvagyok elégedve a FF-al, mert teljesen testre lehet szabni (ellenben Chrome-mal), iszonyú kényelmes, mert addonokkal mindent tud, amit egy böngészőnek tudnia kell (Chrome-ben szvsz igénytelenebbek a kiegészítők). A sebessége Adblock-al számomra nem sokkal marad el a konkurensektől (IE 8-nál gyorsabb). A másik pedig, ami a sebességőrülteknek nem jut eszébe az az, hogy hiába eszeveszettül gyors a Chrome, ha funkcionalitásban hiányt szenved és ezért 3x annyi idő ugyanazt megcsinálni vele, mint már böngészővel.
sweetlou6.wordpress.com
-
julius666
addikt
válasz WonderCSabo #26 üzenetére
Én személy szerint mindenféle ilyen mérést leszarok, miután nem én írtam a mérőalkalmazásokat, azt mérnek amit akarnak. Viszont szemre szignifikáns különbség van az FF és chrome/opera között, legalábbis nálam biztosan.
A tetü indulásról és az ilyen apró finomságokról (néha sztem tabváltások között keresztrejtvényt fejt a kedvenc rókánk, vagy én nem tudom, de marha sokat tud gondolkodni. Chrome ilyet csak akkor csinál, amikor egyébként is memóhiánnyal küzködik a rszr) nem is beszélve.
Az én tapasztalataim a köv. sorrendet mutatják renderelési, tabváltási sebességben:IE8 <<< FF << Opera ~ Chrome
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Te géped, te internetkapcsolatod, te szoftverkörnyzeted, te teszted, te eredményed.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
Én nem Azt se tudom mi ez.
Apropó a 3.6.4-es mikor lesz nem béta ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hát passz nekem szemre simán álva haggya a Chrome-t . Bár nem lehet elégszer mondani az betölti a reklámot (!) míg a FF-s kieg-ek megállítják még letöltés előtt ) Nálam szemre minimálisan gyorsabbnak tűnik a FF ezzel az összeállítással a legújabb operánál. FF-be 6 kieg van.
És ez még csak a 3.6.3-as a 3.6.4-es még gyorsabb is mint a jelenlegi stabil.
WonderCSabo gyanítom a bétával próbálgatja.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
-
Narxis
nagyúr
válasz WonderCSabo #18 üzenetére
Én nem akartalak meggyőzni, de miután felraktam Chrome-ot, nem kellett stopper, hogy megmérjem a különbséget, pedig a 8-10 kiegészítő között FF-nél volt egy Vacuum Places improve vagy mi a tököm kiegészítő is aminek a futtatása után egy kicsit javult az indulási idő. Ezredmásodperceken én se vitatkozom, engem csak az érdekel ha már érezhető különbség van. Te lemérted, nekem meg már mérni se kellett, annyira nagy volt a különbség és nincsenek toolbarjaim vagy ilyen baromságok telepítve.
Szívből remélem, hogy a 4-es FF jó lesz, hiszen több éve csak azt használtam, még 1.5-tel kezdtem asszem...
Az baj, hogy nem csak a böngészők hanem azok fejlesztési sebessége között is sok különbség van.
-
Narxis
nagyúr
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
Ne kapcsold ki, hiszen az addonokat azért telepítjük, hogy használjuk. Az addonkezelésben is észrevettem különbségeket, Chrome-ban felraktam 14-et(mellesleg az is meglepett, hogy nem kell újraindítani a kiegészítők telepítése után mint Fox-ban...) és semmivel sem lett lassabb, míg Firefox-ban 10-et használtam, de ott már érezhető volt az indítási sebesség csökkenése.
Nekem amúgy mindegy, de én azt olvastam, hogy az alapoktól kezdve kellene újraírni, hogy olyan gyorsan legyen mint a többi böngésző. A foltozgatással csak kicsit lehet javítani rajta miközben a Safari, Opera, Chrome utcahosszal vezet.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
Azért ha sokan mondják csak igaz...
De nekem mindegy nekem se jobb se rosszabb nem lesz ha te FF-t használsz.
FasterFox-al amúgy hasít.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
Azt szerintem se kell mint írtam azért az a hajó még nem süllyedezik....
1kicsit észbe kapnak felgyorsítják meg szüntetik a memóriazabálást és kész.
WonderCSabo
Szerintem nem fogunk tudni meg győzni arról hogy az opera meg a chrome ehhez képest rakéta.
De azt hiszem értelek gondolom bika géped van azon elvileg száguld a FF is. MSN-en is van egy FF fan ismerősöm aki nem hajlandó mást használni nekem váltig állítja hogy nála hasít a FF is.
(bár feltuningolta)
Narxis
opera brutál
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Én mindegyiket kipróbáltam.
Szerk.: Az összes újabb verziót is.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
nem lassabban mint a konkurensek
Én is ezt mondtam mielőtt kipróbáltam Operat és Chrome-ot.
-
WonderCSabo
félisten
Én nem temetném ennyire ez FF-t.
Nem olvasom a fórumokat, csak a PH!t. Nekem jó az FF, az indulása picit lassú, elég sok memóriát eszik, de nekem van elég. A procit egyáltalán nem zabálja, és az oldalakat is gyorsan tölti be, nem lassabban mint a konkurensek. A funkciók és kiegészítők - na meg a megszokás miatt - számomra egyelőre az FF a legjobb.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #3 üzenetére
Sajnos ez igaz,,,, ha megnézed a fórumokat ma már csak azt olvasni FF-ről hogy felzabálja a gépet és tetü lassú....
én 1 hétig 1 huzamba operáztam majd 4-5 nap Chrome-ozás jött és most megint FF...
látványosan lassabban működik a nevezett 2-nél.
opera űber gyors.
(szerintem azért gyorsabb látványosan [nálam] a Chrome-nál mert ugye a Chrome még blokkolóval is betölti a reklámot az opera meg nem.
Egyenlőre ami engem a FF-nél tart az a downloader helper.
de már keresem a megfelelőjét operára.
kár mert sokaknak sokat jelent a FF
Chrome-al egyetlen bajom hogy nem lehet reklámot blokkolni. (csak eltüntetni de attól még letölti)
Amúgy azért még nem fog elsüllyedni a hajó...
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Vigyázz, mert mindjárt jönnek az operás arcok és jól megmondják hogy te ostoba vagy, meg igénytelen, meg googlebérenc/beetettek a googlebérencek.
Amúgy teljesen egyetértek, én is pont ezért ragadtam le a chromenál. Egyszerű, gyors, kézreáll, amit kell hogy tudjon számomra azt tudja.A Firefoxról meg csak annyit, annó nagyon jó volt, de miután a 2.x-es verziók óta nem csináltak gyakorlatilag lóf@szt se, így én nem csodálkoznék helyettük a sereghajtói rangon.
Mint ahogy azon sem, hogy a google nem hajlandó kitömni a zsebüket pénzzel tovább: kb. másfél év alatt csinált egy jobb böngészőt mint ők a hosszú évek során. Ez sztem nem a mocskos kapitalista guglit minősíti.Ja és ezt amit a pcfórum cikkében írtak, hogy ha h264-dekódert implementálni kéne az FF-ben, mert ha megnyeri a html5-háborút, akkor nem lehetne szabadon lefordítani a forrást többé bárkinek, valaki igazán elmagyarázhatná. Ugyanis már én magam is fordítottam személy szerint opensource, h264-dekódert is tartalmazó alkalmazást (ffmpeg). Ott semmi ilyen probléma nincs. De előhozhatnám a VLC-t is (amit utálok személy szerint, de az is tud beépítve h264-et).
-
Narxis
nagyúr
Van benne valami, én nem bírtam tovább várni és feltettem a Chrome 5 beta-t. Teljesen elégedett vagyok, megvannak hozzá ugyanazok a kiegészítők csak 10-szer gyorsabban indul és 5-ször gyorsabban tölti be a honlapokat mint pl. a Firefox 3.6.3 Komolyan, mikor feltettem nem akartam elhinni, hogy ekkora különbség lehetséges...
Még amikor az Opera 10.5 megjelent azt is kipróbáltam, nagyon gyors, köröket ver Firefox-ra, de sehogy se állt kézre, minden pont úgy volt benne ahogy nekem nem tetszett, Chrome első perctől kezdve kézreáll.
Majd a 4-es Fox-ot biztos meglesem, de egyelőre hanyagolom....
-
mzso
veterán
válasz WonderCSabo #3 üzenetére
Csak ne kúrták volna el teljesen a felhasználói felületet.
-
Probber
őstag
Biztos, hogy találnak majd a helyére megfelelő szakember (ha még nincs), nem lesz ebből probléma.
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
WonderCSabo
félisten
Remélem nem lesz negatív hatással, az FF4 frankónak ígérkezik.
PCFórum: LOL.
"A harmadik problémát az jelenti, hogy az utóbbi időben az egykor vezető Firefox sereghajtóvá látszik válni a böngészők piacán a legtöbb vonatkozásban. "
-
FTeR
addikt
[link]
így is lehet értelmezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest