Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #64 üzenetére
Mondom én, ha túl sok a funkció akkor az a baj, mert a netezők 70%-a úgysem használja.
Ha túl kevés a funkció, akkor meg az a baj, mert mindenki hiányolja őket.
Kivéve a Chrome-osok.A könyvjelzők meg nekem kint vannak mappástul az eszköztáron 1-etlen 1 darab kattintással elérem az összeset.
Ügyes vagy.
---
Remélem egyébként, hogy a Mozilla sikere töretlen marad, mert én nagyon nem szeretném, ha a Google szerződés lejárta + a vezérigazgató távozása miatt meginogna a szervezet pozíciója, neadjisten csődbe menne.
Én mindenképp ki fogom próbálni az új Firefoxot, és ha legalább ugyanannyit és megközelítőleg ugyanúgy tudja nyújtani nekem, mint az Opera, nem kizárt, hogy át is állok rá. -
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #61 üzenetére
plussz sokkal 1szerűbb beletenni 1 átlag usernek is.
Lépjünk már túl ezen. Ha akarod, elfogadom, hogy igazad van.
testre szabhatóság
Sem a Chrome, sem az IE, sem a Safari, sem a Konqueror, ... közel sem szabható testre olyan mértékben, mint az Opera vagy a Firefox.
A Firefox alapvetően szintén nem testreszabható, hisz még egy rohadt gombot sem tudok oda tenni, ahol nekem kézre állna. Vagy mondhatnám az oldalsáv megnyitását; az előzményekhez és a könyvjelzőkhöz is legalább 2 kattintás kell.A Firefox csak jónéhány kiegészítő telepítésével szabható testre oly mértékben, mint az Opera, kiegészítők nélkül.
és kezelhetőség.
A Chrome puritán, az a jó...
A Firefox nem puritán, az a jó...
Picit van sapka - nincs sapka effektus ez.De ha már az átlaguser szintjén gondolkodunk, akkor elárulom (már sokadszorra), hogy az Opera semmivel sem kezelhető nehezebben, mint egy Firefox, vagy egy Chrome.
Legfeljebb azt az érzetet kelti. -
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #61 üzenetére
A szoftvereknek kéne kézre állónak lenni...
Akkor miért nincs sem Firefoxban, sem Chrome-ban, sem IE-ben Jegyzetek panel, amit én elég gyakran használok?
Miért nem tudom bármelyik gombot oda rakni, ahova akarom?
Miért van külön ablakban a letöltéskezelő, ha nekem így nem tetszik?
Miért nem lehet beállítani alapból egérmozdulatokat semelyik másik böngészőben, hisz ez nagyban növelné a kézreállóságot?
Ésatöbbi.Látod, a kézreállóság is szubjektív.
-
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #57 üzenetére
Jó tudom az operásoknak erre is megvan a megfelelő válaszuk.
Meg bizony.
Mondj három dolgot, ami miatt egy átlag Chrome, IE, vagy Firefox usernek könnyebb lenne az élete.
A Chrome tábor főleg azt hangoztatja, hogy neki a puritánság is bőven elég. Ez elég kifogásolható érv, ui. bármelyik böngészőt lehet puritán módon használni.
A Firefoxosok többsége a kiegészítőkre hivatkozik. Oké, elismerem, a legtöbb Fx kiegészítő nem pótolható Operában (viszont ugyanez áll fordítva is).A legtöbb érv mégis csak onnan ered, hogy nem tudtam megszokni/rossz helyen van az oldalsáv/nincs oldalsáv/van oldalsáv/nincs meg ez és ez a gomb/rossz helyen van/stb.
Ezek pedig teljesen szubjektív okok, amikkel nem igazán lehet mit kezdeni. -
HelloWorld
tag
válasz #27441408 #46 üzenetére
A kép kinagyítós kiegészítéssel operán 2 napig szórakoztam mire sikerült beüzemelni
Ne haragudj, de ez a művelet megint csak annyiból áll, hogy letöltöd a kiegészítőt, és bemásolod az általad megadott userjs mappába.
Nem hiszem el, hogy ezzel 2 napot szórakoztál.Egyébként van egy kiegészítő Operához, ami annyit csinál, hogy minden egyes userjs (*.js) letöltése után megkérdezi, hogy berakja-e neked az userjs mappádba.
-
Vargnatt
tag
válasz #27441408 #43 üzenetére
Az Operába ritkán kellenek olyan extrák, amik egy nyugdíjasnak egyáltalán eszébe jutnak, és nincs benne alapból.
Egyáltalán, userjs is csak annak kell, aki már mindent finomhangolni akar a böngészőjében (meg az is csak egyszer "kínszenvedés", míg létrehozol neki egy mappát, és megmutatod a programnak, hogy 'na, itt vannak a scriptek'. Ja, és már erre van Unite progi is valahol, bár még nem próbáltam.
A widgetek és Unite alkalmazások ugyanúgy egy helyről érhetőek el, mint a FF/Chrome kiegészítők, és ugyanúgy 2-3 kattintással települnek is. Mi olyan fene bonyolult ezen...?
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
WonderCSabo
félisten
Én nem temetném ennyire ez FF-t.
Nem olvasom a fórumokat, csak a PH!t. Nekem jó az FF, az indulása picit lassú, elég sok memóriát eszik, de nekem van elég. A procit egyáltalán nem zabálja, és az oldalakat is gyorsan tölti be, nem lassabban mint a konkurensek. A funkciók és kiegészítők - na meg a megszokás miatt - számomra egyelőre az FF a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest