Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Éljen!
-
Apollyon
Korrektor
Ez az, hajrá. Emeljék az egekig a percdíjakat, amíg már szinte nem telefonál majd senki és szinte rádiómentes lesz az éter.
Kérjünk minél több pénzt egyre kevesebb szolgáltatásért és csökkenő, már-már pofátlanul szar "minőségért". Köszönjük Telenor, Telekom, az előfizető barát szolgáltató (nem). Gondolom a nem vezető beosztásban dolgozók továbbra is éhbérért fognak küszködni náluk#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
chipesz
őstag
Nem mintha az az 500 Ft-os emelés földhöz vágna, de hogy az egyik e-mailben azzal indokolták (Telenor), hogy év végéig a lehető legnagyobb 4G lefedettséget akarják biztosítani, s ennek ára van, elég wtf. Miért nekem kell megfizetni azt, hogy haladnak a korral? (Nem mellesleg a 7500 Ft-os havidíjammal csak pár hónapja engedélyezték a 4G hálózatra való csatlakozást, s azt sem a maximális sebességen.)
Mi történik, ha nem fogadom el a szerződésmódosítást? Nem nő a tarifacsomag ára, vagy a szolgáltatást le kell mondanom?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB
-
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Az az 500 forint valszeg több lesz. Telenornál legalábbis, mert az elmúlt években is emeltek, havidíjat és percdíjakat is, na meg a kapcsolási díjat is bevezették.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem vagy köteles elfogadni az új ÁSZF feltételeket és vele együtt az áremelést, mivel kétoldalú szerződésmódosításról van szó. Az NMHH egyébként pont azért indított eljárást, mert a szolgáltatók nem hangsúlyozták eléggé, hogy ha nemet mondasz, akkor maradnak a meglévő díjaid.
A szolgáltatók arra alapoztak, hogy majd kevesen tudnak erről a lehetőségről, így a többségen simán átnyomják az áremelést.
-
chipesz
őstag
válasz Plazmacucci #5 üzenetére
Nyilván nem az első, de én csak a rám vonatkozó emelést veszem figyelembe. Az elmúlt másfél évben az All-in M tarifacsomagom semmilyen formában nem változott.
(#6) Iscariah:
Az biztos hogy nálam csak ennyi lesz (egyelőre), ez volt az általuk kiküldött anyagban, de azért felhívtam a 173-at is, hogy az automata ugyanezt elmondja.
Viszont ha valóban nem történik semmi változás, akkor felhívom őket, s nem kérem a módosítást.
(#8) Stauffenberg:
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
wwenigma
Jómunkásember
Veszteségesek, már osztalékra se telik.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
lafaty80
addikt
válasz Stauffenberg #8 üzenetére
Ezt hogy lehet megtenni egyébként, levélben, emailben ilyenkor? Meddig lehet megtenni, július 1-ig?
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Graphics
Jómunkásember
Kurvára nyilatkozni fogok.
Már kérném is az NMHH-t és a két TeleNyomit, hogy a megfelelő dokumentumokat is mellékeljék a kovetkezo idoszakban.
Gondolom a tajekoztatas elmarad Julius 1-ig, igy mindenki beszopta...
Tipikus...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
Igen, csak allitolag 15 napon belul kellett jelezni.
Elvileg juni elejen kuldtek ertesitot...
Ha nem reagaltal beszoptad.
Kozben volt egy ilyen nmhh-s kinlodas is .
Ma meg 25.-e van... Eleg korrekt ba.zakodas ez , ahogy latom
Elegge labilis[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
chipesz
őstag
Ez az sms tegnap jött, ebben nincs szó 15 napról:
"Dijvàltozàsi értesitésünket kiegészitve tàjékoztatjuk, hogy 2015.07.01-töl dijainkat kétoldalùan mòdositani kivànjuk, melynek elfogadàsàròl Ön dönthet. Az Ön All-In M dijai elérhetök a dijmentesen hivhatò 173/4/1 menüpont alatt vagy a telenor.hu/dijvaltozas/t/78 oldalon. Amennyiben 2015.06.30-ig az ajànlattal kapcsolatban nem nyilatkozik, a dijmòdositàsunkat elfogadottnak tekintjük. Üdvözlettel: Telenor"
-
zoli62
addikt
Ebben a vélelmezhető hatósági döntésben az van, hogy nyilatkozni kell a kétoldalú szerződésmódosítás elfogadásáról,vagy elutasításáról. Ezzel szemben a törvényben az van, hogy ennek elmulasztása önmagában még nem ad lehetőséget a szolgáltatónak arra, hogy a változát érvényesítse. Magyarul az ügyfél nyilatkozatának elmaradása nemet jelent.
-
apaszka
veterán
Defláció van nem? Mire emelnek?
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
zoli62
addikt
válasz Stauffenberg #8 üzenetére
Ott a pont. Egyébként ezek a kétoldalú szerződésváltozások érdekes módon mindig a nyári időszakra esnek, amikor kevesebb a közfigyelem is. (persze amúgy is, de ez más tészta)
-
Mate
nagyúr
T-nél 2 előfizetéssel még semmi infót nem kaptam tőlük. Honnan tudom, hogy mennyivel fog emelkedni a havidíjam és honnan tudom meddig jelezhetem enyhe nemtetszésemet a dolog iránt?
-
Beri78
őstag
Telenornál, bár május végén küldtek jelzést, most is kaptunk sms-t (szerdán vagy kedden....) Még most is volt, aki bejelentette, hogy nem kíván élni a "lehetőséggel", és el is fogadják.
TMobile-tól semmi értesítés nem jött még....."...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
bambano
titán
"Az NMHH ennek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy kétoldalú szerződésmódosítás esetén az előfizetőknek lehetőségük van a szolgáltató ajánlatának elutasítására, de ehhez nyilatkozniuk kell a tájékoztatásban szereplő határidő végéig.": ezt a baromságot miért nem irtják már ki a jogból? hogy valakinek tennie kell valamit, hogy a rossz verzió ne legyen rá érvényes?? lásd galaxis útikalauz stopposoknak.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
vigyori78
őstag
Én az online ügyfélszolgálaton írtam nekik ,hogy nem fogadom el az ajánlatot ( Telenor ) ma jött egy levél a lényege ez a többi bizalmas mint ez de lesz@rom :
Bejelentése alapján a 2015. július 1-jei díjváltozást a Telenor nem érvényesíti az Ön esetében. A számláján az emelt díjak fognak megjelenni, de az aktuális számlában a díjemelés mértékének megfelelő jóváírást biztosítunk. Ezeket a feltételeket addig biztosítjuk, ameddig a jelenlegi tarifáját használja, vagy nem köt új szerződést.
-
bambano
titán
hatósági szemétkedésre emelnek. ezért is érdekes, hogy pont az az nmhh tárgyal az emelésről, amelynek a rendelete kiváltotta az emelést.
(#8) Stauffenberg: "Nem vagy köteles elfogadni az új ÁSZF feltételeket és vele együtt az áremelést, mivel kétoldalú szerződésmódosításról van szó": és akkor az ügyfelek egy része más áron kapja ugyanazt a szolgáltatást, amit az ügyfelek másik része? melyik agyhalott találta ki ezt???
a normális megoldás az lenne, hogy vagy nem emelnek árat, vagy egyoldaló szerződésmódosítással emelik. az ászf-ben erre van lehetőség. hogy két nagy cég jogászai se értik a saját ászf-üket, az az ő problémájuk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
zoli62
addikt
válasz vigyori78 #27 üzenetére
Válaszoltak a Telenor Online-on tett bejelentésedre? Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen beadványnak nincs azonosítószáma, utólag telefonos ügyfélszolgálaton nem visszakereshető, és 30. nap környékén szoktak reaglni, ha egyáltalán. Egyébként számlás előfizető vagy ?
-
Stauffenberg
nagyúr
Számlázási oldalról teljesen lényegtelen, mert például rengetegen vannak már nem értékesített tarifacsomagokban és más áron kapják ugyanazt (mint én is).
Az egyoldalú módosítás meg nem biztos, hogy kifizetődő lenne, mert ott az ügyfelet nem lehet megtartani a régi tarifákkal, ott vagy elfogadod vagy bontod a szerződést és vélhetően el is mész más szolgáltatóhoz (ha az mondjuk az utolsó pillanatban aláígér a konkurenciának). Így viszont ha az ügyfél nem is fogadja el, attól még marad a háznál.
De mit gondolsz, ha az agyonhallgatás miatt kevesen tudnak arról, hogy megtarthatják az emelés előtti díjszabást, akkor mennyien élnek vele? 5%? 10%? 15%? Akkor még mindig sokak torkán lenyomtak egy sikeres áremelést.
Erre lépett közbe az NMHH.
Ha meg emiatt elúszik a tervük, fél év múlva még elővehetik az egyoldalú módosítást is.
-
veterán
És mi a helyzet a pirosakkal? Jelenleg ők a legszompatikusabbak árban és szolgáltatásban.
Amúgy T-től nekem semmi nem jött erről és belépve sem értesítés, se egy sor az oldalunkon nincs fent. Ha kétoldalú, akkor jóvá kell hagynom, nem? Vagy a hallgatás belegyezés alapon egy rejtett linken kellene rendelkezni, ahogy azt itthon szokás?
Nem érdekel, kinek a kezdeményezésére emelnek, módosítanak szerződést, legyen transzparens, különben ismét bebizonyítják, hogy simlisek mind, ergo nem kell félteni őket.
-
Mate
nagyúr
Megnéztem T oldalán. Elég szép áremelések szerepelnek benne.
Lap alján pedig:
"A fenti díjmódosítások az ÁSZF 9.2.1. pontja szerinti kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatnak minősülnek. A kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlat akkor tekinthető elfogadottnak, ha azt az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül az ÁSZF 9.2.1. pontjában rögzített módok egyikén kifejezett, tevőleges magatartással elfogadta, továbbá az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes feltételeiről szóló 6/2011. NMHH rendelet 15.§ (5) bekezdése és az ÁSZF 9.2.1.6. pontja alapján díjmódosítás esetében a nyilatkozattétel fenti határidőn belüli elmulasztása is elfogadásnak minősül. "
Viszont a pdf-ben és honlapon se találok időpontot, hogy mikor tették közzé...
[ Szerkesztve ]
-
Beri78
őstag
Bizony van azonosító szám az online bejelentésnél is
Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólást"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
vigyori78
őstag
Ezek szerint válaszoltak , elvileg valami azonosító is szerepel a levélben ,meg mikor egyéb okból írtam abban is szerepelt egy azonosító persze más amit linkelt (#34) Beri78 ugyan úgy, igen számlás vagyok ,a bejelentésnél azt is bepipáltam ,hogy Kérek egy rövid visszaigazolást email-ben így ha nem válaszoltak volna akkor is nyoma van. Az online ügyfélszolgálat meg teljesen az mintha bemennél az irodájukba főleg ha be is jelentkezel a legtöbb dolgot itt is el lehet intézni, talán 5x beszéltem és 1x voltam bent a 8év alatt 8db telefont rendeltem ez idő alatt és ezt mind online. De ez szintén igaz a Telekomra is mondjuk ott csak net és tv-m van de mióta megvan még alá sem írtam semmit még a szerződést sem na jó mikor tévét vettem tőlük azt aláírtam ,hogy átvettem.
[ Szerkesztve ]
-
Terentius
őstag
Teljesen hidegen hagy.Már egy éve Voipozom a klikk szolgáltatással,aztán ha lejár a 3 hónap veszek egy új simet.Ilyen árak mellett menjenek a ...ba.
OnePlus 12 16/512
-
lafaty80
addikt
-
enginev3.0
félisten
Látom sok telenoros meg ma is vissza tudott jelezni a szolgáltatónak, mi a helyzet a T-vél?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zoli62
addikt
válasz enginev3.0 #44 üzenetére
Telekom köti az ebet a karóhoz, azaz már lehetett nyilatkozni, illetve folyamatban levő vizsgálatra hivatkoznak.
-
asdf_
veterán
Tovabbra sem ertem, miert kene barmit is jeleznie az ugyfeleknek, ha nem fogadja el a modositast. Valaki vilagitson mar ra, hogy en vagyok a hulye...
Elektronikus Hírközlési Törvény:
132. §
(8) Az előfizetői szerződés kétoldalú, közös megegyezésen alapuló módosítását bármelyik fél kezdeményezheti. A ráutaló magatartással kötött előfizetői szerződések kivételével a kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlat - az Elnök rendeletében meghatározott kivételekkel - csak akkor tekinthető elfogadottnak, ha azt az előfizető kifejezett, tevőleges magatartással elfogadta. Szóban kötött előfizetői szerződés esetén az előfizető kifejezett szóbeli vagy írásos nyilatkozata, írásban kötött előfizetői szerződés esetén az előfizető kifejezett írásos nyilatkozata szükséges kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlat elfogadásához. A szóban és írásban kötött előfizetői szerződés esetén az előfizető tevőleges és kifejezett elfogadó nyilatkozata hiányában a szolgáltatás további igénybevétele, mint ráutaló magatartás elfogadásnak nem tekinthető, ettől érvényesen eltérni nem lehet. Amennyiben az előfizető kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlatot kifejezett, tevőleges magatartással nem fogadja el, a szerződés változatlan feltételekkel hatályban marad. A kétoldalú szerződésmódosítás további szabályait egyebekben a szolgáltató általános szerződési feltételei tartalmazzák.[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
Most néztem meg a csekkes számlákat, 04.30-i számlán van rajta a végén egy kisbetűs szöveg, a 2. pontban egy kis sorocska, hogy emelik az árakat a mellékletben megfelelően - semmit nem mellékeltek. Nem írták hogy és mi módon lehet nyilatkozni. NMHH törvényben (fentebb kiemelte a kolléga) kicsit másként van.
Pereljünk Vincent?Érdekes: pont 6 hónapja volt egy kis kapkodás, nevezetes M0 fizetőssé tételével kapcsolatban, pár nappal a bevezetés előtt...
[ Szerkesztve ]
-
-
Feri1977
senior tag
Hova az istenbe emelik már az árakat?! Így is horribilis magas!!! Más országokban 2-3 ezer forintokért utánad vágnak 1000 lebeszélhető percet, korlátlan smst, korlátlan netet, stb. nevetséges ami itt folyik!!!
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Zeki
nagyúr
Azért kell VOIP telefonálni. voipyo.com
Bárkit hívok 4Ft-ért. Sőt, mivel USA címmel regisztráltam be anno, így a netto 3.1Ft-ért telefonálok, mindegy hogy vezetékes vagy mobil.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest