Új hozzászólás Aktív témák
-
NathanCullen
senior tag
Bocsáss meg, ha megpróbáltam a topik témája felé terelni a beszélgetést!
Igen. Biztos így volt, ezért is válaszoltál arra a hozzászólásomra, amelyben Steve Jobsnak a neve fel sem merült, szó sem volt róla, majd írtad azt, hogy én nem értem egyik hozzászólást sem és Steve Jobsról kezdtél előadást tartani.
-
NathanCullen
senior tag
Tényleg nem érted egyik hozzászólást sem?!?
Lehetett akármekkora figura S.J. az Apple-nél, ahhoz hogy a termékek jók legyenek, neki a világon semmi köze. Marketinges üzletember, semmi több, jó termékek nélkül egy névtelen nulla lett volna.Bagoly mondja verébnek... Már rég nem Steve Jobs "nagyságáról" meg hozzáértéséről beszéltem, hanem magáról az Apple-ről. Megsem említettem az előző hozzászólásomban Jobsot. Te vissza fele olvastál?! Vagy "write only"?
-
NathanCullen
senior tag
Hosszú távon nem lehet sikeres. Egyszer meg lehet etetni az embereket marketinggel. Ahhoz, hogy létrejöjjön az Apple-nél látható fanatikus rajongótábor, na oda jó termékek is kellenek.
Erre jó példa az XBOX, tervezés 0, tesztelés 0, összetákolt szerkezet, de nincs más XBOX, csak az, persze van más konzol, de akinek az kell nincs más alternatíva. A legújabb szériánál talán beszélhetünk tervezésről is, és talán tartósságról is.
Cucka fanatizmusról beszélt, arról, hogyha nem lennének nagyon jók az Apple termékek, már rég nem lennének fanatikusak. Ha silány lenne, mint az általad említett Xbox, akkor max. megvennék páran, akik nem ismerik, de nem lennének fanatikus Apple felhasználók, csak egyszerű userek. Egy Apple gép nem olyan, mint az Xbox, hogy ha arra van szükség, akkor ha rossz ha nem, muszáj... Ha az Apple termékek rosszak lennének, nem, hogy fanatikusak nem lennének, de még a sima felhasználóik is átállnának egyszerűen PC-re, mert van alternatíva. Xbox-nál is van, de mint írtad is, ha valakinek az Xbox tulajdonságaira van szükség, akkor nincs alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Pl. az ibm pc. Melyen futhat linux, windows és ha jól tudom akár mac os is.
Ebből az állításodból is látszik, hogy nem ismered az Apple-t... Az OS X hivatalosan csak az Apple által használt alkatrészekkel kompatibilis. Kizárólag "gányolás"-sal telepíthető más hardverre, úgy meg ugye minden telepíthető mindenre, ráadásul nem is legális.
Ezért hozta fel Goose-T a steak/McDonald's dolgot. Egy jó steaket (PC) otthon is készíthetsz, de McDonald's-ban kapható hamburgert (Apple) kizárólag hivatalos McDonald's összetevőkből készíthetsz.
Szerintem arra gondol, hogy azért a pénzért amiért az apple adja a termékeit, sokkal erősebb (hardveresen) gépet tudsz összerakni magadnak és még a komponenseket is te válogathatod ki.
Macbook: Az árából erősebb laptopot vehetsz, de ugyanolyan unibody házban, teljesen fémből, ugyanolyan minimalista stílussal és teljesen a hardverre optimalizált operációs rendszerrel nem. Egy MBP 13-hoz hasonló kategóriájú gép egyárban van vele, tehát annyi amennyiért más gyártó is adja a hasonló kialakítású gépeit. MBA-nak pedig nincs párja, egyelőre. Esetleg a Samsung Series 9, amelyben ugyanolyan hardver van és közel ugyanannyiért adja, mint a Macbook Air-t az Apple.
A 15-ös Macbookok viszont ITTHON tényleg elég magas áron vannak. Tehát nem drága, ITTHON adják drágán, de mint mondták, kinek mi számít drágának.
iPhone: A hivatalos ára nem sokkal drágább itthon sem, mint a többi csúcs telefoné. Viszont a rendszer sokkal optimalizáltabb, a programoknál nincs olyan, hogy gyenge a hardver hozzá. (Mint a konzoloknál a játékok, nem kell figyelni a hardverigényt.) Sokkal tovább van támogatás, mint más rendszereknél. És jelen esetben nem is beszélhetünk arról, hogy ebből a pénzből jobb hardvert veszel, mert az iPhoneokban is legalább olyan vagy erősebb hardver kerül, mint a legújabb csúcstelefonokba.
iPad: Ugyanaz elmondható, mint fentebb az iPhone-ról.
Mac Mini: Jelengleg a piacon egyeduralkodónak tekinthető, nem nagyon van ilyen nagyon apró méretű házban számítógép. Ha van sem olcsóbb, mint a Mac Mini...
iMac: Hasonló elmondható, mint a Macbookokról.
Mac Pro: Mint cucka is írta, ha azokkal a hardverekkel raksz össze egy gépet, nem igazán lesz olcsóbb. Más gyártó is ilyen áron adja a munkagépeit.
Nos én tudok néhány válasz adni a kérdésre Áj tulajdonosoktól: flash, zsír, nagyon pöpec, nézd ahogy átúszik... és még sorolhatnám.
Pontosan ezt látják azok az Apple-ben, akik soha nem használtak még OS X-et sem. Persze tudjuk, hogy mind vehetne magának, mert ő megvehetne ötöt is belőle, mind ezt szokta írni... Amiket te mondtál: flash, zsír, nagyon pöpec, nézd ahogy átúszik... azok szokták leginkább mondani rá, akik csak az iPhone-t ismerik. Az OS X-ben (számítógépes op. rendszer) is vannak ezer éve animációk, már az iPhone előtt sok-sok évvel is volt, tehát csak azok lepődnek meg az animációkon akik csak hírből ismerik az Applet. Komoly felhasználók nem ez miatt használnak Apple terméket, a csilli villi dolgok csak a kezdőket szédíti el.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
vanye
Ahhoz képest, hogy át sem olvastam és még helyesírás ellenőrzőt sem használok...
cucka
Nem értem, hol bukik az analógiám
Például ott, hogy ha az Apple a számítástechnika hamburgere, akkor melyik cég/termék lenne a számítástechnika steak-je?Microsoft és a PC gyártók? Bár nem tudom, Goose-T mire gondol, de szerintem erre.
-
NathanCullen
senior tag
válasz
Rickazoid #504 üzenetére
Mesterséges igénykeltés az, amikor valódi szükséged nincs adott eszközre, de a reklámok alapján mégis felkeltik az igényedet rá és azért fogod megvenni.
Ha úgy vesszük, az IT világa lassan teljesen erre rendezkedik be
Igen, ilyesmit próbáltam én is írni az előző hozzászólásomban: "Ha valami megtetszik neki, arra lesz igénye. Tehát ilyen formában lehet azt mondani, hogy az Apple mesterséges igényt kelt, de akkor minden egyes gyártó ugyanezt teszi nap mint nap."
Szóba hoztad a tableteket. Ott is, mint te is írtad, ugyanez a helyzet. A régi UMPC táblagépek nem lettek sikeresek, mert nehezen voltak használhatóak, pedig egy komplett PC-s tudásuk van. Viszont az Apple olyan köntösben tálalta a tableteket, hogy mindenkinek megtetszett. Van akinek tényleg van rá igénye, de valóban sokan csak szimpátia alapján vásárolják. Bár az is igaz, hogy pár eszközt ki lehet vele váltani, de kérdés, hogy mennyire volt rá igény! Viszont az alapokból kiindulva: A számítógépre vagy telefonra sem volt szükség, 'míg nem tudtak róla az emberek, hogy lehetséges és létezik. Tehát ilyen formában ezek is mesterséges igények lettek, mert alapjában véve az emberek elképzelhetetlenül sok ideig semmi szükséget nem éreztek irántuk.
-
NathanCullen
senior tag
"amiben erős hardver van és lássa, hogy azon lehet játszani"
Néha nem ártana visszaolvasni a kommenteket, s javítani az ilyen mondatokat. (Ahogy pl. én is teszem.) Merthogy a kiragadott rész második igéje nem felszólító módban áll.
Bocsáss meg!
Nem akartalak megbántani, véletlen volt. Legközelebb "látja" szót fogom alkalmazni ilyen mondatkörnyezetben. Egyébként vissza szoktam olvasni a hozzászólásaimat, de van amikor csak átfutok rajtuk és valami elkerüli a figyelmemet. Mégegyszer bocsánat, hogy helytelenül használtam egy szót! Ha van más helyesírási hiba is, ne tartsd magadban!
-
NathanCullen
senior tag
Primitív demagógia amit művelsz, (és ez személyeskedés, hanem a legkultúráltabb megfogalmazás amit találtam)
Mikor valaki személyeskedéssel akar meggyőzni arról, hogy nincs igazam, az már azt jelenti, hogy a másik félnek elfogytak a témához kapcsolódó érvei.
Akkor ezzel le is zártuk a beszélgetést.
-
NathanCullen
senior tag
válasz
Rickazoid #490 üzenetére
aki képes volt elsőnek kihasználni a mesterséges igénykeltésben rejlő lehetőségeket.
Teljesen gyetértek a hozzászólásoddal, csak ezzel nem. Nem hiszem, hogy mesterséges igénykeltés lenne az amit az Apple tett/tesz. Ha egy gyereknek mutatsz egy notebookot, amiben erős hardver van és lássa, hogy azon lehet játszani, akkor igénye lesz rá. Akar majd egy olyat. Ugyan ez történik minden vásárlóval, felnőttel, időssel. Ha valami megtetszik neki, arra lesz igénye. Tehát ilyen formában lehet azt mondani, hogy az Apple mesterséges igényt kelt, de akkor minden egyes gyártó ugyanezt teszi nap mint nap.
Ha én venni akarok egy Macbook Air-t, akkor miért keltette volna az én igényeimet mesterségesen az Apple? Pedig nem láttam sohasem a MBA Steve Jobsos bejelentését, semmiféle hivatalos jellemzést nem olvastam róla ami az Appletől származna, csak független teszteket olvastam róla meg kipróbáltam élőben. Plusz mindig is egy kicsi, vékony, erős gépet akartam, hosszú akkumulátoros üzemidővel. Tehát ha szó lenne mesterséges igénykeltésről, akkor sem lehetne általánosítani mindenkire, mert lehet, hogy egyes dolgok másoknak mesterséges igénykeltés, egy másik felhasználónak meg az, amire évek óta várt, hogy valaki létrehozza.
-
NathanCullen
senior tag
Stallman valoszinuleg jobban ert a konkret szakmahoz (a szoftverhez), mint Jobs -- utobbi elsosorban cegvezetokent es vizionariuskent lett sikeres. Nezz utana.
Biztos ezért nem is írtam olyat sehol, hogy Steve Jobs jobban értett volna a számítástechnika szoftveres részéhez, mint Stallman... Azt írtam, hogy nem csak a marketinghez értett.
-
NathanCullen
senior tag
Jobs volt aki marketing és üzletmenet szintjén volt nagy, és Stallmann aki a számítástechnikához ért. Akkor ki a portás?
Stallmann?
Elvégre Jobs egy világméretű céget épített fel, amely a számítástechnikát és a mobile iparágat is folyamatosan megváltoztatja, a többi cég pedig megy utánuk... Nem kis dolgokat művelt a számítástechnikában még a 20. században. Legnagyobb részben Steve Jobs és Bill Gates miatt tart itt a számítástechnika, tehát nem csak a marketinghez értett legjobban, mint ahogyan írtad. Az Apple termékeit világszerte elismerik, profi filmstudiók és zenészek az Apple gépeit használják munkára. Ráadásul sokan még vallási fanatikusak is.
(Bár ez minden márkánál előfordul, csak ugye nem ennyi...)
Na most akkor ehhez képes Stallman mit ért el és ehhez képest mit fog sikerülni elérnie még? No és melyiket tennéd a céged vezetőjévé és melyiket portásnak?
-
NathanCullen
senior tag
Akár igazad is lehetne, de elfelejted, hogy az Apple-t senki sem az eredményei miatt utálja, hanem azért a minősíthetetlen eljárásért, amit a versenytársakkal művel.
Nem tudom, hogy olvastad-e a hozzászólásomat, de nem írtam, hogy szerintem azért utálják, mert sok mindent elért. Azt viszont írtam, hogy a saját megoldásait védelmezi másokkal szemben. És miért, azért mert profitorientált cég és mert neki ebből van haszna. Nem Microsoft, hogy minden fele el van terjedve, az Apple a "házon belüli" profitra hajt. A saját szabadalmait vagy akár formatervét és megoldásait, amit megvett vagy kitalált, majd levédetett, melyik az az idióta cég, amelyik kiengedné a kezei közül vagy engedné alkalmazni azokat, anélkül, hogy őt megkérdezték volna... Mint írtam, az Apple egy cég, amelyik pénzt akar termelni, nem pedig barátkozni.
Éppen a villamos áram felhasználását nem tiltotta még meg.
Olyan dolgok használatát tiltja meg másoknak, amelyek az ő tulajdonában vannak. Ezen nincs mit csodálkozni. Te talán odaadnád az autódat másoknak, amit te vettél akármennyire olcsón is, pusztán jó cselekedetből, holott neked is szükséged lenne rá?
-
NathanCullen
senior tag
Kötöttebb az Apple, mint pl. a Microsoft, nem lehet bármire telepíteni a rendszerét, egyedi csatlakozók stb., sokáig lehetne sorolni. Hogy ez jó -e vagy sem, az mindenkinek szubjektív, kinek mire van igénye. De nem értem, miért gondolja Stallman, hogy Steve Jobs kárt okozott a számítástechnikában az embereknek. Holott az Apple a saját cégén belül hoz megkötéseket a felhasználással kapcsolatban és egyik cégre sem kötelezi, sőt a saját kialakított megoldásait bőszen védelmezi más cégekkel szemben. Stallman és mások - akik így gondolkodnak - megállapítása ott bukik meg alapjaiban, hogy az Apple soha senkit nem kötelezett és nem is kötelez a termékei megvásárlására, még akkor sem ha valaki vett egy Macbookot és nem tudja csatlakoztani rá pl. a HDMI-t és átalakítóra van szükség. A tudatos vásárlás, egy minimális jártasság nem csak az Apple-nél, hanem minden vásárlói körnél elvárható.
Ha az Apple nyílttá tenné a szabványait, meg pl. az OS X-et, iOS-t, akkor tele lenne a világ Mac-kel meg iOS telefonnal, mert minden cég belátja, hogy ezek jók, ezért merítenek beőlük ihletet a számítógépes és mobile gyártók. De az Applenek azért van ennyi megkötése, mert egy külön cég a számítástechnikában. A saját szabványosításából ér el profitot. Az Apple egy cég, amely a profitért dolgozik, a pénzért. Az Apple szoftvereit nem veszik a PC, notebook stb. gyártók, nincs minden számítógépen az ő rendszere, más forrásból kell profitot termelnie. Nem fog mindent szabadjára bocsátani, mert ebből van pénze és: "sem nem az apánk, sem nem a testvérünk, de még csak a szomszédunk sem" Csak ezt az Apple utálók és a fanatikusak is elfelejtik sokszor.
Új hozzászólás Aktív témák
it A szabad szoftver egyik ikonikus alakja nem tagadta meg magát: felhasználók és szakemberek százezreit haragította magát az Apple vezetőjének halálára írt mondataival.
- Asztali PC, 4.gen i5, 8gb RAM, GTX 1050TI
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Sony 7.1 hangfalszett és Yamaha erősítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest