Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Sokat akar a szarka (sok bevételt az nVidia, spórol az anyagon), de nem bírja a farka (lám, itt is a veszteséges negyedév, és az elhulló chipek)!
Technikai fejlesztés egyre kevesebb, monumentális GPU-kat ad ki, monumentális hőtermeléssel, monumentális gyártási veszteségekkel (minél nagyobb ugyebár, annál nagyobb a selejtarány). Ennyinél már kis hazánkban is el szokás ismerni, hogy elkúrtuk.
HGyu
-
Bluegene
addikt
-
Depression
veterán
Pont az ilyen húzásaiért nem veszek Nv-t!
Kiderül, hogy gyári hibás, erre csak akkor cserélik ki, ha garanciás időn belül megy tönkre, és még ki is adnak egy bios frissítést, hogy egy fokkal tovább bírja.
Grat Nv!!!!!! -
Drizzt
nagyúr
Kérdésem van. Honnan tudhatnám meg, hogy apám újonnan vett notebookjának Gpuja érintett-e a kérdésben?
Néhány adat róla:
bios valamilyen száma:60.84.42.00.23
Gyártási idő/ilyesmi: 06/04/07És ha érintett, akkor mit lehet kezdeni a problémával?
-
.mf
veterán
Helló, hol jártál az utóbbi fél évben
9500GT = 8600GT (+die-shrink)
9600GSO = 8800GS (G92-)
9800GT = 8800GT (G92, +G92b)
9800GTX = 8800GTS (G92)
9800GTX+ = 8800GTS (G92, +G92b)
9800GX2 = 8800GTS × 2 (G92×2)Az egyetlen igazán új kártya a 9xxx-es sorozatban a 9600GT. A többi mind az előző generáció két darab kártyájára és chipjére épül, legfeljebb annyi változtatás, volt hogy néhánynál van die-shrink 80->65 ill. 65->55nm-re, ill. hozzátettek egy szoftveres újdonságot, ami csak nV-s lapokon megy.
-
Bluegene
addikt
válasz
#06658560 #27 üzenetére
a notihoz képest igen, de ezt olvastam vhol nem én találtam ki
az asztaliban kisebb a hőingadozás hisz a ventillátor felpörög időben, de logikus hisz a szűk noti(ahol minden fűti egymást) vs tágas ház, ahol esetleg több óra kell míg átforrósodnak az alkatrészek, egyébként a 8600GT-k nagyon ritkán halnak meg, konkrétan nem is hallottam ilyenről, pedig biztos sokat adtak el
a 8600GT-k is ugyanúgy lettek legyártva, de valszeg hamarabb lejár a 2-3 év gari mire tönkremennének, ill hamarabb kerülnek át "em játszós"gépbe, hanem netezős filnézős gépbe ahol már nincsenek nagyon terhelve amúgy se, szal azok tömegével nem fognak felfordulni sztem
[ Szerkesztve ]
-
edipqe
senior tag
én nem vagyok egy nagy noti guru, de ha a tokozás nem volt jó minőségü akkor nem csak az Nvidia a ludas nem?
-
bacsis
Közösségépítő
pont ma 08.13án fel került egy bios frissítés a notimhoz dell d630 ugye ebbe nvidia qadro van, futtattam egy 3dmark05öt 91fokig melegedett a gpu, felraktam az új biost, akkor már "csak" 90fokig ment, kemény 1C fok... ami simán betudható mérési hibának is...
-
^Clown
addikt
Meg se kottyan ez az nVidiának. Viszont nekem igen, ha beszarik a 8600M GT-m a notimban!
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #17 üzenetére
a 8600gt-k is érintettek ugyanúgy készítették őket is, de mégse várható h tönkremennének ugyanis a desktopban kicsi a hőtermelés, jóval később jelentkezik az anyagfáradás mint a szűk laptopban
mellesleg a 8600gt-k többségére 2 év gari van/volt, az evga 10 évet ad rá pölö az megszívhatja -
v.tom
őstag
Azért az XBOX-os red ring of death nem mondtatni hogy ATi probléma. Mert ott a gép melegedése jelentette az igazán nagy hibát.
-
törölt tag
tokozas anyagfaradas, hotagulas eseten: lehet az alapanyag onmagaban jo, de ha a jelentos hotagulasat megakadalyozza valami, pl a kornyeken egyeb elem, akkor a hoterheles melle meg bejon egy mechanikai feszultseg is, ami meg piszok gyorsan megeheti igy egyutt a cuccot. Es ha a nyakot tevezo cegnel van a bibi, esetleg naluk is, akkor egyik nyakon midnen jo, a masikon meg minden rossz lehet. Vagy lehet csak a turesbol adodo kis atfedest nezte el valaki, es az okozhatja. Altalaban a kulonfele vegeselemes modellezeseket a nevleges meretre vegzik el, ha annal roszabb a helyzet, akkor bukta lehet.
-
tob!as
tag
-
Dare2Live
félisten
Lehet én vagyok kamion de a desktopon a tokozás 100%ban uannak néz ki mint mobilban.
Kemény dolog lesz ha 2év után az xmillió eladott 3év garis 8600ot viszik gariztatni..... adnak helyette uugy 2év után megdöglő 8600ot?
-
rumkola
nagyúr
-
TomBoy1986
veterán
Vicces az előzménylista:
*
Jönnek az energiatakarékos chipek az NVIDIA-tól
*Az NVIDIA kiszállhat az alaplapi chipkészletek gyártásából
*Rájár a rúd az NVIDIA-ra
*Árat emel a világ legnagyobb független chipgyártója
*Atom-támadást indít az NVIDIA?
*Az NVIDIA az év vállalata
Hová el nem lehet jutni
Semmi gond, hat év folyamatos profit csak túlélik. -
DarkByte
addikt
Marad a gyerek ha játszik. Nekem eddig fel sem tűnt ez a matyóhímzéses pinout a mobil GPU-kon, a tervezők úgy látszik nagyon jól elvannak.
-
Raymond
titán
"A cégvezető azt nyilatkozta, hogy pénzügyi szempontból ugyan a közel kétszázmillió dollár elkülönítése nem volt feltétlenül szükséges, de a vállalat irányítása úgy gondolta, hogy ez a megfelelő lépés."
Comedy Gold!
-
.mf
veterán
"Többen arról pletykálnak, hogy az NVIDIA 8400M és 8600M sorozatokba szerelt lapkák mindegyike gyengébb anyagok felhasználásával készült"
Pont az ilyen nagy árrésű mobilchipekből spórolják ki a matériát?
De megfogalmazhatom máshogy is: pont a fogyasztás és melegedés szempontjából legkritikusabb chipeknél spórolják le a hőállóbb tokozást?
Ezek mintha saját maguk alatt akarnák vágni a fát mostanában... összebalhéznak Intellel; kiadnak egy teljes sorozatot, ami egy kivételével egy-az-egyben az előző generációban már kiadott kártyákból áll; aztán most még ez is... -
shtml
őstag
Hát, szerintem annak is elmentek otthonról, aki felteszi a gépére az nVidia javítását.
-
Kriza
őstag
Ugyanaz a probléma, mint az XBOX-nál a red ring of death (abban meg ugye ATI chip a problémás). Marha sok kis apró "lábbal" kapaszkodik az alaplapba a chip, amik közül elég, ha csak egy bizonytalankodik a hőtágulás miatt. Arról se feledkezz el, hogy az eltérő anyagoknak eltérő a hőtágulása, így már elmozdulás is lehet belőle.
Abban teljesen egyetértek, hogy ha egyszer egy ilyenbe futnék bele, akkor többé nem venném azt a terméket, meg a gyártótól mást sem. Gyártanak még bőven mások is chipsetet/laptopot.
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz
shabbarulez #6 üzenetére
Azok a felhasználók, akik a jótállás lejárta után szembesülnek a problémával, sok esetben nem számíthatnak garanciális cserére
azért akik ebbe belefutnak, lehet hogy az életben nem vesznek többet nvidia terméket
-
shabbarulez
őstag
Azt azért nem mondanám hogy az AMD talpra állt. Az elmúlt 7 negyedévben folyamatosan igen komoly veszteségeik voltak(és ez nem fog még a kövektező negyedévben sem megváltozni), aminek az összege 5.5 milliárd dollár. A grafikus részlegük ugyanígy 7 negyedév óta veszteséges(ez talán változhat következő negyedévre, de a grafikus részlegnek olyan minimális hatása van a vállalat egészére nézve hogy ez szinte teljesen elhanyagolható). A részvényeik árfolyama nemrég az 5 éves minimum szint alá csökkent, a 2.5 évvel korábbi részvény árfolyamnak(akkoriban startolt el az Intel Core achitektúrája) csupán az 1/10-ére csökkent az árfolyam.
Az Nvidia közel sem áll ilyen rosszul anyagilag, hisz ahogy a cikkből is kiderül az elmúlt 6 év során jobb negyedéveket zártak, ahhoz képest ez az egy negyedévnyi botlás még nem a világvége. Az viszont borítékolható hogy az elkövetkezendő negyedévekben csökkeni fog a vállalat bevétele mert csökken majd az értékesítés, mind gpu mind chipset fronton így már közel sem lesz olyan prosperáló cég mint korábban. Kérdés találnak-e majd új piacokat ahonnan új bevételekhez juthatnak. Pl. mobil fronton a Tegrával.
Egy másik portál cikkében szerepel egy ilyen bekezdés is:
"Az NVIDIA részvényárfolyama mégis közel 10 százalékot erősödött, miután az NVIDIA bejelentette, hogy további egymilliárd dollárt fordít saját részvények visszavásárlására. A cég összesen 2,7 milliárd dollár értékben kívánja saját papírjait visszavásárolni, ez a mostani árfolyamon a közkézen levő részvények 44 százalékát jelentené."E szerint az Nvidiának van tőkéje, így aztán kicsi az esélye hogy üzletileg nagyon megrokkana. Ezzel szemben az AMD igen hosszú ideje erőteljesen a pénzhiánnyal küzködik.
-
Sandormaster
aktív tag
Hmmm....anyaghiba + gyenge teljesítmény desktop részlegnél is, a köv negyedéves sztem rendesen odavág majd az nvnek, akkor már lehet érezni a 4800-ak piac szerzését is...
[ Szerkesztve ]
-
yakuza.tora
addikt
Hoppá! Váratlan fordulat a "zöldek" háza táján???
-
luw2win
őstag
Hát azért eléggé nagy veszteségbe van.
Mind technologiailag mind pénzügyileg lentebb van a GPU-k terén mint az AMD.
Véglis mindenki azt monta h az AMD-nek vége csőd meg stb... de mégis talpraált és most az NV-nek nagy a vesztesége, és ezt sztem nem sokan gondolták így.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az elmúlt hat évben nem zárt ennyire rossz negyedévet az NVIDIA, az elsősorban grafikus vezérlőiről ismert vállalat.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest