Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Sokat akar a szarka (sok bevételt az nVidia, spórol az anyagon), de nem bírja a farka (lám, itt is a veszteséges negyedév, és az elhulló chipek)!
Technikai fejlesztés egyre kevesebb, monumentális GPU-kat ad ki, monumentális hőtermeléssel, monumentális gyártási veszteségekkel (minél nagyobb ugyebár, annál nagyobb a selejtarány). Ennyinél már kis hazánkban is el szokás ismerni, hogy elkúrtuk.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Bluegene
addikt
én a helyedben visszavinném a boltba és megkérdezném, hogy mi a teendő
gondolom nem szeretnétek ha a gari lejárta után kéne horribilis összegért megjavítani
sztem ha 8600-os van benne az ugyanaz, szal a hőingadozás miatt tönkremehet, egyformák ezek, ha nem most 2 év múlva
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Depression
veterán
Pont az ilyen húzásaiért nem veszek Nv-t!
Kiderül, hogy gyári hibás, erre csak akkor cserélik ki, ha garanciás időn belül megy tönkre, és még ki is adnak egy bios frissítést, hogy egy fokkal tovább bírja.
Grat Nv!!!!!!Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Drizzt
nagyúr
Kérdésem van. Honnan tudhatnám meg, hogy apám újonnan vett notebookjának Gpuja érintett-e a kérdésben?
Néhány adat róla:
bios valamilyen száma:60.84.42.00.23
Gyártási idő/ilyesmi: 06/04/07És ha érintett, akkor mit lehet kezdeni a problémával?
I am having fun staying poor.
-
-
.mf
veterán
Helló, hol jártál az utóbbi fél évben
9500GT = 8600GT (+die-shrink)
9600GSO = 8800GS (G92-)
9800GT = 8800GT (G92, +G92b)
9800GTX = 8800GTS (G92)
9800GTX+ = 8800GTS (G92, +G92b)
9800GX2 = 8800GTS × 2 (G92×2)Az egyetlen igazán új kártya a 9xxx-es sorozatban a 9600GT. A többi mind az előző generáció két darab kártyájára és chipjére épül, legfeljebb annyi változtatás, volt hogy néhánynál van die-shrink 80->65 ill. 65->55nm-re, ill. hozzátettek egy szoftveres újdonságot, ami csak nV-s lapokon megy.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ArchElf
addikt
A venti max fordulatszámán már nem nagyon lehet emelni, amit inkább csinál a frissítés az , hogy hamarabb felkapcsolja maxra a ventillátorokat.
Amúgy nem a magas hőmérsékletet nem bírja a tokozást, hanem a gyors hőmérséklet-változást.AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Bluegene
addikt
válasz #06658560 #27 üzenetére
a notihoz képest igen, de ezt olvastam vhol nem én találtam ki
az asztaliban kisebb a hőingadozás hisz a ventillátor felpörög időben, de logikus hisz a szűk noti(ahol minden fűti egymást) vs tágas ház, ahol esetleg több óra kell míg átforrósodnak az alkatrészek, egyébként a 8600GT-k nagyon ritkán halnak meg, konkrétan nem is hallottam ilyenről, pedig biztos sokat adtak el
a 8600GT-k is ugyanúgy lettek legyártva, de valszeg hamarabb lejár a 2-3 év gari mire tönkremennének, ill hamarabb kerülnek át "em játszós"gépbe, hanem netezős filnézős gépbe ahol már nincsenek nagyon terhelve amúgy se, szal azok tömegével nem fognak felfordulni sztem
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
edipqe
senior tag
én nem vagyok egy nagy noti guru, de ha a tokozás nem volt jó minőségü akkor nem csak az Nvidia a ludas nem?
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
west
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
pont ma 08.13án fel került egy bios frissítés a notimhoz dell d630 ugye ebbe nvidia qadro van, futtattam egy 3dmark05öt 91fokig melegedett a gpu, felraktam az új biost, akkor már "csak" 90fokig ment, kemény 1C fok... ami simán betudható mérési hibának is...
-
Meg se kottyan ez az nVidiának. Viszont nekem igen, ha beszarik a 8600M GT-m a notimban!
-
Bluegene
addikt
válasz Dare2Live #17 üzenetére
a 8600gt-k is érintettek ugyanúgy készítették őket is, de mégse várható h tönkremennének ugyanis a desktopban kicsi a hőtermelés, jóval később jelentkezik az anyagfáradás mint a szűk laptopban
mellesleg a 8600gt-k többségére 2 év gari van/volt, az evga 10 évet ad rá pölö az megszívhatjaSiemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
v.tom
őstag
Azért az XBOX-os red ring of death nem mondtatni hogy ATi probléma. Mert ott a gép melegedése jelentette az igazán nagy hibát.
-
törölt tag
tokozas anyagfaradas, hotagulas eseten: lehet az alapanyag onmagaban jo, de ha a jelentos hotagulasat megakadalyozza valami, pl a kornyeken egyeb elem, akkor a hoterheles melle meg bejon egy mechanikai feszultseg is, ami meg piszok gyorsan megeheti igy egyutt a cuccot. Es ha a nyakot tevezo cegnel van a bibi, esetleg naluk is, akkor egyik nyakon midnen jo, a masikon meg minden rossz lehet. Vagy lehet csak a turesbol adodo kis atfedest nezte el valaki, es az okozhatja. Altalaban a kulonfele vegeselemes modellezeseket a nevleges meretre vegzik el, ha annal roszabb a helyzet, akkor bukta lehet.
-
tob!as
tag
-
Dare2Live
félisten
Lehet én vagyok kamion de a desktopon a tokozás 100%ban uannak néz ki mint mobilban.
Kemény dolog lesz ha 2év után az xmillió eladott 3év garis 8600ot viszik gariztatni..... adnak helyette uugy 2év után megdöglő 8600ot?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
rumkola
nagyúr
-
TomBoy1986
veterán
Vicces az előzménylista:
*
Jönnek az energiatakarékos chipek az NVIDIA-tól
*Az NVIDIA kiszállhat az alaplapi chipkészletek gyártásából
*Rájár a rúd az NVIDIA-ra
*Árat emel a világ legnagyobb független chipgyártója
*Atom-támadást indít az NVIDIA?
*Az NVIDIA az év vállalata
Hová el nem lehet jutni
Semmi gond, hat év folyamatos profit csak túlélik.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
DarkByte
addikt
Marad a gyerek ha játszik. Nekem eddig fel sem tűnt ez a matyóhímzéses pinout a mobil GPU-kon, a tervezők úgy látszik nagyon jól elvannak.
-
Raymond
félisten
"A cégvezető azt nyilatkozta, hogy pénzügyi szempontból ugyan a közel kétszázmillió dollár elkülönítése nem volt feltétlenül szükséges, de a vállalat irányítása úgy gondolta, hogy ez a megfelelő lépés."
Comedy Gold!
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
.mf
veterán
"Többen arról pletykálnak, hogy az NVIDIA 8400M és 8600M sorozatokba szerelt lapkák mindegyike gyengébb anyagok felhasználásával készült"
Pont az ilyen nagy árrésű mobilchipekből spórolják ki a matériát?
De megfogalmazhatom máshogy is: pont a fogyasztás és melegedés szempontjából legkritikusabb chipeknél spórolják le a hőállóbb tokozást?
Ezek mintha saját maguk alatt akarnák vágni a fát mostanában... összebalhéznak Intellel; kiadnak egy teljes sorozatot, ami egy kivételével egy-az-egyben az előző generációban már kiadott kártyákból áll; aztán most még ez is...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
shtml
őstag
Hát, szerintem annak is elmentek otthonról, aki felteszi a gépére az nVidia javítását.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
ArchElf
addikt
Igen, csak ott nem az ATi, hanem a MS volt a hibás, mert meg akart spórolni a "drága" külsős munkát és akart spórolni egy valag pénzt azzal, hogy saját maga csinálta meg a tokozást (nem a nyákra való forrasztást).
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Kriza
őstag
Ugyanaz a probléma, mint az XBOX-nál a red ring of death (abban meg ugye ATI chip a problémás). Marha sok kis apró "lábbal" kapaszkodik az alaplapba a chip, amik közül elég, ha csak egy bizonytalankodik a hőtágulás miatt. Arról se feledkezz el, hogy az eltérő anyagoknak eltérő a hőtágulása, így már elmozdulás is lehet belőle.
Abban teljesen egyetértek, hogy ha egyszer egy ilyenbe futnék bele, akkor többé nem venném azt a terméket, meg a gyártótól mást sem. Gyártanak még bőven mások is chipsetet/laptopot.
[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
lúzer
veterán
válasz shabbarulez #6 üzenetére
Azok a felhasználók, akik a jótállás lejárta után szembesülnek a problémával, sok esetben nem számíthatnak garanciális cserére
azért akik ebbe belefutnak, lehet hogy az életben nem vesznek többet nvidia terméket
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
shabbarulez
őstag
Azt azért nem mondanám hogy az AMD talpra állt. Az elmúlt 7 negyedévben folyamatosan igen komoly veszteségeik voltak(és ez nem fog még a kövektező negyedévben sem megváltozni), aminek az összege 5.5 milliárd dollár. A grafikus részlegük ugyanígy 7 negyedév óta veszteséges(ez talán változhat következő negyedévre, de a grafikus részlegnek olyan minimális hatása van a vállalat egészére nézve hogy ez szinte teljesen elhanyagolható). A részvényeik árfolyama nemrég az 5 éves minimum szint alá csökkent, a 2.5 évvel korábbi részvény árfolyamnak(akkoriban startolt el az Intel Core achitektúrája) csupán az 1/10-ére csökkent az árfolyam.
Az Nvidia közel sem áll ilyen rosszul anyagilag, hisz ahogy a cikkből is kiderül az elmúlt 6 év során jobb negyedéveket zártak, ahhoz képest ez az egy negyedévnyi botlás még nem a világvége. Az viszont borítékolható hogy az elkövetkezendő negyedévekben csökkeni fog a vállalat bevétele mert csökken majd az értékesítés, mind gpu mind chipset fronton így már közel sem lesz olyan prosperáló cég mint korábban. Kérdés találnak-e majd új piacokat ahonnan új bevételekhez juthatnak. Pl. mobil fronton a Tegrával.
Egy másik portál cikkében szerepel egy ilyen bekezdés is:
"Az NVIDIA részvényárfolyama mégis közel 10 százalékot erősödött, miután az NVIDIA bejelentette, hogy további egymilliárd dollárt fordít saját részvények visszavásárlására. A cég összesen 2,7 milliárd dollár értékben kívánja saját papírjait visszavásárolni, ez a mostani árfolyamon a közkézen levő részvények 44 százalékát jelentené."E szerint az Nvidiának van tőkéje, így aztán kicsi az esélye hogy üzletileg nagyon megrokkana. Ezzel szemben az AMD igen hosszú ideje erőteljesen a pénzhiánnyal küzködik.
-
Sandormaster
aktív tag
Hmmm....anyaghiba + gyenge teljesítmény desktop részlegnél is, a köv negyedéves sztem rendesen odavág majd az nvnek, akkor már lehet érezni a 4800-ak piac szerzését is...
[ Szerkesztve ]
-
yakuza.tora
addikt
Hoppá! Váratlan fordulat a "zöldek" háza táján???
Alléz Olympique de Marseille!
-
luw2win
őstag
Hát azért eléggé nagy veszteségbe van.
Mind technologiailag mind pénzügyileg lentebb van a GPU-k terén mint az AMD.
Véglis mindenki azt monta h az AMD-nek vége csőd meg stb... de mégis talpraált és most az NV-nek nagy a vesztesége, és ezt sztem nem sokan gondolták így..“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s