Új hozzászólás Aktív témák

  • Taci

    addikt

    válasz koxmatyi #16075 üzenetére

    A háttér akkor lesz "tiszta" (éles, minél inkább fókuszban), ha a témád (ember) és a háttér között minél kisebb a távolság. Minél nagyobb a köztük lévő távolság, annál elmosódottabb lesz a háttér (amíg az témád van fókuszban persze). Szóval ha normál módban is elmosódott a háttér (és nem portré módot használsz), akkor emiatt lehet.
    De próbáld is ki. Menj ki valahova, ahol elég nagy hely van. Mondjuk az udvarra. Állíts valakit a falhoz, és fotózd le módban 1x optikával. Aztán a köztetek (modell és közted) lévő távolságot megtartva menjetek pár métert arrébb a faltól, és amíg a modelled ugyanúgy fókuszban lesz, a háttér már jóval elmosódottabb lesz (annak függvényében, mekkora a távolság a modelled és a háttér között). A háttér elmosódását ilyen tekintetben csak a távolság csökkentésével tudod befolyásolni.
    Vagy persze tudsz olyat is, hogy kéred a modelled, ne mozduljon el, a telefon is tripodon legyen, és csinálsz egy képet úgy, hogy a modell van fókuszban, egyet pedig úgy, hogy a háttér, aztán valamilyen szoftverrel (Androidon pl. Snapseed) ezt a két képet összeilleszted úgy, hogy mindkét fotóból az éles részeket hagyod meg.

Új hozzászólás Aktív témák