Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
az is 1 alternatíva lehetne, hogy bemégy boltba a hordozható 2terás külső wincsivel, és a BLU discek bevásárlókocsiba való pakolása helyett teletankolod filmekkel, a kasszánál pedig fizetsz érte
A fáradtság kb uannyi, mintha lemezt vennél, viszont otthon sokkal könnyebb már menedzselni a cuccot
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dezz
nagyúr
válasz
t72killer #54 üzenetére
Video will break the Internet
Itt persze nem az internetszolgáltatók saját filmes szolgáltatásáról van szó (VoD, IPTV), hanem a keresztül-kasul letöltésről, ill. szolgáltatófüggetlen forrásokról (Youtube és társai, stb.).De ami az elsőt illeti, azt sem túlzottan szeretem, ha mások válogatják ki (főleg ha kisebb cégekről van szó), hogy én mit nézhetek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
igen, az alternatíva a netes videotéka lenne, csak az még sajna eléggé gyerekcipőben jár, még a fejlett országokban is
Mondjuk olvasni a lemezeket nem katasztrófa, 100$ körüli +ktg-ért építik már a laptopokba is a combo (dvd író, BLU olvasó) driveokat. csak backupolni nem másik BLU lemezre fog a kedves vásárló
-
Vladi
nagyúr
Legalább elkezdődött a folyamat. Ez is valami.
30K/író és 500/lemez alatt szóljon valaki. Köszönöm.
il sole non sorge più ad Est!
-
t72killer
titán
Meglátjuk, de azért ahhoz, h beelőzze a HDD-t (aki ugyancsak nyomja lefelé az árakat és felfelé a kapacitást, lévén nyakán az SSD), nagyon masszívan kéne ejteni mind az író, mind a média téren. Egyelőre tény, amit a kolléga írt, hogy full backup esetén is a winyó a nyerő, 2:1 arányban.
Ráadásul a legolcsóbb BLU író árából veszel 3-4db (!) terás vinyót... (és lemezek még nincsenek is hozzá... Ha ez 2 év alatt a negyedére is esik, a HDD-k meg nem változnának semmit, akkor se érné meg áttérni...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
kb DVD/gb árra kell csökkennie a BD lemez áraknak ahoz, hogy bombajó áron lehessen archiválni rá és minimum hdd tárolási költség alá, hogy érdemben terjedni tudjon.
Első esetben 60/4.7=12Ft be kerülhet egy BD lemez ára azaz 25*12=300Ftbe
Másodikban 20000/500=40Ft be kerüljön BD lemez ahoz, hogy hddnél költséghatékonyabb legyen azaz egy BD lemez 25*40=1000Ft, ha +1hddre archiválsz mert nagyon fontos adat akor 2000Ft. De ugye a hdd pöppet gyorsabb és kényelmesebb...És akkor ebbe még nagyon nem számoltam bele a BD író árakat.
Konklúzió: Majd ha 1000Ft lesz egy lemez és 30K egy BD író akkor megnézem milyen szintre zuhantak a hdd árak.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Lehet én vagyok k* fáradt és eszámoltam de
Minőségi lemezt lehet hozzá 3000Ftnél olcsobban venni?
Mert még 3000Ftnél is aminél olcsobban még gyak szlovákban se látok lemezt kijön 120ft/gb.
500as hddnél raidbe kötve vagy a 2. példány széfbe rakva meg 80ft/gb.És akkor aromira nem számoltuk azt, hogy itt még az írót is meg kell venni ami nem 2filér.
Hát büdösdrága és ugye hddhez képest büdöslassu kényelmetlen ez a BD.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dezz
nagyúr
-
Kobe
veterán
hm
pedig multkor ovlastam hogy 300 dodó körül jött egy pio író, ami a cikk szerint is nagy biznisz mert eddig olyan 150 e huf volt az ára....a cikkből írtam ki a típust, lehet nem ez volt pontosan de volt ilyen az tutia cikk: [link]
és az árai [link]
bár...nem tom, a specifikációknál nemt alálom az író kategóriát...akkor msot vagy a cikk van elbaszarintva, vagy nem tom, kérem kapcsojjaki
[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
válasz
dennisjunior #39 üzenetére
Az ffdshow-ban csak képnagyítás elérhető (azaz csak átméretezi) vagy tartalmaz valamilyen képjavító eljárást is ?
A DVD lejátsók csak képnagyító, vagy esetleg képméretező eljárást is használnak ? -
róland
veterán
-
róland
veterán
Még A/0-t is.
Amúgy sokkal életszerűbb egy részlet nagyítása, mint az egész képplakát méretű előhívása. S bizony itt már elvérzik a digitális technika az analóggal szemben.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
KTTech
veterán
PC-n az nVidia Purevideo dekódere símán, HW-ből oldja ezt meg. Bármi használja, ami DXVA-n keresztüli gyorsítást használ. De az újabb (8800, 9600, 9xxx) kártyáknál már driverben is benne van az átméretezést segítő opció. ATI-nál nem tudom hogy megy ez, de valószínű ott is meg van oldva.
Asztali DVD-knél HW-ből mennek az átméretezések.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Dzs3ko
tag
Hali
Tudom hogy nem a témához tartozik de nem tud valaki felskálázó programot/lejátszót ?
Arra gondolok hogy az újabb nagytudású lejátszók tudnak pl dvd-t 1080p-re felkonvertálni.
Azt nem tudom hogy ezt HW vagy szoftver oldja meg de ha szoftver akkor biztos van pcre is valami lejátszó progi ami képes erre. -
Gabboo
tag
Lehetséges, ennyire nem néztem utána, viszont ezt az árat kissé keveslem. Utoljára egy olvasót láttam itt 300 dolláros áron bejelentve a második negyedévre a LiteOn-tól, lehet, hogy azóta már esett az ára. Mindenesetre remélem, hogy a beígért árzuhanás tényleg jönni fog, és mihamarabb.
-
Lenry
félisten
plusz a DVD elterjedésébe azért besegített az is, hogy az emberek nagy részének nem kellett új TV-t venni. hogy ha élvezni szerette volna az adást
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
KTTech
veterán
Persze, amikor a filmeket 1.5K-s effektekkel - és színezéssel -csinálják (FullHD)... 4K elég ritka, és főleg drága, sok számítógép kell hozzá, ezért a legritkább esetben használják. Szóval a mozi nagy felbontása egy mitosz, ami ma már nem állja meg a helyét (7 évig vetítettem moziban, tudom miről van szó
)
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
t72killer
titán
normál 35mm-es filmről, ha profi objektívvel dolgozol velviára (300lpmm profi nagyfelbontású dia -> szerezd be
), akkor kb A3 a max, amire érdemes kinagyítani még. Hétköznapi filmekkel és otpikával (zoomobjektívek 99%-a) az A4 a reális maximum.
10 megapixelnél és ugyanolyan objektívnél szintén A4
Hidd el, hogy beérte a digitális korszak a filmet, de tényleg
Amúgy onnan is kiderül ez, hogy a profik áttértek digire, még az óriásplakát-fotósok is (csak ők nem 10, hanem 40mp-lel dolgoznak a régi középformátumú gépeik helyett
)
[ Szerkesztve ]
-
Gabboo
tag
Én pedig arra leszek kíváncsi, hogy mikor lesz ez a technológia olyan áron elérhető, hogy ne csak a tehetősebbek engedhessék meg maguknak. Tehát pl egy lejátszó mikorra lesz ~20k, és a PC-kbe szánt egységek ára hogyan fog esni. Mondjuk arra azért nem számítok, hogy 1-2 év alatt olyan olcsó lesz, mint manapság a DVD.
-
Kobe
veterán
én arra leszek kiváncsi, hogy az asztali blu ray lejátszókba extraként előbb utóbb belerakják e az mkv kezelést, mint msotaniaknál a divxet, az méretben sokat spórolna
-
Hunter2
addikt
mkv-hoz cccp kodecpack+kmplayer szerintem.
-
róland
veterán
Akkor érdemes megpróbálni, hogy egy normál 35 mm-es negatívról mekkora képet tudsz előhívatni és mekkorát egy ma jónak mondható 10 MPixeles digitális gép "nyersanyagáról"?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
t72killer
titán
elég sokminden lejátsza már
ingyenes megoldásnak ott van pl a winmediaplayer 11, de a kLite kodekpakkban is van VC-1 és h.264 kodek, azzal is megy a nyers BLU.
a PowerDVD 7.3 is simán viszi, ráadásul kevesebb erőforrásigénnyel, mint a mediaplayer vagy a klite. viszont sajna az mkv-t nem ismeri, ahhoz mplayer v ismétcsak klite kell...
az új pDVD inkább a hardveres gyorsításon javít (ld nvidia purevideó)
[ Szerkesztve ]
-
Sylar666
csendes tag
Amióta új gépem van, jó monitorral, ha tehetem Blu -ray ripet nézek (vagy HDTV -t, sorozatoknál). FTP - ről, de akár serverrel, torrenttel gyorsan lejön az aktuális film. És ezek a videokarik (GeForce 9600 GT -m van) tényleg jó képet csinálnak. De az igazi Blu -ray 40 Gigával elég riasztónak tűnik. Mármint letölteni. A PowerDVD 8 -ason kívül pedig a Blu -ray disc-et legjobb tudomásom szerint egyik player sem tudja lejátszani. De lehet, hogy tévedek. Blu -ray író nincs a gépemben, így maradok a 4-6 Gigás ripeknél.
[ Szerkesztve ]
Aquila non captat muscas.
-
Kobe
veterán
mondjuk engem a csatlakozó-háború érdekel majd, dts-t nem találom akkora bummnak, mégis mindenki már a dvdkbe is stzinte csak azt épít....ezzel ellentétben pl az egyik "olcsó" samsungnál még van analóg csati, emg is lepődtem, hangfalat cserélni emg cska ez maitt nem szeretnék, ahogy mások se...
-
Kobe
veterán
én személy szerint várom, hogy végre elérhető közelségbe kerüljenek a HD játékosok, bár a tvm csak 1366x768 as, a dvdk -eredeti és virágbolti verzió 100%os képminőséggel - mind gányul néznek ki rajta, hiába voltak egykor a csúcs képminőség hordozói
Az 1920as felbontást még elérhetetlennek tartom a hd ready és a full hd tvk közti jelentős árkül miatt, ellenben a 720p remélem kompenzál egy oylan minőségre mint régi tvken a dvd - nem húdenagy felbontás, meg tűéles, nem egy natív HD, ellenben nem kockásodik, stb
mondjuk én a DVD korszakból kimaradtam és csak msot kezdtem el ráállni - sávszél, adathordozó olcsóbbá vált stbha azt nézem hogy 70-80 ért már van nevesebb lejátszó, msot sem egetverően drága, de ha ennél jobb lesz az már csak nekünk kedvez.....a szűk keresztmetszet sajna az írók ára, azokat nem nagyon láttam csökkenni
én mindenesetre várom, hogy lecserélhessem dvd játékosom, ugyanakkor tudom hogy amikt gyüjtemlnyemben tudhatok filmek azoknak töredéke várható majd blurayen -
t72killer
titán
eljön az ideje, és szvsz nem kell rá 3-4évnél többet várni. Amúgy ha a HDTV adás (UPC, stb) átmegy, akkor az egyes filmeknek is át kéne mennie... Eljött az ideje az optikai kábelfektetésnek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
is-is. 3évvel ezelőtt usa-ban voltam, "vidéken" (Colorado), és a család, akiknél vendégségben voltam épp akkor rendelte meg a HD csatornákat (a TV-t előző karácsonykor vették, 2004(!!)ben) - egyszerűen annyi, hogy a fejlesztés arrafelé indul, és 4-5év, míg eléri a tehetősebb magyar fogyasztót.
#6: háát, SzVSz a fullHD van moziminőségű (láttam én már nem egy elég gyengusz mozit...), és az újabb digi gépek nagyjából hozzák már a filmes gépek minőségét (=mostmár nem a szenzor, hanem az optika a szűk keresztmetszet). Egyedül a hosszúexp éjszakai/csillagászati képeknél kell trükközni, de ott is kezdik lehagyni a filmes elődöket.
-
törölt tag
Csatlakozom még egy észrevétellel: a moziban a filmet mondjuk egy hónapig tudja az mber megnézni, ha otthon van a korong, akkor képest ezt a korong tönkremeneteléig akkor és annyiszor, amennyiszer akarja. Vhogy az on-line mozizás emiatt nekem annyira nem szimpatikus, mert ott megint a midnig fizess elv fog érvényesülni szerintem.
-
Dave™
nagyúr
Ezek azért elég régi sztereotípiák. Persze, hogy ha valami véges számú képpontból áll, az elvileg végtelennél kevesebb lesz. Azonban meg lehet nézni hol vannak ma az analóg rögzítési technológiák a digitálishoz képest. Papírképnél 10*15-höz elég a 2MP, A4-hez a 4MP. És egyáltalán nem drágák a 6-8 MP-es NORMÁLIS (Canon, Nikon) fényképezőgépek. Dettó ugyanez a filemknél is: okés, hogy a mondanivaló ugyanaz egy agyontömörített divx-ben is, de azért mondjuk egy Faun Labirintusa is sokkal jobban élvezhető 1080p-ben, mint SD-ben. Szerintem. A moziban pedig nem szeretem, hogy szürcsölnek, dumálnak, rágcsálnak, telefonálnak mellettem, sokkal jobb érzés kettesben otthon. Szintén szerintem.
#10: vagy mindkettő
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
"...az Egyesült Államokban 113,9 millió háztartásban működik televíziókészülék, amelyeknek 39 százaléka, azaz nagyjából 44 millió HD-kompatibilis berendezés..."
Azért ebből is látszik hogy náluk sokkal olcsóbb az effajta műszaki cikk... Vagy csak jobban élnek#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
róland
veterán
válasz
grandtour2 #7 üzenetére
Sajnos lesz mit megnézni, mert Steven Spielberg és George Lucas hathatós lobbijának köszönhetően a mai filmgyártás a vizualitást helyezi előtérbe a mondanivalóval szemben. Az pedig ugye HD minőségben mégiscsak szebb, mint SD-ben.
-
haris
őstag
"a DVD elterjedéséhez elég alaposan hozzájárult, hogy ő volt a legolcsóbb, mindenki által elérhető média."
Szerintem a DVD igen drága volt. Az első DVD-m a Shrek volt, mert a gyerek a VHS-t már csíkosra nézte. Azért 7500,- Ft-ot csengettem. Az akkori fizetésemhez képest ez k...a sok volt. És akkoriban minden film ennyiért volt.
Az írható lemezek (emlékeim szerint) 1500-2000 Ft körül voltak akkoriban, ezért én a letöltött filmeket is tovább tömörítettem, és 2-3 CD-re írtam ki VideoCD-ként. A minősége így valamivel jobb volt, mint egy VHS-nek (és sokkal jobb, mint egy szénné nézett ill. másolt VHS-nek), az ára viszont töredéke az írható DVD-nek.
Szóval szerintem a BluRay-el ott a gond, hogy bár jelentős a minőségi javulás, nem biztos, hogy azt az emberek igénylik, ha ekkora pénzek kellenek hozzá
(TV, lejátszó és a média).
Bár az első DVD lejátszók is 150ezerről indultak, ami akkori áron szintén igen "jelentős" összeg volt.[ Szerkesztve ]
-
grandtour2
tag
szerintem az lesz a legnagyobb problema, h nem lesz mit megnezni HD/blueray minosegben.
Meg regen voltak olyan filmek, amit erdemes volt megvenni VHS-en is, mamar nincsenek, illetve egy evben par darab maximum!
Nevetseges, h a letoltott fimekbol (a magyar jogszabalyok szerint legalisan) jo ha mar 20-bol 1-et meg lehet nezni, vagy meg annyit sem..
-
róland
veterán
-
törölt tag
Aztán majd kiderül, hogy mégsem olyan gyors az a net. Mert a hálózatot nem építették ki hozzá, mert egyszerre a fél kerület akarja letölteni a maga HD moziját esti popcornozáshoz, stb.
pluszban itt németeknél sincs még midnenhol garantáltan 16Mbites hálózat, ahol lakom azon a környéken csak 2..2,5 mbit a letöltés, nem több. Jó, spec kissé messze is lakom a "központtól", 5,4 km-re. De csodában bízni amíg nicns midnenhova optikai kábel szerintem nem lehet, és bizony kiesett az egyetlen rivális, mást meg nem tudnak venni, ha Hd akarnak mozizni. Akkor most mi legyen a megoldás? És milyen cikket kell írni, meg milyen piaci mutatókat kell észrevenni, figyelni?
-
t72killer
titán
egyetértek. a DVD elterjedéséhez elég alaposan hozzájárult, hogy ő volt a legolcsóbb, mindenki által elérhető média. Igaz, h kicsit nehézkesebb volt, mint a HDD, de az ár messze komenzált (negyede/ötöde volt a Ft/GB). Mostmár, hogy a terás HDD-k majdnem a leggazdaságosabb módjai az adattárolásnak, ráadásul ott a szabadság, hogy letörlöm, ami nem kell, v amiből van újabb/jobb (pl DVD-film után HD)...
SzVSz még akkor is olcsóbb, ha 2 wincsit veszek, és az egyiket backupnak használom+előfizetek gyors netre...
-
dchard
veterán
Azért azt ne gondold, hogy a piac olyan egyszerűen működik, hogy kihullot a HD DVD, és ennyi, innentől kezdve mindenki Blu-Ray lejátszókért áll sorba.
Szerencsére maradt egy meg nem nevezett versenytársa a blu-ray-nek, mégpedig maga a net.
A webkettes szolgáltatások, online videotéka, letöltés, IPTV stb. A Blu-Ray-re most egyetlen dolog miatt van igény, mégpedig a nagyfelbontású mozik otthonokba történő eljuttatásához, és semmi másra. Ha hozzám eljut a hD cucc IPTV-n, neten, online tékán, baszni fogok BD-t venni, pláne ennyiért.
Ennek fényében reménykedhetünk, hogy a látszólag monopol helyzetben lévő Sony azért mégis csak folytatni fogja az árcsökkentést.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
megis mit vartak? A HD-DVD nepszerubbe valasat?
Új hozzászólás Aktív témák
it A jobb minőségű képet nyújtó technológia világszerte egyre népszerűbb, de nem lesz olyan könnyű dolga, mint a DVD-nek volt.
- Metal topik
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Mikrotik routerek
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest