- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Counter-Strike-ban 1-2 éve már vannak reklámok.
Van sok olyan textúra, ami gyakran változik és persze egy a játékban elhelyezett hirdetőtáblára húzza rá a 3D motor... -
Syklas
tag
Ahogy azt a cikk végefelé írják.. "Bár az ötlet nem új".. Hát szerintem se Új.. ez már eddig is létezett különböző formákban.. Bár tény hogy erre még üzletágat senki sem építtet! És csak idő kérdése volt hogy valaki ezt megtegye!
Kedves Jézuska egész évben jó voltam... okéé, csak néha-néha... Áááá..hagyjuk inkább,megveszem magamnak a Prohardveren..!
-
Morden24
nagyúr
Megfelelő sci-fi rpg-be azt raksz, amit csak akarsz, fantasy-nál már szarabb a helyzet, de nyilván nem is a WoW-ban akarnak plazmatévét hirdetni.
Igaz, mondjuk egy Stargate Worlds-ben is nehéz megoldani egy ügyes Nike reklámot, de az sem lehetetlen (csak a kuncsaftokat kell jól megválasztani... nem csak kokakólát lehet reklámozni ám, hanem akár Uncle Sam-et is, satöbbi).
Sectumsempra - For Enemies
-
zsiga667
addikt
A hír is írja hogy elsősorban MMO játékokba akarnák belepakolni, hiszen ott lehet pl. dinamikusan változtatni hogy épp mikor milyen reklámokat mutasson a játék. Viszont az MMO-k 99%-a fantasy vagy sci-fi RPG, amibe a legkevésbé sem illik pl. egy Coca-Cola reklám...
-
Khan13
senior tag
Az jó lenne, ha ezek a reklámbevételek csökkentenék a játékok árát, de szerintem ettől nem fogják olcsóbban adni, vagy max alig érezhetően. A kiadóknak és a fejlesztőknek viszont jól jön egy ilyen plusz bevétel, ez segíthetné a kisebb csapatokat is.
Másik: Ezentúl nem csak nocd patch lesz a játékokhoz, hanem noads is? -
-
Integra
titán
ésszerű keretek között talán még értelme is lenne
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
azbest
félisten
Gondolom egyszeri költségként megy az a fizetés, míg a reklámból akár évek múlva is van bevétele.
--Egyébként tényleg jó ötlet, bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy autóverseny játékban futam közben vagy fps csata közepén kattintgassanak bár ha a nekiütközés / eltalálás is számít
HeadShot mellett AdShot beszólásokkal tarkítvaViszont mekkora poén lenne, ha egy játékban az automatát szétlőve az aktuális üdítőfajta potyogna Ha a történéseket / eseményeket is úgy rendezik, akkor akár a játékmenet része is lehet... pl autóverseny vegasban? mekkora nagy villogó reklámfelület az Főleg ha bizonyos termékek reklámját kifejezetten a játék stílusához igazítják (pl western shoter játékban gyorséttermes mexikói menü ).
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
a kiadó kap pénzt az után, hogy a fejlesztő szenved a reklám játékkódba illesztésével.
eh, mert a jómunkásfejlesztő nem a kiadójától kapja a fizut... -
vehement69
senior tag
Okos gondolat, egyetértek!!
Kiegészítvén azzal, hogy pl falak textúrájának ne tegyék be, mert az gusztustalan lenne. Olyan helyen alkalmazzák ezeket, ahol amúgy is hasonlóra számítanánk. Mókás lenne pl ha egy játékban mikor olvassa az ember az egyik újságot, akkor a Nesquik új, még magasabb melanin tartalmú termékei sütnének vissza a monyitorról
I am cancer in your bones
-
Morden24
nagyúr
Bár biztosan sok fika fog ide érkezni, de én igazából ennek örülök, legalábbis bizonyos részének.
Egyrészt, eddig is volt már "reklám" vagy "product placement" játékokban, és engem igazán nem zavar, ha idióta fantázianevek helyett akár valós cégek valós reklámanyagával szembesülök (számomra akár valóságosabb hangulatot is biztosít, ha Fizzy Coke helyett Coca Cola feliratot látnék, stb.).
Másrészt, ez adott esetben csökkentheti a játékok bekerülési értékét, azaz olcsóbban juthatna hozzá az egyszeri felhasználó.
Harmadrészt, és ezt tartom igazán fotnosnak, egy új finanszírozási lehetőséget biztosíthat stúdióknak az ilyen jellegű reklámszerződésekkel való operálás, ami bizonyos esetekben teljes mértékben helyettesítheti a kiadók illetve egyéb invesztorok szükségességét, de mindenesetre csökkentheti a befolyásukat.
Sectumsempra - For Enemies
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla