Új hozzászólás Aktív témák

• oxalisz

tag

A HUAWEI a távközlési hálózati eszközök legnagyobb gyártója, és mellesleg egyebek mellett telefonokat is gyárt. Erről a vezető pozícióról jutott eszembe, hogy a történelem során már egyszer - az akkor ismert világot - felfedezte, és gazdasági eszközökkel az uralma alá hajtotta. Európát nem, mert olyan elmaradott volt, hogy érdektelennek ítélték. Érdekes olvasmány: Gavin Menezies: Amikor Kína felfedezi a világot című könyve / Alexandra Kiadó. (Azok a térképek, amikkel pl. a portugálok elindultak felfedezni kínai térképek voltak, arab közvetítéssel kerültek hozzájuk.)
    Most is valami ilyen bontakozik ki, pl. a miniszterelnök úr - másokkal együtt - nem régiben járt Kínában selyemút ügyben.
    Ha ezt akarják az amerikaiak megtörni, akkor - félek - ez csak a nyitány. És azok a szerteágazó kérdések, amik itt is szóba kerültek, max. taraj a hullámon.
    Mostanában az én mosolyom sem természetes, mert fél év alatt kb. 200000-t költöttem 2 huawei telefonra és 1 táblagépre, ami nekem sok pénz.

A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.

Új hozzászólás Aktív témák