Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Digitalpimp #8498 üzenetére
Vannak köztük bátrak és edzettek, de ez meglepi lesz nekik is
-
Hú srácok,
Elkészült az ágyas skorpió chilli pálinka.
kb 1 centet gurítottam le, de nagyon ütős a cucc.
Már alig várom az adventi összejöveteleket, hogy a gyanútlan kedves ismerősöket végig tudjam kínálni -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én valamelyik ismertebb helyről vettem magokat. Na a BirdsEye magok feléből olyan paprika lett aminek lefelé lógnak a termései, felének meg felfelé állnak. Ergó valamelyik nem BirdsEye.
-
peestike
senior tag
a fataliiseeds-ről többször rendeltem, nem volt gond. mindig rakott a pakkba 2-3 plusz pár szem többféle magot bónuszba.
-
noorbertt
őstag
válasz
Digitalpimp #8491 üzenetére
Nincs bajom a termesztéssel se, 9 tő ig elterelés ha jól emlékszem
Gomba spórát is iszonyat egyszerű az a durva
Nah nem offolok, megnézem az oldalakat mert akarok 3 anyát a garázsba és majd azokat klónozni és kirakni a kertbe.
-
Digitalpimp
senior tag
-
noorbertt
őstag
válasz
Digitalpimp #8487 üzenetére
Semillas nem árul ilyeneket sajnos. Azért elég vicces hogy fű magot hamarabb veszek mint chilit
*vehetnék -
Digitalpimp
senior tag
válasz
mephi666 #8488 üzenetére
A Hippik elég érdekes banda. Nekik van a rengeteg kóstolós videójuk is? Gondolom a "hírnevet" meglovagolva eladnak minden szart is. Mondjuk küld 10 magot, abból csak 3 friss, a többi meg 1000 éves. Na de amúgy se 100 a kelési arány, meg megmondja, te csinálod rosszul.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Digitalpimp #8487 üzenetére
ismerősöm a hippy seeds-re van rápörögve, hogy "csak onnan vásárol és mennyire jók" ...rendelt nekem ajándékba egy pakkot vagy 20féle maggal, adogattam belőle rokonoknak is, én is vetettem bőséggel és átlagban kb 20-30% aránnyal hajtottak ki a magok és talán minden 3. kezdett el fejlődni... ami fejlődött, az is fél év alatt kb 15-20 centisre ha nőtt... nem vagyok velük elégedett
még amikor itthon működött a chili oázis (nem tudom, vannak-e még), az onnan rendelt mag 80-90% aránnyal hajtott ki és 5/4 fel is cseperedett normális ütemben
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
rareseed nem akar EU-ba küldeni. Van olyan shop ahonnan érdemes rendelni magokat?
Ezeket néztem ki:
-
válasz
Digitalpimp #8482 üzenetére
Nálam lámpázás nélkül az a helyzet, hogy hiába keltetem őket korán, akkor is csak elég későn teremnek, mert lassan indulnak csak be, azért gondoltam, hogy kb. poénból kettőt átteleltetnék.
Vagy marad a korábban említett Cristobal F1, ami csak úgy termeli ki az érett paprikákat.
Ez igazi hibrid... kiszórod a magokat, ritkítasz, mert qrva jól kel, aztán szüretelsz.
Azért szabadföldről nem emlékszem, hogy bármely évben még nov. 1-jén szedtem volna le paprikát, idén még lett egy fél kis vödörnyi Cristobal F1 és Bogyiszlói.(#8483) mephi666: Nekem kb. a Poblano ereje elég, én mennyiséget szeretek enni erőspaprikából is, nem hajszálvékony szeleteket!
[ Szerkesztve ]
-
Én rengeteget daráltam már le kávédarálóval, védőeszköz nélkül.
Igaz én nem tartok brutál erőseket, mert én úgy szeretem, ha sok kell belőle, azaz maga a paprika ízessége is bőven magvan, nem csak mar.
A mozsár jó összetörni, utána mehet a darálóba.
Csak amikor kinyitod a darálót, előtte mély levegő, benntart! Utána egy ideig tele lesz a levegő láthatatlan paprikávalKérdés udvaron nevelőkhöz:
Van még két Jalapenom cserépben, amik még élnek kint, most készülnek a lombhullatáshoz. Ha behozom, aztán véletlenül át is telelnek, akkor korábban fognak teremni jövőre? Az adott évi vetések kb. mindig későn teremnek... vagy ültessem ki inkább vidéken faternál a többi paprika mellé?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Digitalpimp #8479 üzenetére
Vidékről szoktunk kapni ilyen sima chilit,van egy retro kávédarálóm abban szoktam azt ledarálni.De köszi hogy szóltál majd figyelni fogok rá.De az is lehet,hogy csak durvára töröm egy mozsárban
-
KROK640
nagyúr
Szombati szerzemény
-
mephi666
nagyúr
...és az "csak" a hegye
csumátlanítva hosszában koppányolni kell (négyelni) és úgy egy negyedet elrágni, abban tuti megkapsz mindent, amit mutatni akar a paprika...
én valami lightos-húsos paprikával, sóval, borssal, vöröshagymával összeturmixolnám és szószt főznék belőle, hogy az ereje valami nagyobb mennyiségben eloszoljon
nem lesz gyenge úgy sem, de jól el lehet keverni pl levesben/pörköltben/pizzaszószban
-
ToBeY
nagyúr
válasz
mephi666 #8471 üzenetére
Azt nem-nem.
Amikor megkóstoltam a hegyéből levgátam egy picit és szétrágtam.
Akkor is k**va erősnek tűnt,de az elmúlt 10perc alatt.Viszont rosszabb volt nekem,hogy olyan érzés volt számban egésznap mintha megégett volna nyelvem és a szájpadlásom.
Én darabot biztos nem rágok szét ebből a chiliből.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8472 üzenetére
megkóstoltuk hétvégén a szószt chilis babba keverve, amit ezekből főztem
...igazából az a sárga paprika is elég kemény, ami 90%-át adja... a reaper kb csak a színe miatt van benne
tettem 1-1 kávéskanállal a szószból a tányérba asszonynak és magamnak is... ő sokallta, ezért annak a mennyiségnek 2/3-át magaméba raktam pluszba... szedtünk rá 1-1 átlag adagot a kajából... megkóstolta és szedett még rá ugyanannyit, jól elkeverte és úgy találta fogyasztásra alkalmasnak az erejét
arra leszek kíváncsi, hogy mindenféle tartósítószer nélkül meddig áll el a szósz hűtőben penészedés nélkül
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Digitalpimp #8468 üzenetére
Én úgy gondoltam,hogy villának a végével,vagy fogpiszkálóval egy picit rakok majd levesbe,pörköltbe,lecsó stb.
Mert így magában megkóstolva elég erőteljes élmény volt,talán por formában egyszerűbb lesz az adagolás. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Digitalpimp #8468 üzenetére
Igen, a leves nagyon hatékonyan eljuttatja a torokra.
-
mephi666
nagyúr
változó, ki hogy reagál: van aki csuklik, más nem... nálunk én soha nem csuklottam még paprikától, asszony meg bizonyos scv felett már azonnal csuklik
nekem a gyomromat rendezi le néha, de ez is teljesen kiszámíthatatlan... kezdődő náthát szoktam kivégezni paprikával: addig küldöm, míg az orrom teljesen ki nem pucolja
-
ToBeY
nagyúr
Most reggel megkóstoltam a paprikát egyet csuklottam és vagy tízpercig égett a nyelvem mint állát,de nem könnyeztem,nem folyt az orrom,meg úgy igazából semmi extra.
Most egy órával utána picit fáj a hasam.Vagy ennyire jól bírom az erőset és eddig nem tudtam róla,vagy ez nem ilyen 1M Scoville körüli szellem chili,hanem valami gyengébb
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Digitalpimp #8456 üzenetére
Hát szeretem az erőset és eddig úgy vettem észre,hogy bírom is.
Persze,eddig csak ilyen lakossági chilit ettem (haragos pista,Lidl- "bring the pain" szósz illetve azt samyang 2x Spicy tésztát)Majd holnap ebédhez megkóstolom (mert úgy olvastam,hogy előtte kéne valamit enni)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz
Digitalpimp #8456 üzenetére
ja, a fodrossága miatt jolokia-t mondtam volna én is, de nem olyan hegyes-p*csös... inkább tompa, mint egy habanero (ami edzetlen szervezetet azért bőven meg tud viselni)
...én ma a kertből elmentettem 9 palántát cserépbe, hátha megmaradnak és előnnyel indulnak tavasszal
van benne erotico chili-től kezdve scotch bonnet-en át a chocolate reaper-ig minden
konstans szobai 20+ fokot szerintem bírni fogják
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem lehet előre tudni, ezért kell egy pici csíkot vágni elsőre. De az a jellemzőbb, hogy 1M alatti cuccokat termeszt az ember, a csilik nagyobbik része meg 1-200k alatti kategóriába tartozik, miközben az is tud elég jól csípni.
Meg abban is szokott különbség lenni, hogy az ere környékén csíp, vagy a húsa is erősen csípős.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Javaslom, hogy kóstold meg. Éles késsel vágj belőle egy pici csíkot és kapd be. Ha nem éget mint a pokol, akkor vághatsz nagyobbat és akkor legalább az erejéről lesz fogalmunk.
Van egy rakás hasonlóan kinéző paprika, nem könnyű (gyakran lehetetlen) csak ennyiből megtippelni mi lehet.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Egy ismerőstől kaptam chilit,de azt nem tudta megmondani pontosan,hogy milyen fajta.
Esetleg valaki tudna segíteni abban,hogy ez milyen fajta lehet, és hogy mennyire erős lehet?![ Szerkesztve ]
-
válasz
body007 #8449 üzenetére
Ha a termesztő, akitől a szomszéd kapta, eredeti magokat ültetett el, akkor nem biztos, hogy a paprikákból kiszedett magok kihajtanak és tényleg csípős termést hoznak.
Ha viszont a termesztő is egy korábbi termésből szedte ki a magokat és azt ültette el, akkor valószínű, hogy az általad vetett magokból is olyan termés lesz, mint az eredeti.
Szóval szerintem mindenképpen próbáld ki a magok elvetését, vesztenivalód nincs
-
mephi666
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8445 üzenetére
...meg lehet érdemes kezdésnek kicsit lightosabb fajtákkal indulni
nálam is szép lassan épül a tolerancia: birds eye-ból is be tudtam anno erősíteni jól a kajákat, most meg már egyre gyakrabban rákívánok a reaper-re is... normál mennyiséget fogyasztani meg ilyen 100k-s paprikák mennek... nekem elsőre a jalapeno/birds eye páros vált be, mert lakásban jól elfértek, termettek bőséggel és nem fordultam fel egy körömnyi darabtól
...ezek a képen hasonlóak, mint amit előtte 1-2-vel linkeltem... asszony mondta, hogy megkóstolná ezt a szószt
nem nagyon köszönte meg... habár neki abszolút nem jön be a reaper gyümölcsössége és ez vette el inkább a kedvét... szerintem jó szósz lett: krémes, nem túl tolakodóan fokhagymás, viszont a reaper miatt rúg egy nagyot pofába... levesbe egy kiskanálnyi tökéletesen elég volt
#8446: egy próbát megér
a képeden a bal szélső mifajta, nem mondta? ilyen palántát kaptunk és 80%ban ebből főztem a szószt és elég izom lett...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
body007 #8443 üzenetére
Megvágod, kiveszed a magokat, hagyod kicsit száradni őket. Közben elmész pisilni, meg megdörzsölöd a szemed, hogy beavasd magad a csilis szakmába.
Aztán mehetnek földbe és 1-2 héten belül kihajt majd valami belőlük.
Viszont most csak akkor állj neki, ha tudsz elég mesterséges fényt adni nekik, valamint van elég helyed mert ezek valszeg elég nagyra fognak nőni.
De csatlakozva mephir666 posztjához, ha azt is szeretnéd tudni, hogy mid van, akkor rendelj magot valami jobb helyről.
Egyébként ha első csilid, akkor talán könnyebb a kisebb növésű, de bőtermő fajtákkal indítani. Időnként a voltokban virág helyett is kapni ilyeneket, aztán tök szép bonsai jellegű növényt lehet belőlük nevelni. -
mephi666
nagyúr
válasz
body007 #8443 üzenetére
...magról szaporításnál az a kérdés, hogy mi lehetett a növény, amiről termett?
...ha F1 hibrid, akkor lutri, hogy mi lesz belőle: esélyes, hogy nem hajt ki, vagy a belőle fejlődő növény kb minden tekintetben bőven elmarad az ősétől (termésmennyiség, erő, stb) ...érdemes inkább ilyen hibrid magokat szerezni és azokat hajtatni, mert ezeknek az a lényege, hogy "ki vannak maxolva a tulajdonságai" (az átka meg az, hogy az utódai kb használhatatlanok lesznek)
-
Sziasztok!
Kaptam 4 db ilyet:
Szeretném őket szaporítani. Hogyan fogjak hozzá?
-
mephi666
nagyúr
egyszer megkóstolnám, de nem tudom hogy a reaper után erőben milyen különbséget tudna mutatni
vagy ízben teljesen más dominál benne, nem ez a gyümölcsösség?
tegnap a pár nappal ezelőtti szüret eredményéből csináltam 2 üveg szószt és szépen ledunsztoltam... kóstolgattam: van íze, de ebből nem kell nagykanállal tenni a pörköltbe
(elég minimál az ízesítése: vöröshagyma, fokhagyma, só, bors... emlékeztet a marha erős szószra, de annyira azért nem sós, viszont ebben rombol rendesen az a chocolate)
-
Thrawn
félisten
válasz
mephi666 #8439 üzenetére
Kár, hogy még évekig nem lehet majd kapni eredeti magot belőle, de a Reaper példájából kiindulva megértem Ed miért döntött így.
Érdekesség: már 10 éve kész volt a Pepper X, csak azért nem került előbb piacra, mert arra vártak, hogy valaki lenyomja a Reapert. Ez nem történt meg (a Pepper D továbbra sincs hivatalosan elismerve) ezért nem vártak tovább vele.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...na akkor elvileg hivatalosan is megtörtént a trónfosztás
(...nem mintha most akkor már emiatt gyengének számítana a carolina reaper)
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyenre még nem gondoltam, de miért ne?
-
mephi666
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8432 üzenetére
...én szeretem a reaper ízét: tömény gyümölcsbomba 1 pillanatra, majd jön egy lórúgás a pofába
csak hát ebből 1 szemet ép eszű ember nem eszik meg pl 1 szendvicshez... erőben azt szeretem, amiből jól esik egy elejétől-végéig... a reaper bőven túl van ezen a határon
idén már terem a japanese lantern: ez se rossz paprika... nem kimondottan erős, lehet belőle enni egy marékkal is
akkora, mint egy borsószem...
így néznek ki (nem saját kép)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megosztom ezt a két képet, a visszavágás lehetséges hatásaival kapcsolatban. Ez egy Carolina Reaper, ami bazi bokros lett, aztán azt hiszem tavaly ősszel meguntam és alaposan visszavágtam.
Erre kinőtt két oldal ág belőle és nagyobb lett, mint valaha volt.
Viszont most nem bokrosodott el, igyekszem figyelni rá és kivágni a felesleges ágakat.
Amúgy magát a Carolina Reapert annyira nem javaslom termesztésre, mert bár igen erős, de jellegtelen az íze. Ebben a kategóriában akkor már inkább a Trinidad Scorpiont javaslom, az nagyon fincsi.
-
vince
őstag
válasz
Donki Hóte #8430 üzenetére
Hú, de jól néz ki
-
Csak részben tartozik ide, de a hétvégén szárított paradicsomot csináltunk, az üvegbe került némi fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, tárkony füstöltbors és persze kis chili is
-
válasz
Digitalpimp #8427 üzenetére
F 12.7 hibrid
-
mephi666
nagyúr
válasz
Digitalpimp #8425 üzenetére
2. és 4. 7pot?
kaptunk random palántákat, ilyet szüreteltem pénteken és beleaprítottam egyet indiai szószba, amit beburkoltam... lett egy kis ereje
valami vírus piszkálta a torkom, de helyrejött ettől
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A visszavágás necces, ha már úgy is nekiállt virágozni, én hagynám. Nekem van 3 kisebb csili tövem otthon, azok télen-nyáron kvázi szünet nélkül teremnek, igaz déli ablakban vannak de mesterséges fény nélkül.
A tavaszi kiültetést kell majd nagyon óvatosan csinálnod az UV miatt, amit a lakásban egyáltalán nem tapasztaltak meg.
-
mephi666
nagyúr
-
sike!
tag
Leszüreteltem a maradék paprikákat a két bokorról (benti növények, mesterséges fénnyel).
Szeretném őket pihentetni és tavasszal a szüleim kertjében tervezem őket elhelyezni (maradnak "cserépben").Kellene valami stratégia, hogy tavaszig hogyan pihentessem őket. A gond az, hogy az egyik újra elkezdett rengeteg virágot hozni. Hagyjam meg a jelenlegi formájában vagy metszeni kellene? Nem gond, hogy nem tudok alacsonyabb hőmérsékletet biztosítani? Fény szempontjából is gondban vagyok, nincs déli tájolású ablak, mesterséges fénnyel, de kevesebb fényerővel világítsam tovább? A tápozást nyilván abba kell hagyni, de milyen gyakran kellene locsolni?
-
A Chin-Su szójaszósz egy sós lötty, semmi köze a chilipaprikához.
A Sriracha már jobb, de a hasonszőrű társaihoz (pl.Tabasco) hasonlóan egy csomó ecetet tartalmaznak, pl. a pho leveshez illik ez az ízvilág, de sülthúsokhoz én nem szeretem.
Esetleg vegyél Gochujang pasztát, én nagyon szeretem, pörköltek főzéséhez használom. Ezt az ízvilágot otthon nem tudod előállítani, hacsak nem állsz neki szóját fermentálni
Ha csak egy egyszerű csípős krém előállítása a célod, akkor tényleg próbálkozz meg saját szósz készítésével, akár a piacon is vehetsz különféle csípős paprikákat, daráld le, főzzed, kevergesd, pürésítsd kézi mixerrel, aztán úgy ízesíted, ahogy neked tetszik
-
mephi666
nagyúr
ami szerintem nincs nagyon elszállva, az a marha erős szósz: fél literes dudlisüveg 1000-1500 közt kapható, ami elég baráti
ilyen kirakodóvásárokban szokott mindig megfordulni a fejemben, hogy ki kéne próbálni pár kézműves cuccot, de amikor meglátom, hogy kb féldecis üvegekben súlyos ezrekért mérik, gyorsan meggondolom
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak azzal megeszed a tartósítószert, a cukrot, az extra sót, stb... Vegyél boltban zacskós birdseye csilit, azt daráld le (vagy pl. Cayenne csilit őrölve), enyhe tűz fölött főzd össze darált kápia vagy bocskor paprikával, sóval tartósíthatod és már kész is a házi szósz. Részletek a korábbi posztokban.
-
Land
veterán
Üdv!
Van olyan ajánlott chili szósz, mely nincs még elszállva árban?
Szalámira, kenyérre csepegtetném.
Tibchilit, Beszószt stb vettem már. Nagyon finomak, de meg is kérik az árukat.
Esetleg ha van olcsóbb nagyüzemi chili szósz márka az is érdekelne.
Az ázsiai Chin-Su pl nem rossz
Esetleg a Sriracha chili szósz?
Köszi! -
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #8412 üzenetére
Cseresznye paprika, csak más tájegységből származik. Hirtelen meg nem mondom, honnan. Volt régen, jópofa kis paprika, nagyon finom, ezt is lehet tölteni, mint a jalapenot, meg savanyúnak is szuper.
-
válasz
Digitalpimp #8410 üzenetére
Köszi a javaslatokat.
Ez a Cherry Bomb nem a mi cseresznyepaprikánk előkelőbb körök számára
-
zsiga68
őstag
Pár szósz recept: [link]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #8409 üzenetére
Akkor azok jók, amiket már te is felsoroltál. Jó még a Fish (ez nagyon szép is), a Naga Jolokia Purple, Chi Chien, Kakasfarok, Cherry Bomb.
-
válasz
Digitalpimp #8408 üzenetére
Inkább semleges ízűt szeretnék, elég, ha csípős.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #8406 üzenetére
A jalapeno is jól elvan cserépben, de bármelyik fajta is. Én kb. 5 literes edénybe, vagy 26-28cm-es cserépbe szoktam ültetni őket. A cayenne nagyon jól terem, ha viszonylag korán ülteted, kétszer is szedhetsz róla. Semleges ízű paprikákat szeretnél inkább, vagy lehet valamilyen ízük?
-
rob2174
tag
Készül az idei első szósz
15 dkg piros habanero az alap
1,2 kg pritamin, 1 lila 1 vöröshagyma 1,5 fej fokhagyma 6db paradicsom. Só, bors, 1 rúd
fahéj, 5 babérlevél vagy 20 bazsalikomlevél, oregánó, tárkonyos almaecet, karamelizált cukor.
Most fort fel, kb 1 órát rogyogtatom😄
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Digitalpimp #8404 üzenetére
Enni nemigen szoktuk a chilit (néha azért pár jalapeno elfogy), tört/pehely chili van pár évre való, szószt meg nem csinálok, nem értek hozzá. Inkább paprikakrémet csinálunk a chilikből, ehhez kellene pár különböző, 20 - 100 ezer SHU közötti csípősségű chilifajta.
Eddig néztem a Bird's Eye, a Thai Red, a Hot Juanita és a Cayenne Long Slim fajtákat.
Köszi az infót, a habanerókról nem tudtam, hogy jól érzik magukat cserépben.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #8402 üzenetére
Enni, fűszernek, vagy szósznak valót szeretnél? Én 13 éve erkélygazdálkodom, volt sokféle, mindig edényben voltak.
-
válasz
Donki Hóte #8402 üzenetére
Nálam Jalapenok + Habanerok sokkal jobban fejlődtek a cserepekben. De hozzáteszem, hogy a szabadföldieknek azért lényegesen többet kellett küzdeniük a szélsőséges időjárással.
-
Eddig mindig a kertben termesztettem a paprikát, de jövőre kertrendezés lesz, ezért kérdezem, hogy kinek milyen chilifajta termett jól cserépben?
Két-három nagy cserépbe ültetnék chilit, valami csípősebb fajtát. Ki mit ajánl?
-
Sziasztok,
Egy kérdés, érnek be a jalapenok, eddig szépen eszegettük őket.
Egy jó adag megy savanyúságnak, salsa szószok is elkészültek már. És azon gondolkodom, hogy mást is ki kéne próbálni. Van vkinek bevált receptje?
Neten láttam, hogy van aki csinál Jalapeno só-t (jalapeno salt)? Ilyet csinált esetleg vki?
Új hozzászólás Aktív témák
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megtollasodik középkategória
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mobil flották
- Gyúrósok ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest