Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
Igen. A Google valóban jól mondja, az egész a pénzről szól.
[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Szerintem meg ebben az esetben a hatalom megtartásáról.
Bár minél tovább vagy hatalmon annál több pénzed lesz.
A cikkből azért sok fontos infó kimaradt.
Pl. az is hogy a megfigyelő szoftvert a gyártó cég csak az izraeli védelmi minisztérium jóváhagyásával adhatja el és csak is kormányoknak.
Meg az is, hogy a telefon feltörő és a windows-ot feltörő szoftver az nem ugyanaz![ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
azbest
félisten
" nincs szüksége technikai tudásra sem, csak pénzre."
hát ez eddig is így volt.. a korábbi hasonló hírek, szivárogtatások kapcsán is mindig valami céleszközról szólt a történet. Akár bűnözőket üldöznek, akár ők a bűnözőt, sokkal könnyebb egy tool nyomogatására kiképezni valakit, mint hogy ő maga legyen a "hekker". Még a végén kiderül, hogy a tévésorozatokban és filmekben látott kattintgatós, varázslós szakértős technika nem csak látványos és egyszerűen felfogható képi ábrázolása a történetnek, hanem valójábani is léteznek hasonló megoldások.
Pár éve még röhögtünk azon, hogy a pixeles képbe belenagyítanak és a varázsszoftver kitisztítja a képet. Azóta meg hétköznapi eszközök AI-val megtámogatott felkonvertáló megoldásaiban bárki találkozhat hasonlóval.
Azon is röhögtünk, hogy kattintgat párat és betör más rendszerekbe. Aztán láthatjuk, hogy ez is így megy az ilyen szervezeteknél - Snowden is közzétett ilyesmit évekkel ezelőtt.
Azon is röhögtünk, hogy műholdakkal és egyéb eszközökkel totális megfigyelést vizionáltak a filmek. Aztán kiderült, hogy ez van. A legnagyobb vicc az volt, hogy még egyik filmben a (persze ott leszabadult AI-kén előadott) kémműholdas rendszer neve is az volt, mint az igazinak.Inkább csak az a kérdés, hogy a filmekből merítenek ihletet a valódi eszközök megvalósításához vagy pedig a filmekben elcsepegtetnek valós megoldásokról meseszerűen beállított morzsákat, hogy ha valaki hall róla, akkor azt higyje, a filmről beszélnek.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
nem túl meglepő, azonban mókás cyberpunk disztópia hogy van egy ilyen iparág.
a cikk hírértékén meg igazából olyan szinten nem lepődtem meg hogy vártam hogy mikor lesz valami ilyesmiből hír.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Az NSO kapcsán volt, hogy az izraeli állam engedélye szükséges. A Candiruról nem volt ilyen hír.
@azbest : Azért ne menjünk túl messzire. A pixeles képből az AI sem fogja tudni kitalálni, valójában mi volt ott. Jól kiegészítheti, de ha egy rossz kamerafelvételből egy rendszám kell, akkor közel sem tuti az eredmény.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
niof
addikt
Ha már filmes hackerek...
Nekem ez az egyik kedvenc weboldalam a mai napig. Valami ilyesmit látni a filmekben, mikor a hekkerek épp hekkelnek. (Na jó, az igényesebb filmekben már nem, de akkor is vicces.)
Ha megnyitod az oldalt, csak random kezdj bármit gépelni.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Diabolis
aktív tag
Most a csapból is izrael fog folyni? Először az egyszervúpaci, a faszabúkon valami mesterséges tej cikket láttam, itt pedig winfost törnek. Ilyen ez, amikor egy üzlet beindul?
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
-
azbest
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- EVGA RTX 3060 Ti FTW3 Ultra 8Gb dobozos
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Samsung Galaxy tab A 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest