Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • borg25

  senior tag

  Boccs, de DOS-t mondtam, és nem támadást. DOS esetén nem igazán tudod eldönteni, hogy ki a támadó s ki a rendes user és máris ott tartunk, hogy egy ártatlant büntetsz.

  Egyébként grat kitaláltattál velem egy új fajta támadási módot: Míg Mari néni az illegális online videotékán nézi a kedvenc szappanoperáját, a gépe a bitcoin bányászat mellett támadja a pentagont. (Na jó, passz lehet-e tcp kapcsolatot nyitni javascriptből, bár ha bitcoin megy, ez miért ne menne) Szóval itt egy támadási mód amikor hiába jön ki Mari néni etikus hacker unokája, nem fog találni semmit, aztán mikor elmegy Mari néni két részt is megnéz. Egybként ha már itt tartunk, akkor a 8 általános végzett Mari néni unokája valszeg eljut az ácsmesterségig, s nem diplomás etikus hacker.
  Olyan apróságokkal nem számolsz, hogy mi van, ha a támadást olyan kóddal csinálják amit még a vírusírtók nem ismernek? Kicsi rá az esély, hogy veled ez történjen, de minden vírus ismeretlenül kezdi, szóval mindig lesz, akit bannolsz, pedig mindent elkövetett.
  Az is előfordulhat, hogy Mari néni etikus hacker unokája mindent átnézett, sehol nem talált egy vírust, mert a gond ott volt, hogy a wifi jelszónak a BélaKisUnokám gyenge volt, a szomszéd feltörte úgy torrrentezik, meg mellete a vírusírtó nélküli gépe támad mindent. Szintén szerencsén múlik, hogy észreveszed.

  A kocsis példád rossz. Azért mert ott van egy tárgyad ami felett továbbra is tudsz rendelkezni, megkérheted az asszonyt, hogy ő furikázzon, eladhatod stb. Míg egy kikapcsolt internetkapcsolat az ugye nulla értéket képvisel.

  Értem én, hogy jó lenne, de ez így kivitelezhetetlen. Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy írjanak olyan szoftvert ami biztonságos. A 90IQ-val rendelkező Mari nénitől elvárod, hogy tartsa karban az internetre kilógatott eszközeit, egy 110+IQ-val rendelkező programozótól, vagy még inkább egy minőségbiztosítással rendelkező fejlesztő cégtől miért nem várod el, hogy ne 2 perc alatt törhető szoftvert írjon? Őket ezért miért nem bünteted? Ja, hogy ők nem kisemberek. Lehet fordítva ülni a lovon, de mégis rendesen a jobb.

Hozzászólok Aktív témák