Hozzászólok Aktív témák

 • Itt Nokia

  kezdő

  Ha valakinek fingja nincs itt , hogy hogyan működik akkor az te vagy.

  Adott egy zombi-hálózat, a sok közül.. a gépek egymással pszeudo-csatornán kommunikálnak egymással... over TCP/IP over TOR (vagy valami hasonló nyalánkság)... az egyik gép elkezd valamit csinálni... mittomén DDoS-ol vagy spammol, valami IL legális dolgot csinál stb.. .. lekapcsolják.. a többi gép a rajban nagyon jól tudja mikor melyik gép éppen mit csinál, sőt még azt is hogy éppen hol tartott az adott munkamenetben.. és amint megszakadt a kapcsolat az x géppel, ami éppen elkezdett valamit.. (DDoS-t) a többi érzékeli, hogy az x gép már nincs a rajban.. és abba a szent minutumban átveszi a helyét egy másik... és folytatja a DDoS-t egy másik IP-ről más országból.. ahol már nem fogják lekapcsolni... mert abba az országba pl. nincs ilyen kötése a szolgáltatónak.. érted már ?

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • borg25

  senior tag

  Ki mondta, hogy feltörték a gépét?
  Azt mondtam, hogy olyan oldalon nézi a szappanoperát ahol a ezer felugró hírdetés mellett ott egy spamküldő/támadó alkalmazás. A gépe érintetlen marad, ha nem nézi a szappanoperáját nincs baj. Normálban semmit se lehet találni. Mikor a szomszéd lopja tőle a netet szintén nincs semmi a gépén. Így vili?
  Tisztázzuk nem a net kapcsolatát törik meg, hanem a rajta lévő eszközt. Nem azt mondtam, hogy a szolgáltatótól 2 év hűségidőre vett internetet + tabletet részletre. Csak internet hozzáférést. Szóval nem, nem arról beszélünk, hogy törött kocsival az asszony se közlekedjen hiába van jogsija. Hanem inkább arról, hogy asszony se tud kiállni, mert egy idióta eltorlaszolta a kijárati kaput.
  Érted:
  Megtört kocsi = meghackelt pc
  Kijárati ajtó = az az internet hozzáférés amiért fizettél, de mégse kapsz rajta szolgáltatást azaz SLA=0 Nem kocsi, nem laptop, semmi olyan amit pénzé tudsz tenni. Csak hűségidő és fizetés a semmiért.

  Egyébként már haladunk Mari néni az ács unokája helyett hívjon szakembert. Rendeset, aki esetleg a vírusirtón tovább is lát. Ő miből fizeti meg? Elhiszem, hogy téged feldob a pénzt, de hidd el, az emberek többségét nem. Képzeld el, hogy mondjuk a tanárokat se, de azért előírják nekik, hogy vezessen e naplót, elvárják, hogy facebook tartsa a kapcsolatot. Ismersz magaddal együtt másik 100 embert aki hajlandó lenne 2% több adód fizetni, hogy Mari néni meg a tanár is meg tudja fizetni az informatikust?

  Egyébként szerinted Mari néni gépéről hogy indítanak támadást? Úgy hogy megtörik az ő gépét, esetleg a webkamerája olyan kókány, hogy nem publikált telnet kapcsolattal rendelkezik 12345 jelszóval stb

 • mikung

  aktív tag

  Az király, de akkor az érintett ország alapból bannolva lenne, szóval ... izééé ... hogy is lehetne egyáltalán a raj része egy itteni gép ?

  Addig ok, hogy VPN -en belóg ... őőő ... egy nem bannolt országbeli gépre ... pistike elkezd a belógott gépről spammelni ... szólnak a fertőzött net efijének hogy gáz van ... ha folytatódik akkor ban ...

  Oké, átveszi más gép a helyét, de ugyebár nincsen végtelen számú noob akit csak úgy egyik percről a másikra leakaszthatsz.

  Ez inkább új, hirtelen, célzott támadásokkal lenne csak használható. Ilyen környezetben egy hekker sem kezdene el általánosságban vagy csak úgy brahiból zúzni mert max 1 héten belül oda a teljes botnethálózata.

 • Itt Nokia

  kezdő

  "...de akkor az érintett ország alapból bannolva lenne..."

  ... viszont ha öreganyámnak kereke lenne, akkor én lennék a kombínó...

  szóval izééé... tied a projekt, hogy komplett országokat csak úgy lebannolgass a netről... bárakármilyen okból.. ez max. kliens oldalon kivitelezhető, de nem ISP oldalon... ISP-k és országok soha nem fognak engedélyt kapni erre, mint ahogy eddig se kaptak.

  Eltekintve egy-két NAT mögé bújt országot, mint pl. amire most az oroszok is készülnek, viszont a nagy NAT mögé bújást is ki lehet játszani, ezer és egy módszerrel, mint a topik elején felvázolt TOR-hidak és éterben kommunikáló eszközök tetszőleges kombinációjával.

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • mikung

  aktív tag

  Akkor marinéni megtanulja hogy ne ott nézzen szappanoperát.

  Most komolyan .. láttad már mennyibe fáj akár csak egy gázcső 3 centivel alrébb elvezettetése ? Komplett gázterv, szaki, miegymás. Remélem nem marinéne vagy egy tanár lakik a közelben mert ezek szerint simán lehet gázrobbanás mellettem, hisz nem tudja megfizetni, ezért okosba' oldja meg. :Y :Y :Y

  Egyébiránt ezügyben boldogíthatja a szolgáltatóját is, max hozzácsapják a havidíjhoz ... részletbe' persze ahogy a legújabb telót vagy tv -t vette 2 év hűséggel. ;]

  Amúgy ha nagyon asap, akkor tököm kártyás mobilnet (másik hozzáférés) ... ott tud enaplózni meg pofakönyvezni. Ha azt is elchesi, akkor mégegy ... előbb-utóbb csak kifizeti egy szaki árát vagy így-vagy úgy.

 • mikung

  aktív tag

  Mivel ez egy hipotetikus vita, így "lenne" kell oda.

  Ha közmegyegyezéssel mondjuk akár EU szinten bevezetnek egy ilyen rendszert, az EU -n belülről simán lehetne kukázni EU szinten bármely külső tartományt is. Tehát ha ausztráliából érkezik támadás, és az ausztrálok nagyarcú kihaénnemek, akkor sry, ausztrál tartományból " -j ACCEPT" helyett " -j DROP" lesz a csomag vége.

  Mondjuk a fogalmakat alapból kevered ... a NAT az a címfordítás, mikor kifelé mindenkinek egyetlen egy külső, publikus IP címe van. A letiltás nem elemezgetéses ökörködés függvénye. Ország szinten egyszerűen nem routolod tovább a forgalmát.

 • Egon

  nagyúr

  Mutass már egyetlen linket, ahol szó van olyasmiről, hogy szteganográfiát használnak "over TCP/IP over TOR"! :U
  Ezt a technikát tipikusan fájlokban (pl. egy jpeg képben) elrejtett egyéb tartalom esetén használják. Szerintem túl sok sci-fit néztél. ;]
  A zombihálózatok 99%-a biztos hogy "hagyományosabb" módon működik, mint amit felvázoltál.
  Hja, és ahogy fentebb rámutattak, a hozzá(nem)értésed szintjét remekül mutatja, hogy kevered a NAT és a routing fogalmát is... :W

  [ Szerkesztve ]

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Itt Nokia

  kezdő

  https://2019.www.torproject.org/docs/pluggable-transports.html.en

  OBFS-Proxy
  meek
  Format-Transforming Encryption
  ScrambeSuit
  StegoTorus
  SkypeMorph
  Dust

  Így kezdésnek elég lesz? :DD
  Látom te sem tudsz semmit a zombihálózatokról , ami nem gond... most kicsit jobban képbe kerülhetsz... meg a szteganográfiával kapcsolatban is..

  (és a fentiek tetszőleges kombinációja, forkja és másik 1 milliárd permutációja, amiket használnak a valódi zombihálózatokban)

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Pontosan , ahogy mondod... látod-látod , így mennyi értelme is van blokkolgatni, meg a netet szabályozgatni, meg szigorítgatni? :W

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • mikung

  aktív tag

  No és mondd, ez a csuda akkor is működik - no persze ofc. ipcím nélkül ;] - ha nem a cúúúnaaa gonosz háttérhatalom akar blokkolni, hanem simán csak nem vettél a feltöltős vodka kártyádra netet és az dob vissza a piros captive portálra ? ;]

 • Itt Nokia

  kezdő

  Persze a zombihálózatok tőled függetlenül is működnek, köszönik szépen élnek virulnak, ahogy mondottam volt, ahogy lekapcsolnak egyet belőlük, helyére ugrik 3 másik.

  De ha arra akarsz kilyukadni, hogy az initiatort lebannolják, hát azzal csúnyán bakot lőttél, mert a fenti techológiákkal sehogy senki nem fog eljutni az initiatorig, azaz, pl. hozzám, hogy közvetlenül azt (tehát pl. engem) bannoljanak le a netről... mert az initiatorig sok-sok- de nagyon sok lépcső van, és minden lépcsőn törhetetlen titkosítás, valamint a titkosítást is leplező szteganográfia (lásd fent) tehát nemhogy addig nem jutnak el, hogy egyáltalán van olyan a rajban , hogy initiator, de a titkosított adatforgalom tényét sem képesek felismerni. Wágen zi?

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • borg25

  senior tag

  Tanuld már meg, hogy az igény utat tőr magának.
  Ne agy Isten eljönne a te kánaánod, tudod te mit reagálnának rá a támadók? Átállnának egyszer használatos zombi hálózatokra. Kit izgat, ha támadás után a program törli önmagát, vagy egy vírusirtó elkapja, ha a biztonsági rés holnap is ott lesz, Mari néni másnap is felmegy szappanoperát nézni, ráadásul meggyőzte a Bori barátnőjét, hogy nézzen ő is fel, mert a Szulejmán is fenn van.
  Egyszerűen el kell engedni a ma zombi hálózatát. Holnap is lesznek gépek amiből lehet zombi. Ha akkora kapacitást össze tudnak állítani amivel egy kontinens internetelérését blokkolni tudják, akkor szerinted gondot jelentene összeszedni 100 gépet egy nap alatt, hogy lehessen portscannelni az FBI-t?

  Egy ilyenre mit lépsz? Mari nénit blokkolni akarod mert hülye? Mert már csak azért tudod, mert ugye a vírus megtette dolgát a mor mehet, Mari néni gépe ma már tiszta, Mari néni hülye, tehát holnap újra meg lehet fertőzni a gépét, felesleges a gépén fenntartani a zombi üzemmódot, így nincs ok a bannolására.
  Bár azok után, hogy országokat blokkolnál mert nem követték nagyszerű észrevételed, nem csodálkozom, hogy Mari nénit simán blokkolnád mert hülye. Végül is Hitler is elsőként csak a hülyéket, nyomorékokat likvidálta, nem a zsidókat. Biztos megérdemelték. :Y

  Az ország blokkolásáról pedig csak annyit, hogy a facebook, google, almás, pornhub stb keresztre feszítené azt a politikust aki miatt oda nem tudnak terméket/szolgáltatást eladni, s bevételkiesésük jelentkezne.... Ne izgulj nagyon hamar lenne rólad köztévében rejtett kamerás felvétel, hogy 2 négerrel pasival az ágyban játszadozol. Az se lényeges, hogy tényleges felvétel, vagy AI által generált video, te belebuknál, s másnap visszaállna a piac izé az internet az országban.

 • mikung

  aktív tag

  Úgy vélem elég világos volt a kérdés.

  Adott egy tök üres Vodafone vitamax SIM ami feljelentkezik a hálózatra kap ipcímet is, de nincs rajta net előfizetve ezért a vodafone captive portálját nézegetheted és max, netet tudsz rendelni.

  Ezen az egyszerű, nem fbi,nsa,avh,kgb,... captive portalon átjutsz vagy sem anélkül hogy netet rendelnél ?

 • mikung

  aktív tag

  Stimm, de az egyszer használatosokat nem is használhatná pár dollárért minden hülyegyerek hogy bosszút álljon julikán mert megcsalta sanyikával. Hamar rájönnének hogy a qssolós botnet a jó botnet. Ettől még lehetnek insta' raidek, de nem állandóan, gyakorlatilag idle zúzna mindenki mindenkit csak úgy poénból. ;)

  Azt ugye tudod hogy az értelmi fogyatékosok nem is szavazhatnak ? Ok ... maradjunk annyiban hogy akiknek papírjuk van róla ... :W

  Vagy lehet hogy a pont Ausztráliában sürgetnék meg hogy bannolják már marinénit me' rá akarnak rántani ? :U

  [ Szerkesztve ]

 • borg25

  senior tag

  Szerintem a hülyegyerek Julikán úgy állna bosszút, hogy posztolna pár szaftos képet. De mondjuk jah, mikor a TSystem feljelentette mezei etikus hackerünket, mert kipróbálta, hogy tényleg annyira gáz-e az új e jegy rendszer akkor valakitől kaptak egy DDOS-t. Az így drágább lenne.

  Egyik volt tanárom mondta, hogy mikor a kisebbségi diák matek dolgozatot ír elvérzik, bezzeg mikor a piacon árulja a zöldséget egyből megy a matek. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy Mari néni annyira reménytelen eset lenne, hogy ne lehetne tanítani.
  Lehet, hogy érdemes lenne azt mondani, hogy internet hozzáféréshez vizsgát kell tenni. Van könyv, egyszerű tesztkérdésekkel, hogy pl Jocó becuppant-e pár vírust azért, mert lassú a gépe s nem használt ingyenes vírusirtót, de azért élvezettel néz hardpornót a darkweben?
  vagy miért gáz letorrentezni a legújabb Symantech vírusírtót
  a. Nem igaz, egyáltalán nem gáz
  b. Mert így a csúnya kapitalista vállalkozónak nem képződik bevétele
  c. Mert az a vírusírtó kapásból meg lesz hackelve, hogy a cracker vírusait ne bántsa, szóval semmit se fog érni, de legalább lassít

  A digitális tudás érdekes dolog:
  Eleve nem mindenkinek oktattak számítástechnikát általánosban/gimiben.
  A tudás gyorsan elavul. Ma semmire se mész DOS ismeretekkel.

  Tudom nyugdíjasoknak is szerveztek tanfolyamokat, de lehetne ezt jobban is csinálni. TV-ben program de csak Mónika show legyen. Online oktatóvidok anyanyelven ami faék egyszerűséggel magyarázza el. S tudod mit, a tiltásnak inkább fordítva lenne értelme. Nem azt mondani, hogy Mari néni bannolva van ha portscan jön tőle, hanem míg nem töltötte ki helyesen a tesztet addig csak az oktatóvideót, facebookot, youtubeot, magyarorszag.hu-t meg a hirado.hu-t éri el, esetleg hozzá választhat +3 szolgáltatást. Na jó skype és messenger mehet. Ha nyitni akar a nagy világra, akkor tegyen érte. A Mari nénik 90%-a számára ez elég lenne, sőt jobbat mondok leszarná, ha bannolnák mert portscanelték a gépét, csak a macskás videó meg az unokás képek legyenek. A szappanoperák, meg a néger pasis képek hiányát elfogadná.

 • mikung

  aktív tag

  Az ötlet nem lenne rossz, de ...

  ... a tesztet hol töltetnéd ki ?

  Ügyfélszolgálaton ? Marinéni rámosolyogna szilvikére hogy aranyoskám én úccse nézek ilyeneket, nyugodtan mondja hogy mehet. Pistabácsi egyenesen felháborodna hogy milyen az hogy ő ilyen hülyeséggel foglalkozzon, írj be hogy megvan oszt' jóvan'.

  Captive portálon ? Poén lenne a HGW modemre állítása mellett azzal is mókolni hogy teszteket töltögess ki.

  Lenne "netjogsi" ? Na ne már. :N

  ... és ha marinéni kap egy linket ami nem pofakönyvre mutat vagy hirado.hu -ra ? Amúgy. szted mennyire lehetne ezzel feljebb tolni az agymosást ha csak facebook, magyarorszag.hu és hirado.hu lenne ? 1-1,5 millió ember így is gyakorlatilag egy másik dimenzióban él ahol kannibál nigger migráncshordák mardossák szűz mária országának hab testét és az egyetlen ember aki megvédhet minket az a fényes vértes élő Isten, ki kirántott karddal hősiesen visszaver minden támadást és megvéd minket a keblünkön melengetett kígyóktól is, kinek nevét szádra ne vedd, mert jön a trollsereg és persze a permban. :DDD

 • Egon

  nagyúr

  Olyan szinten keversz fogalmakat, hogy arra nincsen szó.
  Kezdve a NAT és a routing fogalmával, ami elegánsan kimaradt a válaszodból.
  A linkjeid pedig nem igazán arról szólnak, amiről beszéltél. Igen, el lehet rejteni szteganográfiával infót, pl. VoIP vagy video streaming adatfolyamban. De attól még a VoIP és a stream egy adott IP-ről fog érkezni!
  Az látszik, hogy az arcod és a tudásod fordítottan arányos egymással - és nem az előbbi a kicsi... :C

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • szir3na

  tag

  Nincs rosszabb, mint amikor olyan emberek esnek egymás torkának, akiknek gyakorlatilag semmi rá látása nincs semmire, akiknek meg lenne, azok konkrétan impotensek. Mert köti őket a különböző jog szabály. :( Internet jogsi? :D Vicces lenne. Biztos erre van ideje a dolgozó embereknek, és a idősebb korosztálynak. :D Nem az ártatlan felhasználókat kell minősíteni, és büntetni, mert azok így is ritkán használják az internetet. Elolvastam a hozzáoszlásokat, most akkor telefonáljak a Telekomnak, UPC-nek, Digi-nek, hogy csak a mai napon, kb 30 magyarországi IP-ről próbáltak hozzám telnet és ssh, smb portokon csatlakozni? Vagy vegyem fel a kapcsolatot különböző kis és középvállalkozókkal, mert hogy van ám olyan címem is. :D Pontosan tudom milyen címek, óra, perc, másodperc pontosan. És akkor mi lesz? Mi fog történni? Kötve hiszem hogy foglalkozna vele bármelyik szolgáltató, vagy vállalkozó. És sanszos, hogy nem is az előfizetők kezdeményezték a csatlakozást, lehet a szomszéd vér Pistike, vagy valami vírus. De ha már orosz, akkor nekik hogyan jelezzem? És a Kinaiaknak? :D

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

 • borg25

  senior tag

  Az internetes jogsi mellett azt is sikerült kiszúrni az írásomban, hogy az emberek többsége úgy használja az internetet, hogy nincs semmilyen előismerete? Tudom, hogy a használati útmutatót csak a melegek olvassák el, férfiember ilyet nem csinál, de ha belegondolsz úgy köthetsz internetet, hogy nincs hozzá használati útmutató. Max a router beállításához.
  Tudom biciklizéshez se kell semmi, ott még 1% véralkoholszinttel csak azért nem mehetsz, mert alkoholmérgezéssel kipúrgáltál, de na. Még nagypapit hagyod a kocsmából hazalavírozni, a gyereket addig nem fogod engedni biciklizni, míg meg nem győződsz róla, hogy tud magára vigyázni, érzi a forgalmat, s nem fogja hagyni hogy elüssék, vagy csak biciklizhet az utcában ahol az átlagos forgalom 1 autó/óra.
  Hogy ehhez tanulni kell? Jah, ha így tudod, hogy ma kb hányszor támadtak, akkor valszeg tudod, hogy van sebességkülönbség aközt, hogy Excelben használod a képletet, hogy =5+6 vagy számológép elő 5+6=, aham 11, akkor az Excelbe írjuk, hogy 11. Szóval aham, a tanulástól még hatékonyabb is lesz tehát idővel megtérül.

  A bannolásnál meg a fiúk gondolom olyanra gondoltak, hogyha a tűzfal érzi, hogy most scanelték, akkor a dropon kívül menne egy üzenet a tiltsd.le.a.hulyet.org -ra, hogy na ezt az IP-t kéne előbb-utóbb blokkolni úgy internetileg. Az üzenetet pedig az ISP-k feldolgoznák, de hagy ne dolgozzam neked ki a teljes elméleti szabványt.

 • szir3na

  tag

  Kevered a szezont a fazonnal. :D Ez egy műszaki sport, és azoknak van fogalma arról mit hogy, akik ezzel foglalkoznak. Egy péktől, ácstól, ne várd el azt, hogy az informatikában jártas legyen. És tudja mit kell tennie ha, és akkor ha. A felhasználók használni akarják az internetet amiért előfizetnek, a többi az informatikusok dolga lenne. Anno volt a kattints nagyi program, ahol az idősebb korosztálynak megmutatták hogy ez a böngésző, ilyen színe. :D Illetve explorer-ben könyvtár létrehozás, file másolás, email írás, ami részeben abból állt hogy kell @ írni. :D Az alapvető használati útmutatót nagyon sokan megkapták, és ezt tudják is. Az átlag ember ennyit használ ki a nagy lehetőségekből. Az hogy az internet tele van szeméttel, és rossz indulatú kódokkal, nem a nyagyi hibája, csak a károsultja. Banolás ok banoltam, és akkor mi van? Megoldottam a problémát? Nem, ezért is kérdeztem hogy akkor szerinted hogyan tovább? Ja hogy itt megáll a tudomány? :D Maximum ennyi amit lakossági szinten lehet tenni, de ezt ne a nagyikától várd el, sokkal inkább szakemberek dolga lenne. Nem véletlen kérdeztem amit kérdeztem. De csak a szokásos prohardver fórum kultúra tőr felszínre. :D

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

 • Itt Nokia

  kezdő

  Egyszerű volt a rá adott válasz is.

  Én nem tudok , a login screen-en keresztül netezni, hacsak nem az ISP szerver is fertőzött a zombi hálózat programjával, és a natív , jó öreg 80-as porton ki nem csordogál rajta a TOR

  De neked is fel kéne fognod, hogy előbb meg kéne találniuk expicit módon ENGEM, hogy ne legyen net az eszközömön, amire viszont nincsen módjuk, felfogod végre?

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Te mit nem értesz még? A cikkben szereplő szigorítgatásokról beszéltem, hogy semmi értelme, mert hiába pattognak itt , mint kecskesz*r a deszkán, mikor a TOR mögé bújva végponti titkosításokkal, meg szteganográfiákkal, ma elmehetnek a ferde f*szba szigorítgatni, mert semmi esélyük, nemhogy még a botnet zombi hálózatok ellen, de még egy olyen mezei torozó pistike ellen se, mint amilyen én vagyok... főleg nem profi hekkerek , meg zombi-hálózatba tömörülő automata bot-net rendszerek ellen nincs, az égvilágon semmi esélyük, főleg nem azok után , amiket még a topik elején írtam.. a nat mögé bedugott TOR bridge routingokról wlan -on és országhatárokon át.

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  És ezzel, mint végszó, ha sokáig szigorítgatnak, akkor egy teljesen TOR alapú, adapter szinten integrált TORral működő Wifi netet kényszerítenek ki, és mikor mindenki adóvevőkkel, ISP nélkül netezik, a szomszédain keresztül, decentralizált, titkosított rajban, ráadásul valami undorító garlic routing mögé bedugva, ahova még szteganográfiával se kell hokizni, akkor majd nézhetnek, mint hal a szatyorba. :DD

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  engem mindig meglep, hogy ennyire tájékozatlan emberek neteznek és fórumokban hozzászólnak, ráadásul időnként szakmai témákban.

  hint: amiről írtál, hogy szerinted hogy kellene, az legalább 20 éve így működik itthon.

  következmény: egy hete habverés folyik ebben a topicban, nem komoly beszélgetés.

  természetesen nem volt emiatt világméretű gazdasági összeomlás, nem kellett törvénytelenül forgalmat elemezni, stb. semmi olyan marhaságot se kellett csinálni, mint amit itt összehordtatok.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • borg25

  senior tag

  Ne izgulj, te kevered a dolgokat. Összetéveszted a buszsofőrt az utassal. Szóval előírásoknak megfelelően bizonyos dolgokat csak bizonyos feltételeket teljesítve végezhetsz. Igen a busz vezetéséhez D jogsi kell, aztán ahhoz, hogy egyedül utazz a BKV-n be kell töltened a 6. életéved, addig csak felnőtt kísérettel utazhatsz. Nem, nem azért mert elvárják, hogy 6 éves korodra ismerd a belsőégésű motorok működését, meg a gázpedált nyomva kilátsz az ablakon, hanem az utastérben kulturáltan tudsz viselkedni anélkül, hogy a mami rádszól.
  Azért a BKV-t és a tömegközlekedést hoztam, mert az egy közszolgáltatás, s van ahol az internetet is ugyanolyan közműszolgáltatásnak tekintik, mint a csapvizet.
  Vannak durvább példák, pl bizonyos lifteknél ki van írva, hogy csak 10 év felett kezelheted.
  Szóval nem én nem akartam elvárni a nagymamitól, hogy csukott szemmel állítson be egy routert, ezt a szintet te adtad a számba, csak azt, hogy valami fogalma legyen az inteneten való viselkedésről, veszélyekről, hogy legalább legyen azzal tisztába, hogy mi az internetes megfelelője annak, hogy mielőtt átmész az úttesten nézz kőrbe, s milyen veszéllyel jár, ha a M7-esen akarsz gyalog keresztülvágni, mert ott egy ritka virág. Megint csak gondolom nem várod el a nagymamitól, hogy 40 éve legyen jogsija, csak azt, hogy mikor 130al mész, akkor ne ugorjon ki a kocsiból. Érzed a különbséget? Nem tartod elvárhatónak? A gyerekzár nem azért van a hátsó ajtókon, hogy a gyerek ne tudjon csak úgy kiszállni a mozgó járműből?

 • szir3na

  tag

  Már bocs, de butaságokat írsz. Ezen az alapon utcára is csak az mehet aki előtte vizsgázott, és tisztában van a gyalogos kultúrával. :D Mégis sok idióta sétál az utcákon. :D Ezen az alapon a születést is szabályozni kellene, csak úgy nem lehet utódot nemzeni, akárkinek vagy előtte vizsgázzanak le, mi az hogy felelősség, és törődés, gyerek nevelés. És minimum előtte egy pszichológiai vizsgálat. :D De akkor a mindennapi vásárlást is szabályozni kell, mert csak úgy nem vásárolhat senki semmit. :D A minimum hogy előtte le vizsgázik, hogy mi az ami valóban szükséges neki, és mi az ami a fogyasztótársadalom, marketing sugall neki. :D Lehet ezt ragozni, tovább gondolni. De értelmetlen, és semmi köze a témához. Ott vérzik el az elméleted, hogy az Internet használata egy szolgáltatás, amit bárki igénybe vehet. Amiről beszéltek, IT kérdésben az messze meghaladja az átlag ember tudását, idejét, türelmét. Egy átlag ember, mail, hírek szociális portálok. Gyerekek, különböző játék konzolok, és játék. Van egy internet megosztó eszköz, rajta sok sok eszköz, amire lehetséges telepít vírus irtót, és ennyi. Az más kérdés, hogy napjainkban ez meglehetősen kevés, mint megelőzés és védelem. Amiről te beszélsz, ott az emberiségnek az alapvető gondolkodását kellene reformálni. És vissza állítani azokat az értékrendeket, amik valóban hasznosak voltak. De ez mára már lehetetlen, és senkinek nem áll módjában rajta változtatni. Mint ahogy a mai fiatalok X% nem adja át a helyét a tömegközlekedési eszközökön, vagy átmegy a piroson. Autósok nem tartják be a KRESZ szabályokat, pedig vizsgázott is belőle. :D Mégis rengeteg az ittas vezetés, vezetés közben telefonálás, vagy éppen a gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása. Pedig le vizsgáztak, és dádá van ha le buknak. Mégse változnak az emberek. :D Akkor te mit akarsz itt internet használati jogosítványt, meg a többi butaságot. Annyi lenne, hogy lenne egy új szakma, amiért lehet plusz fizetni, évente. :D A gazdaság jól járna, mert ezzel is csak pörögne, de problémát nem oldana meg.

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

 • borg25

  senior tag

  Már bocs, de butaságokat írsz
  Javaslom olvasásra a BKK üzletszabályzatát. Különös tekintettel a III.1. Utazáshoz való jog részt. Pár szösszenet innen:
  A Szolgáltató és minden jegyellenőrzésre jogosultszemély a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a személyszállításból kizárhatja, ha az utas:
  -ittas vagy bódult,-magatehetetlen személy (kísérő nélkül),
  -botrányosan viselkedik, magatartásával, tevékenységével vagy más módon zavarja a többi utast,-magatartásával, tevékenységével vagy állapotával a közlekedés biztonságát, saját és utastársai testi épségét, egészségét, a jármű vagy berendezéseinek épségét, tisztaságát veszélyezteti,
  -a szolgáltatást jogosulatlanul veszi igénybe,és menetjegyet felszólításra vagy ellenőrzéskor sem vált(felszólításra vagy ellenőrzéskor történő jegyváltás: V.1.1. fejezet szerint a hév jegyellenőrnél történő vásárlás, továbbá V.2.1. fejezet szerint beléptetéskor vagy felszálláskor történő vásárlás),
  -a személyszállítási szerződés megkötését tanúsító vagy utazási jogosultságát más módon bizonyító igazolást, illetve kedvezmény igénybevételére jogosító igazolványát–felhívás ellenére –nem mutatja fel,-a menetdíj, a menetdíj-különbözet vagy a pótdíj megfizetését megtagadja(menetdíj a járművön az adott utazás kapcsán: V.1.1. fejezet szerint a hév jegyellenőrnél történő vásárlás, továbbá V.2.1. fejezet szerint beléptetéskor vagy felszálláskor történő vásárlás),-az utazási feltételeket nem tartja be.BKK Üzletszabályzat15/61A magatehetetlen vagy a szolgáltatás igénybevételére kísérő nélkül nem képes személy, valamint a hat éven aluli gyermek a személyszállítási szolgáltatás igénybevételére kísérő nélkül nem jogosult. Hat éven aluli gyermekek csoportos szállítása esetében minden tíz gyermekre legalább egy kísérőnek kell jutnia,és törekedniük kell arra, hogy a fel-és leszálláshoz több ajtót vegyenek igénybe.

  Hagy ne menjek fel neked a MÁV, Volánbusz, Gyesev, vagy a Deutsche Bahn honlapjára. Szerintem ugyanez fog visszaköszönni.

 • szir3na

  tag

  De te mi a fenéről irkálsz? Mi köze a témához? Egyszerűen összeegyeztethetetlenen a példád a témával. Ilyen egyszerű. Minek strapálod magad. :D

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

 • borg25

  senior tag

  Még egyszer összefoglalólag:
  - Bannolásban nem hiszek, az értelmetlen
  - Ezzel szemben annak még lehet értelme, hogy az internethez való hozzáférést feltételhez kötik, aminél nem csak a szolgáltató ÁSZF-ét kell elfogadni, (mert az ugye most is megvan, csak ki olvassa el, elolvastad?, rémlik, hogy létezik) hanem ennek része egy nagyon egyszerű hogyan viselkedjünk az interneten etikai kódex is.
  - Ezt esetlegesen ki lehet egészíteni egy primitív tesztel, hátha el lehet érni, hogy ne átolvasás nélkül írjon alá egy papírt, mert nem az a cél, hogy aláírja, hanem, hogy tudja, egyszer végiggondolja, hogy kockázat, ha minden levélre kérdezés nélkül rákattint, a standard jelszó nem az 123456 és nem is az unokája neve.
  - Az életben van rá példa, hogy (köz)szolgáltatás igénybevételét feltételhez kötik
  - Arra is van példa, hogy egy joghoz ismétlő vizsgát kell tenni. (pl: USA jogosítvány)

  Utolsó előttire mondtad, hogy dehát olyan nincs, ezen horkantam fel, s hoztam a példát amit nem tudtál hova tenni.

 • szir3na

  tag

  Összefoglalóként, prohardver stílusban fogalmazom meg, nettó hülyeség, és hasztalan időpocséklás.
  ( saját stílus) Ahogy ettől sokkal komolyabb problémákat se vesznek komolyan az emberek, így ezt a felvetést is a kellő magasságból kezelnék. Csak költséget termel, de a várt eredményt messze nem hozná. A jelszavakkal minden tekintetben probléma van. Hála a jó égnek ezt már felismerték, már csak az új irány lefektetése, és bevezetése van hátra. Pl Nekem nagyon tetszik, az MS azon elgondolása, hogy ha az operációs rendszerbe először akarsz belépni, lehetőséged van a Microsoft Authenticator alkalmazás segítségével belépni, majd pin kódot megadni a további belépésekhez. Így a jelszóra nincs szükség ahhoz hogy belépj az operációs rendszeredbe. Vannak már hálózati eszközök is, amik szintén + Authenticator alkalmazás használatát teszik lehetővé. Tehát vannak megoldások, amik lassan bevezetésre kerülnek hogy csökkentsék a kompromittálás lehetőségét. De mindez semmit nem ér, ha magától a szolgáltatótól kerülnek ki bizalmas információk, felhasználó nevek, jelszavak. Pl Adobe, Apple, stb.. különböző kereskedelmi web oldalak. Ehhez aztán semmi köze nincs a felhasználók tájékozatlanságához. Ahogy azt feljebb is írtam, átlagos felhasználók email, szociális portálok, hírek, játékok. Ezek önmagukban nem tartalmaznak rossz indulatú kódokat, azt a rossz arcú emberek illesztik be, a tájékozatlan embertársaik megtévesztése érdekében. Rossz emberek mindig is voltak, és lesznek, sajnos. Ezen egy oktatás nem segíteni. Továbbá lehetőség van most is arra, hogy felkeltsék az emberek figyelmét, figyelmeztessék az éppen aktuális csalásokról. Jelen pillanatban is van ilyen, csak nem megy annyira az emberek arcába, mint a vedd meg a legújabb telefont, TV stb... Ha valamin akkor azon érdemes elgondolkozni és nagyobb teret biztosítani az internetes visszaélésekről. Mellékelve az éppen aktuális megelőzési lehetőségeket is. Talán hasznosabb megoldás lenne. Ha már humanitáriusok akarunk lenni.

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  még egyszer, hátha felfogjátok végre:
  "- Bannolásban nem hiszek, az értelmetlen": magánügy, mit hiszel, bannolás VAN. minimum 20 éve van.
  "Ezzel szemben annak még lehet értelme, hogy az internethez való hozzáférést feltételhez kötik, aminél nem csak a szolgáltató ÁSZF-ét kell elfogadni": van netikett, az internet szolgáltatók tanácsának netikettjét szokták ászf-en keresztül kötelezővé tenni a neten. tehát ha az egyedi szerződés blankettát aláírtad, akkor kötelezted magad a netikettre.

  "ne átolvasás nélkül írjon alá egy papírt,": az ászf-ek általános mérete önmagában alkalmatlanná teszik arra, hogy valaki átolvassa őket. az illetékes hatóság anno célul tűzte ki az ászf-ek átláthatóságának javítását, ennek eredményeképpen ma már pont kétszer olyan hosszú egy átlagos ászf.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • borg25

  senior tag

  Tudnál mesélni róla, hogy milyen szintű bannolás van? Mikor kerülhetnék tiltó listára?
  Akkor tényleg nem sok újat mondtunk ha van netikett. Kb 1 hónapja kötöttem újra netet s hát én se olvastam el az ÁSZF-et, nem is néztem, a szolgáltató se hívta fel rá a figyelmet, gondolom mert nem is fűződik hozzá érdeke, ezért nem emeli ki az ügyintéző. De akkor utána nézek.
  Állambácsi akar (felelős) digitális társadalmat építeni, neki kellene akkor jobban forszírozni, hogy ne csak a hűségidőt, árat, minimális szolgáltatást nézze az egyszeri ember a szerződésben, hanem ezt is. Ok tudom, sokan odáig jutnak, hogy max letöltési sebesség, aztán hogy mi a garantált azt már értelmezni se tudják, hogy mit jelent, aztán néz nagy boci szemekkel, hogy most miért csak a fele van annak amire ő fizet, s ez miért nem baj.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  cut & paste az aktuális upc internet ászf-ből:
  "A Szolgáltató elfogadja, és magára nézve kötelezőnek tekinti az Internet használata kapcsán kialakult és nemzetközileg elfogadott Hálózathasználati Elveket (AUP – „Acceptable Use Policy”), amelyet Magyarországon az Internet Szolgáltatók Tanácsa tesz közzé és vizsgál felül rendszeresen. A Hálózathasználati Elvek a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html címen érhetőek el az Interneten."

  milyen szintű bannolás: Magyarországon jelenleg elég sok hozzáférés szolgáltató és néhány gerinchálózati szolgáltató van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor elindult a lakossági nem telefonos internet, kb. 20-22 éve, akkor volt vagy 400 helyi isp, meg 2-3 olyan internet szolgáltató, aminek volt legalább részben vagy egészben országos gerinchálózata is. a net pedig úgy működött, hogy a kis helyi szolgáltató vett a gerinchálózati szolgáltatásra képes nagy isp-től egy bérelt vonalat a bixig, és azon szolgáltatott. ennek az lett a következménye, hogy a kis isp-k kiszolgáltatott helyzetbe kerültek a naggyal szemben.

  ha valaki disznóságot csinált, vagy valamelyik elmebajos rendszergazda szerint disznóság történt, akkor küldtek a kis isp-k adminisztrátorának egy emailt, amiben leírták, hogy ők mit hallottak, és elkezdtek pattogni, hogy intézzék el a dolgot. ilyenkor az volt az eljárás, hogy letiltottad az adott gép hozzáférését, és vagy küldtél szakembert, aki gatyába rázta a gépet, vagy felszólítottad az ügyfelet, hogy tegye meg. az esetek elsöprő többségében az ügyfél benyalt valami vírust és az garázdálkodott, úgyhogy vagy víruskergető telepítés, vagy windows újratelepítés nulláról volt a történet megoldása.

  ha ezt nem tetted meg, akkor simán rátettek egy portszűrést a bérelt vonaladra és akkor kompletten az összes előfizetődet kitiltották az adott protokollból.

  az alapvető probléma az volt ezzel, hogy nagyon gyakran a túloldalon eljáró valaki "nem a legélesebb kés volt a fiókban", ha érted, mire célzok, de legalább élvezte, hogy hatalmaskodhat mások fölött. na ilyenkor volt az, hogy jogszerűtlen elvárásokat követeltek meg, miközben gyakorlatilag soha nem lehetett velük értelmesen beszélni.

  az alapértelmezett disznóságuk az, hogy van ez az uceprotect nevű pénzbehajtó maffia (biztos van több is, de engem velük csesztettek sokat), akik azt csinálják, hogy listázzák az ip címeket, amikről szerintük spam ment ki. de se bizonyítékuk nincs rá, se szabályok nincsenek közzétéve, hogy ki miért került fel, se semmi, csak annyi, hogy x euró és leveszünk a listáról. és ezt egyes magyar gerinchálózati szolgáltatók készpénznek veszik, és ez alapján revolvereznek.

  visszatérve az eredeti kérdésedre:
  - olyan, hogy a gerinchálózati szolgáltató spammelés miatt fenyegetőzött, de mivel pár óra alatt rendeztük a problémát, így nem lett belőle ban, sok volt. nálunk ilyen ezres nagyságrendben.
  - olyan, hogy marhasággal fenyegettek szolgáltatót, ahol dolgoztam és eljutottunk az smtp lezárásáig, vagy 2-3 alkalommal volt az én praxisomban.
  - olyan, hogy megfenyegetett a gerinchálózati szolgáltató valamiért, amiről ő se tudta megmondani, hogy mi baja, volt vagy 20x.
  - full bannig egyszer jutottunk el.
  - azután voltak ilyen "vicces" esetek, hogy x szolgáltatót megfenyegették spam miatt, engem értesítettek, majd y szolgáltatót kitiltották, ez is előfordult csak azért mert x és y szolgáltatónál is én voltam a kontakt.
  - olyan is volt vagy kétszer, hogy korlátozták a szolgáltatást és bírósággal kellett fenyegetőzni azért, hogy az ő oldalukon az iq-t nyomokban sem tartalmazó "szakértőt" cseréljék már le olyanra, aki ért is valamit, hogy végre megbeszélhessük az esetet.

  ez régebben volt. amikor megütötte nálam az ingerküszöböt, hogy előfizetői hülyeségek miatt kell folyton ugrálni, akkor szépen beleírattam az ászf-be, hogy pár port üzemszerűen korlátozva van, áttoltuk, és utána az smtp portot és a microsoft hálózati portjait kiszűrtem a routerben, azóta alig van ilyen jellegű probléma.

  summa summárum: az, hogy a legtöbb isp-nél az smtp tiltva van, az egy ilyen bannak tekinthető. a rendszer a szolgáltatói hierarchia miatt továbbra is alkalmas arra, hogy viszonylag kis munkával bármikor bárkit/bárkiket azonnal kihajítsanak a netről.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Forestjo

  senior tag

  Egy biztos -és ezt első kézből tudom, saját negatív tapasztalat által: az orosz kormány jelenlegi viselkedése nagyon messze van az ALAPVETŐ emberi szabadságjogoktól, azok demokratikus biztosításától! Ebben a kérdésben teljesen egyetértek az USA álláspontjával, mert az orosz kormány már így is túl messzire ment.

  Nem az a kérdés, hogy a kibertér valóban komoly veszélyforrás-e a bűnözők és különösen a terroristák lehetőségeinek a kiterjesztésében, mert minden értelmes és felelősségteljes ember elismeri, hogy sokkal szigorúbb ellenőrzésre és szankciókra lenne szükség, de tudom (és nem az ellenőrizetlen hírekből), hogy az orosz hatóságok olyan személyek és szervezetek sokaságát is zaklatják és korlátozzák, akik semmi esetre sem tartoznak a fent említett csoportokba!
  Undorító ami ott megy! Ezzel nem lehet megoldani az emberek biztonságát, hiszen amit ők akarnak, az valójában az orosz vezetők relatív biztonsága, de legfőképpen a bizonytalan hatalmuk megőrzése!

  Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

 • mikung

  aktív tag

  Most akkor zombi hálózat a a tor ? ;]

  Ha ennyire rá vagy gyógyulva a torral ... engedted az exit-node -ot a konfigodban ? Ha igen, akkor felteszem nem saját neten lógsz, vagy nagyon hü... mármint tapasztalatlan vagy.

  Miután kicsit jobban utánaolvasol, láthatod hogy az addig okés hogy vérpisike becsatol a tor hálóba, de ha nem csak a hiddenservice részt akarja nézegetni, nem árt ha van exitnode.

  Exitnode -okon már 10 éve is szokás volt forgalmat szűrni, vagy csak a 80 és 443 portot engedni, feltéve ha nem akart bajt magának az illető.

  No és akkor ... mondd meg nékem ... ha nem lesz exit node ahonnan portscan indíthatsz, vagy egyszerűen csak a 80 és 443 lesz engedve ... és pl. van előtte egy mitm, saját certes squid ami a 80 és 443 kapcsolatot is ellenőrzi hogy nehogy őt használd fel .. khmmm ... kétes célokra ...

  Apropó, próbáltál már toron keresztül ph -ra belépni ? Ha le nem szedték a tiltást, akkor pár éve már nem sikerül. Mondjuk a google sem szereti, kivágnak mint macsekot ...

  De amúgy király hogy téged nem bannolhatnaaaaaaaaaak ... akkor is megy tőled függetlenül a tóóóóóór ... ja ... az más kérdés hogy mivel az exitnode van banán alatt, ki sem jutsz. :U

 • mikung

  aktív tag

  Mivel nem lehet mindenkinek 30 éves ISP üzemeltetői tapasztalata thx. hogy leírtad, ennyivel is okosabbak lettünk. :R

  Amin itt megy a diskurzus hogy hogyan lehetne a "mindent telepítünk ész nélkül" előfizetőknek úgy banánt osztani hogy a normális efik kimaradjanak a buliból. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Itt Nokia

  kezdő

  Nem használok TORt nekem, már saját fejlesztésű zombi hálózatom van. :W :C :DD

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • mikung

  aktív tag

  Csak nem Frayer -hez van szerencsém ? Hol tart a tömörítőd ? ;]

 • borg25

  senior tag

  Köszönöm a kimerítő választ. Rosszul hangzik, hogy hasra ütésre bemond, ellenőrzés nincs, csak virítsd a lóvét. :S Pedig biztos lehetne jobban is csinálni: átláthatóság növelése, automatizálás, csapatmunka, javító szándék.Az emailen ilyen ügyet rendezni mikor az IPV4 címekből kifogytunk egy hatékonysági vicc.
  Csak ezt a nagy gerincszolgáltatóknak kéne akkor akarni, amíg meg párszor nem fektetik meg őket, addig nem lesz rá affinitásuk.
  Már értem, hogy pár szolgáltató miért ad olcsó vírusirtót.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  ennél csak az hangzik rosszabbul, mikor ezeket a hasznavehetetlen spammer listákat egyes cégek használni kezdik, és emiatt nem tudsz nekik emailt küldeni. a főnököm őrjöng, én meg hiába magyarázom, hogy nem nálunk van a hiba, nem lehet semmit se csinálni.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Itt Nokia

  kezdő

  Én a makrókban utazok... a makrókat kontroll alatt tartó vezér makró, és a rekurzívan, többszörösen egymásba iterált kontrol makrók szakértője vagyok :)

  Bár van pár TOR-hidam is elfekvőbe... és ha sokat szórakoznak az tavarisok akkor magam fogok az orosz határ mentén WIFIn átlőtt TOR hidakat és egyéb nyalánkságokat átlőni és sorba felkonfigolni nekik, olyan leszek, mint Rambo, ha kihozzák belőlem.

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

Hozzászólok Aktív témák