Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #24737024 #10 üzenetére
hardvertámogatás szintjén nem szoktak olyan hatalmas eltérések lenni, amennyire észrevettem. illetve amikor például nem működött a vga-m, akkor az semmi alatt nem működött, mert semmi nem használta még azt az új kernelt, amiben ezt megoldották.
meg amúgy az ubuntu (és klónjai) mellett szól, hogy elég jól működik és egyre jobban kiépített hozzá a tárolóhálózat, így a ppa-kból remekül frissülnek a programjaid, ha úgy akarod. -
törölt tag
válasz Namelesske #4 üzenetére
Más disztribúció meg nem jöhet szóba
Miért is?
-
szablya
aktív tag
Kár, tutira akartam volna egy Ubuntusat
Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/
-
ntomka
nagyúr
Mivel pontosan ez van írva a cikkben. Lehet, hogy a gyártóknak ez kedvezőbb, mert kapnak egy jó támogatású alaprendszert, amit maguk könnyebben átszabhatnak egyedi arculatúra, mintha egy kész rendszert kéne kiherélni. Persze sheratannak is igaza van, de várjuk ki a végét, én bizakodok.
ツ Headphones on - World off
-
Noddy
senior tag
Én azt vettem ki a cikkből, hogy lesz ubis tablet, de csak az alapot adja a canonical és a körítést pedig a hardware gyártó és fejlesztőcsapata. De mondjuk ilyen alapon lehetne bármilyen más diszto is az alap, bár mivel netbookra fejlesztenek, lehet könnyebb az átállás ubiról a tabletre mint más rendszerről.
Igazság szerint én már nem erőltetném a netbookos dolgot inkább tablet + kitolható qwerty.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Lenry
félisten
bizony.
a tabletre úgyis valami egyedi/herélt/mobil op.rendszert kell rakni, amin ugyanúgy nem futnak azok a dolgok, amik visszatartják a Linuxtól az embereket: komoly munkaprogramok, meg játékok.
azok az alkalmazások, amiknek tökmindegy a platform és amire a tablet pont jó: netezés, videózást, stb, abban meg a Linux is van ugyanolyan jó, mint bármi más.minden esélye meglenne az Ubinak betörni erre a piacra.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
törölt tag
ez csak azért lehet probléma, mert ezzel egy friss, és várhatóan jól fejlődő piacra tudtak volna betörni, ahol még lehetett volna részesedést szerezni. a netbook piac már nagyjából olyan bukta, mint a desktop és laptop, mivel mostmár majd jönnek a w7-es gépek, és megzsokásból inkább azt fogják venni az emberek, és azt támogatni a gyártók. nem mintha szükségem lett volna rá, de hát azért kár érte.
-
Namelesske
addikt
szegény Ubuntu tabló.. már bele éltem magam, hogy lesz egy használható verziója az Ubuntunak. Mert úgy szeretem ahogy van, nagyon jó az Ubuntu, csak épp nem megy egy létező hardveren se ami nekem van. 8.04 óta szívok vele. Teljesen feladtam. Más disztribúció meg nem jöhet szóba. Szóval mostanában csak rend szerhelyreállításban kap szerepet.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
MODERÁTOR
Áh, pedig múltkor már én is úgy belelkesültem.
No nem baj, úgy sem terveztem táblagép vásárlást még.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest